Hem
 

         

Kvalspelet igång, sammanfattning Lundaregionen
Bjärreds målvakt räddade en straff från Lunds FF i dagens kvalmatch. Straffen fick dock slås om och slogs i mål på andra försöket

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Kvalspelet igång, sammanfattning Lundaregionen
2008-10-04 21:40
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Kvalspelet igång, sammanfattning Lundaregionen

Medan seniortruppen har uppehåll finns det möjlighet att beskåda annan idrott. Igår sågs många med Tornanknytning i Lunds nya idrottshall för att titta på Handbollsderby.

En del Tornare passade även på att gå på fotboll idag när kvalspelet inleddes. Här kommer en liten sammanfattning av de kvalmatcher som spelats och som har visst lokalt intresse är Torns del.

Kval till division 3:

Torns båda seriemotståndare Kvarnby IK och Kulladals FF fick inte den start på kvalspelet som man hade önskat sig. Uddamålsförluster för båda lagen gör att man inte längre har avgörandet i egna händer, även om chansen finns fortfarande.

Förkval till division 4:

Råå, Åsljunga, Eskilsminne, Näsum, Åkarp och Förslöv var de lag som gick segrande ur förkvalet och går vidare till fortsatt kvalspel mot division 4-lagen.

Noterbart är att för Dalby GIF från Lunds kommun blev det hemmaförlust mot Åsljunga med 3-2 efter förlängning och Dalby får spela i division 5 även nästa säsong.

Torn seriemotståndare Eriksfälts FF och Marieholms IS får i slutkvalet till division 4 möta Eskilsminne IF respektive Förslövs IF.

Kval till division 5:

Här fanns det några matcher med Lundaintresse. Lunds FF som spelade i Torns serie förra säsongen och ramlade ner i division 6 har chansen att ta sig tillbaka direkt via kvalspel. Efter att ha hamnat i ett tidigt underläge tog Lunds FF ett grepp om hemmamatchen mot Bjärred. Via en straff som man slog i mål på andra försöket kunde hemmalaget kvittera och kort därefter också ta ledningen med 2-1. Bjärred kunde dock kvittera omedelbart och ställningen i halvtid var 2-2. I den andra halvleken har det Bjärred som tog kommandot och kunde via två mål skaffa sig en 4-2 ledning. Lunds FF kunde dock få kontakt på nytt efter ännu ett straffmål och matchen slutade 3-4. Ett tufft utgångsläge för Lunds FF inför returen i Bjärred om en vecka, men möjligheten finns.

Södra Sandby IF, nykomlingar i division 5 för säsongen, spelade idag en första kvalmatch för att behålla sin division 5-status. Oavgjort, 1-1, borta mot Axelvold gör att det är ett ovisst utgångsläge inför returen.

Kval till division 6:

Torns grannar precis norr om gränsen till Eslövs kommun, Örtofta IS, kämpar för att behålla sin plats i division 6. Örtofta har ett tufft utgångsläge efter att man idag förlorat bortamötet mot Gröstorps IF med 2-0.

Lundaklubben FC Helsingkrona har däremot ett bättre utgångsläge efter att ha besegrat Billeberga GIF med 1-0 på bortaplan.

Sammanfattning klubbar i Lunds kommun:

Division 2:

Kommunens starkaste lag, Lunds BK, hade ganska långt in på säsongen ledningen i division 2 södra Götaland som avslutades idag. Efter en svacka i höst slutade man dock på en tredje plats, åtta poäng efter seriesegrarna Kristianstads FF. Det blir fortsatt spel i division 2 för Lunds BK nästa säsong.

Division 3:

Även i år var Lunds kommuns representant i division 3 Veberöds AIF, ett lag som Torn besegrade på försäsongen. Veberöd var ett stabilt lag på den övre halvan av tabellen. Laget slutade femma, men var dock inte i närheten av att nå en kvalplats till division 2.

Division 4:

Genarps IF var med och slogs i toppen in i det sista i den södra serien. Laget slutade dock till slut på en tredje plats. Torn bortabesegrade Genarp i genrepet inför seriespelet, lagen var dock inte lagda i samma serie. Det återstår att se om nästa års serieindelning ger möjlighet till kommunderby mot Genarp.

Torns IF slutade på fjärde plats i den västra serien som man har kunnat läsa en om här om hemsidan tidigare.

Lunds SK, som också spelade i den västra serien, gjorde en bra vårsäsong men tappade under hösten. I den sista omgången låg man under i halvtid mot Marieholm, men tack vare att man kunde kvittera i den andra halvleken så säkrade man också nytt kontrakt i division 4.

Hardeberga BK spelade i samma serie som Torn och kämpade hela tiden på den nedre halvan av tabellen. Under höstsäsongen hade laget dock en bra period och efter 18 omgångar hade man tagit sig upp på den övre halvan av tabellen med sina 24 inspelade poäng. Hardeberga tog dock inga fler poäng i den svåra säsongsavslutningen och man blev passerade av fem lag under slutomgångarna. Hardeberga slutade elva och degraderades till division 5 på grund av att man hade sämre målskillnad än Marieholm.

Division 5:

I division 5 sydvästra B spelade i år samtliga Lundalag som tillhörde denna divison. Av de fem lagen från Lunds kommun är det nog inte många som är nöjda med den gångna säsongen.

Topptippade Dalby GIF var det av lagen som klarade sig bäst med sin andraplats. Man är förmodligen ändå inte nöjda med säsongen då man åkte ut redan i första kvalomgången till division 4.

Nykomlingarna Hallands Nations FF slutade åtta och är nog den av division 5-klubbarna från Lunds Kommun som är mest nöjda med den gångna säsongen. Åttondeplatsen innebar att studentföreningen klarar sig kvar utan kval och gör sin bästa säsong genom tiderna.

En annan nykomling var Södra Sandby IF. Laget låg halvvägs in i seriespelet ovanför kvalstrecket, men utdelningen var sämre i höst och Sandbylaget, som gjorde minst mål av alla lagen i seriespelet, slutade trea från slutet och får försöka förnya kontraktet via det kvalspel som står skrivet om ovan.

Näst sist slutade en annan nykomling, Torna Hällestads IF. Torna Hällestads har de senaste åren pendlat mellan division 5 och division 6 och sejouren i division 5 blev den här gången bara ettårig.

Allra sist i division 5 sydvästra B slutade Lunds BoIS. Lunds BoIS som spelat tillsammans med Torn i division 5 tidigare år var för två år sedan ytterst nära att ta sig upp division 4 via kvalspel. Förra säsongen när Torn vann division 5 efter att ha säkrat seriesegern borta mot just Lunds BoIS så klarade sig Lunds BoIS kvar i divisionen via kval. Den här säsongen räckte Lunds BoIS dock inte till, utan laget får ta steget ner i division 6.

Division 6:

I division 6 sydvästra A slutade Lunds FF på tredje plats. Näst sist slutade studentlaget FC Helsingkrona. Detta resulterade i kvalspel uppåt respektive neråt för de båda lundalagen. Hur det gick i kvalets första omgång finns att läsa om ovan.

Division 7:

Lunds enda representanter i division 7, Lokomotiv Lund IK, lyckades efter många år i den lägsta divisionen med att ta seriesegern i division 7. Laget, som numera har den före detta Tornaren Lasse Nilsson i spelartruppen kommer därför för första gången spela i division 6 nästa säsong.

Sammanfattning:

Eftersom kvalspelet fortfarande pågår vet vi ännu inte riktigt hur facit kommer att bli för Lund som kommun efter årets seriespel.

Det står dock klart att kommunen kommer att ha färre lag i division 4 nästa säsong eftersom Hardeberga åkte ut och inget nytt lag kommer upp.

Risken finns också att Lund kommer att ha färre division 5-lag nästa år, beroende på hur det går Lunds FF och Södra Sandby IF i kvalet.

Skulle inte de kvalande Lundalagen klara kvalet så kan det däremot bli många Lundalag i division 6 nästa säsong. Där finns redan Torna Hällestad, Lunds BoIS och Lokomotiv Lund. Om lagen som kvalar till femman inte lyckas samtidigt som Helsingkrona klarar sitt återkval så det bli så att division 6 blir den division som har klart flest lag Lundalag nästa säsong.

Klarar Helsingkrona sitt kval så blir Lund utan lag i division 7 för första gången i modern tid, vilket i och för sig inte skulle vara någon större förlust.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta