Hem
 

         

Torns äldre flicklag i Tornspelen
Publiken följer finalen i Tornspelens F 14-klass mellan Torns IF I och TFK Nova Eslöv

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns äldre flicklag i Tornspelen
2009-01-24 20:46
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

(Uppdaterad med text och bilder från söndagens spel. Fler bilder från helgens spel finns i bildarkivet under rubriken "Ungdomslagen 2009".)

Söndag

Torns IF I är slutspelsklara i F 16-klassen i Tornspelen efter en spännande upplösning på gruppspelet.

De två slutspelsplatserna i grupp 3 kom att stå mellan tre lag, nämligen Höllvikens GIF, Torn och Backarnas FF. Torns inledande matcher spelades mot TFK Nova Eslöv (vinst 2-1) och IK Wormo (vinst 4-0).

Torn mötte i sin tredje match Höllviken som redan hade spelat tre matcher då. Torn gjorde en bra insats och skapade något fler klara chanser än Höllviken men matchen slutade 0-0 och det skulle komma att avgöras i den sista gruppspelsmatchen mot Backarnas FF. Matchen mellan Torn och Backarna skulle visa sig bli en mycket spännande och underhållande match. För Torns del krävdes oavgjort för att säkra en slutspelsplats.


(Torn framme i en farlig attack i matchen mot Höllviken.)

Torn inledde matchen mot Backarna bra och redan i den första matchminuten kunde Amanda ge Torn ledningen med 1-0. Backarna kom dock tillbaka och kvitterade i princip omedelbart till 1-1.

Torn fortsatte dock att spela bra och någon minut senare såg Sabina genom hårt arbete till att skaffa sig ett öppet läge och kunde rulla in 2-1. Därefter kom ganska snabbt även 3-1 till Torn efter att Amanda dundrat in en frispark.


(Sabina ger Torn ledningen med 2-1...)
(...och Amandas frisparksmål innebar 3-1.)

Efter detta tog dock Backarna över matchen och hade ett rejält spelövertag. Torn fick inrikta sig på försvar, men ett spelskickligt Backarna tog sig flera gånger igenom till bra lägen. Backarna kunde reducera, kvittera och med tre minuter kvar också ta ledningen med 4-3.

I det här skedet var det inte mycket som talade för att Torn skulle kunna avancera till slutspel. Backarna hade ägt de senaste 6-7 minuterna av matchen. Torn gjorde en del positionsbyten i laget för att försöka få till en slutforcering och det gav resultat. Två minuter från slutet bröt Amanda ett uppspel från målvakten och kunde nästan retfullt enkelt lyfta bollen i mål till 4-4.

Torn fick nu förnyade krafter och Sabina kunde i den näst sista minuten ge Torn ledningen med 5-4 efter ett lågt, välplacerat skott. I slutminuten fastställde Torn slutresultatet till 6-4 efter ett vackert halvvolleyskott från Amanda ute vid sidlinjen. Torn säkrade därmed en slutspelsplats, men kunde inte ta sig förbi Höllviken som vann gruppen tack vare bättre målskillnad.

Torn ska nu spela i en tuff slutspelsgrupp där Lunds BoIS och Häljarp står för motståndet. Vi återkommer senare med hur det går.

Torns första slutspelsmatch mot Lunds BoIS slutade dessvärre med förlust 5-4 efter en jämn och spännande match.

Torn tog ledningen med 1-0 efter att Sabina petat bollen i mål. Lunds BoIS vände dock till 2-1 innan Torn kunde kvittera på nytt efter ett vackert nickmål av Linnea. Då återstod cirka fem minuter av matchen.


(Linnea nickar in 2-2 i matchen mot Lunds BoIS.)

Lunds BoIS gjorde dock matchens två nästa mål och ledde med 4-2 när Amanda kunde reducera till 4-3. Torns glädje blev dock kortvarig då Lunds BoIS i anfallet efter kunde dryga ut sin ledning till 5-3.

Torn fick dock chansen att komma tillbaka ännu en gång efter att Amanda dundrat in en frispark i bortre krysset från en position ganska långt ut till höger. Då återstod cirka en minut av matchen. Torn fick ytterligare en chans genom en frispark från långt håll i slutsekunderna. Amanda sköt från mittplan men framför mål var det målvakten som nådde högst och kunde säkra segern för Lunds BoIS.

Torn har fortfarande en möjlighet att nå semifinal, men då krävs seger mot Häljarp som hittills är obesegrade i turneringen.

Det blev inget avancemang till semifinal för Torns IF I. I den avslutande matchen i slutspelsgruppen mötte man som sagt Häljarp och det blev för tufft.

Torn hade en god möjlighet att ta ledningen med 1-0 några minuter in i matchen. Målvakten räddade dock Linneas skott och kunde starta en kontring som istället resulterade i att det var Häljarp som tog ledningen med 1-0.

Häljarp kunde därefter utöka sin ledning till 3-0 och det såg ut att vara kört för Torns del. Torn kunde dock skapa kontakt igen efter två frisparksmål från Amanda och Torn hade fler möjligheter till mål i matchen, men motståndarmålvakten var duktig och räddade flera bra avslut.


(En välplacerad frispark från Amanda innebar reducering mot Häljarp.)

När Häljarp sen kunde göra 4-2 började Torntjejerna ge upp hoppet och Häljarp hann med att göra ytterligare två mål innan matchen var slut. Matchen slutade 6-2 och därmed är det färdigspelat för Torns del i Tornspelen.


Lördag

Idag påbörjades den sista helgen i säsongens Tornspelen och dagen inleddes med två grupper i åldersklassen F 93. Torn ställer upp med två lag i den här åldersklassen och ett av dessa lag spelade gruppspel idag.

Torns IF II som spelade idag lyckades ta en andraplats i sin grupp, men i den ”kvartsfinal” man spelade för att ta sig vidare till morgondagens slutspel blev de förlust. Imorgon avslutas säsongens Tornspelen med ytterligare en grupp samt slutspel och då spelar Torns IF I sitt gruppspel på förmiddagen.

Under eftermiddagen och kvällen avgjordes klassen F 95 med både grupp- och slutspel. Torns IF ställde även här upp med två lag, trots att man inte vanligtvis spelar i den här åldersklassen.

I Torns IF I spelade några av de yngsta spelarna som normalt spelar i med tjejerna som är födda 93-94 samt tre spelare som hade lånats in från P 97, medan Torns IF F 96-lag ställde upp under lagnamnet Torns IF II.

Torns IF II:s grupp var den som skulle avgöras först. Här var det riktigt jämnt mellan tre lag: Staffanstorp, Torn och Södra Sandby. Den sista matchen som skulle bli helt avgörande spelades mellan Torn och Södra Sandby. Här var det Södra Sandby som tog ledningen med 1-0. Torn kom dock tillbaka och vände till en 2-1-ledning.


(Frisparksmål för Torns IF II i matchen mot Södra Sandby IF.)

Södra Sandby hade dock inte gett upp utan vände på nytt till ledning med 3-2. I det här skedet var Torn utslagna men ett par minuter från slutet kunde Torn kvittera till 3-3. Resultatet stod sig matchen ut, även om Södra Sandby hade en bra möjlighet att avgöra bara ett par sekunder från slutet.


(Uppoffrande spel ger ännu ett mål mot Södra Sandby.)

Det var väldigt små marginaler när gruppen skulle summeras, Staffanstorp, Torn och Södra Sandby spelade alla ihop åtta poäng efter vardera två vinster och två oavgjorda matcher. Staffanstorp vann dock gruppen med en målskillnad på +11, två mål före Torn och Södra Sandby slogs ut med minsta möjliga marginal med ett måls sämre målskillnad än Torn.

Torns IF I spelade sin sista gruppspelsmatch mot TFK Nova Eslöv. Båda lagen var redan klara för avancemang eftersom de vunnit sina tidigare matcher. För gruppseger behövde Torn vinna matchen eftersom man hade betydligt sämre målskillnad än sina motståndare, detta lyckades man dock inte med utan TFK Nova Eslöv vann gruppen efter att ha besegrat Torn med 2-0.


(Torn har precis släppt in ett av två mål i gruppspelsmatchen mot Nova.)

Efter en kort vila var det dags för Torns IF I att spela semifinal mot Staffanstorps GIF. Några minuter in på matchen gav Sabina Torn ledningen med 1-0. 


(Torns IF I tar ledningen med 1-0 i sin semifinal mot Staffanstorp.)

Staffanstorp var dock absolut ingen lätt motståndare men Torn kämpade föredömligt och kunde med cirka tre minuter kvar att spela fastställa slutresultatet till 2-0 efter mål av Alicia. En mycket bra insats av Torn och minst minst av Malin, Johanna och Alicia från F 97 som hade stor del i segern. Malin som vaktade målet stod för många riktigt bra räddningar i semifinalen.


(Slutresultatet i semifinalen fastställs till 2-0 till Torns IF I.)

I semifinal nummer två spelade Torns IF II mot TFK Nova Eslöv. Torn inledde bra och satte hög press på motståndarna och det resulterade också i ett tidigt ledningsmål. Ett par minuter senare var Torn inte långt ifrån att också utöka sin ledning, men skottet gick precis utanför.


(Torns IF II spelar semifinal mot TFK Nova Eslöv.)

Istället kunde TFK Nova Eslöv kvittera efter ett fint individuellt dribblingsnummer och därefter tog gästerna över allt mer och kunde också ganska snabbt ta ledningen med 2-1. TFK Nova Eslöv var för starka för Torntjejerna idag och i slutet av matchen rann siffrorna iväg och det slutade hela 6-1.

Finalen spelades alltså mellan Torns IF I och TFK Nova Eslöv. Torn hamnade tidigt i underläge med 2-0 och finalen blev aldrig riktigt spännande. TFK Nova Eslöv var det bästa laget i Tornspelens F 14 klass och gick igenom turneringen utan poängförlust. Det enda lag som var någorlunda nära dem resultatmässigt var just Torns IF I som ju i gruppspelet förlorade med 2-0. I finalen blev slutresultatet 3-0 till TFK Nova Eslöv och vi gratulerar dem till en välförtjänt turneringsseger.


(Final mellan Torns IF I och TFK Nova Eslöv.)

Tornlagen gjorde också en utmärkt insats och slutade alltså tvåa respektive trea i turneringen. En utmärkt insats, inte minst med tanke på att båda lagen hade en låg snittålder. Efter dagens insats har Torn så här långt samlat på sig sju pallplatser i säsongens upplaga av Tornspelen som alltså avslutas imorgon.


(Tjejerna i Torns IF II (F 96) tar emot sina bronsmedaljer.)


(Torns IF I (F 95/F 97) på väg fram för att få silvermedaljerna.)


Andrapristagarna: Längt bak, Leif Håkansson, tränare
Stående från vänster: Elisabeth Wikander, Diana Sager, Jessica Andersson, Sabina Håkansson.
Sittande från vänster: Alicia Järnhäll, Johanna Liljenborg
Liggande: Malin Stenström


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta