Hem
 

         

Torns IF A - Kvarnby IK
Torns sista A-lagsmatch för året spelades idag mot Kvarnby IK och slutade oavgjord, 2-2.

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF A - Kvarnby IK
2008-09-28 12:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torns IF A - Kvarnby IK, 2-2 (1-0)

Sammanfattning

Dagens match på ett blåsigt Tornvallen ingick den sista omgången i årets seriespel. För Torns del hade man redan säkrat en fjärdeplats i tabellen. Motståndarna Kvarnby IK hade redan säkrat en kvalplats till division 3, men andraplatsen var inte helt klar inför matchen så gästerna ville göra ett bra resultat för att skaffa sig fördel av en extra hemmamatch i kvalspelet.

Det var dock Torn som inledde matchen piggast och hade en stolpnick av Christian Nnaji efter en hörna redan efter en minuts spel. Fem minuter senare hade Christian inga problem att göra matchens första mål när han från nära håll kunde rulla in 1-0 till Torn.

Även om den första halvleken inte bjöd på fler mål så var det en händelserik halvlek. Torn hade något fler möjligheter, men även gästerna hade ett par farliga attacker. Med knappa halvtimmen spelad var Kvarnby riktigt nära ett kvitteringsmål när man kom fram i ett bra skottläge som David Alamidi i Torns mål räddade genom en benparad. Efter det blev det en stunds kalabalik i Torns straffområde och Kvarnby fick ett antal möjligheter att avsluta. Gästerna kom dock inte närmare än en ribbträff.

Viktor Edsheim, Lagkapten för dagen, i kamp med en Kvarnbyspelare.

Torn fick så småningom kontroll över bollen och kunde gå till ett snabbt motangrepp som även det resulterade i en ribbträff. Sebastian Valentinsson var den som avslutade.

Två minuter senare hade Torn ännu en stolpträff. Den här gången var det en bortaspelare som prickade egen stolpe när han skulle rensa bort ett inlägg i ett trängt läge.

Trots många bra möjligheter blev det dock som sagt bara ett mål i den första halvleken och Torn gick till halvtidsvila med en uddamålsledning.

I den andra halvleken inledde Torn åter igen bra och man fick nästan omedelbart efter avspark en hörna som ledde till en riktigt farlig situation, men en bortaspelare kunde täcka skott och rädda situationen.

Torn skulle dock ändå få ett tidigt mål även i den andra halvleken. Tomas Martinsson tog sig in i den högra delen av straffområdet tack vare några framgångsrika dribblingar. När han skulle slå in bollen framför mål täcktes den dock ut till hörna. Den efterföljande hörnan slog Amir Darban Khales in framför mål där Niklas Nilsson kom rätt i sin löpning och kunde styra bollen i mål till 2-0.

Niklas Nilsson utökar Torns ledning till 2-0.

Torns tvåmålsledning blev dock väldigt kortvarig. Direkt efter avspark gick Kvarnby till anfall och det blev farligt i Torns straffområde. Torn fick dock chansen att rensa bort bollen framför eget mål med rensningen träffade olyckligt nog en Kvarnbyspelare och bollen studsade in i mål.

Ställningen var nu 2-1 till Torn som efter baklängesmålet tappade greppet om matchen och det dröjde bara fem minuter efter målet innan Kvarnby dessutom kunde kvittera efter att en bortaspelare blivit frispelad och avslutat säkert.

Efter tio händelserika minuter i inledningen av den andra halvleken så mattades spelet av något. Tornspelarna började tröttna lite och tempot sjönk och gästerna var förmodligen ganska nöjda med det oavgjorda resultatet.Under den andra delen av andra halvlek hade Torn ganska stort bollinnehav och en del goda försök till anfall, men det skapades få riktigt bra målchanser.

Ett hyfsat läge hade Torn genom Tomas Martinsson med dryga kvarten kvar att spela. Målvakten var dock snabbt nere och räddade det låga skottet från Martinsson och ingen hemmaspelare var framme och högg på returen.

I den näst sista minuten av ordinarie speltid hade Torn dock en riktigt bra möjlighet att avgöra matchen. Inhopparen Eric Norling fick iväg ett riktigt bra skott utifrån som målvakten tvingades utnyttja hela sig längd på för att kunna avvärja med en enhandsräddning. På returen höll sig en annan inhoppare, Martin Kindberg, framme och han fick ett jätteläge bara någon meter från den vänstra stolpen. Kindbergs avslut med höger utsida blev dock för högt och bollen gick över ribban.Matchen slutade 2-2 och Torn gjorde en godkänd insats i en match där man endast hade äran att spela om. Torns säsong är nu över medan gästerna Kvarnby nu går in i ett spännande kval till division 3.

Torn slutade alltså på en fjärdeplats i tabellen med ganska stor marginal både uppåt och neråt. Efter en mindre bra start på seriespelet gjorde Torn en riktigt bra höst, vilket man också snabbt kan konstatera om man tittar på statistiken.

Efter att ha legat på åttonde plats när serien vände så ”vann” Torn den andra halvan av serien, man släppte också i minst mål av samtliga lag i serien. Historiskt sätt så var också detta Torns klart bästa säsong någonsin.

Mer om detta kommer inom de närmaste veckorna när vi planerar att sammanfatta säsongen för våra seniorlag här på hemsidan.

Matchen på Tornvallen var väl inte direkt den mest spännande i den sista omgången i division 4 västra Skåne. Det fanns andra matcher som betydde betydligt mer för de inblandade lagen:

På Smörlyckan spelade Lunds SK och Marieholm 2-2 och båda lagen var säkert mycket nöjda med det oavgjorda resultatet som innebar att Lunds SK med en enda poängs marginal säkrade nytt kontrakt i division 4 samtidigt som Marieholm efter en mycket tung höst lyckades ta den poäng som behövdes för att få en chans till återkval för att behålla sin plats i division 4.

En annan match med två vinnare var den i Häljarp mellan hemmalaget och BK Olympic. Efter att Häljarp haft ledningen med 2-0 i halvtid så slutade matchen 2-2 och båda lagen tog den poäng som behövdes för att säkra nytt kontrakt. För Häljarps del stod det klart redan före dagens match att det skulle räcka med en poäng. Olympic hade däremot marginalerna på sin sida och räddade kontraktet med minsta möjliga marginal, samma målskillnad men fler gjorda mål än Eriksfält.

Någon ”vinnare” blev det däremot inte mellan Eriksfält och sedan länge avsågade jumbon Landora. Eriksfält vann förvisso matchen med klara 5-0, men hade med facit i hand behövt ytterligare ett mål för att säkra spel i division 4 även nästa säsong. Eriksfält slutade nu på nionde plats och tvingad kvala för att behålla sin division 4-status. Olympic hamnade före ”Fältet” i tabellen tack vare fler gjorda mål. Eriksfält var för övrigt det enda lag som tog sex poäng mot Torn denna säsong.

På Knutsvallen i Hardeberga spelades också en betydelsefull match för båda de inblandade lagen. Gästerna Kulladal vann med 3-1 och säkrade därmed en kvalplats som bästa 3:a i Skåne. För Hardeberga var det tyngre. Torns lokalrivaler blev i och med dagens resultat passerade av Marieholm i tabellen på grund av Hardebergas dåliga målskillnad. Därmed får Hardeberga ta steget ner i division 5 efter två säsonger i ”fyran”. Torn går alltså miste om de vanligtvis spännande Derbymatcherna mot Hardeberga nästa säsong.

Avslutningsvis spelade seriesegrarna Balkan och femteplacerade Croatia en betydelselös match då båda lagen redan säkrat sina placeringar före den sista omgången. Balkan vann matchen med 1-0.

Det återstår nu att se vilka lag Torn får möta nästa säsong, det vet vi efter att serierna för nästa säsong fastställs i november. Torns spelartrupp tar nu ett par veckors träningsuppehåll innan man börjar förbereda sig för nästa säsong och en del inomhusspel för delar av truppen. Här på hemsidan kommer vi dock att försöka hålla sidan levande och bland annat planeras som sagt publicering av en sammanfattning av säsongen inom den närmaste tiden.

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Joel Borg, Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson, Sebastian Valentinsson, Niklas Nilsson (1 mål, 1 varning), Christian Nnaji (1 mål), André Sandstedt, Tomas Martinsson, Tommy Biro, Jimmi Johansson, Eric Norling, Martin Kindberg, Martin Sonesson


Direktrapporteringen


Aktuell ställning: 2-2 (1-0) SLUT

90 + 3 min: Matchen och säsongen är över. Vi återkommer med en sammanfattning senare.

90 + 2 min: En minut återstår av säsongen för Torns del.

90 + 1 min: Skott utifrån från Jimmi. Inte tillräcklig kraft i skottet för att ställa till det för målvakten.

89 min: Skott från Eric Norling som målvakten räddar med stora besvär. Martin Kindberg får chansen från nära håll på returen, men lyfter bollen över.

87 min: Torn byter ut Tommy Biro och Sebastian Valentinsson. Ersätter gör Martin Kindberg och Martin Sonesson.

86 min: Vänsterhörna för Torn. Amir tar hand om den. Bollen nickas ut till en ny hörna. Den andra hörnan plockas av målvakten.

83 min: Byte, Niklas Nilsson går ut och Eric Norling ersätter.

83 min: Frispark för Kvarnby en bit in på offensiv planhalva. Bollen slås ut över kortlinjen.

80 min: Torn gör sitt första byte. Jimmi Johansson kommer in istället för Tomas Martinsson.

78 min: Skott utanför från Niklas.

77 min: De senaste minuterna har det varit flera spelavbrott på grund av lättare skador.

74 min: Sebastian spelar fram Tompa i ett skottläge i straffområdet. Lågt skott från Tompa som målvakten kan rädda. Kvarnby tar hand om returen.

71 min: Hörna Amir, nickas undan.

70 min: Tornhar anfallit mycket de senaste minuterna, utan att skapa något riktigt farligt läge.

67 min: Långt anfall för Torn. Man slår ett par inlägg som dock kan rensas bort av gästernas försvar.

64 min: Hörna Kvarnby, som så småningom leder till en frispark och en ny hörna som dock nickas undan.

62 min: Distansskott från Christian som går en bit över ribban.

59 min: Torns spel har kommit av sig efter en fin inledning på den andra halvleken.

56 min: Kvarnby kvitterar till 2-2 efter att en längre passning givit gästerna ett friläge från höger. Bollen slogs i mål nere vid den bortre stolpen. Strax före målet fick Torn en varning på Niklas Nilsson.

51 min: Kvarnby kommer snabbt tillbaka i matchen när en rensning från Tornförsvaret träffar en motståndare och bollen studsar i mål.

50 min: Högerhörna Amir. Framför mål når bollen Niklas Nilsson som "springer in" 2-0.

49 min: Tompa sysselsätter hela Kvarnbyförsvaret på egen hand med sina dribblingar och ordnar fram en hörna.

46 min: Farligt dirket när Torn får en hörna precis i inledningen av den andra halvleken.

45 min: Viktor Edsheim förhindrar att gästerna får ett öppet läge genom en bra brytning. Kort därefter går signalen som förkunnar att den första halvleken är slut.

44 min: Amir varnad och Kvarnby får frispark i ganska bra läge. Bollen skruvas dock utanför den vänstra stolpen.

43 min: Skott över från Christian.

36 min: Jonas Arnoldsson och Tompa går båda på samma boll nära offensiv mållinje. Efter kamp med målvakten ramlar alla tre, men bollen ligger kvar framför mållinjen och i nästa skede kan målvakten få kontroll på bollen.

35 min: Sebastian Bra djupledsboll mot André. Målvakten hinner dock precis före.

30 min: Bra anfall från Torn. André slår ett inlägg från vänster och framför mål ”rensar” en Kvarnbyspelare bollen i egen stolpe och ut igen.

28 min: Händelserik minut. Först var Kvarnby framme i en farlig attack. Skott från vänster som David räddade med en benparad. Bollen stannade i Torns straffområde där Tornarna inte fick bort bollen, utan Kvarnby fick flera lägen att koma till avslut. Till sist hade gästerna ett skott i ribban. Torn gick til en farlig kontring där Sebastian Valentinsson avslutade med ett skott i ribban.


19 min: Skott utifrån från Kvarnby som räddas av David Alamidi i Torns mål. 

13 min: Tomas ”Tompa” Martinsson har varit  framme i ett par farliga attacker de senaste minuterna.

10 min: På ett idag oerhört blåsigt Tornvallen så har Torn inlett starkt i den avslutande matchen hemma Kvarnby. Christian Nnaji hade en nick i stolpen efter hörna redan efter 1 minuts spel och i den sjätte matchminuten kunde Christian också ge Torn ledningen med 1-0.

Målet kom efter ett högerinlägg från Amir Darban Khales som förlängdes i straffområdet och vid den bortre stolpen kunde Christian från nära håll rulla in 1-0.

Taktiken är klar inför årets sista match för Torns seniortrupp. Matchen startar klockan 13.00 och vi återkommer med rapporter som vanligt.

Preliminärt startar Torn med följande lag:

Målvakt: David Alamidi
Försvarare: Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Joel Borg, Jonas Arnoldsson
Mittfältare: Sebastian Valentinsson, Niklas Nlsson, Christian Nnaji, André Sandstedt
Anfallare: Tomas Martinsson, Tommy Biro
Avbytare: Eric Norling, Martin Kindberg, Jimmi Johansson, Martin Sonesson 


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta