Hem
 

         

Rapport från A-lagets seriepremiär
Tornhörna i den första halvleken

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Rapport från A-lagets seriepremiär
2008-04-21 17:45
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

 Torns IF – Häljarps IF, 0-0

Nedan följer en kort sammanfattning av premiärmatchen mot Häljarps IF. Längre ner finns diektrapporteringen från matchen.

De yttre förutsättningarna inför premiären var riktigt bra. Vädret var utmärkt och många Tornsupportrar har sökt sig till Tornvallen för att få se laget spela i division 4 för första gången på 18 år.  Det som saknades för att man som Tornsupporter skulle vara riktigt nöjd med eftermiddagen var en seger.

Premiärmatchen blev väl kanske inte riktigt som man hade hoppats på. Efter en bra inledning från Torn under de första minuterna där det kändes som att ett ledningsmål kunde vara på gång så tog Häljarp över allt mer ju längre halvleken led och var på det hela taget det något bättre laget i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Torn över på nytt direkt efter avspark. Man hade inom kort tid matchens två hetaste målchanser. I den 48:e matchminuten hade man ett skott i ribbans underkant och dryga minuten senare missade man en straffspark.

Torns straffspark

Torn hade fortsatt ett visst spelövertag under resterande delen av den andra halvleken, men man lyckades inte vaska fram fler möjligheter av den kalibern. Torn hade flera försök till distansskott, som dock inte höll sig inom målramen. I slutet av matchen hade man ett par bra avslutningsförsök på nick efter inlägg, men även dessa hamnade dessvärre strax utanför målramen.

Efter segrar i samtliga matcher på försäsongen fick Torn idag nöja sig med oavgjort i seriepremiären, någon som man väl inte var speciellt nöjda med. För första gången på nära ett och halvt år fick dessutom Torn lämna sin hemmaarena utan att ha gjort något mål. 

Tidigare ordföranden Ingvar Nilsson överräcker priset för matchens bäste Tornspelare till Markus Thulin

Positivt är dock att det fortsatt är stabilt bakåt, även om man höll på att ställa till det för sig vid ett par tillfällen. Det blir att ta nya tag till nästa match som spelas borta mot Kulladals FF, söndagen den 27 april klockan 14.00.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Joel Borg, Niklas Nilsson, Markus Thulin (1 varning), Amir Darban Khales, Sammy Pergament, Erik Rönningberg (1 varning), Anders Tegner, Daniel Thulin, Martin Andersson (1 varning), Tommy Biro, Eric Norling, Jonas Arnoldsson, André Sandstedt, Olle Kristell (spelade ej).

Torns IF - Häljarps IF, direktrapport

Vi finns på plats på ett soligt Tornvallen för att följa seriepremiären i division 4 västra Skåne mellan Torns IF och Häljarps IF. Avspark klockan 15.00. Matchen är nu färdigspelad.

Torns IF - Häljarps IF, aktuell ställning, 0-0 (0-0) SLUT

90 + 2 min: Frispark för Häljarp i ett läge till vänster, Martin Jälmby boxar bort bollen och strax därefter går slutsignalen. En mållös seriepremiär som inte kommer att gå till historien som en av de bättre matcherna som spelats på Tornvallen.

90 min: Häljarp får ett jätteläge i en 3-mot-2 situation, men blir avblåsta för offside.

88 min: Amir lyfter bollen mot Anders i straffområdet. Andersnick går strax utanför.

86 min: Markus Thulin varnad för protest efter en utebliven solklar Tornhörna.

83 min: Martin Andersson ut, André Sandstedt in. Torn får inte till passningsspelet på offensiv planhalva.

79 min: Inlägg Amir från höger, i straffområdet nickar Eric Norling bollen utanför den högra stolpen i ett bra läge. Jonas Arnoldsson har kommit in istället för Joel Borg.

78 min: Torn får se upp med Häljarps snabba attacker. Martin Jälmby har nu fått avvärja långt ut vid ett par tillfällen de senaste minuterna.

75 min: Torn anfaller större delen av tiden nu, det var dock länge sedan man kom till några bra möjligheter och Häljarps kontringar är inte helt ofarliga.

69 min: Sammy skott högt över från distans.

67 min: Röningberg bra avslut från distans, strax över.

66 min: Vänsterhörna Häljarp. Torn lyckas rensa efter vissa problem.

65 min: Martin Andersson varnad efter en eftersläng.

63 min: Distansskott från Rönningberg, inte nära att gå på mål.

61 min: Vänsterhörna för Häljarp, Torn får bort bollen.

59 min: Frispark Häljarp från vänsterkanten. Rönningberg nickar undan. Torn går till motangrepp och får en högerhörna. Martin Anderssons hörna landar dock på målburen.

56 min: Daniel Thulin har gått ut och Eric Norling har kommit in på anfallet och Martin Andersson spelar nu på kanten. Exakt när bytet genomfördes har jag inte koll på. Erik Rönningberg slår en frispark mot mål som målvakten boxar bort.

51 min: Häljarp får en feldömd hörna. Martin Jälmby lyckas inte få bollen i säkerhet och vid bortre stolpen är en Häljarpspelare nära att nå bollen som dock gick ut till en resultatlös hörna.

49 min: Tommy omkull i straffområdet. Domaren blåser straff för Torn. Sammys straff går utanför den vänstra stolpen.

48 min: Frispark Torn långt uppe på vänsterkanten. Amir Danban Khales slår in bollen framför mål. Inne i straffområdet slås bollen i ribbans underkant från nära håll. Bollen går ut till en vänsterhörna som blir farlig.

46 min: Den andra halvleken är nu igång. Torn var inte nöjda med sin första halvlek i premiären. I den andra halvleken har Torn lite medvind samt solen i ögonen.

45 min: Tommy ordnar fram en högerhörna, hörnan blir resultatlös. Strax efter blåser domaren av den första halvleken.

44 min: Halvfarlig situation i Häljarps straffområde efter ett högerinlägg från D. Thulin.

41 min: Frispark för Häljarp en bit in på offensiv planhalva. Bollen slås högt över målet.

39 min: Joel Borg täcker ett inlägg till en vänsterhörna för Häljarp.Hörnan blir resultatlös.

34 min: Daniel Thulin farligt inlägg nära mål som dock inte Anders når först på vid den bortre stolpen. Erik Rönningberg varnad i en situation i nästa moment.

33 min: Riktigt bra möjlighet för gästerna. En frispark från vänsterkanten nickas i straffområdet, men bollen går precis utanför den vänstra stolpen.

28 min: Anders Tegner får behandling utanför planen, men återinträder i spel. Häljarp har kommit in i matchen på allvar. Försök til volleyskott som täcks av Tornspelare.

27 min: Bra frisparksläge för Häljarp. Täcks till en vänsterhörna som nickas bort vid första stolpen av Erik Rönningberg.

26 min: Häljarp kommer till avslut ut snäv vinkel från vänster. Martin Jälmby räddar och Torn går till motangrepp. Sammy skott från höger som målvakten kan rädda utan större problem.

24 min: Hyfsat skottläge för Häljarp utanför straffområdet, avslutningen blir misslyckad.

23 min: Frispark för Torn på vänsterkanten. Tommy Biro nickar i straffområdet men bollen går till målvakten.

20 min: Sammy Pergament med en offensiv dribbling, bollen spelas ut till D. Thulin på vänsterkanten men inlägget fastnar på en täckande försvarare.

17 min: Matchen är inne i en ganska händelsefattig period just nu.

13 min: Daniel Thulin tar sig in i straffområdet från högerkanten, men avslutningen blir missriktad.

11 min: Häljarp får frispark till vänster på offensiv planhalva. Markus Thulin nickar bort.

9 min: Häljarp kommer i en attack från vänster. Martin Jälmby räddar skottet ur ganska snäv vinkel.

5 min: Matchen är nu igång och det är Torn som har inlett klart bäst och redan haft ett par hörnor.

Torn startar idag med följande laguppställning:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Joel Borg, Markus Thulin, Niklas Nilsson, Amir Darban Khales
Mittfältare: Sammy Pergament, Anders Tegner, Erik Rönningberg, Daniel Thulin
Anfallare: Tommy Biro, Martin Andersson
Avbytare: Jonas Arnoldsson, André Sandstedt, Eric Norling, Olle Kristell

 


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta