Hem
 

         

IFK Malmö - Torns IF Herr A, 5-3 (2-2)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

IFK Malmö - Torns IF Herr A, 5-3 (2-2)
2015-06-23 22:38
Text: Andreas Wallerstig

Uppdatering, publicerad 2015-06-26

Skånskan: Pagasic glänste i gul måsteseger

Sydsvenskan: IFK Malmö tog viktig seger efter underläge


Det blev en tung förlust för Torn i tisdagens bortamatch mot IFK Malmö. Under sommaruppehållet är Torn därmed tillbaka på kvalplats, men avståndet upp till fast mark är endast en poäng så man har fortfarande goda chanser att avancera i tabellen genom en bra höstsäsong.

Det var en första halvlek där Torns IF hade ett klart spelmässigt övertag. Ändå var det IFK Malmö som tog ledningen i den 21:a matchminuten. Målet kom från en position långt utifrån vänster och såg ganska "billigt" ut.

Torn kunde dock vända efter att två högerhörnor från Daniel Thulin resulterade i mål. I den 28:e minuten var det Ruben Grönevik som kunde kvittera till 1-1 och i matchminut 41 var det Adrian Podsiadly som höll sig framme och gav Torn ledningen med 2-1.

Två minuter efter Torns ledningsmål kunde dock hemmalaget fastställa halvtidsresultatet till 2-2. Denna gång var det dock inte mycket att göra åt på en hemmaspelare fick på en riktig praktträff strax utanför straffområdet.

Ett klart övertag för Torn i den första halvleken, men ändå "bara" oavgjort efter att ett effektivt hemmalag gjort två mål på lika många avslut.

Torn tvingades till ett byte i sin redan hårt brandskattade backlinje i halvtid då Christopher Nilsson fick gå ut.

Den andra halvleken skulle bli en chansrik historia där det skapades möjligheter åt båda håll.

I den 51:a minuten kunde Torn återta ledningen efter att Adrian Podsiadly tagit tillvara på returen efter en frispark av Daniel Thulin.

Sedan efter 55 minuters spel trodde vi att Torn kanske hade gjort det avgörande rycket och gjort 2-4-målet. Adrian Podsiadly lyfte in bollen från högerkanten, Niclas Lundberg gick upp i duell med målvakten och bollen gick i mål. 

Domaren blåste för mål och Tornspelarna jublade. Vad som sen hände är något som jag aldrig tidigare har upplevt under de många år och ett stort antal matcher som jag följt Torns IF:s matcher. Domaren ändrar sitt beslut utan att ha fått någon ny information i form av en diskussion med sin assisterande domare. Vi vet inte anledningen till att han valde att låta Tornspelarna tro att de hade gjort ett regelrätt mål, för att sedan fem sekunder senare ändra sitt beslut. Situationen i sig kan det säkert finnas olika åsikter om. Hemmapubliken lät uttrycka sin åsikt om att det skulle vara frispark i målvaktens favör, och det var det som fick domaren att ändra sitt beslut kan vi bara spekulera om?

Fem minuter senare föll avancerade en hemmaspelare in i den vänstra delen av offensivt straffområde och föll i en duell med en Tornspelare. Trots protester så valde domaren den här gången att stå fast vid sitt beslut och IFK Malmö kunde slå straffen i mål till 3-3.

Därefter hade Torn ett ypperligt läge att återta ledningen i den 68:e minuten, men Dylan Kosik Sulaiman prickade ribban. 

I den 72:a miatchminuten kunde IFK Malmö ta ledningen med 4-3 efter ett avslut strax utanför straffområdet som gick i mål precis under ribban, via en Tornspelare.

Torn hade därefter flera riktigt bra kvitteringsmöjligheter, utan att kunna förvalta dem. Niclas Lundberg var farligt framme ett par gånger minuterna efter hemmalagets ledningsmål. 

Ett par minuter före full tid fick Torn dessutom ett mål tveksamt bortdömt för offside.

På övertid tilldömdes IFK Malmö en ny straff och kunde via den fastställa slutresultatet till 5-3.

Torn tvingades därmed alltså inkassera en ny förlust, trots att man dominerade stora delar av matchen och var det lag som skapade flest målchanser. Till stor del har man sig själv att skylla då man inte var tillräckligt effektiva. Men det känns även som att den inkonsekventa bedömningsnivån hade betydelse för utgången av matchen.

Torn: Hapmus Lundgren (målvakt, 1 varning), Ruben Grönevik (1 mål), Daniel Thulin, Axel Harletun (1 varning), Christopher Nilsson (ut 46), Aleksandar Milutinovic, Stefan Lindqvist, Adrian Podsiadly (2 mål, 1 varning, ut 76), Dylan Kosik Sulaiman, Niclas Lundberg, Tahir Krasniqi (1 varning), Gazmend Xhemajli (in 46), Tomas Martinsson (in 76), Victor Brandqvist (spelade ej), Emil Holgersson (spelade ej), Filip Hillgren (målvakt, spelade ej)

Ursprunglig artikel, publicerad 2015-06-23 

Torn förlorade ikväll en svängig match trots att man skapade mängder av målchanser och ledde två gånger. Tränare Richard "Kalle" Ringhovs syn på matchen finns nedan:

"-Det finns tunga förluster och det finns tyngre förluster. Vi blev hårt straffade idag. Trots stora ommöbleringar i laget så tycker jag att spelarna gör det bra idag. Trots underläge så tar vi oss tillbaka i matchen och med ledning 3-2 i mitten av andra halvlek så nickar Lundberg in bollen i mål. Domaren blåser mål, vi jublar men under den tiden så ändrar domaren sitt beslut. Inte så att assisterande vinkar utan han ändrar sitt redan tagna beslut. Ovanligt. Istället för 4-2 så kvitterar IFK lite senare. Det är hypotetiskt men det känns som om matchen hade varit avgjord om målet blivit godkänt. Nu blev det inte så och vi förlorar matchen. Två bortdömda mål, en träff i ribban och två straffar emot oss som jag dock ska erkänna ser rätt ut så där är inget att säga. 

Tycker vi följer det vi satt upp i första halvlek och vi är positiva till andra halvlek. I andra startar vi bra men sedN böljar det mest fram och tillbaka och blir lite hazardartat. 

Nu får vi läka ihop alla sår under uppehållet. Vi har varit hårt skadedrabbade men det känns inte som att vi tyckt synd om oss själva utan spelarna har jobbat på och det lyfter jag på hatten för. Vi har spelat stundtals spelat bra fotboll och det tar vi med oss in i hösten.

Nu önskar jag alla Tornare en skön ledighet så ses vi igen den 20 juli."

Vi återkommer med mer info från matchen senare i veckan.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta