Hem
 

         

Seriepremiär: Torns IF Dam - Lunds SK, 5-3 (3-2)
Jubel i Torn efter 4-2 målet!

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Seriepremiär: Torns IF Dam - Lunds SK, 5-3 (3-2)
2009-04-18 22:00
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Seriepremiär, Derby, underbart väder, mycket publik på Tornvallen. När alla dessa utomordentliga förutsättningar dessutom kompletteras med en oväntad seger finns det inte mycket övrigt av önska av en fotbollsmatch.

(Torntjejerna värmer upp inför seriepremiären.)

 

Torns damlag hade idag seriepremiär för sin andra säsong efter att man inför förra säsongen startat ett damlag. Jämfört med förra året hade det blivit ganska många förändringar i laget. Ett par spelare har slutat sedan förra årets premiär, bland annat Annelie Nilsson som idag istället har ledaruppdrag i klubben, och följde matchen från läktaren. Bland de som fick mycket speltid förra säsongen så tillbringar Andrea Liljenborg och Frida Görman vårsäsongen med utlandsstudier och spelar istället i England, medan Linnea Landaeus och Amanda Persson dras med fotskador och inte har varit med den senaste tiden (Amanda gjorde dock comeback genom ett kort inhopp i slutet av dagens match).

 

Många duktiga spelare saknades med andra ord, men Torn har också lyckats komplettera truppen med några duktiga nyförvärv och idag debuterade Josefin Lundqvist och Anna Rohman i Torntröjan i Tävlingssammanhang och båda gjorde riktigt bra insatser.


(´Torn laddar upp minuterna före avspark.)

 

Dagens motståndare var alltså Lunds SK, som förra säsongen spelade i divison 4. Vetskapen om detta lag var begränsad, men av vad man kunnat läsa i dagspressen är de en av favoriterna till seriesegern. Laget har enligt uppgift från Sydsvenskan fått många nyförvärv och få förluster inför årets seriespel. Lunds SK har bland annat fått ett par spelare från division 3-klubben Lunds BK samt inte mindre än fem spelare från Veberöd som förra året spelade i division 2.

 

Ystads Allehanda har tippat utgången av serien och där har man Lunds SK på en andraplats medan man tror att Torn ska sluta näst sist och med denna bakgrund så fick Lunds SK gälla som ganska stor favorit inför dagens match, trots att Torn visat stark form i de senaste träningsmatcherna.

 

Torns chanser att överraska ökade inte direkt i matchens inledning när Lunds SK redan efter någon minuts spel hade spelat ut Tornförsvaret inklusive målvakt och enkelt kunde rulla in 0-1 i öppet mål.

Hoppet väcktes dock hos Tornsupportrarna redan några minuter senare då en viljestark Madeleine Stål dribblande sig igenom motståndarförsvaret och kom fram i ett i ett bra läge. Maddes skott räddades dock av målvakten och bollen gick ut till en högerhörna för Torn.

 

Hörnan togs av ett av Torns nyförvärv, Anna Rohman. Anna har tack vare sin förmåga att hitta målet starkt bidragit till att Torn vunnit många av träningsmatcherna inför seriespelet. Så sent som i torsdags fick Torn klartecken att Anna var spelklar till seriepremiären och det var också hon som fick göra Torns första mål i årets seriespel. Hörnan som Torn fick skruvade Anna nämligen mot mål. En bortaspelare försökte nicka bort ollen på mållinjen, men lyckades inte förhindra bollen från att gå i mål och det var kvitterat till 1-1.

 

Inledningsvis kändes ända Lunds SK som det något starkare laget, men Torns försvarsspel var bra och man släppte inte igenom gästerna till många klara målchanser.

 

Istället var det Torn som tog ledningen med 2-1 efter att Anna kommit igenom från höger och kunde trycka in bollen i mål, målvakten var på skottet från nära håll men kunde inte styra bollen utanför målramen.

 

Det dröjde dock inte lång tid innan Lunds SK kunde kvittera. Ett litet missförstånd och bristande kommunikation i Torns backlinje gjorde att båda mittbackarna gick på samma boll. Den ena mittbackens rensning träffade då lagkamraten och bollens studsade då till en motståndare som i öppet läge enkelt kunde rulla in 2-2.

 

Torn misströstade dock inte över detta baklängesmål utan började istället på allt mer att säga till om spelmässigt. Madde jobbade fram ett riktigt bra läge i den 28:e minuten, men det resulterade bara i en resultatlös hörna.

 (Lunds SK anfaller i den första halvleken.)

I den 36:e minuten fick dock Torn utdelningen då Sewa Raza kom fram i ett bra läge från vänster, rundade målvakten och kunde från snäv vinkel skjuta in 3-2 till Torn.

 

Mot slutet av den första halvleken hade Torn sedan ett ypperligt läge att utöka sin ledning, men Sofie Christensens fina frispark räddades fina av Sofia Sörensen som vaktade Lunds SK:s må i den första halvleken.

 

Ställningen efter en mycket händelserik första halvlek var 3-2 till Torn.


(Torn är redo för andra halvlek.)

 

Inför de andra halvleken gjorde Lunds SK ett byte på målvaktssidan och den nyinbytte målvakten fick en tuff inledning när Pernilla Kamph avlossade ett välplacerat skott från distans i den andra halvlekens femte minut och utökade Torns ledning till 4-2.


(4-2-målet efter distansskottet från Pernilla.)

 

Minuten efter 4-2-målet var Anna framme i ett bra läge, med skottet gick strax utanför.

 

Med timmen spelad av matchen drabbades Torn dessvärre av en skada då Madeleine Stål nickade in bollen i offensivt straffområde, men sekunden senare skallade ihop med en spelare i motståndarlaget. En befarad hjärnskakning för Madde som fram till detta gjort en utmärkt insats i seriepremiären och vi hoppas att hon repar sig snabbt.

 

Torn fortsatte dock at skapa möjligheter. Julia Andersson var farligt framme i den 64:e minuten, men Lunds SK kunde avvärja. Det dröjde dock inte lång tid innan hemmapubliken skulle få måljubla på nytt. I den 66:e minuten slog Sofie en frispark från höger som hittade rätt bakom gästernas målvakt och Torn hade utökat sin ledning till 5-2.


(Sofies frispark går i mål, 5-2 till Torn!)

 

Efter Torns 5-2-mål tog gästerna över matchen och man kunde reducera till 5-3 i den 69:e minuten efter att man fått ett bra skottläge och avslutat med ett högt skott utan chans för Petra Bengtsson i Torns mål. Under de avslutande minuterna jagade gästerna ytterligare reduceringsmål och hade ett visst tryck mot Torn, utan att för den sakens skull skapa speciellt många heta målchanser.


(My vinner en av många närkmper i den andra halvleken.)

 

Matchen slutade 5-3 till Torn och hala laget stod för en gedigen insats när man lyckades besegra ett betydligt mer meriterat Lunds SK. Torns unga lag hade egentligen fortfarande kunnat ställa upp i en juniorlagsserie, men trots detta lyckades man besegra Lunds SK som hade en betydligt högre medelålder i sin trupp. En underbar laginsats från hela truppen med extra plus till Torndebutanterna Josefin och Anna!


(Lunds SK:s sista reduceringsmöjlighet slutar med en nick efter hörna som går strax över.)

 

Torn har nu redan efter premiären tangerat antalet segrar från förra säsongen och fortsätter man så här så kommer det definitivt att bli fler segrar i år! När 0-1 kom redan efter en minut hörde jag till dem som inte vågade tro på en seger i premiären, tack tjejer för att ni bevisade att jag hade fel!(Glada Torntjejer tackar för matchen efter slutsignalen.)

Efter matchen såg glada Torntjejer till att tränaren Hans Liljenborg fick en välbehövlig dusch dessa varma lördag i april. Fler bilder från denna premiärdag kommer så småningom i bildarkivet.


(Hans Liljenborg, genomblöt Torntränare jublar efter premiären efter att ha fått en välförtjänt dusch.)

 

Torns premiärtrupp: Petra Bengtsson (målvakt), Erica Persson, Sewa Raza (1 mål), Josefin Lundqvist, My Alm Andersson, Maria Thulin, Pernilla Kamph (1 mål), Julia Andersson, Hanne Lundin, Madeleine Stål, Sofie Christensen (1 mål), Anna Rohman (2 mål), Amanda Persson, Dalia Sager.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta