Hem
 

         

BW 90 IF – Torns IF B, 3-2 (3-1)
Halvtidsgenomgång i ett regnigt Bjärsjölagård

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

BW 90 IF – Torns IF B, 3-2 (3-1)
2008-09-24 20:00
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

BW 90 IF – Torns IF B, 3-2 (3-1)

Kort sammanfattning 08-09-22

Torns IF:s reservlag stod ikväll för en strålande kämpainsats när man med ett ungt lag ändå lyckades ge ett betydligt mer rutinerat BW 90 en rejäl match på deras hemmaplan.

Torn ställde upp med ett lag helt utan de spelare som fick speltid i gårdagens A-lagsmatch. Sex spelare var födda på 1990-talet och ytterligare några spelade juniorfotboll så sent som förra säsongen. Det var med andra ord ett lag utan någon större rutin från A-lagsspel som gjorde säsongens kanske bästa insats, förlusten till trots.

Torn mötte som sagt ett namnkunnigt BW 90 med en del etablerade spelare. Mest känd i hemmalaget är förmodligen Tony Flygare som också gjorde ett av målen för BW 90.

Det var som sagt en riktigt bra insats från Torns sida ikväll, dock kunde hemmalaget vinna rättvist i denna direkt avgörande seriefinal och vi gratulerar BW 90 till seriesegern!

Torns båda mål gjordes av Niklas Ekberg. En längre sammanfattning kommer senare i veckan. 

Längre sammanfattning 08-09-24

Hösten hade kopplat greppet om den annars mycket trevliga idrottsplatsen i Bjärsjölagård denna måndagskväll.

Då matchen av förklarliga skäl krävde elljus för att kunna spelas så blev det inte spel på den inbjudande A-planen, utan matchen fick avgöras på den intilliggande träningsplanen som saknade avbytarbås, något som annars hade varit mycket välkommet i regnvädret.

Direkt i matchinledningen såg Tornspelarna hungriga ut och därför kom hemmalagets ledningsmål som en kalldusch när det föll redan i den tredje minuten. Målet kom till efter en situation där Tornförsvararna ansåg att hemmaspelaren var offside med ganska klar marginal, själv såg jag inte hur situationen uppkom.

Torn fortsatte att kämpa på men hade svårt att komma till avslutslägen inledningsvis. Istället var det BW 90 som skapade mest och i den 19:e minuten var hemmalaget ytterst nära att utöka sig ledning när man fick ett öppet skottläge mitt i straffområdet. Tornförsvararen Martin Kindberg lyckades dock freda målet den gången genom en finfin benparad på mållinjen.

Efter detta började Torn skapa lite möjligheter till kvittering. I den 21:a minuten fick Torn en vänsterhörna som slogs in i straffområdet av Olle Kristell. Inne i straffområdet nådde Joel Borg högst, men hans nick gick en liten bit över ribban.

Eric Norling gjorde en utmärkt insats på en för honom mycket ovan position på innermittfältet. Norling låg på egen hand bakom Torns första riktigt heta målchans i matchen när han dribblade sig in i offensivt straffområde. Norlings skott hade bra kraft, men gick lite för rakt på målvakten som kunde parera.

Dessvärre för Norlings del fick han en eftersläng kort därefter och tvingades märkbart irriterad bryta matchen och Torn fick ändra om en del i laget.

Torn kämpade dock vidare och skulle få utdelning i matchminut 28. Olle tog sig in i straffområdets vänstra del och slog ett välriktat inlägg med yttersidan som hittade en helt fristående Niklas Ekberg framför mål. På ett lite snubbelaktigt vis lyckades Ekberg skjuta bollen förbi målvakten och det var kvitterat till 1-1.

Torn skulle dock drabbas av en ny motgång med fem minuter kvar av den första halvleken. Efter att ha vunnit kontroll över bollen på egen planhalva misslyckades Torn med uppspelet och hemmalaget återtog bollen och slog ett inlägg som nådde en hemmaspelare bara ett par meter från mållinjen och han kunde slå bollen i mål till 2-1. Åter igen hävdade de Tornspelare som stod närmast bollen att det var offside, vilket var svårt att bedöma utifrån sidlinjen.

Precis före halvtidsvilan inträffade en omdiskuterad situation. Martin Kindberg skulle täcka ut en boll över kortlinjen och hamnade i en situation med en hemmaspelare som ville förhindra bollen i spel. Hemmaspelaren gick in i situation och föll väldigt enkelt när kroppskontakt uppstod, domaren bedömde dock att en ojusthet hade begåtts och valde att blåsa straff. Ett mycket hårt domslut för Torns del i en situation där domarna vanligtvis inte blåser och framför allt inte till det anfallande lagets fördel. Kindberg blev väldigt upprörd över domarens beslut och bestraffades därför med en varning.

Straffen slogs säkert i mål till 3-1. Vilket också var halvtidsresultatet. Vad gäller domarinsatsen kan man nog efter att ha läst ovanstående rader lätt få uppfattningen att samtliga i Torn var mycket kritiska till den. Förvisso var Tornarna väl inte helt nöjda med bedömningarna vid baklängesmålen, men på det stora hela gjorde domaren en bra insats och det är inte det lättaste att vara ensam domare på den här nivån och efter slutsignalen var det många i Torn som berömde domaren för hans insats.

I halvtid var Tornspelarna mycket nöjda med sin insats och man var fast beslutna om att man skulle ta tag i spelet igen och inte låta det rinna iväg vilket annars skulle kunna vara lätt hänt i en sådan här situation.

Torn kämpade vidare i den andra halvleken och skulle också få utdelning i form av ett mål med kvarten spelad. Lagkapten Olle Kristell hade den här kvällen tagit på sig rollen som framspelare istället för målgörare och när han smekte in en vänsterhörna framför mål så slog han samtidigt sin andra målgivande passning för kvällen. Hörnan nådde Niklas Ekberg som lyckades med bedriften att vinna en höjdduell mot målvakten och bollen sökte sig in i mål. Torn hade reducerat till 3-2 och det var nerv i matchen på nytt.

Extra kul var det att Niklas fick hitta rätt två gånger då han missat i stort sett hela säsongen p.g.a. skada och därmed gjorde sin blott andra seriematch för året.

Bara två minuter efter reduceringen fick Torn en första chans att kvittera. Inhopparen Jacob Strindlöv fick ett skottläge strax utanför straffområdet, men hans skott gick över.

Mot slutet av matchen försökte Torn satsa mer offensiv för att kunna få till stånd en kvittering. Detta gav flera klara möjligheter för BW 90, men Torns målvakt Martin Jälmby storspelade i den andra halvleken och stängde igen fullständigt.

Efter att BW 90 varit framme i ett friläge några minuter tidigare så var Torn ytterst nära en kvittering i den 79:e minuten efter en hörna. Bollen slogs in framför mål och det blev kalabalik i hemmalagets straffområde. Torn fick flera lägen att avsluta från nära håll, men skotten träffade alla täckande hemmaspelare. Till slut gick bollen ut i den bakre delen av straffområdet där Santhosh Nair avlossade ett bra skott som dessvärre gick precis utanför den vänstra stolpen.

Fem minuter från slutet fick Olle Kristell ett skottläge från vänster, men skottet hade inte tillräcklig kraft för att ställa till några större problem för hemmamålvakten. Istället kunde BW 90 gå till motangrepp och fick ett rent friläge med Martin i Tornmålet. Hemmaspelaren hade gott om tid på sig att komma till avslut, men Martin förhindrade detta genom en riktig klassräddning där han gick ner och nöp bolen vid motståndarens fötter.

Torn satsade offensivt på slutet och bytte in den trogne och rutinerade målgöraren Jimmi Johansson. Jimmi kände sig tyvärr krasslig denna kväll och det var av den anledningen som han inte fick mycket speltid i matchen. Torns försök att satsa framåt ledde dock inte till några riktigt heta målchanser, utan istället fick Martin i målet göra ytterligare ett par bra räddningar vid hemmalagets motangrepp.

Torn hade som sagt några kvitteringsmöjligheter i den andra halvleken, men det ska sägas att BW 90 hade fler och hetare möjligheter och vann också den här seriefinalen rättvist. Torn visade dock att man klarar att stå upp riktigt bra mot bra motstånd och föll verkligen med flaggan i topp i den här seriefinalen.

Efter en inte helt problemfri säsong slutar Torn ändå på en andraplats med 37 poäng i seriespelet, vilket kan vara det bästa resultatet för reservlaget historiskt sett. Vi återkommer med en sammanfattning av säsongen inom ett par veckor.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Peter Persson, Martin Kindberg (1 varning), Joel Borg, Magnus Winther, Santhosh Nair, Martin Sonesson 1 varning, Eric Norling, Olle Kristell, Alex Miler, Niklas Ekberg (2 mål), Jonatan Borg, Jacob Strindlöv, Carl Jönsson, Jimmi Johansson, Andreas Håkansson (spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta