Hem
 

         

BK Landora – Torns IF A
Genomblöta vinnare lämnar Landskrona IP

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

BK Landora – Torns IF A
2008-08-23 13:29
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

BK Landora – Torns IF A

Sammanfattning

Idag var det full omgång i division 4 västra Skåne. För Torns del gjorde man en mycket stark öppning i bortamatchen mot redan avsågade BK Landora och det räckte till att lägga grunden till en storseger.

Torspelarna visade direkt efter avspark att man tog uppgiften på allvar. Man satte direkt efter avspark rejäl press på hemmalaget och efter femton sekunders spel skapade Torn sin första målchans. Jimmi Johansson avacerade med bollen och fick ett bra skottläge utanför straffområdet, men skottet gick strax utanför.

I matchens andra minut var det Sebastian Valentinsson som fick chansen att avlossa bössan från ett bra läge, men hans skott gick över.

Vi hoppar raskt vidare till den tredje minuten då Niklas Nilsson fick ett yppligt tillfälle att ge Torn ledningen. Den här gången gjorde dock hemmamålvakten en bra räddning nere vid sin vänstra stolpe och Torn fick matchens första hörna. På den efterföljande hörnan avslutade Niklas igen framför mål, men bollen gick via en hemmaförsvarare till en ny hörna.

Torns hade ett antal farliga hörnor i matchinledningen som ledde till tilltrasslade situationer i Landoras straffområde. I den fjärde minuten gick Erik Rönningberg omkull i en duell i offensivt straffområde, men domaren friade från både straff och de filmningsanklagelser som hemmaspelarna riktade mot Erik.

Hörna för hemmalaget Landora i början av matchen

Torn öppnade som sagt matchen riktigt bra, även om ledningsmålet dröjde ”ända” till den elfte matchminuten. En djupledsboll slogs mot Jimmi som gick omkull i duell med en hemmaspelare vid straffområdeslinjen, Jimmi lyckades dock ramla fram bollen till Sebastian till höger i straffområdet som tyckte att det var dags att följa upp drömmålet från förra omgången och skickade upp bollen i det bortre krysset. 1-0 till Torn och skönt att man fick hål på nollan i ett tidigt skede av matchen.

Niklas ville inte vara sämre än Sebastian och två minuter efter ledningsmålet dundrade han iväg en projektil från en position långt utanför straffområdet. Även detta skott var lika välplacerat och satt i trakten av krysset, 2-0 till Torn.

Sebastian kontrade dock i den 19:e minuten genom ännu ett vackert mål. Bollen nickades fram till Sebastian av Jimmi och Sebastian fick bollen till höger om målet i dålig vinkel. Sebastian ”gör bara snygga mål” Valentinsson hade dock en lösning på detta och lyfte bollen i en båge över målvakten och i mål vid den bortre stolpen.

Efter denna rivstart från Torn under de första 20 minuterna lugnade det ner sig lite och nästa ml dröjde till den 32:a minuten. Efter fint passningsspel i Torn slog Jimmi en djupledsboll mot Tommy Biro, bollen såg dock ut att ha blivit för hård och Jimmi beklagade sig över att han slagit bort bollen. Tommy hann dock precis före målvakten till bollen, rundade honom, och rullade in 0-4 i öppet mål.

Hemmaspelarna hann inte riktigt med Tornarna i den första halvleken och i takt med att hemmalaget nog insåg att matchen var förlorad så blev det allt fler sena och fula satsningar i närkamperna. Minuten efter att Tron gjort sitt fjärde mål resulterade detta i att en hemmaspelare blev utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort.

Mot slutet av den första halvleken fick även André Sandstedt notera sig i målprotokollet efter att han själv vunnit bollen på sin vänsterkant. André tog sig in i straffområdet från vänster och såg en lucka mellan målvakten och den närmaste stolpen där han säkert placerade bollen och fastställde halvtidsresultatet till 0-5 i den 41:a minuten.

Tornbänken njöt av spelet i den första halvleken och av att få förmånen att sitta under tak

Det var ganska god stämning i Torns omklädningsrum i halvtid och även om man talade om att behålla fokuseringen så var det ganska logiskt att man inte kunde förmå sig att gå ut i ösregnet och göra en ytterligare lika bra halvlek när man redan hade avgjort matchen sedan länge.

Den andra halvleken är inte mycket att skriva hem om. Tempot var lågt och det fortsatte att vara en del tvivelaktiga satsningar i vissa närkamper och några Tornspelare fick ta emot ganska många smällar.

Landora fick ytterligare en utvisning tio minuter från slutet. Det rådde meningsskiljaktigheter mellan Amir Darban Khales och en hemmaspelare. Domaren valde att varna båda två och eftersom det var Landoraspelarens andra varning så fick han lämna planen i förtid.

Torn gjorde några tidiga byten i den andra halvleken och tog ut spelare som vid en eventuell varning skulle riskera avstängning i nästa omgång.

Den andra halvleken bjöd i alla fall på ytterligare två fina mål från Torn. Det första målet, som innebar 0-6, föll i den 69:e minuten när Amir slog en vänsterhörna direkt i mål. Hemmamålvakten fick förvisso ett par fingrar på bollen, men kunde inte få hindra bollen från att fortsätta in i mål. Därmed fick Amir göra sitt första mål i seriespel med Torns A-lag!

Matchens sista mål kom i den 85:e minuten när André slog ett mycket bra vänsterinlägg till Tommy som i straffområdet kunde nicka bollen i mål intill den högra stolpen.

Det var en avslappnad stämning på Tornbänken och den förbättrades ytterligare när inhopparen Daniel Thulin skulle slå en hörna i slutet av matchen, men sparkade istället på hörnflaggan och satte bollen i rullning, en hörnvariant som inte resulterade i någon målfarlighet.

Torn vann alltså med klara 7-0 efter en stark inledning där man i princip hade avgjort matchen redan efter 20 minuters spel. Viktiga poäng säkrades samtidigt som man förbättrade målskillnaden avsevärt.

Nu återstår fem omgångar av seriespelet. Dagens resultat innebar att Torn avancerade från en åttondeplats till en femteplats i tabellen. Dock är det fortfarande bara tre poängs marginal ner till niondeplatsen som innebär kvalspel.

Torn har kvar att möta de båda topplagen i serien samt tre lag som slåss kring det nedre kvalstrecket. I nästa omgång tar man emot serieledarna FBK Balkan hemma på Tornvallen. Balkan ser ut att gå mot serieseger då man nu leder serien med hela sju poängs marginal. Efter 17 omgångar har Balkan fortfarande bara en förlust och den kom i hemmamatchen mot just Torn.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales (1 mål, 1 varning), Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson (2 mål), Niklas Nilsson (1 mål), Erik Rönningberg, André Sandstedt (1 mål), Jimmi Johansson (1 varning), Tommy Biro (2 mål), Eric Norling, Joel Borg, Daniel Thulin


Direktrapporteringen


Aktuell ställning, 0-7 (0-5) SLUT

90 + 1 min: Ny hörna, Amir den här gången. Nära mål igen, men bollen landar på nättaket. Matchen är slut. Mer info kommer senare.

90 min: Daniel Thulin ska slå en hörna, men tycks istället träffa hörnflaggan.

88 min: Torn skapar en del lägen nu, men matchen känns förstås avslagen och slutsignalen kommer att vara välkommen.

85 min: Bra vänsterinlägg från André. Tommy välplacerar nick framför mål intill den högra stolpen, 0-7.

81 min: Matchen håller ingen högre kvalité nu. Dubellvarning för Amir och en Landoraspelare som får sin andra varning. Hemmalaget har nu bara nio spelare kvar på planen.

78 min: Niklas får mycket stryk på planen nu. Vi får hoppas att Torn kommer ifrån matchen utan några allvarliga skador.

75 min: Torn har mycket bollinnehav, men spelar inte alls lika fartfyllt som i den första halvleken.

72 min: Jimmi går ut och ersätts av Daniel Thulin.

71 min: Jimmi Johansson varnad efter en situation på offensiv planhalva.

69 min: Amir Darban Khales slår en vänsterhörna som går direkt i mål via målvaktens fingertoppar, 0-6.

66 min: Dubbelbyte i Torn. Erik Rönningberg och Markus Thulin plockas ut, Eric Norling och Joel Borg ersätter.

58 min: Spelet i inledningen av den andra halvleken värmer inte i regnet. Fortfarande 5-0 till Torn.

45 min: Stabil 5-0-ledning för Torn i halvtid.

I den 32:a minuten slog Jimmi Johansson en djupledsboll mot Tommy Biro som nådde bollen precis före målvakten, rundade densamme och rullade in 0-4.

Minuten efter 0-4-målet fick Landora en spelare utvisad då han fick sitt andra gula kort. 

I den 41:a minuten vann André Sandstedt bollen till vänster på offensiv planhalva. André fortsatte in i straffområdet, kom fri med målvakten och rullade in 0-5 intill den närmaste stolpen.

25 min: Torn fortsätter att dominera klart. Landora hänger inte med och har dragit på sig ett par varningar med bud på fler. Landora har dock varit uppe i ett anfall som har resulterat i hörnor.

20 min: Torn har inlett matchen klart bäst. Efter fyra minuter hade man redan skapat ett flertal goda möjligheter.

I den elfte minuten gjorde Sebastian Valentinsson 0-1 men ett bra avslut strax utanför straffområdet.

I den 13:e minuten drog Niklas Nilsson iväg ett kanonskott från långt håll i kyrsset.

I den 19:e minuten gjorde Sebastian sitt andra mål från dagen med en känslig lyftning från nära håll.


Torn är på plats i Landskrona för den viktiga bortamatchen mot BK Landora. Ihållande regn försvårar möjligheterna till direktrapportering idag om inte vädret blir bättre.

Om inte annat så ska vi i alla fall försöka lämna en rapport i halvtid.

Torn startar med samma uppställning som senast:
 
Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nlsson, Erik Rönningberg, André Sandstedt
Anfallare: Jimmi Johansson, Tommy Biro
Avbytare: Eric Norling, Daniel Thulin, Joel Borg


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta