Hem
 

         

Torns IF A - FBK Balkan
Torn lyckades besegra FBK Balkan även i hemmamötet

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A - FBK Balkan
2008-08-31 13:35
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF A - FBK Balkan, 3-0 (1-0)

Sammanfattning

Inför en ganska stor publik på ett soligt Tornvallen kunde Torn idag besegra FBK Balkan med siffrorna 3-0. Serieledande Balkan tycks vara ett motstånd som passar Torns IF. Efter dagens vinst har Torn orsakat Balkans båda förluster så här långt i seriespelet med en målskillnad på sammanlagt 8-0.

Torn inledde dagens match riktigt starkt och hade redan efter ett par minuters spel varit framme ett flera bra attacker utan att för den delens skull ha skapat någon riktigt het målchans.

Den första klara målchansen kom efter en högerhörna i den sjätte minuten. Niklas Nilsson höll sig framme och det blev en tilltrasslad situation där gästerna kunde rädda precis framför egen mållinje.

Torn fortsatte att trycka på, vilket resulterade i flera hörnor och bra frisparkslägen som man dock inte lyckades utnyttja.

Efter en tidig varning för en tröjdragning så fick gästande Balkan en utvisning redan i den 18:e matchminuten då den redan varnade bortaspelaren gått för hårt åt Sebastian Valentinsson på mittplan och dragit på sig sitt andra gula kort.

André i kamp med en bortaspelare

Utvisningen fick dock den tillfälliga effekten att Balkanspelarna höjde sig medan Tornspelarna tappade spelmässigt.

De närmaste minuterna efter utvisningen var det mest Balkan som skapade någonting framåt, även om Niklas var framme och fick ett bra skottläge utanför straffområdet och fick iväg ett bra skott som dock gick över.

Balkan kom igenom Tornförsvaret ett par gånger efter cirka tjugo minuters spel. Man sköt också bollen i mål vid ett tillfälle, men då var det avvinkat för offside. Om det var korrekt eller ej var omöjligt att bedöma från vår position på bänken.

I den 25:e minuten kom gästerna igenom i ett läge som inte blev avblåst för offside. Balkan fick ett öppet läge från höger, även om vinkeln inte var den bästa. Skottet kunde Martin Jälmby i Torns mål rädda ut till en resultatlös hörna.

Tommy Biro sysselsätter sina motståndare

Så småningom fick Torn bättre ordning på spelet och tog tag i taktpinnen igen. Niklas Nilsson låg bakom mycket av Torns chanser i den första halvleken. I den 28:e minuten hade han en nick efter en hörna som dock kunde räddas av gästernas målvakt. Fyra minuter senare fick Niklas ett nytt läge. Denna gång var det ett skott i bra läge som dock gick lite för rakt på målvakten som på nytt kunde rädda.

Niklas skulle dock få göra matchens första mål. Målet kom i den 40:e minuten efter att Daniel Thulin slagit in bollen till Niklas i bakre delen av straffområdet där Niklas fick tid på sig att ta ner bollen på bröstet, göra en snabb vändning och skjuta bollen i mål nere vid den vänstra stolpen.

Målskytten Niklas Nilsson i aktion

Minuten senare var det riktigt nära mål igen när Tommy Biro visade styrka när han tog sig djupt ner i offensivt straffområde, precis till höger om målburen. Tommy spelade därefter bollen snett-inåt-bakåt mot André Sandstedt, en passning som gjorde att målvakten var överspelad. En lång tå från en bortaförsvarare förhindrade dock att André fick chansen att rulla in bollen i öppet mål.

1-0 stod sig till halvtidsvilan och Torn hade alltså en uddamålsledning halvvägs in i matchen, något som kändes ganska välförtjänt.

I den andra halvleken hade Torn den första möjligheten efter fem minuters spel när Niklas fick iväg en bra nick efter en hörna, domaren hade dock noterat något ruff i straffområdet och blåste frispark till Balkan.
Torn inledde annars den andra halvleken ganska trevande, men det var stabilt i de bakre leden och Balkan bjöds inte på många möjligheter under hela matchen. I den 58:e minuten fick dock gästerna ett bra frisparksläge några meter utanför straffområdet. Frisparken petades till en Balkanspelare som fick iväg ett lågt, pressat skott med bra kraft med Martin i Torns mål var med på noterna och kunde rädda skottet samt själv ta hand om sin egen retur.Det faktum att Balkan behövde göra mål för att ta poäng i matchen gav stora ytor för Torn på offensiv planhalva. Torn kom i flera bra attacker där man dock inte lyckades få till det i de avgörande lägena. Tommy Biro höll på att få öppet mål i en kontringsattack efter 64 minuters spel, men han nådde bara precis bollen och inte tillräckligt för att kunna styra den i mål.

Med dryga kvarten kvar att spela hade Torn ett antal bra möjligheter att utöka sin ledning, men man lyckades inte få bollen i mål och detta berodde bland annat på att gästernas målvakt gjorde ett par bra räddningar.

Trots att Torn hade numerärt överläge och var det lag som hade lättast att komma till lägen så kändes uddamålsledningen inte direkt trygg. Balkan kom fram i flera bra inläggslägen men Tornförsvaret var stabilt idag och såg till att gästerna inte kom till avslut.Gästernas offensiv gav inget resultat utan istället kunde Torn till slut få utdelning på en av sina kontringar efter en lite lustig situation. Inhopparen Tomas ”Tompa” Martinsson var bollförande på offensiv planhalva och hade två motståndare emot sig samtidigt som mittbacken Viktor Edsheim tog en offensiv löpning. Tompa spelade bollen till Viktor samtidigt som de båda bortaspelarna kolliderade när de skulle försöka förhindra passningen från att gå fram. Detta innebar att Viktor fick gott om tid på sig att ensam med målvakten försöka avgöra matchen. Detta lyckades dock inte utan målvakten kunde parera Viktors avslut, men när returen gick ut fanns det fortfarande bara de två Tornspelarna Viktor och Tompa på plats så Tompa tog hand om returen och sköt in 2-0 bakom den övergivne Balkanmålvakten.

Matchen var nu avgjord med Tompa skulle bjuda hemmapubliken på ytterligare ett mål i sin comeback. Jag såg ärligt talat inte hur målet gick till eftersom jag höll på att skriva om Torns många byten i slutskedet just då. Torn fick en frispark utanför straffområdet och några sekunder senare hade Tompa från en position till vänster utanför straffområdet sparkat bollen i mål högt uppe intill den bortre stolpen. Tompa kom in en halvtimme från slutet efter sin långa skadefrånvaro sedan i juni månad, liksom laget i övrigt tycks han trivas med att möta Balkan då han hittat rätt fem gånger mot dem den här säsongen. Även Christian Nnaji var tillbaka efter långt skadeuppehåll och spelade sista halvtimmen och Daniel Thulin gjorde sin första match från start efter sin skada. Dessa tre spelare tycks nu vara tillbaka efter att alla ha varit borta sedan i juni, så det börjar se betydligt bättre ut även på skadefronten.

En ny seger för Torn som fortsatt ligger på en femteplats i tabellen, men nu är avståndet till det nedre kvalstrecket i alla fall fyra poäng. Torn bidrog dessutom i och med dagens seger till att behålla spänningen i tabelltoppen, även om Balkan fortfarande har ett rejält grepp i kampen om seriesegern.

I nästa omgång möter Torn ett säkerligen revanschsuget Marieholm på bortaplan på söndag. Marieholm kommer till matchen med två raka 3-1-förluster, samma siffror som man förlorade mot Torn med i vårens möte. Mer om den matchen kommer på torsdag eller fredag.Avslutningsvis vill jag rikta beröm till dagens domartrio, som var nya bekantskaper för vår del. Dagens domare kom från Kristianstad och hade en bra dialog med spelarna matchen igenom istället för att vifta med korten i onödan. Att Torn fick fyra varningar idag kan man inte ha något att invända mot då spelarna kom sent in i vissa situationer och varningarna var korrekta. Sedan har förmodligen Balkan delvis en annan åsikt då man hade synpunkter på någon av varningarna och ett par offsidesituationer i den första halvleken.
Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Markus Thulin, Viktor Edsheim (1 varning), Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson (1 varning), Niklas Nilsson (1 mål, 1 varning), Erik Rönningberg, Daniel Thulin, André Sandstedt, Tommy Biro, Christian Nnaji, Tomas Martinsson (2 mål), Eric Norling, Joel Borg, Martin Kindberg


Direktrapporteringen

Aktuell ställning, 3-0 (1-0) SLUT

90 min: Matchen är slut Torn har vunnit med 3-0. Mer inte kommer senare ikväll.

89 min: Nu händer det mycket. Tomas Martinsson gör 3-0, såg inte hur det gick till.

88 min: Joel Borg in, Sebastian ut. Eric Norling in, André ut. Martin Kindberg in, Erik Rönningberg ut.

87 min: Tomas Martinsson frispelar Viktor Edsheim som blir helt ensam med målvakten. Målvakten räddar Viktors skott men Tomas kan ta returen utan att det finns någon Balkanspelare i närheten, 2-0 till Torn.

86 min: Det har varit mycket Balkan den senaste minuten.

84 min: Farlig Balkankontring efter Tornhörna. Sebastian tar en löpning ner i eget straffområde och klarar upp situationen.

83 min: En Balkanspelare drar till på volley långt utifrån. Det såg lite otäckt ut från bänken, men bollen gick en bit utanför.

82 min: Bra frisparksläge för Torn. Christians skott fastnar i muren.

79 min: Balkan har kommit fram i ett par inläggslägen på sistone, men Tornförsvaret har klarat upp situationerna.

78 min: Trippelvarning. En för Amir Darban Khales för en sen tackling och två för Balkan i efterspelet till tacklingen.

75 min: Tommy skott med bra tryck i. Bra räddning av Balkanmålvakten.

74 min: Inlägg Jonas Arnoldsson. Tommy når högst i straffområdet och nickar bollen mot mål, men målvakten är välplacerad och kan rädda.

72 min: Tompa inlägg. Tommy styr bollen på volley men får inte bollen mot mål. Bollen kommer in framför mål igen. Det blir riktigt farligt och flera tornspelare har chansen, men bollen slås över målet.

68 min: Tommy skott en bit utanför. Det ges ganska stora ytor åt Torn eftersom Balkan måste satsa framåt, men Torn har inte kunnat utnyttja lägena så här långt.

64 min: Balkan anfaller med mycket folk. Tomas Martinsson kommer i en kontring och får in bollen framför mål, men Tommy Biro når inte riktigt fram i tid.

63 min: Inte mycket ordnat spel för närvarande.

61 min: Nytt byte. Daniel Thulin ut, Tomas Martinsson in.

58 min: Farlig Balkanfrispark med bra tryck. Martin Jälmby räddar dock och tar även hand om returen själv. Byte i Torn. Christian Nnaji in istället för Niklas Nilsson.

57 min: Torn har haft sin bästa möjlighet så här långt i den andra halvleken efter drygt fem minuters spel när Niklas hade en bra nick efter hörna, men det blev avblåst för frispark för Balkan. Torn fick nyligen Sebastian Valentinsson varnad.

45 min: Niklas varnad. Halvtid, 1-0.

41 min: I den 40:e minuten slog Daniel Thulin fram bollen till Niklas Nilsson i straffområdet. Niklas tog ner bollen på bröstet, vände om och sköt in 1-0 intill stolpen.

Minuten senare höll Tommy Biro på att ge André Sandstedt ett öppet mål. Men en försvarare hann rensa.

30 min: Balkan fick en utvisning i den 18:e minuten efter två gula kort. Efter utvisningen hade dock Balkan en bra period med flera målchanser och ett bortdömt offsidemål. De senaste minuterna har Torn dock tagit tag i spelet mer igen. Torn har fått en varning på Viktor Edsheim.

18 min: Torn har haft mest av spelet inledingsvis. Detta har gett flera hörnor och frisparkar i bra lägen. Ännu har det dock inte blivit något mål, även om det varit nära vid något tillfälle.

Idag är det dags för Torns IF:s A-lag att möta Balkan på ett soligt Tornvallen. Vi återkommer med rapporter under matchens gång. 

Torn kommer idag till start med full trupp, men gör inga större förändringar i startelvan. Torn startar på följande sätt:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nlsson, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: André Sandstedt, Tommy Biro
Avbytare: Eric Norling, Joel Borg, Martin Kindberg, Tomas Martinsson, Christian Nnaji


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta