Hem
 

         

Torns yngsta flicklag i Tornspelen
Torns IF F 99 gör 2-0 i matchen mot Staffanstorps GIF och säkrar segern i sin slutspelsgrupp

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns yngsta flicklag i Tornspelen
2009-01-18 23:00
Text: Andreas Håkansson
Bild: Tony Engström/A. Håkansson

(Artikeln först publicerad 18/1 kl. 15:28, sista uppdatering kl. 23:00. Fler bilder finns nu i bildarkivet.)

Sammanfattning

I helgen har Torns IF:s fyra yngsta flicklag alla varit igång i vår egen turnering Tornspelen. Hemsidan följde söndagens slutspel där Torn var representerade i både F 10- och F 12-klassen.

I F 10 ställde Torn upp med tjejerna i det ganska nystartade laget F 00-02 som av förklariga skäl inte hade någon möjlighet att nå slutspel med tanke på tjejernas ålder. Givetvis kom även tjejerna i F 99 till spel och de gjorde ett riktigt bra slutspel och det räckte till en final som man lika gärna kunde ha vunnit.

I klassen F 12 tog 11-åringarna i Torns IF F 98 poäng i två av fyra gruppspelsmatcher, men det räckte inte till en plats i slutspelet. Till slutspel gick däremot tjejerna i F 97-laget och även de gjorde ett mycket bra slutspel och vann sin slutspelsgrupp för att sedan förlora med uddamålet i semifinalen och laget slutade på tredje plats.

Löpande uppdateringar under slutspelet

Den här helgen avgörs klasserna F 10 och F 12 i Tornspelen och för Torns del innebär det att fyra åldersklasser har varit igång. F 97, F 98, F 99 och F 00/01 har alla spelat i helgens turnering.

F00/01 i full kamp om bollen

Tjejerna i F 98 tog poäng i ett par av sina gruppspelsmatcher, men det räckte inte till en slutspelsplats mot äldre motstånd. Det gjorde det inte heller för F 00/01 som spelade sina första matcher någonsin igår, de flesta Torntjejer var två år yngre än sina motståndare. Torntjejerna kunde inte besegra sina motståndare, men de kämpade väl och vann publikens hjärtan.
Världspremiär för Torns flickor F00-02
(Torns IF F 00-02)

För de båda Tornlag som är i ”rätt” åldersklass så blev det dock avancemang till slutspel. Igår spelade F 99 sitt gruppspel och tog sig vidare efter fyra vinster och en förlust i gruppspelet och de fortsätter med slutspel senare i kväll.

F 97 tog sig också till slutspel efter sitt gruppspel som avgjordes tidigare idag.

Slutspel F 99

Torns tjejer i F 99 behövde bara en match för att säkra en semifinalplats i sin trelagsgrupp. Det blev en stabil 3-0-seger i den första matchen mot Södra Sandby IF II vilket gör att Torn redan säkrat minst en andraplats i gruppen. 

I nästa match väntar Staffanstorps GIF och Torn behöver där en poäng för att vinns slutspelsgruppen.

Torn vann även sin andra match mot Staffantorps GIF. Matchen slutade 2-0 och Torn vann därmed sin slutspelsgrupp och får spela semifinal inom kort. Motståndare i semifinalen ser just nu ut att bli Veberöds AIF.


(Torns första mål i matchen mot Staffanstorp.)

Torn fick en tuff semifinal mot Veberöd. Inledningsvis växlade lagen chanser, men det var till slut Torn som efter cirka fem minuters spel kunde ta ledningen med 1-0, ett resultat som sedan stod sig matchtiden ut. 


(Torntjejerna jublar efter målet mot Veberöd.)

Finalmotståndare ser ut att bli Södra Sandby IF I som har vunnit alla sina matcher så här långt i turneringen.

När det var dags för final hade ett sjukdomsdrabbat Torn endast en avbytare att tillgå. Man gjorde ändå en riktigt bra match på bjöd Södra Sandby på rejält motstånd.

Södra Sandby inledde bäst och kunde också ta ledningen med 1-0 redan i den andra minuten. Torntjejerna gav dock inte upp utan kunde kvittera och dessutom ta ledningen med 2-1. Fem minuter från slutet kvitterade Södra Sandby till 2-2 och det resultatet stod sig matchtiden ut, trots att båda lagen hade möjligheter att avgöra.


(Torn kvitterar till 1-1 i finalen.)

Det blev förlängning, men inte heller i den första förlängningsperioden kunde något av lagen avgöra utan matchen fick avgöras med reducerat manskap för båda lagen. Här var det Södra Sandby som skapade den första möjligheten och kunde också avgöra finalen genom ett mål.

Ett stort grattis till Torntjejerna till andraplatsen och en enastående kämpainsats, inte minst i finalen. Givetvis gratulerar vi också Södra Sandby till slutsegern och en mycket fin resultatrad genom hela turneringen.


(prisutdelning F 10)

Slutspel F 97

I skrivande stund har slutspelet dragit igång för F 97 och Torn har inlett slutspelet mycket bra. I första gruppspelsmatchen mot Södra Sandby IF kunde Torn ta ledningen med 1-0 i den fjärde matchminuten. Södra Sandby kunde dock kvittera efter ganska exakt halva matchen efter en snabb kontring och en dryg minut senare kunde Sandby också ta ledningen. Det såg tufft ut för Torntjejerna som dock inte gav upp, utan kunde kvittera med ungefär minuten kvar att spela och matchen slutade 2-2.


(Torn kvitterar till 2-2 i slutet av matchen mot Södra Sandby.)

Torn ställdes i den andra slutspelsmatchen mot IF Lödde och för Torns del skulle en seger garanterat innebära avancemang. Torn fick en bra start och tog tidigt ledningen med 1-0. Torn hade också flera chanser att dryga ut sin ledning under de första minuterna, men 1-0 stod sig ganska länge.

Längre in i matchen fick Lödde allt mer att säga till om, och var vid flera tillfällen nära ett kvitteringsmål, men detta förhindrades mycket tack vare flera fina målvaktsräddningar. Istället kunde Torn påpassligt vinna bollen högt upp på motståndarnas planhalva när cirka tre minuter återstod och Torn kunde göra 2-0, vilket stod sig matchen ut.


(Torn gör 2-0 mot Lödde och semifinalplatsen är säkrad.)

För Torns del väntar semifinal härnäst.

Torn förlorade sin semifinal knappt mot Lörby IF II. Det var en mycket jämn match där Torn tog ledningen med 1-0, men sedan tappade till 1-3. Torn kunde dock reducera till 2-3 och saknade inte möjligheter till ytterligare mål, men slutresultatet blev 2-3 och Torn slutade på en fin tredjeplats i turneringen.


(Torns 2-3-reducering i semifinalen kom på frispark.)

I den andra semifinalen blev det också jämnt. Här spelade Lörby IF I och Södra Sandby IF. Även här blev det Lörby som segrade, men det krävdes förlängning innan de kunde göra det avgörande 2-1-målet.

I den interna finaluppgörelsen mellan Lörby IF II och Lörby IF I var det Lörby IF I som drog det längsta strået och vi riktar ett stort grattis till våra långväga gäster från Blekinge.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta