Hem
 

         

Årets Tornare utsedd
Den åtråvärda trofén som utgör priset till årets Tornare

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Årets Tornare utsedd
2008-10-22 22:42
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Årets Tornare utsedd

(Först publicerad 2008-10-19, uppdaterad 2008-10-22, 22:42)

Igår hade Torns herrseniortrupp sin traditionsenliga avslutningsfest. För tredje året i rad så var på Glorias i Lund som tillställningen ägde rum.

Som det brukar var det en mycket trevlig kväll med mat, dryck och sånger av varierande kvalité. Givetvis delades det också ut diverse priser för prestationer under det gångna året. Nedan presenteras några av kvällens pristagare. Utöver de som presenteras här nedan delade även tränare Mikael Roos ut ett antal priser, bland att för tävlingar som genomförts på träningarna under det senaste året. Även ledarna fick som vanligt gåvor av spelartruppen.

Årets Tornare 2008:

Det mest eftertraktade priset. Den som i år får sitt namn ingraverat i pokalen som har följt med sedan början av 80-talet är Viktor Edsheim! Stort grattis!

Viktor tar emot priset som årets Tornare

Ordförandens pris 2008:

Victor Berg, Niklas Nilsson, Mustafa Sumarmad och Joel Borg har tidigare vunnit detta pris som instiftades av Ingvar Nilsson 2004. Den femte vinnaren av detta pris blev Eric Norling! Stort grattis även till honom.

Eric har precis tagit emot ordförandens pris

årets sångprestationer:

Innan vi går över på övriga priser så vill jag bara nämna alla underbara sångprestationer som framfördes i år av truppens alla nyförvärv. Några framföranden resulterade i extra mycket jubel och glada skratt. Hade vi haft ett pris i denna kategori så hade vinnaren säkerligen blivit David Alamidi vars framträdande fick genomföras ytterligare en gång på publikens begäran:


(David fick verkligen med sig resten av truppen.)


Övriga priser:

Tränare Mikael Roos hade en del egna priser som han delade ut utöver de vanliga priserna. Priser och motiveringar kommer att läggas in senare. En av spelarna som fick pris av Micke var Jimmi Johansson, som vann ett tjusigt signerat foto av när de båda låg jublade efter ett mål i reservlagsmatchen mot Uppåkra i våras.

Jimmi visar stolt upp sitt pris

Nedan följer de årspriser de delades ut, och även några av dem som inte delades ut denna säsong.

Några priser som inte delades ut detta år:

Årets Buse – En oerhört jämn klass där ingen stack ut från mängden. Knapp vinnare hade dock Amir blivit om man bara räknar till antalet kort, 10 Stycken, varav ett rött, inklusive träningsmatcherna.

Årets framspelning – Inget pris delas ut här heller. En som hade legat bra till är dock Viktor när han hittade Kvarnbys André Andersson som bara behövde sätta fram foten i den avslutande matchen.

Årets Filmare – Ännu ett pris som får vila detta år. Konkurrensen är nämligen för dålig. Fortfarande är Daniel och Amir i en klass för sig.

Årets Citat - Visserligen levereras det fortfarande en del underbara citat från Tommy Biro, men i år har konkurrensen varit stenhård. Tränare Micke Roos är en tuff konkurrent, liksom Eric Norling som levererar tvivelaktiga uttalanden på löpande band t.ex. den gången han skulle försöka förklara att det bara var tre spelare i fyrkanten. I år blir det dock ingen vinnare i denna klass, men hade det blivit det så hade nog ändå Micke Roos tagit hem priset med något av sina fantastiska uttalanden som t.ex. när han skulle försöka förklara för domaren att när linjemannen höjde sin flagga så avser det inte ett beslut om ska ha senap eller ketchup på korven.

Årets straffmiss – Denna kategori får ställas in även detta år då konkurrensen helt enkelt fortfarande är för tuff.

Några av kvällens priser, motiveringar, samt statistiska fakta från den gångna säsongen

Statistisk faktauppgift:

Flest A-lagsmål, Tomas Martinsson, 10 stycken


Årets – ”Lång och trogen tjänst”

Få av er här ikväll var med och drog ner klubben i division 7 för att därefter följa med på hela resan upp igen. Det är inte många av er som har varit med och spelat jämna Derbymatcher mot Lokomotiv Lund. Det är nog inte många av er som kommer ihåg Ronny Nilssons fantastiska yttersidor. Ännu färre är det troligtvis som har haft ”Snabbe Affe” som tränare eller gjort ett frisparksmål mot MKSF Pelagonija.

Det finns dock en person här ikväll som uppfyller alla dessa kriterier. Årets pris för lång och trogen tjänst går till Peter Persson!

Statistisk faktauppgift:

Flest seriematcher i år, Eric Norling 30 stycken. Eric spelade även flest matcher i B-laget, 15 stycken.

Årets framspelare

Detta pris går till en spelare som ofta är inblandad i målen även om han väldigt sällan är den som gör dem. Priset går till en kille som även mycket väl skulle kunna få pris för sin lojalitet mot klubben då han är en av dem som ställer upp även när B-laget kallar. Lagkamraterna var t.ex. mäkta imponerade när han tog sitt ansvar och ställde upp i bortamatchen mot Stehag. Istället får han dock pris för att han via såväl inlägg som fasta situationer har spelat fram till många mål under den gångna säsongen, priset går till Amir Darban Khales.

Statistisk faktauppgift:

Flest B-lagsmål i år, André Sandstedt 8 stycken. André spelade även totalt under säsogen, 36 stycken.

Årets snyggaste mål

Det var svårt att hitta en specifik vinnare i denna kategori, men eftersom samma spelare ligger bakom de flesta alternativen så kan det kvitta. Han presenterade sig i höst genom att på kort tid hänga fyra baljor, vilken av dem som var snyggast är upp till var och en att avgöra men priset går i alla fall till mannen som på Lindängen i Malmö går under smeknamnet ”Sebbe”, Sebastian Valentinsson.

Statistisk faktauppgift:

Hållit nollan flest gånger i år: Martin Jälmby, 9 gånger.

Årets ”yngsta mål”:

När B-laget i våras mötte de blivande seriesegrarna BW 90 IF var det ett mycket ungt lag som lyckades med bedriften att vina med 6-3. I laget fanns hela fem spelare från klubbens P 93-lag varav två låg bakom 4-0-målet. Jonatan spelade fram och Carl slog bollen i mål, vilken gör de båda till värdiga vinnare i kategorin ”årets yngsta mål”.

Statistisk faktauppgift:

Martin Andersson är den spelare som har en notering i flest kolumner i statistiken här på hemsidan, 10 stycken. Endast mål ”A-lagsmatcher” och utvisning ”B-lagsmatcher” saknas.

Årets Ole-Gunnar Solskjer

Vi har kommit till en kategori som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Ni som var med för fem år känner kanske igen detta pris då det var då det utdelades första gången. Priset gick till mig själv och motiveringen handlade om mina matchavgörande inhopp. I år har vi äntligen hittat en lämplig arvtagare till detta pris: Han debuterade med inhopp mot Landora i våras och spelade fram till ett mål. I nästa match borta mot Balkan gjorde han ett nytt inhopp, vilket resulterade i ett mål. Efter ett längre skadeuppehåll var han tillbaka som avbytare mot slutet av seriespelet. Hans inhopp resulterade i en målgivande passning mot Marieholm samt matchavgörande mål mot både Hardeberga och Olympic. Priset i kategorin ”årets Ole-Gunnar Solskjer” går till Christian Nnaji.

Statistisk faktauppgift:

Flest seriematcher i A-laget, Tommy Biro 21 stycken.

Årets målgörare alla kategorier

En oerhört jämn kategori i år, där vi har inte mindre än tre vinnare. För fem år sedan gjorde Andreas ”Ekis” Ekberg 30 mål, exklusive träningsmatcher, men han var ändå chanslös mot Jimmis 48 fullträffar i seriespelet. I år har vinnarna stannat vid totalt 13 mål inklusive träningsmatcher. Det är tre spelare som lyckats med bedriften att under årets gång hitta rätt vid 13 tillfällen: Tomas Martinsson, Niklas Nilsson och André Sandstedt.

Statistisk faktauppgift:

Minst speltid av alla som har deltagit under året, Simon Strand.

Årets tröstpris/årets inhopp/årets kortaste säsong

Den sista statistikuppgiften leder oss osökt in på kvällens sista pris. Kategorin är årets tröstpris som senast vanns av Stefan Härnelöv år 2006. Efter två års uppehåll, inköp av nya skor, och ett par veckors hårdträning var den dags för vinnaren i denna kategori att göra comeback i form av ett inhopp i B-lagets bortamatch mot Stehag, ett inhopp som får mina egna inhopp att framstå som näst intill oändliga i jämförelse. Efter att han hoppat in så dröjde det på sin höjd 15-20 sekunder innan han efter en duell låg på planen med svåra smärtor och axeln ur led. Säkerligen var detta den kortaste säsongen i klubbens historia. Priset skulle kunna ha flera olika namn, men vinnare är i alla fall Simon Strand.

Träningspriserna:

De träningspriser som Mikael Roos delade ut bestod av ett "Survival Kit" bestående av öl, chips och en tipskupong samt ett diplom. Några av de lyckliga vinnarna var de båda lagkaptenerna, Erik Rönningberg i A-laget och Olle Kristell i B-laget.


(Olle "Il Capitano" Kristell tar emot sitt pris.)

Fler bilder från kvällen finns nu i bildarkivet under rubriken "Fester m m".


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta