Hem
 

         

Vinst för F93/94 i Gyacupen
Vinnarlaget i Gyacupens F 93-klass

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Vinst för F93/94 i Gyacupen
2009-01-11 21:05
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Vinst för F93/94 i Gyacupen

Hemsideredaktionen var idag på plats på Gyacupen i Stehag för att följa Torns IF F 93/94 när man tog sin andra turneringsseger för säsongen. För en dryg månad sedan ställde man upp med två lag i GoF-spelens F 94-klass. Idag var åldersklassen F 93 och Torns tjejer lyckades även den här gången vinna turneringen.

Nedan följer en kortare sammanfattning från dagens matcher i form av text och bilder. Fler bilder finns i bildarkivet, i den nya kategorin ”Ungdomslagen 2009”.

Match 1: Torns IF – Höörs IS, 5-1

Torns första match för dagen var mot Höörs IS strax efter klockan nio på morgonen. Torn fick en bra inledning på turneringen, i anfallet var Diana på hugget och kunde genom två mål inom loppet av en minut ge Torn ledningen med 2-0. Två minuter senare kunde Sabina utöka Torns ledning till 3-0 och matchen kändes avgjord.

Visserligen kunde Höör göra ett reduceringsmål efter knappt åtta minuters spel, men Torn hade ändå ganska god kontroll på matchen. I den 10:e minuten gjorde Sara 4-1 till Torn och i den 13:e och sista minuten kunde Diana fastställa slutresultatet till 5-1.


(Torn har precis vunnit dagens första match mot Höör.)

Match 2: Torns IF – Klågerups GIF, 2-0

Det stod tidigt klart att motståndet i den andra matchen skulle bli tuffare än i inledningsmatchen. Torn inledde dock matchen mot Klågerup riktigt bra och fick utdelning i den tredje matchminuten när Sara sköt in 1-0 via stolpen. Två minuter senare kunde Torn också utöka sin ledning efter att Elisabeth kommit fram i bra läge och skjutit in 2-0-målet.

I bit in i matchen fick Klågerup mer att säga till om och Torn var stundtals tillbakapressat under andra halvan av matchen. Försvararna och Anna i målet gjorde en mycket bra match och såg till att Klågerup fick gå mållösa från den här matchen.


(Torn försvarar sig i slutskedet av matchen mot Klågerup.)

Torn inledde turneringen med endast sju spelare, men i slutet av matchen mot Klågerup anlände även Amanda som gick in och hjälpte sina lagkamrater att behålla ledningen.

Match 3: Torns IF – Sövestads IF, 1-0

Torn hade ett bra utgångsläge inför matchen mot Sövestad som skulle koma att sluta tvåa i turneringen efter en jämn målskillnadskamp med Klågerup. Sövestad gjorde sällan många mål i sina matcher, utan deras främsta styrka var att man inte släppte in många mål. Detta var främst tack vare ett mycket bra målvaktsspel genom hela turneringen som visades upp även i matchen mot Torn.


(Louise håller sig framme, men målvakten gör en av många räddningar i matcher)

Torn spelade bra mot Sövestad och skapade många bra lägen, samtidigt som man inte släppte till mycket bakåt. Av Torns möjligheter var det dock inte många som resulterade i mål då de antingen räddades av målvakten eller gick strax utanför. Vid ett tillfälle hittade bollen dock in i mål och det räckte för en ny vinst. Målet kom efter att Amanda fått skottläge en bit utanför offensivt straffområde och skottet var välplacerat nere vid den högra stolpen, så målvakten hade ingen möjlighet att hinna ner i tid.

Match 4: Torns IF – Stehags AIF 2, 4-2

Torn hade redan efter tre omgångar skaffat sig ett utmärkt utgångsläge för att vinna turneringen då den spelades som en rak serie. De svåraste konkurrenterna om slutsegern, Sövestad och Klågerup, hade redan besegrats och nu återstod matcher mot arrangörsföreningen Stehags båda lag och Eftersom Torn redan efter tre matcher ledde med fem poängs marginal skulle det räcka med vinst i en av matcherna för att säkra totalsegern.

Torn fick en bra start även på matchen mot Stehags AIF 2 och kunde koppla greppet tack vare ett par väl slagna frisparkar. I den tredje minuten fick Torn en frispark vid mittlinjen ute till höger. Sabina slog frisparken och hittade målet intill den närmaste stolpen och Torn hade tagit ledningen med 1-0. Två minuter senare fick Torn den frispark till vänster en liten bit in på den egna planhalvan. Den här gången slogs frisparken av Amanda som drog till bollen så den gick högt och hårt mot det närmaste krysset och via målvaktens fingerspetsar gick bollen i mål. 2-0 till Torn.


(Amandas frispark på väg in i mål.)

I sin iver att anfalla tappade Torn lite i det tidigare så väl fungerande försvarsarbetet i de sista matcherna och publiken bjöds på en målrik avslutning på matchen med fyra mål inom loppet av lika många minuter.

Stehag hjälpte till att bibehålla spänningen när man reducerade till 2-1. Torn svarade dock direkt när Ida kom igenom på vänstersidan och avslutade med ett kanonskott i krysset. Stehag gav dock inte upp utan kunde genom en snabb replik reducera till 3-2. Det var dock Torn som fick sista ordet och genom Amandas mål en dryg minut från slutet säkrades förstaplatsen i turneringen.

Match 5: Torns IF – Stehags AIF 1, 2-2

I den sista matchen mot Stehags AIF 1 stod Torntjejerna inledningsvis inte riktigt att känna igen jämfört med tidigare under dagen. Att turneringen redan var avgjord hade säkert betydelse för att inställningen inte var densamma som tidigare.

Till skillnad från tidigare matcher hamnade Torn i underläge. Redan efter en halv minuts spel gjorde Stehag matchens första mål.

Torn hade svårt att få igång spelet. Man skapade visserligen en del chanser och hade bland annat ett par stolpträffar men även Stehag kom fram i flera bra lägen och Anna i Torns mål fick göra ett par bra räddningen vid ställningen 0-1.

Till slut kunde Torn dock kvittera efter att Amanda hållit sig framme på returen efter en stolpträff. Glädjen blev dock kortvarig då Stehag kort därefter återtog ledningen.

Torn kunde dock kort därefter kvittera på nytt efter att Diana avslutat dagen som hon startade den, genom att göra mål, och kvittera till 2-2. I matchens slutskede kom Torn igång lite bättre och jagade ett segermål, men matchen bjöd inte på några ytterligare mål utan slutade 2-2. Torns segerrad stannade därmed vid fyra matcher, men tog i alla fall hem turneringssegern utan förlust.


(Diana kvitterar till 2-2.)

Efter Torns sista match återstod en match innan det var dags för prisutdelning för de deltagande lagen där Torn alltså fick ta emot första pris.


(Tornspelarna på väg fram för att ta emot sina priser.)

När prisutdelningen var genomförd väntade lagfotografering innan det var dags att återvända hem med priset i bagaget.


(Stående från vänster: Sabina Håkansson, Leif Håkansson, Sara Johansson, Amanda Persson, Louise Andersson, Ida Bertilsson, Thereze Andersson. Sittande från vänster: Elisabeth Wikander, Anna Barnekow, Diana Sager.)

Ett stort grattis till segern och vi hoppas på fortsatt fina resultat för laget som nu har en ganska hektisk månad framför sig vad det gäller turneringsspel. Bland annat kommer man på fredag att deltaga i Harlösaspelens F 94-klass och om två veckor är det dags för Tornspelen där Torn ställer upp med två lag i F 16-klassen.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta