Hem
 

         

Herrseniorerna i Sandbycupen
Torns IF 2 i vinstmatchen mot Köpingebro IF.

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Herrseniorerna i Sandbycupen
2008-11-01 14:34
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Herrseniorerna i Sandbycupen

Vi kommer här att efter hand lämna korta rapporter från hur det går för Torns herrseniorer i Sandbycupen.

I Torns IF 2 spelar:
Målvakt: David Alamidi
Backar: Martin Kndberg, Joel Borg, Eric Norling
Anfallare: André Sandstedt, Martin Sonesson, Niklas Ekberg, Jacob Strindlöv

I Torns IF 1 spelar:
Målvakt: Erik Röningberg
Backar: Amir Darban Khales, Oskar Edsheim, Markus Thulin, Tommy Biro
Anfallare: Sebastian Valentinsson, Enes Basic, Christian Nnaji, Viktor Edsheim

Sammanfattning:

Torn genomförde en ganska bra turnering och för andra året i rad hade man som enda förening bra lag i kvartsfinal. Liksom förra året blev det dock förlust i slutspelet mot slutsegrarna, som det här året blev Uppåkra IF. Lunds FF kan titulera sig kommunmästare i inomhusfotboll efter att som enda Lundalag ha tagit sig till final. Resultatet får ses som en liten besvikelse för Torns del då man för första gången på fem år inte nådde finalen med något av sina lag.

Dagens matcher för Torn:

Match 9, semifinal: Uppåkra IF - Torns IF, 2-1 e.f.

Torn mötte i semifinalen samma Uppåkra som slagit ut Torns IF 2 i kvartfinalen. 

Torn fick en mardrömsstart på matchen då Uppåkra tog ledningen med 1-0 redan efter 15 sekunders spel.

Torn var annars det lag som förde spelet under större delen av matchen, medan Uppåkra var vassa i sina kontringsattacker. I den femte minuten kunde Torn kvittera till 1-1 efter att Erik gjort ett långt utkast som Viktor kunde nicka i mål.

Därefter fortsatte Torn att ha bollen under större delen av tiden. Man lyckades också skapa en del bra lägen, men Uppåkramålvakten stod för några svettiga räddningar under matchen och det blev inte fler mål under ordinarie speltid.

De två första förlängningarna gav inga mål, utan matchen fick avgöras i spel 2 mot 2. Uppåkra vann bollen vid nedsläppet och kunde utnyttja den fördelen till att avgöra matchen.

Uppåkra vann sedan också finalen mot Lunds FF. Matchen slutade 4-3 efter att Uppåkra fått en utvisning vid ställningen 4-1 några minuter från slutet.

Match 8, kvartfinal: Lunds BK - Torns IF 1, 0-4

Den här matchen var nog kvällens höjdpunkt, med Tonögon sett. Torn mötte ett Lunds BK som imponerat i gruppspelet med tre klara segrar och totalt 15--0 i målskillnad.

Torn fick en bra start och kunde ta ledningen i den andra matchminuten. Målet slog Amir in på straff efter att en Lunds BK-spelare fått bollen på handen.

Erik i mål fick göra några kvalificerade räddningar inledningsvis, men ju längre matchen led desto bättre kontroll fick Torn över händelserna på planen. 

Efter drygt halva matchen gjorde Sebastian två mål med någon minuts mellanrum och Torn hade ökat på till 3-0. 

I matchens näst sista minut gjorde Torn ett snyggt mål när Oskar slog upp en långboll till Viktor som tog emot bollen och fastställde slutresultatet till 4-0.

Match 7, kvartsfinal: Uppåkra IF - Torns IF 2, 2-0

Ett decimerat Torns IF 2 räckte inte till mot Uppåkra. Matchen var en ganska sömnig historia med få målchanser. Halvvägs in i matchen så kunde Uppåkra ta ledningen med 1-0, ett mål som föregicks av en misstänkt glidtackling som Tornarna hade lite synpunkter på.

Torn försökte få till stånd en kvittering, men lyckades egentligen inte skapa något direkt tryck och istället kunde Uppåkra avgöra ett par minuter före slutet genom att göra 2-0.

Match 6: Torns IF 1 - Torna Hällestads IF, 5-1

Torn hamnade i underläge när Torna Hällestad tog ledningen med 1-0 i den fjärde minuten. Torn kom dock tillbaka och kvitterade till 1-1 Tommy två minuter senare. Ytterligare två minuter senare kunde Torn ta ledningen, målskytt var Tommy efter en fin framspelning av Enes. I den tionde minuten gjorde Tommy sitt tredje raka mål när han avslutade ett fint anfall.

Två minuter från slutet gjorde Viktor 4-1 på en frispark och kort därefter fastställde Markus slutresultatet til 5-1.

Detta räckte dock inte till gruppseger. I Kvartsfinalen möter Torns IF 1 vinnaren mellan Genarp och Lunds BK medan Torns IF 2 ställs mot Uppåkra.

Vi får se om vi hinner rapportera direkt efter slutspelsmatcherna, då de spelas ganska tätt.

Match 5: Lunds SK 1 - Torns IF 1, 2-2

Finalisterna från förra året spelade oavgjort, 2-2, när man möttes i gruppspelet i årets upplaga av Sandbycupen.

Torn hamnade i underläge direkt i den första matchminuten efter att man förlorat boll och Lunds SK kom 2 mot 1 och kunde ta ledningen med 1-0. Därefter dröjde det till den 11 minuter innan Torn kunde kvittera genom Viktor. Lunds SK tog dock ledningen omedelbart igen och 2-1 stod sig till det var drygt 20 sekunder kvar och Markus dundrade in 2-2 högt i målet efter en stolpretur. Torn måste med största sannolikhet ta minst en poäng i sista gruppspelsmatchen mot Torna Hällestads IF för att kunna avancera till kvartsfinal.

Match 4: Södra Sandby IF 2 - Torns IF 1, 0-5

Veteranerna i Torns IF 1 tog en stabil 5-0-seger i första matchen. 1-0 gjorde Tommy i den andra minuten. I den sjätte minuten utökade Tommy Torns ledning genom att slå in en frispark i krysset. 3-0 klackade Christian in från nära håll minuten senare efter att Oskar spelat fram. 4-0 kom in den nionde minuten. Målskytt var Oskar efter en fin framspelning från Enes. I den tionde minuten fastställde Viktor slutresultatet till 5-0.

Match 3: Torns IF 2 - Hardeberga BK 2, 0-1

Det blev tyvärr förlust för Torn i den sista gruppspelsmatchen efter att Hardeberga gjort matchens enda mål på frispark redan efter en halv minut. Dessutom fick Martin Kindberg ett gult kort i matchens första minut och ännu ett i den sista, så Torn tvingas klara sig utan honom i kvartsfinalen.

Match 2: Köpingebro IF - Torns IF 2, 0-3

Torn tog en stabil seger mot Köpingebro IF och är därmed klara för kvartsfinal. 1-0 gjorde Martin Sonesson redan i den första minuten. Sonesson kunde också styra in 2-0 från nära håll efter att Eric Norling stod för förarbetet. Slutresultatet fastställdes av Martin Kindberg som slog en frispark i mål i slutsekunden. Torn segersiffror kunde ha blivit större om skärpan varit den rätta i anfallsspelet.

Nu väntar match mot Hardeberga, där det ska avgöras vilket lag som vinner gruppen.

Match 1: Södra Sandby IF 1 - Torns IF 2, 0-2

Torns "juniorlag" vann sin första gruppspelsmatch mot Södra Sandby med 2-0. 1-0 kom efter fyra minuter när Martin Kindberg bjöd Sandbypubliken på en delikatess när han chippade in en frispark från vänsterkanten. 2-0 kom två minuter senare efter en ny frispark av Kindberg som det blev retur på och returen kunde André Sandstedt slå i mål.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta