Hem
 

         

Rapport från P 16


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Rapport från P 16
2015-05-11 10:02
Text: A. Wallerstig/Daniel Gunnars
Torns IF har de senaste åren kraftigt ökat sin verksamhet gällande pojklag i de till äldre tävlingskategorierna. 

För närvarande har klubben inte mindre än sju lag i seriespel i pojkklasserna mellan 16 och 13 år vilket år mycket glädjande! Glädjande är också att flera av lagen har fått en bra start på årets seriespel.

I P 16 har Torns IF två lag i seriespel och ett av dem är Torns IF Orange som spelar i P 16 västra. Laget är ännu obesegrat i seriespelet efter fyra omgångar och delar serieledningen med Svedala IF.

Igår vann laget på bortaplan mot Bjärreds IF. Hemsidan har fått ta del av tränare Daniel Gunnars summering av matchen som vi publicerar här nedan i sin helhet:

Summering - Match mot Bjärred

Inför matchen:
Inför dagens match blir nyckelordet inställning. Det ska inte spela någon roll om man börjar på planen eller om man börjar bredvid, Man ska hela tiden kriga och göra det bästa för laget!
Sänd rätt signaler genom att visa vad vi vill.

Defensivt 
* Så ska vi jobba med att ta bollen innan studs
* Vara tighta mellan lagdelarna

Offensivt
* Värdera våra lägen med bollen
* Löpa för varandra.

Första halvlek:
Vi börjar matchen piggt och vill ta tag och äga bollen från början. Vi hittar olika kombinationer som leder till lite halvchanser. Främst kommer vi runt på kanterna där Simon A och Patrick matar med löpningar.
Det dröjer inte många minuter innan vi hittar en genomskärare till Andersson inne på deras planhalva. Simon kan behålla kylan och rullar bollen i sidled till Sebbe som har följt med bra och bara har att raka in bollen i öppet mål! Ett fantastiskt fotbollsmål!

Vi fortsätter sedan att äga bollen mestadels men när Bjärred får låna bollen så känns dem halvfarliga därför att vi gör det svårt för oss själva och för varandra.
Vi lyckas reda ut dem små attackerna ifrån Bjärred och en bit in i andra halvlek så kommer ett exakt likadant mål som vid 0-1. Andersson löper sig fri på djupet och kan servera Sebbe till ännu ett öppet mål.
Spelet fortsätter med många kamper och ett spel där vi lyckas komma runt på kanterna men tyvärr är våra inlägg inte riktigt där idag.
Tim får även göra en kalas räddning på ett friläge ifrån Bjärred.

Runt den 30 minuten lyckas dock Hampus slita sig loss med bollen framför deras backlinje. Han väljer att driva mot straffområdet för att hota backarna men osjälvisk som han är så spelar han ut bollen till höger där en inhoppande Gunnar kan rulla in bollen i mål.

Halvtidssnack:
I det offensiva spelet gör vi en fantastisk första halvlek, vi har många olika kombinationer och ställer hela tiden frågor till motståndarens backlinje. Så långt ingenting att klaga på i den delen av planen.
Tyvärr blir vi lite långa defensivt och vår egen backlinje får springa ensamma mot deras forwards och mittfältare. Vi pratar därför om att bli tightare mellan lagdelarna och försöka ha ett djup i vårt mittfält.

Spelarna är fortsatt taggade i paus och är helt överens om att det krävs lika hårt jobb i andra halvlek för att vi ska klara oss igenom den här matchen.

Andra halvlek:
Början på andra halvlek blir lite av ett ställningskrig. Båda lagen söker efter lediga spelytor och man får fightas för varje boll.
Ungefär 10 minuter in i andra halvlek så får Krille bollen ute på vänsterkanten, han tittar upp och ser Gunnar löpa sig fri på högerkanten och med en fantastisk passning av Krille hittar han över till Gunnar. Med en bra första touch så skapar sig Gunnar tid och möjlighet att rulla in 0-4 till oss.
Så långt in i matchen kändes allting tryckt och båda lagen har lite ströchanser men vi är dock dem som skapar dem giftigaste.

Ungefär 25 minuter in i andra halvlek så lyckas dem komma loss på en djupledsboll och kan rulla in 1-4 bakom Tim. Efter det målet blir vi tyvärr stressade och nästan som att vi helt tappar vårt spel.

                                   
2-4 kommer nästan som ett brev på posten av vårt avslagna spel och det ser precis ut som 1-4 målet.

Vi klarar av att rycka upp oss lite och kan hålla i bollen men med cirka 5 minuter kvar träffar deras inlägg olyckligtvis på en arm i försvaret och domaren pekar på straffpunkten. Från 11 meter gör Bjärredspelaren inget misstag och rullar in 3-4 vid Tims högra stolpe.

Nervositeten sprider sig över hela banan och även på bänken, vi blir stressade och är rädda för att agera. Men mitt i deras forcering så lyckas vi ändå skapa farliga målchanser som vi tyvärr inte kan trycka dit.

Vi håller undan och får med oss 3 Poäng hem till Stångby.

Efter matchen
Vi gör en fantastisk första halvlek där vi har inställningen med oss och hela tiden vill delta i spelet. Vi hjälper varandra och visar vilket bra fotbollslag vi är. 
Vi får även beröm från motståndarens tränare att vi var ett bra lag som spelade en fin fotboll.

Sista 20 minuterna lägger vi åt sidan och lär oss av.

Vi lämnar Bjärred med tre poäng och går in i den lilla vilan med en delad serieledning tillsammans med Svedala.
Nästa match står Lödde för motståndet!

KOM IGEN TORN!

Höjdpunkter:
2 min: 0 - 1 Sebbe (Andersson)
16 min: 0 - 2 Sebbe (Andersson)
38 min: 0 - 3 Gunnar (Hampus)
45 min: 0 - 4 Gunnar (Kristinn)
62 min: 1 - 4 Bjärred
66 min: 2 - 4 Bjärred
72 min: 3 - 4 Bjärred


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta