Hem
 

         

Sammanfattning säsongen 2008, Herrar B
Niklas Nilsson nickar bollen i mål i vårens hemmamatch mot Höörs IS

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Sammanfattning säsongen 2008, Herrar B
2008-10-04 12:47
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim/A. Håkansson

Sammanfattning säsongen 2008, Herrar B

 

Efter bara en säsong i division 3 var Torns reservlag tillbaka i division 2 säsongen 2008.  Årets säsong har gått lite upp och ner, men avslutningen var positiv och trots att det varit långt ifrån en problemfri säsong var Torn in i det sista med och slogs om seriesegern med BW 90 IF.

Försäsongen präglades av inställda matcher för reservlaget. Fyra matcher var planerade och samtliga fyra blev inställda. Med kort varsel ordnades dock en match mot division 4-laget Södra Sandby IF som Torn kunde vinna ganska komfortabelt med 4-0.

När seriespelet skulle dra igång inledde Torn onsdagen den 23 april med en match som egentligen tillhörde omgång 9. Bortamatchen mot Hallands Nation, en jämn match som Torn kunde vinna med 2-1 efter två mål av Martin Kindberg.

Därefter började problemen som kom att prägla delar av säsongen. På lördag samma vecka var det dags för match i omgång 1 borta mot Hörby. Trots att truppen på pappret var bred och träningarna var välbesökta så fanns det inte många spelare tillgängliga. Torn tvingades därför lämna sin första W.O. redan i omgång 1.

Efter detta så blev det något bättre uppslutning och framför allt riktigt bra spel under en period. Torn radade upp segrar mot Höör, Staffanstorp, Lunds BoIS och Uppåkra och det var egentligen bara i bortamatchen mot Staffanstorp som segern var hotad.


(Peter Persson gör mål i 7-1-segern hemma mot Höör.)


(De rutinerade grabbarna avgjorde matchen mot Uppåkra.)

Därefter kom ett tillfälligt bakslag när det bara blev en poäng i bortamatchen mot Svalöv. Torn gjorde en ganska svag insats men hade ändå ledningen och många chanser att utöka den när istället Svalöv kunde kvittera ett par minuter från slutet.

Torn reste sig snabbt och gav inte Hörby någon chans i nästa match, utan kunde vina med klara 4-0, vilket var i underkant. I det här skedet av säsongen hade Torn i riktigt stark trupp och man kunde även vinna nästa match mot Stehag ganska klart.


(Martin Jälmby tar hand om bollen i hemmamatchen mot Stehag.)

I sista matchen före sommaruppehållet hade Torn åter igen stora problem att få ihop ett lag när toppkonkurrenten BW 90 skulle komma på besök på Tornvallen. Torn fick låna in hela debutanter i seniorlagssammanhang från P 93/94-laget. Resultatet blev dock riktigt bra då Torn framförallt i den första halvleken spelade riktigt bra och vann halvleken med 5-0 och matchen med 6-3. Här presenterade sig André Sandstedt som anfallare med fyra fullträffar vilket var starten till att han fått spela en hel del som anfallare i A-laget under hösten.

Under juni månad försvann sex spelare som spelat mer eller mindre i A-laget under våren. Detta blev naturligtvis kostsamt i första hand för reservlaget och när träningarna drog igång igen i slutet av juli så fanns de inte spelare till att fylla två lag.

Första matchen var dock en hemmamatch på en träningskväll och man kunde lösa det genom att fylla på med några A-lagsspelare. Torn besegrade Svalöv med 3-2. Samma helg skulle Torn möta Höör på bortaplan, då fanns det inte många spelare att tillgå och Torn tvingades lämna W.O. för andra gången i år. Nu hade man pressen på sig att inte få lämna återbud till fler matcher då detta skulle innebära uteslutning och förmodligen omstart i division 4 nästa säsong.

De två nästföljande matcherna var hemmamatcher på träningstid. Det var positivt för Torns del då man hade lättare att på ihop ett lag till matcherna men man hade inte samma slagstyrka på under våren och det blev knappa förluster mot båda Hallands Nation och Staffanstorp.

Samma helg skulle Torn spela bortamatch mot tabelljumbon Lunds BoIS. Det var kanske inte den bästa match som spelats i år, men Torn kunde i alla fall vinna med 5-2 och ta tre sköna Derbypoäng efter tre raka förluster.


(Torn klarar upp en farlig situation borta mot Lunds BoIS.)

Matchen därpå hade Torn fortsatt problem att få ihop ett lag till matchen. Man fick dock ihop ett ungt lag bestående av elva spelare samt en inte lika ung avbytarbänk bestående av endast tränare och lagledare, Torn kunde dock genomföra matchen med de elva spelare som startade och gjorde det riktigt bra. Torn vann med 4-3 mot Uppåkra.

Nu var laget på nytt inne i en positiv trend och helgen därpå kunde man besegra Stehag med 2-0 på bortaplan, i en match som dock inte nådde några högre höjder.

Lagom till säsongens sista match mot BW 90 på bortaplan hade Torn åter igen fått bättre bredd på truppen och man kunde åka till Bjärsjölagård med en 16-mannatrupp utan att använda någon av de 13 spelare som fått speltid i A-lagsmatchen dagen före. Matchen var en direkt avgörande seriefinal och Tornkillarna gjorde en heroisk kämpainsats när man skakade om det betydligt mer meriterade och rutinerade hemmalaget. Torn förlorade dock med 3-2 och seriesegern gick till BW 90, som samlade ihop tre poäng mer än Torn.


(Jimmi Johansson gör entré i den regniga säsongsavslutningen.)

Om man då ska försöka sammanfatta säsongen så har det inte direkt varit någon dans på rosor. Säsongen har präglats av problem med att få ihop lag till matcherna, men de som har spelats har oftast gjort det riktigt bra. Spelarförlusterna i somras gjorde att truppen tunnades ut och det har i första hand drabbat reservlaget. Efter en tung start på hösten så har det dock sett betydligt trevligare ut de senaste matcherna, vilket gör att man ändå kan vara hoppfull inför nästa säsong.

B-laget har även denna säsong varit en bra mix av rutinerade spelare som trappar ner och ungdomar från de egna leden som precis har påbörjat sin karriär i seniorsammanhang. Den här säsongen har 47 spelare deltagit i seriespelet, några av dem har dock deltagit betydligt mer än andra. Här kommer en sammanfattning över vilka som medverkat mest under året.

Från den gyllene årgången födda 1977 har Marcus Andersson, Peter Persson och Jimmi Johansson haft en mycket viktig betydelse för laget. Det är fortfarande inte många av ungdomarna som hänger med Marcus när han sätter fart på mitten, Jimmis skottförmåga är det ännu ingen som har lyckats nå upp till och än kan han göra mål även om det inte blir lika många som för ett antal år sedan. Peter besitter den i Torns IF nästan utdöda förmågan att i ett pressat läge kunna gå in och sätta en straff. Framför allt är de dock alla mycket goda kamrater och har en erfarenhet som de delar med sig av till de yngre spelarna på ett mycket bra sätt. Vi hoppas att de alla har viljan och orken att fortsätta ytterligare en säsong.

En annan grupp som har mycket stor betydelse för laget är killarna från det juniorlag med årgångarna 1989/1990 som gick i graven förra säsongen. Här finns Eric Norling som hela säsongen legat på gränsen till spel i A-laget och är den som spelat flest matcher i B-laget och deltagit i 15 av 16 spelade matcher. Joel Borg är en annan försvarsspelare som är pålitlig och fått varva med spel i A-laget och B-laget under säsongen.

Martin Sonesson och Martin Kindberg är också spelare från det tidigare juniorlaget som har visat framfötterna i reservlaget och fått göra enstaka inhopp i A-laget. Martin Kindberg var den som gjorde näst flest mål i årets seriespel genom sina sju fullträffar, de flesta gjordes i våras. Att det inte blev lika många mål i höst kan förklaras med att Kindberg har fått vikariera som mittback i stort sett hela höstsäsongen.

Ytterligare två spelare från årgångarna 89/90 har varit med ganska mycket är Magnus Winther som har ställt upp så ofta han har kunnat och André Sandstedt som har visat bra inställning hela säsongen. André kom till klubban i vintras och hann bara med att spela en turnering med juniorlaget. Han vann den interna skytteligan i B-laget med sina 8 mål, även han gjorde de flesta av sina mål i våras då han under årets gång har spelat till sig en startposition i A-laget och inte deltagit mycket i B-laget under hösten.

I samband med detta vill jag också nämna två spelare födda 1990 som knappt deltagit något i år, men som ändå förtjänar att nämnas. Niklas Ekberg fick nästan hela säsongen spolierad på grund av skada. Han spelade dock de sista matcherna med B-laget och i säsongsavslutningen mot BW 90 var det han som gjorde båda Torns mål. En som inte hade en lika lyckad comeback var målvakten Simon Strand som i höstas bestämde sig för att göra comeback. Efter att ha tränat några veckor blev han uttagen till bortamatchen mot Stehag, men eftersom målvaktsplatsen redan var upptagen så var tanken att han istället skulle få göra sin comeback i ett kort inhopp som anfallare i slutet av matchen. Att det skulle bli så kort som 15-20 sekunder var det dock ingen som hade tänkt sig, men längre än så hann inte Simon spela innan hann föll så olyckligt efter en duell så att axeln gick ur led. Vi hoppas att Simon inte blir avskräckt av detta utan hittar tillbaka när han har kurerat sig.

Andra spelare som har haft en viktig betydelse för B-laget är Santhosh Nair och lagkaptenen Olle Kristell. Santhosh är spelaren som i stort sett alltid ställer upp, i år tvingades han vila större delen av vårsäsongen men i höst var han tillbaka och spelade samtliga matcher för B-laget, samtidigt som han var med i truppen i de flesta A-lagsmatcherna. Kapten Kristell missade förvisso några matcher i höst, men visade upp en enastående form i slutet av säsongen och iklädde sig rollen som såväl målgörare som framspelare.

Glädjande nog har vi även fått upp några yngre förmågor i laget. Junioren Jacob Strindlöv kom tillbaka till moderklubben i våras och har gått framåt mycket under säsongen och fått mer och mer speltid i B-laget. Bland killarna från P 93/94 som fick debutera i vårens avslutningsmatch mot BW 90 har några av dem börjat träna med seniortruppen och börjat spela mer frekvent med reservlaget. Den som spelat mest är Jonatan Borg som deltagit i sju matcher under året.

Bland ovanstående spelare finns alla de som har deltagit i minst hälften av de matcher som spelats under året. Andra spelare som har spelat fler än fem matcher är målvakten Martin Jälmby som varvat spel i A-laget med B-laget. En annan spelare är William Thornton som spelade relativt mycket i våras, men som nu har lämnat Stångby. Nyförvärvet Alex Miler har också befunnit sig på annan ort under stora delar av säsongen, men har spelat när han befunnit sig i trakten av Lund.

Andra spelare som också förtjänar ett omnämnande i sammanhanget är de spelare som vanligtvis spelar i A-laget men som oftast ställer upp när B-laget har varit i behov av spelare. Tommy Biro, Niklas Nilsson, Amir Darban Khales och Jonas Arnoldsson har alla spelat fyra B-lagsmatcher vardera.

Trots de problem som varit så kan årets säsong mycket väl ha varit den resultatmässigt mest framgångsrika säsongen någonsin för Torns reservlag. Säsongen 2005 nådde Torn samma placering, men hade då två poäng färre. Förhoppningsvis kan vi se fram emot en minst lika framgångsrik säsong 2009.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta