Hem
 

         

Högaborgs BK - Torns IF Herr A, 0-1 (0-0)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Högaborgs BK - Torns IF Herr A, 0-1 (0-0)
2014-06-13 22:32
Text: Andreas Wallerstig
 ”-Allting är orangt just nu i hela världen!” vrålade Radiosportens Christian Olsson när Holland gjorde sitt första mål i VM-matchen mot Spanien (i skrivande stund gjorde de precis sitt fjärde). Jag satt då i bilen på väg från Harlyckans IP och tyckte därför att det var en träffande beskrivning även på vad som utspelat sig på Harlyckan då Torn ikväll bortabesegrade Högaborgs BK med siffrorna 0-1 efter att Niklas Nilsson gjort matchens enda mål direkt i upptakten av den andra halvleken! 

Länk till direktrapporteringen


Torntränare Richard Ringhov till hemsidan efter kvällens match:

"-Nu räknar vi in ännu en vinst. Tredje raka och dessutom tredje raka utan insläppt mål. Tycker spelarna idag anammar organisationen. Högaborg har mest boll och en mycket bra inledning på 20 minuter. Högaborg har mest boll matchen igenom men ändå så tycker jag vi har 4-1 i klara målchanser. En härlig vinst. Nu ser vi till att göra en bra avslutning de sista två matcherna."

Vi hade ingen "egen" fotograf på plats ikväll. För matchbilder hänvisar vi till www.bildburken.se, där det finns gott om bilder från kvällens match.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Viktor Edsheim (ut 65), Amir Darban Khales, Daniel Thulin, Christopher Nilsson, Adam Olofsson, Niclas Lundberg, Mathias Andersson (1 varning), Tahir Krasniqi (ut 86), Niklas Nilsson (1 mål, ut 78), Aleksandar Milutinovic (in 65), Dylan Kosik Sulaiman (in 78), Carl Jönsson (in 86), Jonatan Borg (spelade ej), Hampus Lundgren (Målvakt, spelade ej) 

Sammanfattning

För andra gången i år gästade Torns IF Harlyckans IP och för andra gången i år lämnade man arenan med tre friska poäng i bagaget efter att ha vunnit med 0-1 efter en taktiskt mycket väl genomförd insats.

Redan i den andra matchminuten kom Torn fram i ett bra läge när Mathias Andersson stod för en offensiv löpning och serverade Ruben Grönevik ett ganska bra skottläge till höger precis överför straffområdet. Rubens avslut gick dock ganska rakt mot målvakten som kunde rädda.

Några minuter in på matchen kopplade dock hemmalaget ett ganska klart grepp spelmässigt. Torn var inte riktigt på tårna och hade en problem framför allt när Högaborg attackarade från sin högerkant. Inne i eget straffområde agerade Torn dock stabilt och Högaborg hade svårt att skapa några möjligheter, övertaget till trots.

Det dröjde till den 26:e minuten innan Högaborg skapade matchens första klara målchans. Man spelade sig igenom på ett fint sätt och fick ett läge från nära håll framför den högra stolpen. Fredrik Landén räddade förtjänstfullt vad som egentligen var hemmalagets enda riktigt klara målchans i matchen. Landén i Tornmålet har för övrigt spelat mycket stabilt de senaste matcherna. För tredje matchen i rad höll han nollan och även om det inte krävdes många kvacficerade räddningar ikväll så var han säkerheten själv och plockade bland annan ner ett antal hörnori trängda lägen.

Högaborgs chans verkade fungera som en väckarklocka för Torn. Under återstoden av halvleken var det Torn som skapade mest.

I den 33:e minuten frispelades Mathias Andersson av Niclas Lundberg och kom ensam med hemmamålvakten som dock kunde rädda. Tre minuter senare hade Niklas Nilsson en styrning framför mål där han försökte klacka in bollen, men den smet precis utanför den vänstra stolpen.

0-0 i halvtid. Det oavgjorda resultatet kändes ganska rättvist. Torn hade den bästa möjligheten men Högaborg hade ett ganska stort spelövertag i den första delen av halvleken. Man får dock anta att Torn gick till halvtidsvila med en positiv känsla efter att man kommit tillbaka starkt i slutet av halvleken.

Andra halvlek var inte gammal när Torn gjorde vad som skulle visa sig bli segermålet. Torn gick till angrepp direkt och det kom ett farligt högerinlägg. Framför mål blev det en duell mellan Tahir Krasniqi och en hemmaspelare och resultatet av denna var att bollen studsade vidare till Niklas Nilsson som från nära håll kunde förpassa bollen i mål, trots att han inte fick en klockren träff.

Därefter hade Högaborg ett ganska stort bollinnehav som dock inte resulterade i några klara målchanser. Torn stod upp bra spelmässigt och det var Stångbylaget som skapade chanserna. Niclas Lundberg spelade fram Mathias Andersson till ett nytt bra läge i den 55:e minuten, men Mathias Avslut räddades av målvakten. Mathias stod på nytt för en mycket bra insats idag och låg bakom flera fina målchanser. Förhoppningsvis lossnar även målskyttet snart för hans del.

Generallt sett så kändes Torns attacker farligare än hemmalagets denna kväll. Högaborgs farligaste möjlighet var nog när det blev ett missförstånd i Torn i den 82:a minuten efter en omställning från Högaborg. Fredrik Landén ropade på bollen när den stoppades av Tornförsvaret i utkanten av straffområdet. Det innebar att Landén hamnade i duell med en hemmaspelare i utkanten av straffområdet. Landén fick bort bollen, men då hemmaspelaren föll vädjade hemmapubliken om en straff. Domaren var dock välplacerad och gjorde direkt tecken att han inte hade för avsikt att blåsa.

Efter denna situation återstod det en kvart innan domaren till slut blåste av matchen. Under denna slutkvart kändes det som att Torn hade riktigt bra kontroll och man tillät inte Högaborg att skapa någonting alls. Torn hade däremot en ypperlig målchans i den 90:e minuten där Aleksandar Minutinovic hade ett avslut som överlistade målvakten men räddades av en hemmaförsvarare som fick en fot på bollen precis framför mållinjen.

Slutresultatet stannade således vid 0-1. Efter formsvackan tidigare i vår tog Torn nu sin tredje raka seger. Efter debaclet i Höganäs där Torn föll igenom i den andra halvleken och förlorademed 5-0 så har Torn nu hållit nollan i tre matcher i rad och har under dessa matcher släppt till betydligt färre klara målchanser totalt än vad man gjorde under andra halvlek i Höganäs.

Kvällens match var taktiskt sett mycket väl genomförd av Torn, precis som förra gången man gästade Harlyckan. Motståndarna må ha haft ett större bollinnehav, men det var Torn som skapade de hetaste möjligheterna och gjorde matchens enda mål.

Torn var först ut även denna omgång och nu serieledare åtminstone i ett knappt dygn. På onsdag kväll tar Torn emot Tenhult hemma på Tornvallen i den trettonde omgången av årets seriespel.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta