Hem
 

         

GIF Nike - Torns IF Dam, 3-3 (1-1)
Torns damlag tackar GIF Nike för matchen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

GIF Nike - Torns IF Dam, 3-3 (1-1)
2008-08-22 23:25
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

GIF Nike - Torns IF Dam, 3-3 (1-1)

Torns damlag spelade ikväll vårsäsongens uppskjutna bortamatch mot GIF Nike. För hemmalagets del stod serieledningen på spel. Om man hade vunnit den här matchen skulle Lommalaget vara det lag som haft ledningen i serien efter nio omgångar. Torntjejerna ville dock annat och överraskade nog många när man knep sin första poäng på bortaplan i årets seriespel i en spännande match som slutade 3-3.

Laddade Torntjejer gör sig redo för match

Det var som väntat hemmalaget som tog tag i taktpinnen och förde spelet inledningsvis. Nike hade ett par duktiga tjejer som låg bakom det mesta i anfallsväg, men Tornförsvaret hade tagit lärdom av 1-5-förlusten i vårens seriepremiär och var på sin vakt.

Torn första egentliga offensiva attack kom i den sjunde matchminuten och gav också utdelning i form av ett mål. Dalia Sager var på hugget inne i straffområdet och sköt ett skott som målvakten lämnade retur på, Dalia tog själv hand om returen och kunde rulla in 1-0 till Torn.

Glädjen blev dock kortvarig. Det dröjde bara två minuter innan GIF Nike kom i ett anfall där en hemmaspelare fick tid på sig att avlossa ett skott strax utanför straffomårdet. Skottet var välplacerat och gick i mål intill den vänstra stolpen, utom räckhåll för Tornmålvakten Erica Persson.

Första halvlek dominerades ganska klart av hemmalaget. Torn fick inrikta sig på att försvara sig, men gjorde detta mycket framgångsrikt större delen av tiden. Hemmalaget hade stort bollinnehav men kom sällan till några öppna målchanser. Det kom en del skott som Erica inte hade större problem med.

Torn försvarar sig i den första halvleken

I den 30:e minuten lyckades dock Nike spela sig igenom Tornförsvaret till ett öppet läge till höger. Erica var dock snabbt långt ute och kunde göra en benparad på det efterföljande skottet.

Torn hade som sagt få organiserade anfall i den första halvleken. I den 36:e minuten hade man dock ett bra försök till anfall som avslutades med att Dalia prövade lyckan på nytt från en position till vänster utanför straffområdet, den här gången kunde dock hemmamålvakten rädda utan att släppa någon retur.

Hörna för Torn i den första halvleken

Den första halvleken bjöd inte på några fler mål utan ställningen i paus var 1-1.

Halvtidsgenomgång i Tornlägret

Torn fick en strålande start även på den andra halvleken med ett tidigt mål. Den här gången var det Maria Thulin som slog en mycket bra genomskärare centralt i banan och friställde Linnea Landaeus. Linnea fortsatte in i straffområdet, uppvaktad av en hemmaspelare i ryggen, och sköt ett välplacerat avslut intill stolpen, 2-1 till Torn.

Måljubel i Torn efter 2-1-målet

Även denna gång blev dock glädjen retfullt kortvarig. Knappa två minuter efter målet låg hemmalaget på för att få in en kvitteringsboll. Torn fick för en stund kontroll på bollen, men lyckades inte få bort den utan istället kunde en hemaspelare trycka in 2-2 från nära håll.

Eländet var inte slut här utan Nike fortsatte att ställa till för ett Torn vars försvarsspel för stunden inte riktigt fungerade som det skulle.

En hemmaspelare kom två minuter efter kvitteringsmålet igenom och försökte runda Erica i Tornmålet. Nikespelaren föll över Ericas utsträckta ben vilket fick till följd att domaren korrekt blåste straff samtidigt som Erica fick syna det gula kortet.

GIF Nike tar ledningen med 3-2 på straff

Den efterföljande straffen räddades i princip av Erica, men hon kunde inte hålla bollen som retfullt gled ur händerna och med en viss skruv sakta rullade över mållinjen intill Ericas högra stolpe.

Nike hade nu på två minuter vänt underläge till ledning och i det här skedet av matchen låg det nära till hands att tro att det skulle rinna iväg med tanke på att Nike enkelt hade tagit sig igenom Tornförsvaret flera gånger på kort tid.

Nu reste sig dock hela laget i Torn och man bjöd hemmalaget på en betydligt jämnare andra halvlek.

I den 55:e minuten fick Torn något av en gratischans när hemmamålvakten trampade över straffområdeslinjen med bollen i händerna. Pernilla Kamph tog hand om den efterföljande frisparken med fick dessvärre fot mycket fot under bollen som gick en bit över målet.

Torn gjorde som sagt en betydligt bättre andra halvlek anfallsmässigt, även om det fortfarande var hemmalaget som hade något mer av spelet. I matchens 77:e minut kom Torns kvitteringsmål. Det var Andrea Liljenborg som bjöd publiken på en riktigt bra prestation när hon fick bollen ute på vänsterkanten och avancerade över större delen av den offensiva planhalvan. Andrea tog sig in i straffområdet från vänster och hade vid det laget en klunga på 4-5 motståndare som jagade henne. Ingen av dem kunde dock hindra henne när hon ur ganska taskig vinkel från vänster skickade in bollen i det bortre krysset. Torn hade kvitterat till 3-3 med ett mål som nog är en het kandidat till att bli årets mål för damlaget.

Glädjen var stor i Torn efter målet och den här gången följdes som tur var inte målet av ett snabbt mål för motståndarlaget. Istället var det inte många centimeter från att Torn till och med hade tagit ledningen dryga minuter efter kvitteringsmålet. Bollen slogs in i straffområdet mot Sabina Håkansson som sånär hann före i en duell med den utrusande hemmamålvakten, men målvakten kunde ta hand om bollen.

Torn hade ytterligare en ganska bra möjlighet när man fick en frispark till höger utanför offensivt straffområde. Pernilla sköt bollen mot mål med bra kraft, men hemmamålvakten kunde hålla bollen i ett pressat läge.

Under slutminuterna var det hemmalaget som var mest angelägna om att få till stånd ett segermål. Tornspelarna arbetade dock mycket framgångsrikt i försvaret och Nike fick inte de riktigt klara målchanserna. 

Nöjda Tornspelare lämnar planen efter det oavgjorda resultatet

Uppoffrande försvarsspel orsakade en del skavanker i den andra halvleken, men det var det värt när man säkrade en poäng borta mot topplaget Nike. Tre spelare fick utgå i den andra halvleken bland annat Kristin Wåger som kanske förhindrade ett baklängesmål när hon påpassligt täckte ett skott med bakhuvudet.

När slutsignalen gick så gick det inte att ta miste på att det oavgjorda resultatet kändes som en seger för Torn. Nike är som sagt ett av topplagen i tabellen och har inte släppt in fler än tre mål i någon av sina matcher i årets seriespel.

För Torns del återstår det nu bara fyra matcher i årets seriespel. Det känns inte realistiskt att man skulle kunna klättra i tabellen, utan man får sikta in sig på att göra en bra avslutning och hålla Lunds BoIS bakom sig. Laget har gjort stora framsteg under sin debutsäsong i seniorsammanhang. Förhoppningen är nu att träningsnärvaron blir betydligt bättre, i så fall finns det stora möjligheter för laget att fortsätta utvecklas i rätt riktning.

Fler bilder från matchen finns i bildarkivet under rubriken "damsenior 2008".


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta