Hem
 

         

Lunds BoIS – Torns IF Dam
Dagens möte mellan Lunds BoIS och Torns IF slutade oavgjort, 2-2

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Lunds BoIS – Torns IF Dam
2008-09-14 15:18
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Lunds BoIS – Torns IF Dam, 2-2 (0-1)
 

Sammanfattning

Dagens Derby i damlagsserien var ett bottenmöte som kunde avgöra vilket av de båda lagen från de norra delarna av Lunds kommun som skulle få den bästa serieplaceringen.

Nu blev det dock inget avgörande eftersom matchen slutade oavgjort. Ett resultat som speglade matchen ganska väl, trots att Torn hade ledningen med 2-0 en bit in på den andra halvleken.

Torn inledde matchen piggt och redan efter tre minuters spel hade man spelat sig fram till ett par farliga möjligheter.

Istället var det något av en tillfällighet som gjorde att Torn väl tog ledningen i den 16:e minuten när Sewa slog in en boll mot mål som målvakten missbedömde och bollen studsade över målvakten och in i mål.

Sewa ger Torn ledningen med 1-0

Hemmalaget kunde dock komma tillbaka och hade ett par bra möjligheter till kvittering. Torn hade också flera möjligheter att utöka sin ledning men ställningen i halvtid stannade vid 0-1, ett ganska logiskt halvtidsresultat efter en spelmässigt jämn första halvlek där Torn dock hade något fler möjligheter.

Halvtidsgenomgång i Torn

I den andra halvleken inledde Lunds BoIS starkast men det var ändå Torn som gjorde det första målet. Andrea Liljenborg ”stal” påpassligt bollen från hemmamålvakten och kunde rulla in 0-2 i öppet mål efter fem minuters spel.

Hemmalaget kunde dock reducera till 1-2 i den 58:e minuten. Målet kom efter en till synes misslyckad vänsterhörna, som dock blev lyckad på så sätt att bollen nådde en hemmaspelare vid den första stolpen som kunde trycka in reduceringen från nära håll, målet var dock välförtjänt.

Hemmalaget var nu inne i en stark period men Torn kom tillbaka och hade i sin tur en bra period några minuter senare. Mitt i den andra halvleken hade Torn en femminutersperiod då man stundtals etablerade ett rejält tryck mot hemmamålet och skapade ett par riktigt bra möjligheter att kanske avgöra matchen. 

Andrea kommer i en attack i den andra halvleken

Torn lyckades dock inte få bollen under ribban under istället kunde hemmalaget få en hörna efter att Tornspelarna inte fått tag på bollen i eget straffområde. Hörnan kom från vänster även denna gång och det var ingen av spelarna framför mål som nådde bollen. Istället passerade bollen förbi den bortre stolpen där en omarkerad hemmaspelare enkelt kunde nicka bollen i mål till 2-2.

Farligt i hemmalagets straffområde efter en Tornhörna

Målet kom lite snöpligt för Torns del då man bara två minuter tidigare haft ett par ypperliga möjligheter att avgöra, men sett över hela matchen så var det inte orättvist med ett oavgjort resultat.

Efter hemmalagets kvitteringsmål var det inget av lagen som skapade speciellt mycket framåt. Det var mestadels spel på mittplan och 2-2 stod sig matchen ut.

Det var en match mellan två lag som ville mycket men inte riktigt fick till det fullt ut spelmässigt idag. Lunds BoIS har blivit betydligt bättre jämfört med i våras då Torn vann stort hemma på Tornvallen. Båda lagen hade en del bra försök till anfall men det var snarare tillfälligheter än effektivt anfallsspel som låg bakom samtliga mål idag.Som vi varit inne på tidigare så är dock Torns damlag nystartat för den här säsongen och att ha tagit poäng i fyra av 13 matcher mot ”etablerade” seniorlag är klart godkänt, i synnerhet då man hållit siffrorna nere även mot topplagen. Torntjejerna har skaffat sig värdefull rutin under året.

Tyvärr drabbades Torn av en del återbud inför dagens match. Detta gjorde bland annat att två utespelare fick dela på målvaktspositionen, något som dock både Linnea och Sewa klarade utmärkt.

Dessvärre hamnade domaren i fokus i dagens match. Domarinsatsen var väl inte direkt matchavgörande då båda lagen drabbades av märkliga bedömningar men det var ändå tråkigt att se. Ingen av spelarna eller ledarna för de båda lagen verkade speciellt imponerade av domarens agerade varken före, under eller efter matchen och jag är nog benägen att hålla med. Under matchen var det många situationer med märkliga bedömningar och efter matchen kunde matchrapporten tydligen av principskäl inte skrivas på ute på planen utan Torns lagledning fick köra till ett omklädningsrum som inte låg i anslutning till planen för att få möjlighet att signera rapporten.

Det är fortfarande ovisst om det blir Torn eller Lunds BoIS som ska undvika den sista platsen i tabellen. Lunds BoIS har en match mindre spelad och har därmed möjlighet att passera Torn. Torn spelar sin sista seriematch för året på fredag borta mot Råå.


Direktrapporteringen


Aktuell ställning 2-2 (0-1) SLUT

90 + 1 min: Matchen är över. Torn tappade ledningen men fick i alla fall med sig en poäng och håller sig före Lunds BoIS i tabellen. Vi återkommer senare med en sammanfattnng.

90 min: Torn lyfter in bollen i offensivt straffområde där hemmamålvakten dock når högst. Hanne får en varning.

89 min: Skott utifrån av Lunds BoIS. Sewa räddar med en benparad nere vid stolpen och tar själv hand om returen.

87 min: Hörna Lunds BoIS. Hanne nickar bort bollen ur det farliga området.

86 min: Bra attack från Torn. Sofies avslut har dock inte tillräcklig kraft för att kunna överlista målvakten.

84 min: Fortfarande mest ställningskrig på mittplan.

81 min: Inget av lagen av skapat någonting de senaste minuterna. Frågan är om någon kommer ta kommandot inom kort.

78 min: Matchen är inne i en ganska händelsefattig period och utgången känns oviss.

75 min: Farlig situation i Torns straffområde efter en frispark. Situationen leder dock bara till en inspark.

72 min: Lunds BoIS får en vänserhörna. bollen passerar alla framför mål och vid den bortre stolpen kan en hemmaspelare nicka in 2-2.

70 min: Mycket nära mål för Torn efter ännu en hörna. Maria skott över från nära håll efter en tilltrasslad situation. Direkt efter insparken kommer Sofie fram i ett mycket bra läge, men även denna gång går skottet över.

68 min: Torn har haft en bättre period de senaste minuterna och haft mycket boll på offensiv planhalva utan att lyckas skapa något riktigt farligt.

65 min: Andrea ordnar hörna för Torn. Farligt igen på Pernillas hörna men Torn får inte utdelning.

62 min: Ny hörna för hemmalaget som är inne i en stark period. Torn kan dock rensa den här gången.

60 min: Hemmalaget kommer igenom i ett öppet läge, bra räddning av Sewa i Tornmålet.

58 min: Lunds BoIS får en vänsterhörna som slås mot första stolpen där en hemmaspelare kan trycka in ett reduceringsmål från nära håll, 1-2.


52 min: Lunds BoIS har ett pressat skott utanför straffområdet. Bollen fastnar dock på Hanne Lundin som täcker föredömligt.

51 min: Andrea får ett öppet läge, jag såg inte riktigt hur situationen uppkom. Andrea kan dock rulla in 0-2 i öppet mål.

48 min: Den andra halvleken är igång och hemmalaget kommer till ett bra avslutsläge. Sewa, som vaktar Torns mål i den andra halvleken kunde dock rädda bra.

45 min: Halvtid. Torn i uddamålsledning efter en jämn första halvlek.

44 min: Madeleine Stål kommer fram i ett bra läge till vänster. Hemmamålvakten kommer dock långt ut och kan parera skottet.

40 min: Vänsterhörna Torn. Pernilla Kamph slår in bollen framför mål där det blir mycket farligt. Till sist kan dock hemmaspelare rensa bort bollen.

36 min: Hemmalaget farligt framme igen. Linnea lyckas dock komma ut och förhindra ett avslut från nära håll.


33 min: Frispark för Lunds BoIS i bra läge, skottet går dock rakt mot Linnea som utan problem kan hålla bollen. Lunds BoIS har dock haft en bra period ett tag nu.

29 min: Hemmalaget har sin bästa möjlighet så här långt i matchen, men Linnea lyckas rädda närskottet.

27 min: Maria Thulin avlossar ett skott utifrån som går precis utanför den högra stolpen.

25 min: Hemmalaget har varit framme i ett par attacker, men Linnea i Tornmålet agerar säkert.


22 min: Frispark Torn på offensiv planhalva. Sofie Christensen får dock ingen bra träff.

19 min: Skott över från Julia Andersson från ett bra läge i straffområdet.

16 min: Sewa Raza lyfter in bollen mot mål. Hemmamålvakten missbedömer bolen som studsar över målvakten och in i mål. 1-0 till Torn!

14 min: Skott utifrån av Lunds BoIS. Inga problem för Torns vikarierande målvakt Linnea Landaeus.


11 min: Hemmalaget börjar komma bättre in i matchen nu.

6 min: Matchen har kommit igång. Torn har redan haft ett par bra försök till anfall. En frispark i den första minuten gav en farlig situation och i den tredje minuten slog Andrea Liljenborg ett inlägg från höger som prickade ribban.

Vi finns idag på plats på Gunnesbo IP för att lämna dirketrapporter från damernas Derby mot Lunds BoIS.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta