Hem
 

         

Sammanfattning Torns IF A – BW 90 IF, 1-1 (1-1)
Målskytten Sebastian Valentinsson tar sig in i offensivt straffområde

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Sammanfattning Torns IF A – BW 90 IF, 1-1 (1-1)
2009-04-10 21:29
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Seriepremiären I division 4 södra mellan Torns IF och BW 90 IF slutade oavgjort 1-1 efter två snabba mål mitt i den andra halvleken.

Länk till direktrapporteringen från dagens match

Det var en ganska trevlig premiärdag på Tornvallen denna långfredag, härligt väder, musik som strömmade ur nyligen införskaffade högtalare och korv som grillades utanför Tornhallen. Tyvärr lyckades Torn dock inte få med sig en seger i premiären.

Matchen spelades på Tornvallens gräsmatta som inte är känd för att vara som bäst på våren och inte heller är van vid att ha en match så pass tidigt som den 10 april. Med tanke på de förutsättningarna var planen ändå förhållandevis okej för årstiden, även om det kanske inte direkt var läge att rulla boll i backlinjen. Motståndarna för dagen BW 90 IF, har av de flesta som försökt sig på att tippa utgången av serien, tippats som huvudfavoriter till slutsegern.

Torn visade dock ingen överdriven respekt för BW 90 utan inledde piggt under de första minuterna. Torn skapade flera möjligheter under de inledande tio minuterna, närmast ett mål kom Daniel Thulin han till vänster utanför straffområdet avlossade ett skott som träffade kryssribban innan bollen gick ut till inspark.

BW 90 hade inte lika mycket i anfallsväg inledningsvis i matchen, men det kunde mycket väl ha blivit straff för gästerna tidigt i matchen när ett inläggsförsök till synes fastnade på handen på en täckande Tornförsvarare.

Efter Torns starka inledning var det BW 90:s tur att vara det lag som anföll mest under nästa tiominutersperoid. Precis när Torn hade klarat av detta och började få mer att säga till om igen så kunde ändå BW 90 ta ledningen med 1-0 efter att man lite för enkelt hade kommit igenom Torns försvar och skapat ett öppet läge ute till vänster. Avslutet var det inget fel på och gästerna fick alltså göra premiärmatchens första mål.

Torns replik lät dock inte vänta på sig. Torn gick direkt till motattack och bollen spelades in i straffområdet och vidare ut till Amir Darban Khales som från en position till höger i straffområdet. Amir avancerade mot mål och när målvakten kom mot honom spelade han bollen i sidled till Sebastian Valentinsson som inte hade några problem att från nära håll trycka in bollen i det övergivna målet, 1-1.

Några minuter efter kvitteringsmålet hade Torn en riktigt bra period där man pressade tillbaka gästerna. Till slut resulterade detta också i ett jätteläge när Viktor Edsheim fick chansen i straffområdet och avlossade ett kraftfullt skott. Bollen såg ut att vara på väg i mål, men fastnade i ribbans underkant och studsade ner utan att passera mållinjen.

De sista minuterna av halvleken var inte lika händelserika. Dock inträffade en omdiskuterad situation i slutskedet när Tornmålvakten David Alamidi tog upp en misstänkt bakåtpassning i straffområdet, men domaren valde att fria. Ställningen 1-1 stod sig halvleken ut.

Torn startade även den andra halvleken piggt och hade ett par möjligheter direkt i inledningen.  Daniel Thulins skott från vänster i den 47:e minuten var ett bra försök, men målvakten kastade sig och tippade bollen utanför den bortre stolpen.

BW 90 jämnade efter en stund ut spelet, men det var fortfarande Torn som skapade de bästa chanserna. I den 63:e minuten hade Torn en fin möjlighet när Sebastian slog ett inlägg som Tomas Martinsson nickade mot mål från ganska nära håll, men målvakten var välplacerad och kunde rädda.

Efter detta hade gästerna BW 90 en bra tiominutersperiod då Torn mest fick ägna sig åt försvarsspel. BW 90 hade dock svårt att skapa de klara avslutningsmöjligheter som Torn hade idag, och utöver målet hade gästerna bara ytterligare ett ordenligt avslut mot mål och det var ett skott utifrån i den 69:e minuten som David tippade över till en hörna. BW 90 hade också ett par hörnor som blev farliga, men Torn kunde reda ut dessa situationer.

I den 77:e minuten var Torn ännu en gång oerhört nära att ta ledningen med 2-1 efter att Daniel Thulin från en position till vänster i straffområdet lyfte in bollen framför mål till Sebastian som styrde bollen i den högra stolpen.  Stolpreturen studsade på BW 90-målvakten som inte visste riktigt var han hade bollen och hade Torn haft marginalerna på sin sida idag så hade bollen kunnat studsa in, men den turen hade inte Stångbylaget idag.

Under de sista tio minuterna inträffade det några spännande situationer i båda straffområdena. BW 90 hade ett riktigt bra frisparksläge i den 82:a minuten samt en farlig situation efter hörna i slutminuterna.

För Torns del kom Enes Basic fram i bra läge när han precis kommit in, men valde tyvärr att spela vidare bollen när han hade bra skottläge och då kunde BW 90 bryta. Niklas Nilsson gjorde sin årsdebut i matchminut 90 och fick direkt en boll att löpa på till höger på offensiv planhalva. Niklas slog in en bra boll mot Sebastian framför mål, men en BW 90-försvarare lyckades precis förhindra ett avslut från Sebastian.

Sebastian fick också ett bra skottläge till höger om målet från ganska nära håll på övertid, men skottet gick över och slutresultatet stannade vid 1-1.

Det var en spelmässigt jämn match där båda lagen hade sina starka perioder i båda halvlekarna och sett till det kanske resultatet kan anses vara rättvist. Det känns ändå lika surt för Torns del att det inte blev tre poäng idag med tanke på att laget hade betydligt fler klara målchanser än gästerna och inte mindre än tre ramträffar.

Inställningen i Tornlaget var det absolut inget fel på idag och sett till dagens match bör laget kunna hävda sig ganska väl även i den här serien.

Ytterligare två matcher spelades i serien denna premiärdag. Staffanstorp fick med sig en poäng från Brantevik när man spelade 2-2 och Lunds SK har tagit en tidig serieledning  efter att ha slagit BK Näset med hela 7-2!

Nästa söndag väntar en ny hemmamatch för Torn. Då är det kommunderby mot Genarps IF som var en av flera klubbar som hade scouter utsända till dagens match på Tornvallen. Då lär det bli storpublik på Tornvallen då Genarp vanligtvis följs av en relativt stor supporterskara. Mer information inför den matchen kommer i nästa vecka.

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Viktor Edsheim, Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Daniel Thulin, Erik Rönningberg, Oskar Edsheim, Sebastian Valentinsson (1 mål), Markus Prahl, Tomas Martinsson, Christian Nnaji, André Sandstedt, Enes Basic (1 varning), Niklas Nilsson, Santhosh Nair.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta