Hem
 

         

Torns herrseniorer i Tornspelen
Spelarna i Torns IF I laddar inför grupspelsmatchen mot Billeberga

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns herrseniorer i Tornspelen
2008-12-06 14:38
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns herrseniorer i Tornspelen

Summering av Torns insats i Tornspelen:

Båda Torns lag gjorde en bra insats i årets turnering, även om det lilla extra saknades för att man ska vara riktigt nöjd.

Torns IF I ställde upp med en väldigt ungt lag. Medelåldern i truppen var bara 17 år innan rutinerade Peter Persson kallades in till slutspel och höjde upp snittet något. Det syntes ibland att laget är orutinerat, men inställningen och kämpatakterna var det inget fel på och i dagens slutspel hängde man bra med, även om det inte räckte till en semifinalplats. Detta är dock ett lag som har framtiden för sig.

Torns IF II bestod till stor del av de lite mer rutinerade spelarna i truppen och laget radade upp stabila segrar under söndagen trots ett tufft spelschema med hela åtta matcher under dagen.

Fram till finalen hade man en målskillnad på 32-5 och hade inte släppt in mer än ett mål i någon av sina matcher. Tyvärr gjorde man inte en av sina bättre matcher i finalen och det blev "bara" en andraplats till slut.

Nedan följer korta sammanfattningar från Tornlagens matcher i helgen, senaste matchen överst.

Söndag 2008-12-07, Slutspel

Final: Torns IF II - Uppåkra IF II, 2-3 efter förlängning

Det blev Uppåkra som Torn fick möta i finalen och det blev en förlust för Torns del med 3-2 efter förlängning. Vi gratulerar Uppåkra till ännu en titel i turneringen och återkommer senare med mer info från finalen.

Uppdatering:

Som många gånger förr så blev finalen spelmässigt inte någon av de bättre matcherna i turneringen. Det blev en ganska tempofattig historia där båda lagen försökte ta tillvara på motståndarnas misstag. 

Torn kunde ta ledningen i den 6:e minuten efter ett självmål från Uppåkra. Torn höll ledningen till matchminut tio då Uppåkra kunde kvittera. Efter det dröjde det dock inte lång tid innan Torn kunde återta ledningen efter att bollen spelats ut till Markus till höger som slog bollen i mål.

Torn höll denna gång ledningen fram till den näst sista matchminuten då Uppåkra ännu en gång kunde kvittera och matchen slutade 2-2 efter full tid. 

Den först förlängningen resulterade inte i något mål, även om båda lagen hade någon möjlighet utan istället fick lagen plocka ut en spelare innan förlängningen fortsatte.

Med mindre än halvminuten kvar av den andra förlängningen så spelades bollen in från vänsterkanten till Viktor Edsheim som från ett ypperligt läge framför mål skulle försöka avgöra matchen. Precis i skottögonblicket förhindrades dock avslutet av en motspelare som kom glidande och fällde Viktor till marken. Hur domaren kunde undvika att blåsa för detta var för mig och många andra en gåta, men hur som helst tog Uppåkra tillfället i akt att gå till ett snabbt motangrepp när Torn hade en spelare liggande i offensivt straffområde vilket gav ett friläge. Markus Thulin jagade ikapp Uppåkraspelaren och störde honom i ryggen i avslutningsögonblicket. Den här gången fann domarna anledning att blåsa (vilket förvisso nog var helt korrekt, men i jämförelse med vad Torn utsattes för i anfallet innan så kändes det ändå tungt). 

Markus blev utvisad och klockan stannades med tio sekunder kvar att spela. Uppåkra hade inga problem utnyttja den efterföljande frisparken och de avgjorde finalen med sex sekunder kvar att spela av den andra förlängningsperioden.

Det var mycket upprörda känslor i Torn efter avgörandet med tanke på situationen i offensivt straffområde. Den uteblivna straffen är ju dock inget som Uppåkra kan lastas för så vi gratulerar dem till deras tredje raka seger i Tornspelen.

Semifinal: Torns IF II - Lunds SK, 5-0

Ännu en stabil insats från Torns sida. Daniel Thulin gav Torn ledningen med 1-0 redan i matchens första minut.

Efter Torns ledningsmål bevakade Torn ledningen så småningom blottade sig Lunds SK bakåt. I den 8:e minuten hittade Enes rätt ur snäv vinkel och utökade Torns ledning till 2-0. Minuten senare kom Daniel Thulin ensam med målvakten i en kontring och gjorde 3-0.

Torn missade sedan flera klara möjligheter till ytterligare mål innan Oskar Edsheim kunde göra 4-0 i den 13:e minuten och med bara ett fåtal sekunder kvar att spela var slog Amir en snabb frispark till Olle som ensam med målvakten kunde fastställa Torns segersiffror till 5-0. Nu väntar final och det är ännu inte klart vilka som kommer att stå för motståndet.

Match 4: Torns IF II - Kvarnby IK I, 5-1

Eftersom Kvarnby besegrade Hästveda med hela 6-0 så var Torn tvungna att vinna matchen mot Kvarnby för att nå semifinal. Inledningsvis så såg det inte ut som om det skulle hända då Kvarnby redan i den andra minuten spelade bort Torn och kunde rulla in ledningsmålet från nära håll.

Torn jobbade sig dock in i matchen och tog över allt mer. När nästan halva matchen var spelad kunde man också kvittera genom Daniel Thulin.

Det oavgjorda resultatet hjälpte dock inte Torn som fortsatte att jaga mål och fick i den 10:e minuter utdelning när Viktor Edsheim sköt in Torns ledningsmål till 2-1. Efter exakt 11 minuters spel så stod Olle Kristell rätt placerad när han med överkroppen styrde in 3-1.

In den 13:e minuten såg Daniel oc Oskar med var sitt mål till att Torns segersiffror till slut blev hela 5-1.

Torn är därmed klara för semifinal mot Lunds SK klockan 17.30. I den andra semifinalen möts Hardeberga BK och Uppåkra IF II.

Match 3: Torns IF II - Hästveda IF, 3-1

Hästveda slutade tvåa i grupp 6 efter Skabersjö IF och blir den första motståndaren för Torns IF II i slutspelet. Matchstart 16.15.

Torn hamnade tidigt i underläge i matchen mot Hästveda efter att gästerna kontrat in ett mål i den första minuten.

Torn förde dock hela matchen och kunde vända till ledning efter mål av Enes i den 4:e respektive 8:e minuten. I den 10:e minuten fastställde Daniel slutresultatet till 3-1.

Nu väntar den klart tuffaste uppgiften hittills då Torn ska möta Kvarnby IK I. För Torns del krävs det vinst för att nå semifinalen.

Sammanfattning slutspelsgrupp 1 och 2

Lunds SK och Kvarnby I II spelade oavgjort och därmed tog Lunds SK semifinalplatsen i den första slutspelsgruppen.

I den andra gruppen sfick såväl Hardeberga BK som Bara GIF vardera 4 poäng, men Hardeberga tog semifinalplatsen tack vare bättre målskillnad.

Match 2: Torns IF I - Kvarnby IK II, 0-0

Torn hade behövs en seger för att ha chansen att nå en plats i semifinalen. Nu blev det inte så utan det blev en ganska tillknäppt match med få målcahanser där Kvarnby var det lag som hade något fler möjligheter att göra mål. Torns unga lag har dock gjort en riktigt bra insats i slutspelet och visat att man kan vara med och slåss även mot kvalificerat motstånd.

Match 1: Torns IF I - Lunds SK, 1-2

Dagens första slutspelsmatch spelas mellan Torns IF I och Lunds SK. I Torn har det skett en liten förändring jämfört med gårdagens gruppspel. Rutinerade Peter Persson ersätter Alex Miler och därmed höjs meteråldern i laget till drygt 18 år.

Torn gjorde sin klart bästa insats så här långt i turneringen och lyckades förhindra att Lunds SK fick något ordnat spel på offensiv planhalva. Det blev dock ett par misstag i kombination med att man inte lyckades göra mål på sina chanser som fällde avgörandet.

Drygt fem minuter in i matchen tog Lunds SK ledningen efter att Torn gjort ett illa tajmat byte när motståndarna var i anfall och en fristående LSK-spelare kunde slå bollen i mål.

I den 9:e matchminuten kom Tornmålvakten Martin Kindberg utanför sitt straffområde när han skulle sätta igång spelet efter en räddning. Frispark till Lunds SK som man slog snabbt och slog in 2-0 i öppet mål. Kindberg revanscherade sig dock omedelbart och sköt in en recucering till 1-2 redan i nästa anfall.

Torn hade sedan ett antal kvitteringsmöjligheter. Man hade två stolpträffar samt ett antal frilägen i slutskedet men man lyckades inte överlista Lunds SK:s målvakt fler gånger utan matchen slutade 1-2.

Söndag 2008-12-07, Gruppspel Torns IF II

Torns IF II kommer till start med följande lag:

Målvakt: Erik Rönningberg
Försvarare: Oskar Edsheim, Amir Darban Khales, Markus Thulin
Anfallare: Olle Kristell, Enes Basic, Daniel Thulin, Viktor Edsheim

Match 4: Torns IF II - Näsets FF, 6-1

I matchen mot Näset spelade Torn ut ordentligt vissa stunder och det var aldrig någon tvekan om att man skulle vinna även denna match. 

Markus Thulin inledde målskyttet efter en halv minut. I den fjärde minuten spelade Amir Darban Khales fram Oskar Edsheim till ett öppet mål och Oskar kunde slå in 2-0.

Två minuter senare var det Daniel Thulin som hittade målet och ytterligare en minut senare så gjorde Amir 4-0.

Markus såg till att bli tremålsskytt i matchen genom sina mål i den 9:e respektive 13:e minuten. Med ganska exakt en minut kvar att spela gjorde Näset ett tröstmål som fastställde slutresultatet till 6-1.

För Torns del väntar nu slutspelsmatcher mot Kvarnby IK I samt tvåan i grupp 6 som ännu inte är färdigspelad. Matchen mot grupptvåan spelas klockan 16.15 och matchen mot Kvarnby spelas klockan 16.45.

Match 3: Torns IF II - FC Baldersnäs, 5-1

I den tredje gruppspelsmatchen mot Baldersnäs fick Torn stundtals igång spelet lite bättre. Redan efter en halv minut gav ett fint anfall resultat då Daniel Thulin kunde ge Torn ledningen.

I den sjätte minuten kunde dock Baldersnäs kvittera på en frispark som Tornspelare och publik hade synpunkter på. Det var dock Torn som förde spelet och man kunde omgående återta ledningen efter att Enes Basic skjutit bollen i mål.

I den nionde minuten kunde Oskar Edsheim forcera in 3-1 från nära håll. Minuten senare drog Torn på sig en frispark på offensiv planhalva och i efterspelet till situationen fick en Baldersnässpelare rött kort efter att ha knuffat Daniel Thulin till golvet.

Det var nu stirrigt spel och heta känslor i båda lagen, men Torn lyckades ändå göra ett mål i numerärt överläge. I den 11:e minuten drog Amir till på halvvolley från höger och utökade Torns ledning till 4-1.

Med knappt minuten kvar att spela kunde Enes fastställa slutresultatet till 5-1. Torn är nu slutspelsklara men först ska man spela den avslutande grupspelsmatchen mot Näsets FF I klockan 12.00.

Match 2: Torns IF II - HF Olympia I, 4-1

Torns andra match var en ganska sömnig tillställning utan något direkt tempo. Torns seger kändes dock ända aldrig riktigt i fara, även om det bara var en uddamålsledning ett par minuter från slutet.

Torn tog ledning efter en och halv minut. Målskytt var Viktor Edsheim. I den fjärde minuten ökade Oskar Edsheim på Torns ledning till 2-0.

Torn såg därefter ut att kontroll på matchen som dock blev lite mer spännande när Olympia reducerade efter drygt halva matchen.

Torn missade sedan flera klarachanser att dryga ut sin ledning innan man fick hjälp av ett självmål två minuter från slutet. Med bara några sekunder kvar att spela kunde sedan Amir spela fram Viktor som fastställde slutresultatet till 4-1.

Torn möter i sin nästa match FC Baldersnäs klockan 11.00.

Match 1: Torns IF II - Önneköps IF, 4-0

Torn tog en ganska stabil seger direkt i på morgon och släppte inte till många målchanser för Önneköp.

Efter en trevande inledning gav Oskar Edsheim Torn ledningen i den 5:e minuten. Fyra minuter senare kunde Olle Kristell slå in 2-0 i öppet mål.

I slutet av matchen såg Torn till att dryga ut segermarginalen till 4-0 efter mål av Amir Darban Khales och Viktor Edsheim. I nästa match står HF Olympia I för motståndet och den matchen spelas klockan 10.00.

Lördag 2008-12-06, Gruppspel Torns IF I

Grupperna 1 och 2 har redan avgjorts. Vi kan meddela att grupp 1 vanns av Lunds SK som även fick med sig Hardeberga BK till morgondagens slutspel. I grupp 2 vann Kvarnby IK II en jämn grupp och även Uppåkra IF I gick vidare till slutspel. 

I grupp 4 segrade Kvarnby IK I. Även Uppåkra IF II går till slutspel som grupptvåa.

Torn spelar med följande laguppställning
Målvakt: Martin Kindberg
Försvarare: Martin Sonesson, Joel Borg, Eric Norling, Jonatan Borg
Anfallare: Carl Jönsson, Jacob Strindlöv, Niklas Ekberg, Alex Miler

Match 4: Torns IF I - Bara GIF, 2-3

I gruppfinalen mot Bara GIF blev det en uddamålsförlust för Torn, trots att det spelmässigt kanske fungerade lite bättre den här matchen. Torn hamnade ännu en gång tidigt i underläge, Bara tog ledningen i den andra minuten. 

Torn kunde dock snabbt kvittera genom Martin Kindberg och vid ställningen 1-1 hade Torn ett ganska väl fungerande spel och skapade en del möjligheter. Halvvägs in i matchen kunde dock Bara åter ta ledningen efter en frispark och bara sekunder senare tappade Torn bollen och släppte in ytterligare ett mål som innebar 1-3.

Torn jagade mål mot slutet och lyckades tre minuter från slutet få in en reducering till 2-3 efter att Jacob slagit bollen i mål via den bortre stolpen. Torns kvitteringsjakt i slutet gav dock inget resultat utan matchen slutade 2-3.

Resultatet innebar att Bara GIF vann grupp 3 före Torns IF I och båda lagen är klara för slutspel där Torn spelar klockan 14.15 mot Lunds SK samt klockan 14.45 mot Kvarnby IK II i en trelagsgrupp där vinnaren går till semifinal.

Match 3: Torns IF I - Billeberga GIF, 2-1

Ännu en jämn match där Torn tack vare en stark avslutning kunde avgå med segern. Torn hade den här gången ett något bättre fungerande spel och Martin Kindberg i målet fick iväg flera riktigt bra skott utifrån, men Billebergas målvakt gjorde ett par riktigt svettiga räddningar.

Torn hamnade även denna gång i underläge. Halvvägs in i matchen kunde Billeberga ta ledningen med 1-0. 

I den 9:e matchminnuten lyckades Torn äntligen få hål på Billebergamålvakten. Det var Joel Borg som sköt en bit utifrån och bollen letade sig in i mål.

Matchen fick en spännande upplösning. Med mindre än minuten kvar att spela satte Martin Kindberg fart från eget straffområde. I ryggen hade han en motståndarspelare som med bryska metoder lyckades hindra Kindbergs framfart mot motståndarmålet. En stunds heta känslor skulle Torn få avsluta matchen i numerärt överläge, då Billebergaspelaren blev utvisad.

Torn lyckades med drygt 20 sekunder kvar avgöra matchen. Kindberg slog en frispark ute från kanten på offensiv planhalva och hittade en helt fristående Niklas Ekberg som kunde slå in 2-1 till Torn.

Torn är nu klara för morgondagens slutspel. Dock återstår ännu kampen om gruppsegern som kommer att avgöras klockan 18.15 när Torn möter Bara GIF.

Match 2: Torns IF I - Klågerups GIF II, 4-3

I den här matchen fick Torn absolut inte till spelet och misstagen var många. Dock kunde man tack vare en stark avslutning ändå få med sig en ny seger.

Torn kom i underläge i den tredje minuten efter ett frisparksmål och ytterligare tre minuter senare utökade Klågerup sin ledning till 2-0.

Torn kunde reducera till 1-2 efter att Jonatan Borg hittat rätt med ett skott utfrån. Två minuter senare kom dock ett nytt ett baklängesmål efter att Torn tappat boll på egen planhalva och  Klågerup kunde rulla bollen i öppet mål.

Torn kämpade dock förtjänstfullt vidare trots att spelet inte fungerade och i matchminut 11 så var Tornmålvakten Martin Kindberg uppe och dundrade in ett frisparksmål som innebar reducering till 2-3. 

När vi hade hunnit till den näst sista matchminuten satte samme Kindberg fart från eget straffområde och tog en löpning över hela planen med bollen innan han säkert placerade in 3-3.

I slutsekunderna fick Torn en gratischans när man vann bollen på offensiv planhalva och Eric Norling gjorde inget misstag, utan kunde skjuta in segermålet 4-3 när det återstod drygt 20 skunder av matchen.

Nästa motståndare för Torns del är Billeberga GIF och den matchen startar klockan 16.30.

Match 1: Torns IF I - Askeröds IF II, 3-1

Torn har nu spelat den första matchen mot Askeröd och det blev till slut seger med 3-1. Torn tog tidigt initiativet och kunde ta ledningen med 1-0 i den tredje matchminuten efter att Jacob Strindlöv styrt in bollen från nära håll.

Två minuter senare fick Torn en frispark på sraffområdeslinjen och Eric Norling klev upp och dundrade in 2-0.

Efter detta agerade Tornspelarna dock stressat och fick inte spelet att fungera. Askeröd kunde med knappt tre minuter kvar att spela reducera till 2-1.

Torn kunde dock hålla undan och i matchens slutsekunder spelade Carl fram bollen till Niklas Ekberg som fastställde slutresultatet till 3-1.

Torn möter i sin nästa match Klågerups GIF II klockan 15.30.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta