Hem
 

         

Marieholms IS – Torns IF A
Det blev seger med 4-0 när Torn idag gästade Marieholms IS

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Marieholms IS – Torns IF A
2008-09-07 12:25
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Marieholms IS – Torns IF A, 0-4 (0-2)

Sammanfattning

Torns fina form håller i sig och idag bortabesegrade laget Marieholms IS med klara 0-4. Torn har nu tre raka segrar med hela 14-0 i målskillnad och det börjar se allt bättre ut i tabellen.

I dagens match på Åvallen i Marieholm fick Torn en bra start. Matchen var inte ens fem minuter gammal när första målet föll. Torn fick matchens första hörna och Daniel Thulin gick ut för att slå hörnan från höger. Daniel slog in bollen framför mål och där fanns Niklas Nilsson på plats och kunde nicka in 0-1.

Torn fortsatte att skapa möjligheter. I den tionde minuten var det nära ytterligare ett mål när Sebastian Valentinsson från en position till höger lyfte bollen i den bortre stolpen.

Hemmalaget hade svårt att komma till avslutslägen matchen igenom. Efter en kvarts spel fick man dock en frispark ett liknande läge som man gjorde mål på när lagen möttes på Tornvallen, det vill säga ett bra läge ett par meter utanför straffområdet. Den här gången fastnade dock skottet i Torns försvarsmur.

Erik Rönningberg fick i den 17:e minuten ett bra skottläge efter hörna, skottet kunde dock räddas till en ny hörna som blev resultatlös. Två minuter senare kom Torn i en ny attack där Daniel Thulin slog ett bra vänsterinlägg som Tomas Martinsson försökte styra i mål, men bollen gick en bit över. Ytterligare några minuter senare kunde Niklas ännu en gång nå högst i en duell efter en hörna, men den här gången var vinkeln, kraften och riktningen sämre och bollen gick inte på mål.I den 24:e minuten hade Torn ett ypperligt tillfälle att utöka sin ledning när Sebastian blev frispelad med hemmamålvakten. Målvakten gjorde dock en bra prestation när han kastade sig och knep bollen vid Sebastians fötter innan avslutet kom.

Torn fortsatte att skapa en del hörnor och halvchanser. Efter en dryg halvtimmes spel fick Niklas chansen att prova lyckan utanför straffområdet, men skottet blev missriktat och bollen gick långt utanför.

Torn skulle dock få utdelning ett par minuter senare, även denna gång genom ett nickmål på en fast situation. Torn fick en frispark djupt nere till vänster på offensiv planhalva, inte många meter från hörnflaggan. Erik Rönningberg slog frisparken, en ganska hårt slagen boll som gick in framför mål. Orädd kastade sig Torns högerback, ”den flygande Iraniern” Amir Darban Khales, fram och nickade bollen precis framför målvakten och en knapp meter från mållinjen och förpassar bollen i mål.

Efter 2-0-målet hade Torn flera klara målchanser att ytterligare utöka sin ledning i den första halvleken. Med fem minuter kvar av den första halvleken slog Daniel ett nytt bra inlägg från vänster och det blev en höjdduell mellan hemmamålvakten och Tomas Martinsson i straffområdet, men ingen av dem nådde bollen.

Två minuter senare tog sig spelade sig Torn fram i straffområdet från höger. Amir kom igenom hemmaförsvaret och kom till avslut ur snäv vinkel. Målvakten kunde dock avvärja med en benparad.

I slutminuten av den första halvleken hade Torn ett par riktigt bra möjligheter att göra ytterligare ett mål. Först fick Niklas Nilsson chansen från nära håll vid den första stolpen efter ett inspel från vänster, men hemmamålvakten kunde ännu en gång rädda genom en benparad. Kort därefter fick Markus Thulin ett jätteläge framför mål, men han fick inte riktigt med sig bollen och Torn fick nöja sig med en tvåmålsledning i halvtid.Torn inledde även den andra halvleken starkt. Det hade inte gått många sekunder innan Sebastian fick ett skottläge i straffområdet. Det var bra tryck i Sebastians avslut, men skottet var inom räckhåll för målvakten som kastade sig och gjorde en bra räddning.

Fem minuter in på halvleken hade Torn en ny möjlighet när man kom i en kontring som gav Tomas Martinsson ett öppet läge fast i ganska snäv vinkel från vänster. Ännu en gång kunde Marieholms målvakt förhindra mål genom en benparad.

I den 55:e minuten fick Torn ett riktigt bra läge att utöka sin ledning efter att man fått en indirekt frispark mitt i offensivt straffområde efter att domaren bedömt en upplockad bakåtpassning som avsiktlig. Torn slarvade dock bort denna möjlighet. Efter en mindre bra frisparksvariant så var hemmaspelarna redan framme hos Erik Rönningberg när han väl kom till avslut och hemmaspelarna hade inga problem att täcka skottet.

Torn hade ett ganska klart grepp under den första kvarten av den andra halvleken. I den 60:e matchminuten fick man dock en skada på Niklas Nilsson som stukade foten i samband med en duell i offensivt straffområde. Torn spelade under tiden som Torn förberedde ett byte så kom man in i en liten svacka och hemmalaget fick mer att säga till om. Marieholm kom fram i en farlig attack och slog ett inlägg från vänster som nickskarvades i straffområdet, men bollen gick inte mot mål.

Efter några mindre bra minuter från Torns sida kunde man efter 70 minuters spel avgöra matchen genom att utöka sin ledning till 3-0. Daniel Thulin slog ännu ett bra vänsterinlägg och i straffområdet kunde den nyligen inbytte Tommy Biro omarkerad nicka bollen i mål.

I samband med 3-0-målet gick Tomas Martinsson ut med en känning i låret. Torn gjorde många byten i det här skedet av matchen och inom cirka tio minuter så skickade man in samtliga fem avbytare på planen.

Avslutningen på matchen kändes ganska avslagen. Marieholm fick mer att säga till om spelmässigt, men lyckades inte skapa några direkta målchanser.

I slutminuterna kunde Torn på nytt skapa lite framåt. I matchens sista spelminut tog Tommy Biro en löpning på högerkanten och skar in i offensivt straffområde. Tommy spelade in bollen framför mål där den dock passerade alla spelare. Istället fick Christian Nnaji hämta bollen i bortre i bortre delen av straffområdet. Bollen spelades tillbaka till Erik Rönningberg som befann sig några meter utanför offensivt straffområde. Rönningberg sköt ett skott som väl inte direkt var det hårdaste som han avlossat i sin karriär, men bollen letade sig ändå i mål nere vid den vänstra stolpen och slutresultatet fastställdes till 0-4.

Dagens seger förbättrade avsevärt Torns situation i tabellen. Laget avancerade till en fjärde plats i tabellen efter 19 omgångar. Torn har nu samlat ihop 30 poäng och det bör med största sannolikhet räcka för att säkra nytt kontrakt. Teoretiskt sätt kan Torn dock fortfarande falla till en kvalplats om alla resultat går fel i den tre sista omgångarna.

I nästa omgång är det Derby när Hardeberga BK gästar Tornvallen på lördag. Torn ska då försöka ta revansch för vårens snöpliga förlust på Knutsvallen. Torn har då också chansen att definitivt säkra nytt kontrakt och samtidigt försäkra sig om att bli seriens bästa Lundalag. Mot Hardeberga får Torn dock klara sig utan Amir Darban Khales som i slutskedet av dagens match drog på sig Torns enda varning i matchen och är avstängd på lördag.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales (1 mål, 1 varning), Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson (1 mål), Erik Rönnningberg (1 mål), Daniel Thulin, Tomas Martinsson, André Sandstedt, Tommy Biro (1 mål), Christian Nnaji, Eric Norling, Santhosh Nair, Joel Borg.


Direktrapporteringen


Aktuell ställning, 0-4 (0-2) SLUT
 
90 min: Tommy skär in i straffområdet från vänster. Bollen når ingen Tornare, men går ut till Erik Rönningberg utanför straffområdet som fastställer slutresultatet till 0-4. Efter avsparken gick slutsignalen. Vi återkommer med mer info senare.

89 min: Jonas Arnoldsson ordnar en hörna. Rönningbergs hörna slås ut til ännu en hörna. Jonas skott högt över efter hörnan.

87 min: Amir varnad.

86 min: Christian Nnaji skott som täcks till hörna. Hörnan blir dock avblåst för frispark för hemmalaget.

83 min: Kapten Rönningberg skriker ut order till sina mannar. Marieholm har anfallit mycket under de senaste minuterna men har svårt att komma någon vart.

79 min; Torn tycks ha bra kontroll på matchen. Marieholm komer inte fram i några direkta reduceringschanser även om hemmalaget har mer av spelet nu.

76 min: Ännu ett byte. Markus Thulin ersätts av Joel Borg.

73 min: Nytt byte i Torn. Daniel Thulin ut, Santhosh Nair in.

72 min: Tomas Martinsson gick ut direkt efter 3-0-målet. Nu sätter Torn in Eric Norling som ersättare.

70 min: Tomy Biro vinner boll på offensiv planhalva och avslutar själv. Skottet gär utanför.  Torn kommer i attack på nytt. Daniel Thulin slår ett vänsterinlägg som nickas i mål av Tommy Biro. 3-0 till Torn och matchen bör vara avgjord.

69 min: Inte mycket ordnat spel för närvarande.

65 min: Torn gör ytterligare ett byte. Sebastian Valentinsson går ut och Christian Nnaji ersätter.

64 min: Torn har tappat de senaste minuterna. Tommy Biro har gått in i istället för Niklas Nilsson som landade fel och fick en fotskada.

62 min: Marieholm var framme i sin farligaste situation så här långt. En nickskarv i straffområdet som dock inte gick mot mål.

60 min: Niklas Nilsson sitter kvar med en känning i offensivt straffområde. 

Niklas får nu behandling vid sidan av planen.

58 min: Tomas Martinsson nära att på öppet läge vid en kontring, men siste hemmaförsvareren bryter.

55 min: Ni kör vi tätare rapporter under resten av matchen. Torn har haft tre goda möjligheter att utöka sin ledning i den andra halvleken. Nyligen slarvade Torn bort en indirket frispark i ypperligt läge när man inte kom till avslut i tid.

45 min: Torn har haft flera bra målchanser efter 2-0-målet, men har inte fått till avslutningarna samtidigt som hemmamålvakten gjort bra räddingar. Halvtid 0-2.

35 min: Torn får en frispark djupt nere på vänsterkanten. Erik slår in den framför mål där Amir Darban Khales nickar in 0-2 från nära håll.

30 min: Ställningen är fortsatt 0-1. Torn har haft ett par möjligheter att utöka sin ledning. Närmast var Sebastian i den 25:e minuten när han kom fri med hemmamålvakten som dock gjorde en bra prestation och ”stal” bollen.


12 min: Torn har inlett starkt och kommer ofta i attacker.

10 min: Sebastian skott från höger. Träffar den bortre stolpen och går ut på planen igen.

7 min: Sebastian Valentinsson får frispark strax utanför offensivt straffområde. Erik Röningberg sköt frisparken strax över målet.

5 min: Högerhörna Torn. Daniel Thulin slår in bollen i straffområdet där Niklas Nilsson nickar in 1-0 till Torn.

Idag har Torn rest till den trevliga Åvallen i Marieholm för att spela omgång 19 i seriespelet. Matchen startar klockan 13.00.

Vi finns som vanligt på plats för att lämna delrapporter från matchen.
Torn startar idag med följande lag:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nlsson, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: André Sandstedt, Tomas Martinsson
Avbytare: Eric Norling, Joel Borg, Tommy Biro, Santhosh Nair, Christian Nnaji


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta