Hem
 

         

BK Olympic – Torns IF A
Torn bortabesegrade idag BK Olympic med 3-1.

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

BK Olympic – Torns IF A
2008-09-21 14:09
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

BK Olympic – Torns IF A, 1-3 (1-1)

Sammanfattning

Torn spelade idag sin sista bortamatch för säsongen i seriespelets näst sista omgång. Inför en ganska stor publik, varav en del var tillresta Tornsupportrar, var det Torn som kunde förlänga sin segerrad till fem raka matcher. Samtidigt försvann det lilla hopp som fanns om att kunna knipa en kvalplats uppåt eftersom Kulladal idag besegrade Kvarnby.

Det var två lag som kom till spel med fyra raka segrar som möttes idag på Lindängens IP i Malmö. Det tog ett tag innan matchen tände till på riktigt. Matchinledningen var jämn, men det var inget högt tempo och det skapades inte heller några direkta målchanser åt något håll.

I den 25:e minuten kom dock ett mål som satte lite mer fart på matchen. En crossboll spelades ut till Amir Darban Khales på högerkanten några meter in på offensiv planhalva. Amir lyfte i sin tur fram bollen till André Sandstedt som från en position ganska långt ut till höger tog emot bollen och skickade iväg ett välplacerat skott intill den bortre stolpen utom räckhåll för hemmamålvakten Sonny Persson. 1-0 till Torn.

Efter målet hade Torn flera bra attacker som hade kunnat ge ytterligare utdelning. Bara minuten efter målet kom Tommy Biro fram i ett bra läge. Strax utanför straffområdet avlossade han ett skott som dock kunde räddas av målvakten.

Torn fortsatte att spaka möjligheter och i den 30:e minuten var det riktigt nära att man kunde utöka sin ledning efter att Niklas Nilsson nått högst i straffområdet efter en hörna, men hans nick gick någon decimeter utanför den högra stolpen. Nästa mål i matchen skulle dock bli Olympics. Torn hade en hörna i den 37:e minuten, men blev av någon anledning som jag inte kunde se avblåsta och istället blev det frispark för Olympic som kunde sätta igång en kontring. Olympic kom också till ett läge ur snäv vinkel från höger, men skottet kunde räddas av Tornmålvakten David Alamidi. Bollen var dock kvar på Torns planhalva och nästa skede stannade flera Tornspelare upp i tron att de skulle få en frispark. Frisparken uteblev dock och hemmalaget gick till en ny attack och kunde spela sig fram till öppet läge från nära håll. Bollen slogs i mål och det var kvitterat till 1-1, målskytt var Seath Sandmark.

Den första halvleken bjöd inte på fler mål, utan ställningen i halvtid var 1-1.Efter en inledning i den andra halvleken med upprörda känslor efter en del efterslängar och annat så var det hemmalaget Olympic som var framme i ett par farliga situationer med cirka kvarten spelat av halvleken. Tornförsvaret agerade dock mycket stabilt och förhindrade att hemmaspelarna kunde komma till avslut.

Torn gjorde i det här skedet av matchen ett par byten och de pigga inhopparna bidrog till att man kunde ta ett grepp om matchen.

In kom Tomas ”Tompa” Martinsson och Christian Nnaji och det dröjde inte många minuter innan de båda hade varit inblandade i flera möjligheter att ta ledningen i matchen. Det var också Christian som i den 69:e minuten skulle ge Torn ledningen med 2-1. 1-0-skytten André hittade en lucka i hemmaförsvaret och rullade fram bollen till Christian som fick ett friläge och kunde med ett skott längs marken göra Torns andra mål i matchen.Olympic fick en möjlighet till kvittering när man fick en frispark till höger utanför straffområdet, men frisparken fastnade i muren.

Annars var det mest Torn som skapade möjligheter i det här skedet av matchen. I den 75:e minuten slog Tommy ett vänsterinlägg som Tompa nickade precis utanför stolpen. Två minuter senare var det Daniel Thulin som slog ett inlägg mot Tompa i straffområdet. Tompa avslutade denna gång med ett skott i straffområdet, som dock kunde räddas av målvakten.

I den 82:a minuten drabbades Olympic av ett bakslag i sin jakt på kvittering då deras målskytt drog på sig två gula kort i samma situation och blev därmed utvisad.

Två minuter senare avgjordes matchen när Torn kunde utöka sin ledning till 3-1. Amir slog ett långt uppspel från sin högerkant och längst där framme fanns mittbacken Markus Thulin som drog till direkt och hittade rätt nere vid den högra stolpen.Torn hade ett par bra möjligheter till ytterligare mål strax efter målet, men det blev inte fler mål, utan matchen slutade 1-3.

Frö Olympics del innebär dagens resultat att man måste vinna i den avslutande omgången mot Häljarp för att vara säkra på att undvika kvalspel, dock riskerar man inte längre direkt degradering tack vare övriga resultat idag. Landora är sedan länge avsågat, men i övrigt är ytterligare hela sex lag inblandade i bottenstriden inför den avslutande omgången!

I toppen är det inte lika spännande. Balkan har redan säkrat seriesegern. Kvarnby och Kulladal slåss om andraplatsen och Kvarnby har redan säkrat en kvalplats till division 3. För Kulladals del räcker det med en poäng för att säkra kval som bästa trea.

Torn kommer att sluta fyra i sin blott andra säsong i division 4 genom tiderna. I och med dagens resultat står det klart att Torns tabellplacering inte kan förändras oavsett hur det går i den sista omgången. Förhoppningsvis kan Torn dock göra en bra avslutning i hemmamatchen mot Kvarnby. Torn får dock klara sig utan bröderna Markus och Daniel Thulin samt Erik Rönningberg i den avslutande matchen. Dessa tre blev varnade i dagens match och är alla avstängda i den avslutande matchen som spelas nästa söndag klockan 13.00 på Tornvallen.

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales, Markus Thulin (1 mål, 1 varning), Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson, Erik Rönningberg (1 varning), Daniel Thulin (1 varning), Tommy Biro, André Sandstedt (1 mål), Tomas Martinsson, Christian Nnaji (1 mål), Joel Borg (spelade ej), Santhosh Nair (spelade ej), Eric Norling (spelade ej).


Direktrapporteringen


Aktuell ställning, 1-3 (1-1) SLUT
  
90 + 2 min: Frispark Olympic som fastnar i muren. Slutsignalen går. Mer info kommer senare.

90 min: Tamt skott från Olympic som David räddar enkelt.

89 min: Torn har full kontroll på matchen nu och är det lag som skapar chanser.

86 min: Både Tommy och André har varit framme i bra skottlägen, men avslutingarna har inte träffat rätt.

84 min: Långt uppspel Amir. Bollen når Markus Thulin som drar till direkt och bollen går i mål nere vid den högra stolpen.

82 min: En hemmaanfallare drar på sig två gula kort i samma situation och blir följaktligen utvisad.


80 min: Tompa har varit framme i ett par bra lägen på sistone.

74 min: Erik Rönningberg får en varning precis utanför eget straffområde. Den efterföljande frisparken fastnar i muren.

71 min: Christian spelar fram Tompa i öppet läge ur snäv vinkel till höger. Tompas skott går i stolpens utsida och ut till inspark.

69 min: André lägger fram bollen til Christian i öppet läge. Lågt skott från Christian som går i mål, 2-1 till Torn!

68 min: Inlägg André i bra läge. Målvakten tar hand om bollen. Olympic går till angrepp, bra nickläge men nicken går högt över.

67 min: Tompa kommer in i straffområdet till vänster. Inspel framför mål som fastnar på hemmaförsvarare.

65 min: Bra läge för Torn. Christians skott fastnar på täckande spelare.

64 min: Tomas "Tompa" Martinsson framspelad i straffområdet. En hemmaspelare bryter.

63 min: Nytt byte, Christian Nnaji ersätter Niklas Nilsson.

62 min: Byte i Torn. Tomas Martinsson in, Sebastian Valentinsson ut. Viktor Edsheim bryter en hemmaattack. Olympic får en hörna som blir resultatlös.

58 min: Torn ställer till det lite för sig på egen planhalva. Amir nickar bort framför mål och den efterföljande hörnan blir resultatlös.

56 min: Daniel Thulin får en varning och är även han avstängd nästa match.

55 min: Andra halvlek har inletts medtufft spel från hemmalaget och ett par Tornspelare har redan fått behandling på planen.

45 min: Sebastian Valentinsson skott utanför. Den första halvleken slutar 1-1.

44 min: Torn har haft ett par ganska bra frisparkslägen efter kvitteringsmålet, men inte kommit till avslut.

38 min: Torn var uppe på en vänsterhörna men fick en avblåsning mot sig. Istället kontrade Olympic och hade ett skott ur snäv vinkel som David Alamidi i Torns mål kunde rädda. Anfallet fortsatte och Olympic kunde spela sig fram till ett öppet läge och kvittera till 1-1 samtidigt som flera Tornspelare hade stannat upp i tron att man skulle få en frispark.


30 min: Torn har skapat flera bra möjligheter efter ledningsmålet. Tommy Biro kom i bra skottläge, men målvakten kunde rädda. Nyligen nickade Niklas Nilsson bollen precis utanför efter en högerhörna.

25 min: Amir Darban Khales lyfter fram bollen till André Sandstedt som från sin position i straffområdets högerhörn avslutar intill bortre stolpen. 1-0 till Torn!

16 min: Markus Thulin varnad och missar nästa match.


13 min: Båda lagen har varit framme i ett par attacker vardera, utan att lyckas skapa något i straffområdet.

10 min: Än så länge har det inte varit några farliga möjligheter åt något håll.

Idag är vi på plats på Lindängens IP i Malmö för att följa matchen mellan BK Olympic och Torns IF.

Vi finns som vanligt på plats för att lämna delrapporter från matchen.
Torn startar idag med följande lag:

Målvakt: David Alamidi
Försvarare: Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nlsson, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: André Sandstedt, Tommy Biro
Avbytare: Eric Norling, Joel Borg, Tomas Martinsson , Santhosh Nair, Christian Nnaji


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta