Hem
 

         

GIF Nike – Torns IF Herr A, 2-4 (2-1)
Adrian Podsiadly kvitterar till 2-2 i den 61:a matchminuten

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

GIF Nike – Torns IF Herr A, 2-4 (2-1)
2014-08-08 22:38
Text: Andreas Wallerstig
Bild: Lars Edsheim
 Det blev till slut en underbar kväll för alla Tornare på Lomma IP. Tidigare har man inte lyckats besegra GIF Nike på deras konstgräsplan i Lomma. Efter en halvtimmes spel såg det illa ut även ikväll då det stod 2-0 på resultattavlan, men Torns IF är starka just nu och man lyckades vända underläget till seger med 4-2!

Länk till direktrapporteringen

Torns tränare Richard ”Kalle” Ringhov om matchen:

”-Tycker vi visar en otrolig moral ikväll. Vi spelar krampaktigt och spänt i första halvlek och att vända 0-2 till vinst med 4-2 är bevis på att vi aldrig ger oss. Nu njuter vi hela helgen sedan ser vi fram emot seriefinalen hemma på fredag mot Eskilsminne.”

Sammanfattning

Vi inleder denna sammanfattning med att konstatera att det blev en förändring i matchtruppen jämfört med den som presenterades i inför-rapporten. Många har kanske redan på annat håll hunnit läsa att Mathias Andersson igår skrev på för ex-allsvenska Trelleborgs FF i division 1. Övergången gjordes med express så att Mathias blev Trelleborgs spelare redan idag för att han ska kunna debutera imorgon.

Mathias var alltså därmed inte med i kvällens match utan fick följa den från läktarplats. Tisdagens match i Svenska Cupen blev den sista i Torntröjan för Mathias, i alla fall för den här gången. Dock var han med i segerjublet i omklädningsrummet även efter kvällens match. Vi vill passa på att tacka Mathias för hans insatser i Torntröjan under året och önskar honom lycka till i sin nya klubb.

Det har blivit klart med ytterligare några förändringar i Torns trupp nu i dagarna. Vi återkommer kring detta i början på nästa vecka.

Nu till kvällens match där Torn fick en riktig mardrömstart på Lomma IP. Redan i den femte minuten kunde Nike ta ledningen med 1-0. Hemmalaget kom djupt ner i offensivt straffområde till höger. Bollen spelade inåt och bakåt där en hemmaspelare avslutade utan att få någon riktig träff på bollen. Det blev en ”strumprullare” som dock på något sätt letade sig in mellan benen på en skymd Fredrik Landén i Torns mål. Tornbänken ville ha det till offside på hemmaspelaren soms skymde Landén, men man fick inget gehör från domaren som godkände målet.Efter en ganska krampaktig inledning från Torn så började man dock få igång spelet och hade en period då man skapade några goda kvitteringschanser. Den bästa möjligheten hade Daniel Thulin i den 24:e minuten när han spelades fram till ett öppet läge till vänster i straffområdet. Hans fick iväg ett bra avslut, men hemmamålvakten gjorde en fin räddning när han tippade bollen utanför den bortre stolpen. Även den efterföljande hörnan blev riktigt farlig, men Torn fick inte in bollen trots att den för en sekund låg fri framför mållinjen.

Istället drabbades Torn av en ny kalldusch ett par minuter senare. Nike slog en lång djupledsboll som Torn hade koll på, men ett missförstånd mellan försvar och målvakt utnyttjades av en hemmaspelare som ”stal” bollen inne i offensivt straffområde och kunde göra 2-0.Nu var det jobbigt för Torns del. Man hade precis kopplat ett spelmässigt grepp om matchen när Nike gick upp och gjorde 2-0. Torn skulle dock få ett snabbt och viktigt reduceringsmål. Eldar Selimovic är en hårt jobbande mittfältare som har gjort många bra insatser under året, men sällan finns i målprotokollet. Ikväll presenterade han sig dock för Lommapubliken genom att avlossa en riktig projektil från långdistans som borrade sig in nere vid den vänstra stolproten. Med tanke på avståndet från mål så var det ingen direkt klar målchans, men det blev alltså ett mycket välkommet mål för Torns del i den 32:a minuten och därmed hade Torn närkontakt igen.

Torn jagade nu en kvittering, men det blev inga fler riktigt heta målchanser i den första halvleken. Närmast var i halvlekens sista minut då Daniel Thulin lyfte in bollen i straffområdet och efter en nickskrav från Niklas Nilsson så var Viktor Edsheim inte långt borta från att hinna fram för att stöta bollen i mål.Torn hade skapat mest i den första halvleken, men också gjort ett par kostsamma misstag, så hemmalaget ledde i halvtid och utgången kändes mycket oviss. På läktaren var dock den allmänna uppfattningen där jag satt att Torn skulle vända i den andra halvleken.

Torns kvitteringsjakt fortsatte i den andra halvleken. Man hade flera hörnor som var farliga under matchen och det var också på hörna som Torn skapade den första riktiga farligheten i den andra halvleken. Den gången stod det dock en hemmaspelare vid den bortre stolpen som kunde rädda precis framför mållinjen.Istället skulle kvitteringen komma på ett spelmål i den 61:a matchminuten. Dylan Kosik Sulaiman slog ett långt inlägg från vänsterkanten och framför den bortre stolpen kastade sig formstarke Adrian Podsiadly fram och fick en fot på bollen och 2-2 var ett faktum! Adrian har därmed gjort mål i samtliga fyra tävlingsmatcher efter sommaruppehållet.

Matchen var nu resultatmässigt jämn. Även spelet jämnades ut en stund efter Torns kvitteringsmål. Torn skapade några halvchanser minuterna efter kvitteringen, men ingen som var riktigt nära att resultera i ett ledningsmål.

Med cirka kvarten kvar att spela hade hemmalaget en bra femminutersperiod då man bland annat ordnade ett par hörnor och det var några halvfarliga situationer i Torns straffområde.Det var dock Torn som skulle dra det längsta strået denna kväll och en viktig faktor var inhopparna som skulle visa sig vara på hugget. Först bytte Torn in Tomas ”Tompa” Martinsson. P.g.a. skadebekymmer så har Tompa inte spelat någon match sedan förra hösten, men det skulle visa sig att han fortfarande har målsinnet kvar.

Tompa kom in i matchminut 68. Tio minuter senare kom nyligen spelklare Mohamed Abo-Sharkh också in. Mohamed skulle visa sig vara en stor tillgång i sin första tävlingsmatch i Torntröjan, även om han bara fick ett kort inhopp. I den 81:a matchminuten tog sig Mohamed fram till ett skottläge strax utanför straffområdet. Skottet var mycket välplacerat nere vid den högra stolpen, men hemmamålvakten gjorde en fin räddning och tippade bollen till hörna. Som vanligt var det Daniel Thulin som tog hand om högerhörnan och i ytan framför den första stolpen dök Tompa upp nickskarvade in 2-3!

Tornbänken ville inte riskera sin ”superinhoppare” som kanske kan bli ett segervapen även fler gånger under hösten, så minuten efter målet så byttes Tompa ut igen efter att ha spelat i mindre än en kvart.

Tre minuter efter ledningsmålet kom också spiken i kistan. Torns främste målgörare i år, Niklas Nilsson, agerade denna gång framspelare när han med ett vänsterinlägg längst marken hittade Dylan Kosik Sulaiman framför den bortre stolpen. Dylan kunde göra sitt tredje mål för veckan när han fastställde slutresultatet till 2-4!

Ett par minuter senare var Niklas Nilsson nära att notera sig i målprotokollet även denna gång. Efter ett finfint förarbete av Mohamed Abo-Sharkh så avlossade Niklas ett skott som smet utanför det vänstra krysset.


Under slutminuterna försökte hemmalaget forcera och hade ett par hörnor, men Torn kunde freda sitt mål från ytterligare påhälsning och vann alltså därmed Derbyt med siffrorna 2-4.Det är riktigt roligt att vara Tornare just nu. Tre matcher på mindre än en vecka och det har blivit tre klara segrar! I början av säsongen vann Torn fler målrika matcher. Efter sin formsvacka i våras var man betydligt målsnålare och vann flera av matcherna och vann ett antal målsnåla och relativt chansfattiga matcher. Den senaste veckan har vi åter igen fått se chansrika matcher med många mål. 13-4 är målskillnaden i de matcher som spelats den senaste veckan.

Närmast väntar nu två högintressanta hemmamatcher som lär höja årets publiksnitt på Tornvallen.På fredag är det seriefinal när Eskilsminne IF kommer på besök och veckan därpå är det Svenska Cupen mot Landskrona Bois i veckan och därefter bortamatch mot Råslätt till helgen. Herrtruppen i Torns IF är med andra ord inne i en väldigt hektisk period just nu, samtidigt är det också några av de mest spännande veckorna i klubbens snart 50-åriga historia.

Torn: Fredrik Landén (målvakt), Ruben Grönevik, Viktor Edsheim, Amir Darban Khales, Daniel Thulin, Eldar Selimovic (1 mål), Aleksandar Milutinovic (ut 68), Dylan Kosik Sulaiman (1 mål), Christopher Nilsson, Adrian Podsiadly (1 mål, ut 78), Niklas Nilsson, Tomas Martinsson (in 68, 1 mål, ut 82), Mohamed Abo-Sharkh (in 78), Adam Olofsson (in 82), Tahir Krasniqi (spelade ej), Niclas Lundberg (spelade ej), Hampus Lundgren (målvakt, spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta