Hem
 

         

Tr.match: Torns IF Herr A – Kvarnby IK, 0-4 (0-2)
Det blev en klar förlust när Torn idag mötte Kvarnby IK.

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Tr.match: Torns IF Herr A – Kvarnby IK, 0-4 (0-2)
2009-03-14 17:06
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Det går fortsatt resultatmässigt tungt för Torns A-lag I träningsmatcherna. Dagens match var den fjärde raka utan gjorda mål och för ovanlighetens skull släppte man idag även in många mål. Förlusten var den största i A-lagssammanhang sedan den tunga våren år 2006 då man föll hemma mo Arlöv med 1-6 i säsongens tredje seriematch.

Dagens man fick en mycket tråkig start för Torns del. Matchen, som spelades på Smörlyckan, hade bara pågått i någon minut när gästande Kvarnby IK, nyblivet division 3-lag, kunde hitta in med en boll bakom Torns backlinje och en bortaspelare kunde ensam med Tornmålvakten David Alamidi lyfta in 0-1.

Torn hade idag tagit ut lite färre spelare till matchen, eftersom det är ny match imorgon. Den enda förändringen i startelvan jämfört med senast var att Tommy Biro startade bredvid André Sandstedt på anfallet istället för Enes Basic. Tommy fick dock inte göra många minuter i sin årsdebut i startelvan. Efter cirka fem minuters spel vred han knäet i en situation ute vid sidlinjen och Martin Kindberg fick agera ambulansförare och ta Tommy till akuten. Vi får verkligen hoppas att skadan inte är alltför allvarlig.


(Tommy blev dessvärre skadad redan i matchinledningen...)


(...därefter dröjde det inte många minuter innan även Amir krävde omvårdnad.)

Olle Kristell som nog hade tänkt sig en lugn första halvlek på avbytarbänken i det fina vädret fick istället snabbt hoppa in i spel för att ersätta Tommy. Samtidigt som Tommy leddes av planen anlände Tomas Martinsson för att titta på matchen. Tompa skulle egentligen göra sin årsdebut först i morgondagens match, men eftersom Torn bara hade tagit med två avbytare beslutades det att Tompa skulle byta om och förstärka bänken.

Efter den tråkiga inledningen blev det bättre från Torns sida och periodvis såg det spelmässigt bra ut, även om man fortsatt har svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

 

Efter en dryg halvtimmes spel fick Torn två korrekta varningar på kort tid. Först var det Olle som var för sent in i en tackling och därefter var det Amir som av någon oförklarlig anledning ägnade sig åt handboll när han tog ner en boll ute vid sidlinjen.

I den 36:e minuten drabbades Torn av ett nytt baklängesmål. Kvarnby fick relativt ostört slå ett antal passningar på Torns planhalva vilket ledde till att en Kvarnbyspelare kom igenom till ett bra inläggsläge till höger om straffområdet. Bollen slogs in längst marken där en lagkamrat utan problem kunde styra in 0-2-målet från nära håll.

Ställningen i halvtid var 0-2 och Torntränaren Mikael Roos var nöjd med vissa bitar i spelet, men irriterad på lagets passiva agerande vid baklängesmålen.

I den andra halvleken var det under slutkvarten som det mesta hände. Torn hade då gjort två byten. Sebastian Valentinsson som fick utgå i matchen mot Lödde med en stukad fot passade idag på att stuka den andra foten i en duell ute vid sidlinjen och ersattes av Santhosh Nair. Även Tompa kom in för första gången i år när han ersatte Oskar Edsheim.


(Sebastian stoppas när han tagit sig in i offensivt straffområde.)

Torn skapade en del bra lägen i slutet. Daniel Thulin hade ett bra skott från distans som tvingade målvakten att stäcka på sig för att tippa bollen över ribban. Daniel tog också hand om ett par frisparkar i bra lägen som dock inte resulterade i någonting. Tompa var också farligt framme vid ett par tillfällen under sitt korta inhopp, men det räckte inte för att spräcka Kvarnbys nolla. 


(Tompa i duell med motståndarmålvakten.)

Istället var det Kvarnby som stod för målfabrikationen även i den andra halvleken. I den 78:e minuten kom 0-3 efter en säkert slagen straff. Torns lagledning var inte uppmärksamma nog för att notera hur straffsituationen gick till.

När klockan precis passerade 90 minuter kom ytterligare ett mål för bortalaget. En Kvarnbyspelare tråcklade sig in i straffområdet från vänster längst kortlinjen och lyckades få fram bollen till en medspelare framför mål som kunde peta bollen i mål och fastställa slutresultatet till 0-4. Direkt efter avspark gick slutsignalen.

 

Resultatet i dagens match kan man förstås inte vara nöjd med. Försvarsspelet fungerade inte som vi har blivit vana att se det och det hör sannerligen inte till vanligheterna att Torn släpper in fyra mål i en A-lagsmatch. Expertisen vid sidan av planen liknar den här lilla svackan vid inledningen av förra årets seriespel och kan väl på många sätt vara positivt att ha den svackan redan nu.

Tyvärr fick truppen också ett par skador idag och innehållet i sjukvårdsväskan gick åt. Det är osäkert hur pass allvarlig Tommys knäskada är, men han lär bli borta en tid i alla fall. Sebastian, som visade framfötterna i dagens match, lär förmodligen också åtminstone tvingas ta det lugnt under några träningar efter sin fotskada. Ytterligare spelare fick mindre skavander, t.ex. Amir som fick ett finger i ögat och Olle som skadade tummarna när han skulle ta emot sig när han var på väg in i betongväggen och Olles tilltänkta deltagande i morgondagens match kan vara i fara.

Imorgon väntar årets första reservlagsmatch borta mot Eslövs BK på Berga konstgräsplan. Då lär vi få se flera intressanta årsdebutanter i laget.

Torns preliminära lag innehåller två debutanter i Torntröjan. Markus Prahl, född 1987, som senast spelade i Lunds BoIS började träna med Torn i höstas och övergången blev klar i december. Efter att ha varit bortrest under vintern har nu Markus tränat i några veckor och ska nu göra sin debut i Torns IF.

Den andra debutanten är Lars Wihlborg, född 1986, som senast kommer från den Småländska division 3-klubben Rydaholms GoIF. Lars är ännu inte klar för Torn, men har fått tillåtelse att deltaga i träningsmatcher.

Utöver dessa så innehåller truppen några årsdebutanter i form av vinterresenärerna Tomas Martinsson, som förvisso ”smygdebuterade” redan idag, samt Christian Nnaji. Även Niklas Ekberg och Martin Larsson förväntas göra sina årsdebuter efter att ha kommit igång med tränandet på sistone.

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Viktor Edsheim, Markus Thulin, Daniel Thulin, Sabastian Valentinsson, Erik Rönningberg, Oskar Edsheim, Sammy Pergament, Tommy Biro, André Sandstedt, Olle Kristell (1 varning), Santhosh Nair, Tomas Martinsson.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta