Hem
 

         

Torns IF A – Hardeberga BK
Torn kunde idag besegra Hardeberga med 2-0 och säkrade en plats på den övre halvan av tabellen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A – Hardeberga BK
2008-09-13 13:40
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF A – Hardeberga BK

Sammanfatting

Torn fick sin revansch för vårens förlust i Hardeberga och kunde vinna hemmamötet idag med 2-0. Samtidigt uppfyllde man också säsongens målsättning genom att försäkra sig om nytt kontrakt i division 4 nästa säsong.

Som vanligt så bjöds det inte på någon gladfotboll när dessa båda lag drabbade samman. Torn har haft förtvivlat svårt att besegra Hardeberga de senaste åren, men idag fick man i alla fall med sig tre poäng från matchen.

Spelet i den första halvleken var krampaktigt och felpassningarna var många. Målchanserna var lätträknade, även om Torn var nära vid något tillfälle.Torn hade ett fåtal möjligheter i den första halvleken. Niklas Nilsson var oftast den som avslutade. I den 16 minuten sköt Niklas bollen strax över ribban på en frispark i bra läge.

Niklas hade också halvlekens bästa möjlighet när bollen halvvägs in i den första halvleken spelades in framför mål från höger och Niklas försökte peta in den från nära håll vid den första stolpen. Detta förhindrades dock av Hardebergas målvakt Martin Persson som gjorde en bra benparad nere vid stolpen.

Torn var dock som vanligt stabila i defensiven och gästerna hade inget avslut i den första halvleken som var nära att leta sig in i mål.Den andra halvleken inleddes ungefär som den första med ställningskrig och uteblivna målchanser. Knappt tjugo minuter in på halvleken gjorde Torn två byten i stort sett samtidigt och inhopparna Christian Nnaji och Tommy Biro skulle visa sig bli dem som noterade sig i målprotokollet.

Christian gjorde ett piggt inhopp och redan två minuter efter att han kommit in så resulterade hans andra avslut i ett något turligt mål. Christian fick ett bra skottläge strax utanför straffområdet. Skottet träffade insidan av den vänstra stolpen och därefter rullade bollen på med mållinjen för att träffa den högra stolpen innan den letade sig över mållinjen. Hardeberga var inte långt ifrån ett kvitteringsmål i den 74:e matchminuten. Ett välriktat skott från långt håll höll på att ställa till det för Tornmålvakten David Alamidi som befann sig en bit ut, men skottet var cirka fem centimeter för högt och träffade den nedre delen av ribban och bollen studsade tillbaka ut på planen.

Bortsett från ribbträffen hade Hardeberga dock svårt att få till några farliga avslut, även om man hade en del anfall där det var lite oroligt på Tornbänken. Torn höll nollan för fjärde matchen i rad och den här gången med en ny målvakt. David Alamidi fick med kort varsel rycka i mellan stolparna och gjorde sin blott tredje match för klubben och sin första tävlingsmatch i A-laget. David fick rycka in sedan Martin Jälmby lämnat återbud på grund av sjukdom i morse och skötte sig mycket bra, även om han inte hade speciellt mycket att göra.I slutet av matchen fick Torn några möjligheter till kontringar när Hardeberga flyttade upp för att försöka få till stånd en kvittering. I den första övertidsminuten borde kanske André Sandstedt ha avgjort matchen när han fick chansen med öppet mål när målvakten hade misslyckats med att plocka inspel. André fick dock inte till skottet och bollen rullade utanför målet.

Istället kunde Torn avgöra i den femte övertidsminuten efter att man rullat upp gästernas försvar och Tommy Biro fick chansen att trycka in 2-0. Strax före målet hade Daniel Thulin fått Torns enda varning i matchen för att han tog lite väl lång tid på sig att sätta igång spelet vid en frispark.

Kontraktet säkrades som sagt för Torns del idag och samtidigt har man fortfarande en mikroskopisk möjlighet att nå en kvalplats till division 3. I och med dagens seger försäkrade Torn dessutom om en plats på den övre halvan av tabellen, som sämst kan man sluta på en femteplats.Hardeberga får fortsätta sin poängjakt i de avslutande omgångarna. I och med dagens resultat föll man från sjätteplats i tabellen ner till en niondeplats som innebär kvalspel. Mycket kan dock hända ännu i den oerhört jämna bottenstriden.

Jag vill också passa på att gratulera FBK Balkan som idag säkrade seriesegern tack vare vinst mot tabelltvåan Kvarnby. Torn är fortfarande det enda lag som har lyckats besegra Balkan i årets seriespel.

Nästa söndag väntar bortamatch mot BK Omympic för Torns del, en match mellan två lag som har fyra raka segrar.

Torn: David Alamidi (målvakt), Eric Norling, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson, Erik Rönningberg, Niklas Nilsson, Daniel Thulin (1 varning), Tomas Martinsson, André Sandstedt, Tommy Biro (1 mål), Christian Nnaji (1 mål), Santhosh Nair, Joel Borg (spelade ej).


Direktrapporteringen


Aktuell ställning 2-0 (0-0) SLUT

90 + 7 min: Slutsignalen går. Torn har vunnit med 2-0 i en annars inte speciellt välspelad match. Mer information kommer senare.

90 + 5 min: Torn spelar sig fram till öppet mål och Tommy Biro får avgöra matchen genom att slå in 2-0.

90 + 4 min: Någon Tornspelare varnad för fördröjning av spelet.

90 + 4 min: Torn ordnar två taktiska frisparkar nere vid hörnflaggan.

90 + 3 min: Två minuter återstår enligt domaren. Tommy ordnar fram en hörna.

90 + 1 min: Hardeberga försöker men har svårt att skapa något. Torn får chansen vid en kontring. André får chansen att avsluta mot öppet mål, men skottet går utanför.

90 min: Ordinarie speltid är slut, men vi får nog räkna med några minuters tillägg.

88 min: Torn kommer i en bra kontring. Tommy får inte träff när han försöker avsluta på volley.

85 min: Torn kommer i en bra attack, men Santhosh får inte till inlägget.

84 min: Vi har fått rapporter om att Kulladal har bortabesegrat Eriksfält och att Olympic leder med 2-0 mot Marieholm.

82 min: Hardeberga är inte ofarliga framåt. Nyss kom man fram i ett ganska bra läge, men avslutet blev misslyckat.

79 min: André avslut nere vid den högra stolpen. Skottet hade dock inte tillräcklig kraft och måvakten kunde rädda.

77 min: Hörna Hardeberga. Christian nickar bort.

74 min: Hardeberga distansskott från långt håll. Bollen går i ribbans underkant, men studsar ut på planen igen. Santhsoh Nair har kommit in istället för Sebastian.

73 min: Tomas Martinsson går ut med en känning. Sebastian Valentinsson tar hans plats så länge.

69 min: Högerhörna Daniel. Christian bra nick i straffområdet, precis över.

66 min: Christian Nnaji skott från en position strax utanför straffområdet. Bollen går i den vänstra stolpen för att sedan rulla längs mållinjen och träffa den andra stolpen innan den med knapp styrfart rullade över mållinjen.

65 min: Frispark Torn. Daniels frispark nickas mot mål av Christian, men målvakten klarar enkelt.

64 min: Niklas tvingas kliva av efter skada. Christian Nnaji ersätter. Samtidigt gör Torn ännu ett byte. Tommy Biro kommer in istället för Sebastian Valentinsson.

62 min: Farligt läge Hardeberga genom en nickskarv efter inkast. Bollen passerar dock utanför stolpen.

61 min: Farlig dubblhörna Torn, målvakten klarar dock.

58 min: Tomas Martinsson har haft två möjligheter på kort tid, men inte fått till avslutningarna. Annars har inledningen av den andra halvleken varit ganska händelsefattig. Vi fick ett litet spelavbrott tidigare när Jonas Arnoldsson krockade med motståndarmålvakten och båda fick en stunds behandling på planen.

44 min: Vi återkommer i den andra halvleken, förutsatt att inget av intresse inträffar i slutet av första halvlek.

42 min: Frispark för Torn. Daniel Thulins skott fastnar i muren. Kort senare skaffade sig Niklas ett bra skottläge, men skottet gick högt över.

40 min: Spelet så här långt i den första halvleken har inte varit någon höjdare. Felprocenten är hög och målchanserna är lätträknade. Nyligen kom dock André Sandstedt igenom i ett öppet läge från väster, men skottet gick i burgavelns utsida.

23 min: Niklas styr bollen mot mål från nära håll. Målvakten räddar dock bra genom en benparad nere vid sin vänstra stolpe. Resultatlös dubbelhörna för Torn.

21 min: Hardeberga framme i ett farligt anfall, men kommer inte till något ordentligt avslut

20 min: En ganska jämn matchinledning med få målchanser. Torn hade ett bra frisparksläge i den 16:e minuten. Bollen petades till Niklas Nilsson som sköt strax över.


Idag tar Torn emot Hardeberga hemma på Tornvallen, matchen startar klockan 14.00.

Som vanligt återkommer vi med rapporter under matchens gång.

Torn har idag gjort en sen förändring i laguppställningen eftersom Martin Jälmby är sjuk. David Alamidi ersätter. Torn startar med följande lag idag:

Målvakt: David Alamidi
Försvarare: Eric Norling, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nlsson, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: André Sandstedt, Tomas Martinsson
Avbytare: Joel Borg, Tommy Biro, Santhosh Nair, Christian Nnaji


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta