Hem
 

         

DM 1/16-final: Torns IF Herr A – Malmö FF, 4-0 (2-0)
Daniel Thulin nickar in Torns 1-0-mål

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

DM 1/16-final: Torns IF Herr A – Malmö FF, 4-0 (2-0)
2009-05-12 23:50
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Det blev en komfortabel seger ikväll för Torns A-lag i 16-delsfinalen mot allsvenska Malmö FF när Torn tillslut vann med klara 4-0 inför den största publiken på Tornvallen på lång tid.

Länk till direktrapporten 

Givetvis ställde gästerna inte upp med sitt A-lag, utan man kom med sitt juniorlag som till vardags spelar i Juniorallsvenskan Elit där man toppar tabellen och är obesegrade efter fem matcher.

 

Ikväll blev det dock storförlust för Malmös juniorer som gjorde ett ganska blekt intryck och kanske inte var beredda på att få så pass hårt motstånd som man trots allt fick.

 

Torn inledde piggt och inspirerat och kom i sin första attack direkt efter avspark i den första halvleken. Detta resulterade i en hörna som i sin tur var mycket nära att resultera i ett tidigt ledningsmål. Efter hörnan hade Torn nämligen ett bra skott mot mål, men skottet blockerades olyckligtvis av Amir Darban Khales som stod bara någon meter framför mållinjen.

 

Torn satte direkt en hög press på Malmö FF:s unga lag och det var något som gästerna tycktes ha svårigheter att hantera.

 

Efter att lagen haft varsin hörna som aldrig blev riktigt farliga så hettade det till igen i den 10:e minuten när Niklas Nilsson sköt ett skott tätt utanför Malmömålvaktens stolpe. Minuten senare kom Torns ledningsmål.

 

Målet kom efter en hörna från vänster som Viktor Edsheim nådde högst på i straffområdet där han nickade fram bollen till Daniel Thulin som från nära håll kunde nicka in 1-0 till Torn. Tornfostrade Daniel fick därmed göra mål på sina gamla klubbkamrater eftersom hade spelade en sejour i just Malmö FF under juniortiden.

 
Viktor Edsheim nickar fram bollen till Daniel Thulin som i sin tur nickade bollen i mål

Sju minuter senare fick Daniel ett bra läge att göra ytterligare ett mål när Markus Prahl tog sig fram på högersidan och slog en sidledspassning till Daniel som fick ett öppet skottläge i straffområdet, men bollen studsade till i skottögonblicket och skottet gick högt över.

Målnickaren "Sambathulle" i aktion

 

Torn hade därefter ytterligare ett par goda möjligheter framför allt Markus Prahl och Niklas Nilsson, men med halvtimmen spelad var resultatet fortfarande 1-0.

 

I den 33:e minuten höll Torn på att drabbas av ett snöpligt baklängesmål när ett inspel i Torns straffområde träffare Markus Thulin och höll på att styras in i mål, men turligt nog för Torns del träffade bollen målramen.

 

Istället kunde Torn i anfallet efter utöka sin ledning till 2-0. Efter kamp om bollen i utkanten av Malmö FF:s straffområde spelades bollen loss till Christian Nnaji som sköt ett kraftfullt skott som gick i mål något meter ovanför marken intill den högra stolpen.

 

Ställningen 2-0 stod sig halvleken ut och det kändes som ett rättvist resultat efter halva matchen.

Markus Prahl höll Malmöspelarna sysselsatta i den första halvleken

 

Torn inledde även den andra halvleken piggt. Det tog inte många sekunder innan man hade skapat ett läge som avslutades med att bollen spelades till Christian som kunde slå bollen i mål från nära håll, men då blev det avblåst för att Christian befann sig i offsideposition.

Några minuter senare fick Christian dock göra sitt andra mål för kvällen när han kom fram i ett bra läge från höger och lyfte bollen över Malmös målvakt för att sedan ta hand om bollen igen och slå in den i öppet mål, detta var nog matchens mest sevärda mål.

Tvåmålsskytten Christian Nnaji i aktion

Amir försökte dock konkurrera med Christians mål några minuter senare när han från en position långt ut till höger försökte lyfta bollen i mål intill den bortre stolpen, men bollen gick förbi målet efter att ha touchat stolpen.

 

Längre in i den andra halvleken fick gästerna allt mer att säga till om. Dock kändes det aldrig som om Torns seger var i fara denna kväll, även om Malmö hade några frisparkar i ganska bra läge samt ytterligare någon ganska bra reduceringsmöjlighet.

 

Mot slutet hade dock Torn återigen god kontroll på matchen och man hann också med att göra ytterligare ett mål. Med bara minuten kvar att spela klagade Torns vänsterback Jonas Arnoldsson över krampkänning och flyttades upp en position. Känningen var dock inte värre än att han kunde springa på en djupledsboll (som jag tror slogs av Sebastian Valentinsson) och hinna före målvakten och slå en hög lobb som dalade in i mål. 4-0 till Torn och strax därefter gick slutsignalen.

 

Det finns mycket positivt att ta med sig från den här matchen för Torns del. Det som kanske ändå kändes bäst var att laget fick hålla nollan efter alla insläppta mål i de senaste seriematcherna.

Tornmålvakten David Alamidi fick idag hålla nollan efter en stabil insats.

 

I och med kvällens seger är Torn klara för åttondelsfinal där man senast den 14 juni ska möta vinnaren mellan Hyllie IK och Kristianstads FF, en match som spelas imorgon.

 

Redan på fredag klockan 19.00 är det dock dags för nästa match för Torns del. Då möter man BK Näset hemma på Tornvallen i seriespelet.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales, Viktor Edsheim (1 varning), Markus Thulin, Jonas Arnoldsson (1 mål), Niklas Nilsson, Erik Rönningberg, Christian Nnaji (2 mål, 1 varning), Sebastian Valentinsson, Daniel Thulin (1 mål), André Sandstedt, Tomas Martinsson, Martin Sonesson, Santhosh Nair, Oskar Edsheim (spelade ej).

 

En del matchbilder finns redan i bildarkivet. Fler lär tillkomma de närmaste dagarna.
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta