Hem
 

         

Torns IF A - Eriksfälts FF
Torn förlorade kvällens match mot Eriksfälts FF

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A - Eriksfälts FF
2008-08-15 19:00
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF A - Eriksfälts FF, 2-3 (1-1)

Sammanfattning

Torn lyckades dessvärre inte knipa någon poäng mot Eriksfälts FF den här säsongen. Dagens förlust kändes mycket onödig då Torn förde större delen av matchen, men släppte in tre alldeles för enkla baklängesmål i en match där Eriksfälts målchanser i övrigt var lätträknade.

Redan i den tionde minuten kom första målet för Eriksfält. Gästerna fick en frispark på offensiv planhalva och kom till ett inlägg från kanten. Martin Jälmby i Torns mål fick tag på bollen men lämnade dessvärre en retur som Eriksfält kunde slå in i mål och göra ställningen till 0-1.

Annars var det Torn som dominerade den första halvleken spelmässigt och stundtals skapade man ett tryck mot gästernas mål. Efter drygt tjugo minuters spel kändes det som att ett Tornmål kunde vara på gång. Tommy Biro och André Sandstedt hade varsin bra möjlighet.Mot slutet av den första halvleken hade Torn en ny period med rejält tryck mot gästernas mål. Detta gav också utdelning efter en hörna i den 42:a minuten där Niklas Nilsson nickade bollen och returen hamnade hos André Sandstedt som kunde trycka in 1-1. 

Det fanns ytterligare möjligheter i slutminuterna, men 1-1 stod sig till halvtidsvilan.

Torn tog ett visst kommando även i den andra halvleken. Tommy och André hade båda avslut som ställde bortamålvakten på prov, men han lyckades rädda trots vissa besvär.Eriksfält kom i en attack i den 56:e minuten och ett alltför passivt agerande Torn fick se på när bollen först slogs igenom Torns straffområde och därefter slogs in igen från högerkanten, i straffområdet kunde en bortaspelare nicka bollen i mål och resultatet var nu 1-2.

Målet följdes av en period med sämre spel och mycket skällande på domaren från alla håll.

Domarnivån i matchen var dessvärre alltför ojämn, en del grova ojusta tacklingar lämnades utan åtgärd medan det delades ut frisparkar för situationer som ingen av spelarna tycktes ha uppfattat. Detta är dock absolut inget som man kan skylla förlusten på då dessa bedömningar drabbade båda lagen, men det är tråkigt att standarden inte är högre och omöjligt för spelarna att kunna veta var nivån ligger när den är så ojämn.

När Enes Basic efter 67 minuters spel fick ett till synes egendomligt gult kort så rann dessvärre sinnet över för honom och han snackade sig till en utvisning.

Utvisningen fick dock till en början en positiv effekt för Torn som lyfte sig på nytt. Sex minuter efter utvisningen kunde Torn kvittera till 2-2 efter att Niklas Nilsson nickskarvat bollen till Sebastian Valentinsson som från sin position til vänster lyfte bollen snyggt över målvakten och gjorde sitt första mål i Torntröjan.

Även efter kvitteringsmålet var det Torn som, numerärt underläge till trots, skapade de hetaste möjligheterna att ta ledningen. Bästa möjligheten hade Niklas när han knappt tio minuter från slutet på egen hand skaffade sig ett ypperligt skottläge, men bolen gick strax utanför stolpen.

Istället var det Eriksfält som ännu en gång skulle ta ledningen. Torn ställde till det för sig i den 85:e minuten vilket innebar att man bjöd gästerna på en till synes onödig högerhörna. Hörnan slogs och gästerna kunde återta ledningen efter att en bortaspelare nickat in 2-3.Torn hade en riktigt het möjlighet att komma tillbaka målmässigt ytterligare en gång när man fick en frispark på offensiv planhalva i den 88:e matchminuten. Torn flyttade i stort sett hela laget i offensivt straffområde och när bollen slagits in så fick inhopparen Santhosh Nair ett öppet läge i straffområdet, något till höger. Santhosh skott gick dock dessvärre över och resultatet 2-3 stod sig matchen ut.

Torn förlorade matchen trots att det spelmässigt fungerade bra även denna match. Man har dock inte råd att göra sådana misstag som man gör vid baklängesmålen och det kostade tre poäng idag. Eriksfält hade som sagt färre möjligheter än Torn idag, men det är som bekant målen som räknas och där var gästerna snäppet vassare idag.

Det är bara att komma igen för Torns del. Redan på onsdag får man en chans att revanschera sig då man tar emot toppstridande Kulladals FF hemma på Tornvallen.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Joel Borg, Markus Thulin (1 varning), Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson, Enes Basic (1 varning, 1 utvisning), Niklas Nilsson (1 varning), Erik Rönningberg, Sebastian Valentinsson (1 mål), Tommy Biro, André Sandstedt, Eric Norling, Santhosh Nair, Jimmi Johansson.

Direktrapporteringen


Akutell ställning 2-3 (1-1) SLUT

90 + 3 min: Matchen är slut och Torn har förlorat med 2-3.

90 min: Jimmi Johansson kom in istället för Niklas för några minuter sedan. Nu har Niklas gått in igen istället för Erik Rönningberg.

88 min: Frispark Torn på offensiv planhalva. Torn flyttar upp mycket folk och Santhosh får ett öppet läge. Skottet går dock över.

85 min: Eriksfält får en hörna och bollen går via någon spelare in i mål, 2-3.

84 min: Bra skott utifrån från Eriksfält. Martin Jälmby i Tornmålet är välplacerad och klarar.

82 min: Santhosh Nair in istället för Sebastian Valentinsson.

81 min: Niklas kommer fram i ett helt öppet läge, skottet strax utanför.

80 min: Andre kommer igenom, avvinkad för offside.

77 min: Torn har kommit igång efter målet och håller spelet väl uppe och har kommit till några bra avslut de senaste minuterna.

73 min: Efter utvisningen har både Torn och gästerna haft vardera någon möjlighet. 

Niklas Nilsson nickskarvar bollen till Sebastian Valentinsson som lyfter in 2-2 vid bortre stolpen.

67 min: Torn får Enes Basic utvisad efter att domaren ansåg sig ha hört ett par svordomar. Knappast de första svordomarna i matchen, men domaren ville väl statuera någon form av exempel.

I Torn hade kort tidigare Eric Norling ersatt Joel Borg.

64 min: Torn drabbas av en varning på Markus Thulin.

62 min: Det har inte varit mycket till ordnat spel sedan 1-2-målet.

56 min: Torn hade ett par möjligheter under de inledande tio minuterna av den andra halvleken, men efter passivt agarande i Torn kunde gästerna nicka in 1-2 i den 56:e matchminuten.

45 min: Farlig dubbelhörna för Eriksfält avslutar den halvleken. Tornförsvaret rensar dock undan och halvleken slutar 1-1.

44 min: Torn har haft flera klara möjligheter efter kvitteringen. Bland annat en nick av Niklas Nilsson tätt utanför. Niklas har också drabbats av en varning i den första halvleken

42 min: Torns press gav utdelning i den 42:a minuten när André Sandstedt tryckte bollen i mål från nära håll efter en hörna.

30 min: Torn har varit bra på gång och skapat ett antal chanser de senaste minuterna. Dock fortfarande underläge med 0-1.

10 min: Matchen mellan Torn och Eriksfält är igång. Vi kommer att lämna delrapporter som vanligt. Torn har haft ett par bra försök till anfall, men inte varit riktigt nära ännu.

Eriksfält tar ledningen med 0-1 efter att ha hållit sig framme på en retur.

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Joel Borg, Markus Thulin, Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson, Erik Rönningberg, Enes Basic
Anfallare: Tommy Biro, André Sandstedt
Avbytare: Jimmi Johansson, Santhosh Nair, Eric Norling


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta