Hem
 

         

Slutspel Eslövsturneringen
Matchen mellan Eslövs BK och Torn inleddes med ett symboliskt nedsläpp då turneringen firade 40 år

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Slutspel Eslövsturneringen
2009-01-03 11:44
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Slutspel Eslövsturneringen

(Fler bilder finns nu i bildarkivet)

Sammanfattning:


Dagens matcher var de sista för Torns herrseniorer för den här inomhussäsongen. Det har varit en ganska bra säsong då truppen har klarat sig ifrån allvarliga skador och nytt ganska bra resultat, utan att nå hela vägen fram i någon turnering.

Torn har liksom de tidigare åren deltagit i fyra turneringar med sammanlagt sex lag. Vid samliga sex tillfällen gick Tornlagen till slutspel och i Tornspelen och Eslövsturneringen nådde man också final där man vid båda tillfällena förlorade mot Uppåkra efter förlängning.

Inomhussäsongen är alltså nu ett avslutat kapitel och om några veckor så startar förberedelserna inför säsongen 2009 efter lite välförtjänt vila.

Final: Torns IF – Uppåkra IF, 1-2 efter förlängning

Finalen mellan Torn och Uppåkra blev som väntat ingen fartfylld tillställning utan präglades av avvaktande spel från två lag som känner varandra väl.

Det var avvaktande spel, få målchanser och lagen väntade på att man skulle bjudas på ett tillfälle att utnyttja ett motståndarmisstag. Speakern i Norrevångshallen jämförde matchen med upptakten av en boxningsmatch.

Exakt halvvägs in i matchen var Uppåkra först med att vinna boll i ett avgörande läge. Hjärupslaget ”stal” påpassligt bollen under ett uppspel från Torn och man kunde rulla in ledningsmålet i tom kasse.

Efter det dröjde det bara en dryg minut innan Torn kunde kvittera. Målvakten Erik Rönningberg hittade ut till vänsterkanten med en passning till Oskar Edsheim som kunde skjuta in kvitteringsmålet till 1-1.

Spelet fortsatte att vara avvaktande. Med knappt tre minuter från slutet vann Torn bollen på egen planhalva och Daniel Thulin fick ett öppet kontringsläge när han fälldes av en motståndare med utvisning som följd. Två minuter i numerärt överläge så pass sent i matchen var givetvis ett gyllene tillfälle för Torn att kunna avgöra finalen, men Uppåkra försvarade sig förtjänstfullt samtidigt som Tornspelarna kanske inte var tillräckligt beslutsamma när lägena väl uppstod. Torn skapade ett par riktigt bra möjligheter i det numerära överläget, men avslutningarna var inte tillräckligt bra när chanserna uppstod.

Matchen gick till förlängning och där var det Uppåkra som var det spelförande laget och som också skapade de klart bästa chanserna. Erik i målet fick göra ett par riktigt kvalificerade räddningar vilket säkert bidrog starkt till att han fick pris som Torns bäste spelare.

En minut in i den andra förlängningsperioden kunde Uppåkra i spel tre-mot-tre slutligen hitta rätt på en av sina möjligheter efter att man skaffat sig ett bra läge och avslutat med ett välplacerat skott.

Torn förlorade alltså ännu en final mot Uppåkra som har skördat stora framgångar under den här inomhussäsongen och vunnit många turneringar. Vi gratulerar Uppåkra till framgången och hoppas att vi själva kan få till det som saknas till nästa inomhussäsong.   


Semifinal: Torns IF – Höörs IS, 3-2 efter förlängning

Torn lyckades till slut vinna semifinalen mot Höör efter förlängning, även om det blev onödigt spännande. Efter två minuters spel var det Höör som tog ledningen med 1-0 efter en frispark där bollen kunde styras in från nära håll.

Torn tog därefter tag i spelet och började skapa ganska många lägen. Viktor Edsheim kunde kvittera i den sjätte minuten och dryga minuten senare så gav Viktor även Torn ledningen efter att brodern Oskar serverat honom en riktigt bra passning.

Torn saknade inte möjligheter att utöka sin ledning, bland annat hade man två klockrena stolpträffar. Istället blev det dock motståndarna som skulle göra nästa mål. En fristående Höörspelare vid den vänstra stolpen kunde styra bollen i mål till 2-2.

Förlängningen blev som vanligt nervös och oviss. Höör drog på sig ganksa många frisparkar mot slutet och det var också på en av dessa som Torn till slut kunde avgöra matchen. Daniel Thulin slog med bara sekunder kvar av den första förlängningsperioden en frispark från en position en bit till höger på offensiv planhalva. Höör lyckades inte försvara sig mot frisparken, utan styrde in bollen i eget mål. Därmed hade Torn säkrat finalplats i turneringen för tredje året i rad.


(Avgörandet i matchen mot Höör)

Finalen spelas klockan 14.00. Motståndare blir antingen Uppåkra IF eller Eslövs BK 1. Efter en minuts spel leder Uppåkra den semifinalen med 2-0. 
Fem minuter in på matchen mellan Uppåkra och Eslöv så hämtade Eslöv in ett 0-3 underläge till 3-3 inom loppet av 30 sekunder! Någon minut senare drabbades Eslöv av en utvisning.
Under utvisningen återtog Upåkra lednngen och leder med 4-3 fem minuter från slutet.
Med ett snyggt frisparksmål från längt håll ökade Uppåkra på sin ledning med drygt tre minuter kvar att spel. Eslöv reducerade dock till 5-4 minuten senare.
Eslöv kvitterade en minut från slutet och vi får förlängning även i semifinal 2.
1.42 in i förlängningen avgjorde Uppåkra genom att efter en bra målvaktsräddning slå utsparken i motståndarmålet. Det blir alltså liksom i Tornspelen för knappt en månad sedan final mellan Torn och Uppåkra.

Vi återkommer med finalresultatet efter hemkomst. 

Kvartsfinal: Eslövs BK 2 – Torns IF, 1-2

Torn är nu semifinalklart i Eslövsturneringen efter att ha besegrat Eslövs BK 2 med 2-1. Det var länge en avvaktande match där Torn lät Eslöv föra spelet med sin målvakt och Torn försvarade sig på egen planhalva. Torn fick genom detta spel ett par riktigt bra kontringsmöjligheter, men man misslyckades i de avgörande lägena och kom sällan till avslut.

Istället kunde Eslöv ta ledniingen med 1-0 när fem minuter återstod av matchen. Eslöv fick ett läge från högerkanten och avslutade bra nere vid den bortre stolpen.

Nu var Torn tvungna att ta fler initiativ och det gjorde man också. Minuten efter Eslövs ledningsmål sköt Markus Thulin in 1-1 med ett lågt skott bredvid målvakten.

Ytterligare cirka en och en halv minut senare tog Torn också ledningen efter att Markus Thulin hittat rätt ännu en gång, målet kom efter en frispark på vänsterkanten där Markus hittade en lucka.


(Avgörandet i matchen mot Eslöv)

Torn spelar semifinal cirka klockan 12.30 och motståndare är Höörs IS som i sin kvartsfinal besegrade Ramlösa Södra med 2-0.

Torns lag:

Erik Röningberg
Jonas Arnoldsson
Markus Thulin
Oskar Edsheim
Enes Basic
André Sandstedt
Viktor Edsheim
Daniel Thulin
Amir Darban Khales


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta