Hem
 

         

Herr: Torns IF vann EMEK-cupen 2015
Torns segrande lag i EMEK-Cupen 2015

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herr: Torns IF vann EMEK-cupen 2015
2015-02-01 20:53
Text: Andreas Wallerstig
Bild: Andreas Wallerstig
 Som vi tidigare rapporterat om vann Torns IF komfortabelt sina gruppspelsmatcher i EMEK-cupen i Bergahallen i Eslöv.

Vi kan nu meddela att Torn gick obesegrade även geom slutspelet. Torns IF vann därmed hela turneringen för första gången efter att ha åkt ut i kvartsfinal de två senaste åren. 2012 var Torn i final, men den gången förlorade man finalen mot BK Olympic, 2-4. I år tog Torn revansch på Malmölaget vann vann finalen med klara 5-0.

Eftersom EMEK-cupen var den enda inomhusturnering som Torn ställde upp i denna säsong så innebär det också att Torn var 100-procentiga den här inomhussäsongen.

Den enda gången Torn var lite illa ute var i förmiddagens åttondelsfinal. Där gjorde Torn sin klart sämsta insats i turneringen och det krävdes straffar innan Torn kunde vinna mot Staffanstorp med 2-1.

Torn ställde upp med följade lag:

1. Hampus Lundgren
2. Emil Holgersson (endast slutspel)
4. Viktor Edsheim
5. Ruben Grönevik
6. Eldar Selimovic
7. Tahir Krasniqi (endast gruppspel)
8. Adrian Podsiadly
9. Niclas Lundberg
10. Tomas Martinsson (endast slutspel)

11. Daniel Thulin (endast gruppspel)
12. Niklas Nilsson
18. Christopher Nilsson

Torn fick byta ut två spelare från gruppspelet till dagens slutspel. Tahir Krasniqi skadade sig i första gruppspelsmatchen och Daniel Thulin var bortrest i helgen. Ersatte gjorde rutierade Tomas Martinsso och unge Emil Holgersson.

Dagens matcher:

Åttondelsfinal, Torns IF – Staffanstorps GIF, 2-1 efter straffar

Förmiddagens åttondelsfinal var enligt rapporterna Torns klart sämsta insats under turneringen. Staffanstorp tog ledningen med 1-0 och höll den ganska länge innan Christopher Nilsson kunde kvittera cirka fem minuter från slutet.

Matchen gick till sudden-straffar där Eldar Selimovic satte sin straff för Torn. Därefter räddade Hampus Lundgren straffen från Staffanstorp och Torn var klara för kvartsfinal.

Kvartsfinal, Torns IF – KSF Prespa Birlik, 4-1

I kvartsfinalen mot blivade seriemotståndarna Prespa Birlik som vaar obesegrade så långt i turneringen fick Torn en lättare resa. Torn tog en ledning som de aldrig släppte. Prespa Birliks tröstmål gjordes av Hogr Aziz, som för något år sedan spelade i Torns IF:s U-lag.

Målen:
1-0, Niklas Nilsson
2-0, Niclas Lundberg
2-1, Hogr Aziz
3-1, Tomas Martinsson
4-1, Niclas Lundberg

Semifinal, Torns IF – BK Flagg, 4-2

I semifinalen kopplade Torn tidigt ett klart grepp om matchen, men det skulle bli onödigt spännande och matchen avgjordes först i slutminuterna.

Torn tog ledningen i den femte matchminuten. Niklas Nilsson gick till attack och spelade bollen i sidled till Christopher Nilsson som kunde placera i bollen i öppet mål.

I den 12:e minuten minuten var det Adrian Podsiady som kunde spela bollen förbi en överspeladmålvakt, framspelad av Niclas Lundberg.

2-0 till Torn som dessutom hade kostat på sig att missa flera upplagda lägen. Bland annat hade Niklas Nilsson två ribbträffar, varav den ena var centimeter från att studsa in via ribban.

I den fjortonde minuten blev det istället plötsligt match igen när Flagg spelade in bollen i Torns straffområde och bollen styrdes olyckligt i eget mål av en Tornspelare.

Kort därefter fick Torn en straff efter att en Flaggspelare tagit med händer i eget straffområde. Straffen från Eldar Selimovic räddades dock av målvakten och minuten senare kunde BK Flagg kvittera till 2-2 efter passivt agerande i Torn.

Efter kvitteringsmålet lade Torn dock in en högre växel på nytt. I den 18 minuten var Niklas Nilsson på väg igenom när han fälldes precis utanför straffområdet. Det resulterade i att en Flaggspelare fick sitt andra gula kortoch därmed blev utvisad. Därmed blev det två minuters numerärt överläge för Torn vilket man inte var sena med att utnyttja. I den 19:e minuten tryckte Viktor Edshiem in 3-2 på volley från nära håll, framspelad av Eldar Selimovic. Minuten senare fastställde Christopher Nilsson slutresultatet till 4-2 efter att Niclas Lundberg spelat fram och Torn hade säkrat en finalplats.

Final, Torns IF – BK Olympic, 5-0

Torns IF tog som sagt revansch på Olympic för finlförlusten för tre år sedan.

Ett välorganisetat Torn kopplade tidigt ett klart grepp om finalen. I den femte minuten tog Torn ledningen genom Viktor Edsheim, framspelad av Niklas Nilsson.

Niklas Nilsson var på nytt framspelare när Adrian Podisadly gjorde 2-0 för Torn i den åttonde matchminuten.

Olympic satsade framåt vid underläge 0-2, men Torn var som sagt mycket välorganiserade i finalen och när Malmölaget väl fick igenom sina avslut stod Hampus Lundgren i Torns mål i vägen.

I den 13:e minuten kunde Torn ställa om efter ett Olympicanfall. Niklas Nilsson avancerade över nästan hela planen och valde att avsluta själv till 3-0.

Finalen kändes nu definitivt avgjord. Torn skulle dock dra ifrån ytterligare i slutet av matchen. I den 17:e minuten gjorde Niclas Lundberg 4-0, framspelad av Tomas Martinsso.

I matchminut 19 gjorde Niklas Nilsson finalens och turneringens sista mål när han assisterad av Niclas Lundberg fastställde slutresultatet till 5-0.

Efte slutsigalen fick Torns IF och lagkapten Viktor Edshiem ta emot segerchecken på 5 000 kronor.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta