Hem
 

         

Sammanfattning säsongen 2008, Damlaget
Damlaget har nu avslutat sin debutsäsong som seniorlag

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Sammanfattning säsongen 2008, Damlaget
2008-10-20 20:55
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Sammanfattning säsongen 2008, Damlaget

Torns IF hade i år för första gången på många år ett representationslag i seriespel även på damsidan. Laget startade i division 5 och slutade förvisso sist i tabellen, att man skulle vara en bit efter topplagen var dock något man hade räknat med på förhand och trots tabellplaceringen så är lagledningen mycket nöjda med sättet som tjejerna har genomfört säsongen på.

Torn fick en utmärkt inledning på första seriematchen. Redan i den första matchminuten kunde Andrea ge laget ledningen med 1-0 mot GIF Nike, men laget orkade efter en fin inledning inte fullfölja matchen på ett lika bra sätt och man förlorade med 1-5.

Den andra matchen var ett stort steg i rätt riktning när man pressade de blivande seriesegrarna Stora Harrie IF på bortaplan, det blev dock en ny förlust, 1-2 trots en riktigt bra insats.


(Torn förlorade bortamatchen mot Stora Harrie trots en bra insats.)

I den tredje matchen var det Torna Hällestads IF som gästade Tornvallen. Torn hamnade tidigt i underläge men kunde vända detta till 2-1. Dock tappade man igen och gästerna kunde vinna med 2-4.

Den fjärde matchen var det ännu en hemmamatch. Denna gång var det Dösjöbro som kom på besök och Torn lyckades då med bedriften att ta sin första poäng. Efter underläge 0-1 i halvtid nickade Frida in kvitteringen efter en hörna i den andra halvleken. Två minuter från slutet blev Frida utvisad efter att ha räddat med handen på mållinjen. Den efterföljande straffen räddades dock av Amanda och Torns första poäng var ett faktum!


(Amanda räddar straffen och säkrar Torns första poäng i seriespelet.)

I nästa match blev det bortaförlust med klara 5-0 mot Staffanstorps GIF. Resultatet är inte mycket att säga om då man mötte ett bättre lag, positivt var dock Torntjejerna fortsatte att kämpa trots 4-0 i halvtid och höll siffrorna nere.

I den efterföljande matchen kom vad som skulle bli seriespelets enda trepoängare. Torn ställdes då mot lokalkonkurrenterna Lunds BoIS hemma på Tornvallen och efter en trevande inledning kunde Torn ta ledningen med 1-0 efter en dryg halvtimme. Efter ledningsmålet lossnade det dock rejält för Torns del. Efter 2-0 i halvtid vann man till slut med hela 6-1 och hela fem Torntjejer noterades som målskyttar!


(Glädje i Torn efter ett av många mål hemma mot Lunds BoIS.)

Veckan därpå var det ännu en hemmamatch. Den här gången stod Råå DIF för motståndet. Det var ett riktigt bra lag som senare skulle visa sig gå upp en division efter att ha vunnit sin kvalgrupp överlägset. Torn förlorade med 1-7 i en match där matchbilden påminde mycket om den mot Staffanstorp och Torn i alla fall fortsatte kämpa hela matchen och spelade 1-1 i den andra halvleken.

Även bortamatchen mot GIF Nike skulle ha spelats före sommaruppehållet, men den matchen blev uppskjuten på hemmalagets begäran och Torn hade nu en längre period utan seriematcher.

Under uppehållet var laget i Åhus en helg för att spela Beachfotboll. Det var en mycket trevlig och uppskattad helg som dessutom var framgångsrik sportsligt och Torn lyckades med god marginal hamna på övre halvan av alla deltagande lag.


(Torntjejerna jublar efter ett avgörande mål i Åhus.)

Första seriematchen efter uppehållet var hemmamatchen mot Stora Harrie. Torn kunde inte ge de blivande seriesegrarna en riktig match den här gången, utan gästerna vann med 0-6.

Efter det var det dags för bortamatch mot Torna Hällestad. En match som Torn spelmässigt dominerade under större delen av matchen, men inte lyckades få bollen i mål. Torna Hällestad lyckades betydligt bättre på den punkten och gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning. I den andra halvleken var dominerade Torn med eftertryck under långa stunder, men effektiviteten i straffområdet fanns inte och Torn mäktade, trots stundtals strålande spel fram till straffområdet, bara med ett mål och förlorade med 2-1.

En knapp vecka senare stod Torntjejerna för en av säsongens bästa insatser när man knep en poäng borta i den uppskjutna matchen mot Nike. På pappret borde det ha varit tre givna poäng för Nike, men Torntjejerna ville annat och svarade för en liten skräll när man tog sin första poäng på bortaplan. Efter att Torn tagit ledningen tidigt i matchen och Nike kvitterat nästan omgående så var det Nike som förde spelet i första halvlek, utan att få till många riktigt heta chanser och 1-1 stod sig halvleken ut. Torn tog ledningen på nytt i början av den andra halvleken med ett par minuter senare hade Nike vänt till 3-2 och då fanns det inte mycket som talade för Torn. Efter ett mycket vackert kvitteringsmål av Andrea en knapp kvart från slutet kunde dock Torn fastställa slutresultatet till 3-3.


(Tornspelarna laddar inför bortamatchen mot GIF Nike.)

I nästa match borta mot Dösjöbro gjorde Torn en bra första halvlek och ledde med 2-1 i paus. I den andra halvleken orkade man dock inte alls och förlorade med klara 7-2.

Nästa match spelades på hemmaplan mot Staffanstorp. Spelmässigt var Torn närmare sina motståndare än i vårens möte mellan lagen, men Staffanstorp var fortfarande starkare och vann denna gång med 0-4.

I omgången efter det spelades bortamatchen mot Lunds BoIS. En match mellan två lag i den nedre regionen av serietabellen. Torn ledde med 1-0 i halvtid och kunde också utöka sin ledning i början av den andra halvleken. Därefter tog dock hemmalaget över allt mer och kunde via två mål rättvist fastställa slutresultatet till 2-2.


(Torn tar ledningen i bortamatchen mot Lunds BoIS.)

Årets sista match skulle också orsaka den största förlusten för Torns del. Borta mot topplaget Råå höll man resultatmässigt jämna steg i en halvlek, men i andra halvlek rann siffrorna iväg och Råå vann till slut med klara 9-1. Torn lyckades dock med knapp marginal undvika att släppa in ett tvåsiffrigt antal mål i någon av matcherna, vilket var en av målsättningarna för säsongen.

Enbart sett till tabellen så är det kanske inte så rolig läsning, men sett till förutsättningarna är lagledningen mycket nöjd med debutsäsongen på seniornivå.

Torn startade säsongen med en spelartrupp där ingen spelare hade tidigare erfarenhet av seniorfotboll och med en medelålder i laget på cirka 16-17 år. En del av seriemotståndarna hade förvisso också ganska unga lag, men de hade alla sedan tidigare etablerad seniorverksamhet och därmed också några spelare som varit med ett tag och kan tillföra lite rutin. Steget från ungdomsfotboll till seniorfotboll är givetvis stort, i synnerhet om en hel spelartrupp ska ta det steget samtidigt. Det har märkts i matcherna att Torn ännu inte riktigt har orken att genomföra en hel match.

Torntjejerna har under året fått beröm från flera ledare i motståndarlagen som tror att Torn kan bli giftiga om ett par år. Det gångna året har gett värdefull rutin och förhoppningsvis kan detta medföra en större poängskörd redan nästa säsong.

I söndags avslutades säsongen med att spelartruppen tillsammans med alla ledare åkte iväg till Landskrona för att prova på att spela curling, vilket var en överraskning för spelarna som inte hade fått reda på vad som stod på programmet i förväg. Resultatet var varierande, men roligt var det i alla fall! Fler bilder från curlandet finns i bildarkivet.


(Lag 1 sopar för fullt för att jobba in sin sten i boet.)

Innan nästa säsong drar igång på allvar väntar några inomhusturneringar för damlaget, med start den 15 november då man ska deltaga i Billecupen i Billesholm.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta