Hem
 

         

Torns IF A – Kulladals FF
Daniel Thulin gjorde i matchen mot Kulladal ett piggt inhopp efter skadefrånvaro, istället för att få straff blev han dock varnad för filmning i slutskedet av matchen.

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A – Kulladals FF
2008-08-20 18:16
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF A – Kulladals FF, 1-1 (0-1)

Sammanfattning

Torn ligger med sex omgångar kvar att spela kvar på åttonde plats i tabellen efter att ha spelat oavgjort i hemmamötet mot Kulladals FF.

Det var säsongens tredje oavgjorda match på Tornvallen och även om vi givetvis inte är helt objektiva i vår bedömning så kändes som om det även denna gång har Torn som skapade mest och låg närmast segern.

Torn var det lag som anföll mest under de inledande fem minuterna av matchen, dock utan att skapa några direkta möjligheter i början.

Istället var det Kulladal som i sin första egentliga attack kunde ta ledningen i matchen. Målet kom i den sjätte matchminuten efter att en attack på vänsterkanten resulterat i en hörna som nickades i mål vid den första stolpen.

Första halvlek var inte en av de bättre som Torn spelat på sistone, men man skapade ändå ett par goda reduceringschanser.

Niklas Nilsson hade en nick efter hörna i den tionde minuten, men den var inte tillräckligt kraftfull för att överlista målvakten.

I den 21:a minuten hade Torn sin klart bästa kvitteringschans i halvleken. Ett bra lågt inlägg från vänster gav Sebastian Valentinsson chansen bara ett par meter från målet, men målvakten lyckades hamna i vägen för skottet. Returen gick ut till Jimmi Johansson som sköt ett skott som styrdes i mål av en Tornspelare som befann sig i offsideposition och målet blev helt korrekt underkänt.

Det skapades annars relativt få chanser i den första halvleken. Torn förde spelet, men fick sällan till det riktigt som man ville. Ofta var det för få spelare som rörde sig och för många passningar som inte hittade rätt adress. Torn hade dock ytterligare en ganska bra möjlighet mot slutet av den första halvleken. Sebastian kom fram på vänsterkanten och slog in bollen i straffområdet mot Tommy Biro som kom löpande mot den bortre delen av straffområdet. Tommy fick dock inte med sig bollen men eftersom där inte fanns någon motståndare i närheten så var han ändå först till bollen och kunde från utkanten av straffområdet spela tillbaka bollen till Niklas som fick möjlighet att avlossa sitt tunga skott ungefär vid straffområdeslinjen. Skottet gick dock över.

Kulladal hade vad jag kan minnas inget avslut på mål utöver ledningsmålet. Däremot hade man ett antal farliga kontringslägen där det hade kunnat bli riktigt farligt om inte Tornförsvaret varit på sin vakt.

Torn spelade upp sig i den andra halvleken och skapade tidigt en del möjligheter. Erik Rönningberg hittade Jimmi i straffområdet redan i den första spelminuten av halvleken. Jimmi vann duellen mot en Kulladalspelare och slog bollen i mål, men blev avvinkad för offside.Efter en fin inledning med ett antal halvchanser under den första tiominutersperioden kändes det som om Torn på nytt började få svårare att komma till lägen när Sebastian Valentinsson gav hemmasupportrarna nytt hopp genom ett mycket vackert mål. Sebastian tog sig in i straffområdet från vänster och precis i hörnet av straffområdet avlossade han ett skott som gick i mål vid det bortre krysset.

Torn hade en bra period även efter kvitteringsmålet, men när man inte fick någon utdelning jämnade Kulladal ut spelet på nytt. När en bortaspelare i den 75:e minuten gick omkull i en duell i straffområdet trodde jag och säkert många med mig att gästerna hade fått en straff när domaren blåste. Så var dock inte fallet, utan domaren valde istället att varna gästernas anfallare för filmning. Till råga på allt så var det hans andra varning och därmed utvisning. Ett hårt domslut för gästerna då domaren lika gärna kunde ha blåst straff.

Torn fick ett jätteläge i den 79:e minuten då gästernas målvakt släppte en lite enkel retur på ett skott från Tommy Biro. Målvakten reparerade dock sitt misstag när han var snabbt ute och täckte det efterföljande närskottet från André Sandstedt.

Torn tryckte därefter på i slutminuterna mot ett decimerat Kulladal. Man skapade många lägen, men få som var riktigt klara målchanser. Torn kom till flera bra inläggslägen där inläggen inte var tillräckligt bra och man hade också ett flertal skott som täcktes av uppoffrande bortaspelare.

I den 89:e minuten fick Torn sin enda varning i matchen. Daniel Thulin var på väg förbi sin försvarare till vänster i offensivt straffområde han föll över sin motståndare. Domaren bedömde att Daniel filmade och delade ut en varning. Tornbänken och hemmapubliken hade en annan syn på situationen och det kändes som om det var ganska mycket kompensation för den liknande situationen i Torns straffområde tidigare i matchen.Torn hade flera farligheter i slutminuterna, men fick ingen utdelning. Den sista situationen i matchen var en ny tänkbar straffsituation då Amir Darban Khales gick omkull i en duell i den högra delen av straffområdet. Domaren verkade osäker, men gick på den assisterande domaren som vinkade avvärjande.

Torn fick alltså nöja sig med en poäng ikväll, vilket kändes som en ganska dålig utdelning men ändå bättre än senast då man hade ett större spelövertag och fler målchanser men blev helt utan poäng.  

Dagens poäng gör att man har tre poäng ner till närmast jagande Hardeberga och Torn har dessutom betydligt bättre målskillnad.

I nästa omgång möter Torn jumbon BK Landora. Det är en uppgift som känns lite obehaglig med tanke på att redan avsågade Landora jagar sin första seger och gjorde senast mot Croatia sin bästa match för säsongen, 0-2-förlusten till trots. För Torns del gäller det att undvika underskattning och gå in och göra en maximal insats.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales, Markus Thulin, Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson (1 mål), Erik Rönningberg, Niklas Nilsson, André Sandstedt, Jimmi Johansson, Tommy Biro, Daniel Thulin (1 varning), Santhosh Nair (spelade ej), Eric Norling (spelade ej), Joel Borg (spelade ej).


Direktrapportering


Aktuell ställning, 1-1 (0-1) SLUT

90 + 3 min: Amir Darban Khales omkullsprungen i utkanten av straffområdet. Ingen åtgärd från domartrion och istället går slutsignalen och matchen har slutat 1-1.

90 + 2 min: Daniel Thulin skott utifrån, utanför.

90 + 1 min: Niklas vinner höjdduell mot målvakten, men bollen går inte mot mål.

90 min: André skott på täckande försvarare. Sebastian farligt framme, men målvakten hinner före.

89 min: Daniel Thulin fälld i straffområdet. Varning för filmning, vilket känns ganska mycket som en kompensation. Tungt skott Niklas som träffar täckande bortaspelare.

88 min: långt anfall för Torn. Det blir till slut frispark i straffområdet för ett pressat Kulladal.

86 min: Ganska händelsefattigt de senaste minuterna. Niklas provar avslut från riktigt långt håll när målvakten är långt ute. Inget mål, men det såg inte ut att vara så långt borta.

82 min: Torn för nu spelet. Man har kommit till några bra inläggslägen de senaste minuterna, men inte riktigt fått till inläggen.

79 min: André farligt framme på en målvaktsretur efter skott från Tommy Biro. Målvakten räddar dock Andrés närskott. Kort senare har Torn en frispark som slås in i straffområdet där bollen nickskarvas strax utanför stolpen av Niklas.

75 min: En Kulladalspelare får sitt andra gula kort för filmning i straffområdet. Svårt att avgöra härifrån om det verkligen var ett riktigt domslut. 

75 min: Inga målchanser på ett tag nu. Spelet har jämnat ut sig.

70 min: Torn behåller spelövertaget, men Kulladal är inte helt ofarliga när de får kontringstillfällen.

67 min: Markus Thulin farligt framme efter en frispark. Dock lyckas målvakten ta hand om bollen.

66 min: Torn har spelat upp sig och vinner betydligt mer på mittfältet nu jämfört med den första halvleken. André hade nyligen ett avslut i burgavelns utsida.

65 min: Torn gör ett byte. Jimmi Johansson ersätts av Daniel Thulin.

61 min: Sebastian tar sig in i utkanten av straffområdet från vänster och avlossar ett skott som vackert söker sig i mål vid det bortre krysset, 1-1.

60 min: Torn får inte riktigt igång spelet och rörelsen trots att man har ganska stort bollinnehav.

55 min: Torn har inlett den andra halvleken något bättre. Direkt i inledningen gjorde Jimmi Johansson ett mål som dömdes bort för offside. Därefter har man haft ett par hörnor samt bra försök till avslut utifrån från både Niklas Nilsson och André Sandstedt.

45 min: En ganska chansfattig första halvlek är till ända. Torn skapade dock ett par bra chanser. Närmast mål var man efter 20 minuter när Sebastian Valentinsson fick chansen från nära håll efter ett inlägg längst marken. Kort därefter hade man också en boll i mål, men det blev korrekt bortdömt för offside.

Kulladal har utöver målet haft några farliga kortringstillfällen, dock utan att få till den sista passningen.

30 min: Torn  har annars haft det mesta av spelet och borde åtminstone ha fått in ett kvitteringsmål. De senate minuterna har dock Kulladal fått mer att säga till om.

Ännu en gång drabbades Torn av ett tidigt baklängesmål. I den sjätte minuten kunde Kulladal i sin första riktiga attack ordna en vänsterhörna som nickades i mål vid den första stolpen.

Snart är det dags för Torn att ta emot Kulladal hemma på Tornvallen. Som vanligt återkommer vi med delrapporter under matchens, dock inte under matchens första halvtimme. Avsparken är klockan 18.30.

Torn har fått ett återbud jämfört med inför-rapporten. Marcus Andersson kommer inte att vara med i dagens match.

Torn planerar att idag starta med följande uppställning:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Erik Rönningberg, Niklas Nilsson, André Sandstedt
Anfallare: Jimmi Johansson, Tommy Biro
Avbytare: Joel Borg, Santhosh Nair, Eric Norling, Daniel Thulin


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta