Hem
 

         

Torns IF Dam – Näsby IF, 5-5 (3-2)
Sewa på väg att fastställa slutresultatet till 5-5

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Dam – Näsby IF, 5-5 (3-2)
2009-05-17 21:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Det blev ännu en målfest på Tornvallen idag när Torns Damlag tog emot Krsitianstadlaget Näsby IF. Torn lyckades dock inte ta sin fjärde raka hemmaseger i årets seriespel. Gästerna som jagade sina första poäng för säsongen hade den hetare viljan under stora delar av matchen och var nära att få med sig tre poäng från Tornvallen. Efter en väldigt händelserik match slutade det dock 5-5, ett resultat som nog får anses vara ganska rättvist.

 

Torn fick annars en riktigt bra start på dagens match. Sewa Raza blev omkullgjort redan i matchens första minut och det resulterade i en frispark för Torn på offensiv planhalva. Frisparken slogs av Anna Rohman som sköt bollen mot mål. Näsbymålvakten räddade Annas skott, men lämnade en retur och då höll sig Madeleine Stål påpassligt framme och kunde peta in 1-0 från nära håll.

Frisparken som ledde fram till Torns 1-0-mål.

 

Det skulle visa sig bli en match där det var tätt mellan målchanserna åt båda håll. Näsby var framme i sin första farliga attack i den fjärde matchminuten, men då rensades bollen bort av Malin Andersson, Torns senaste nyförvärv som idag gjorde sin debut i den orangea tröjan.

 

Två minuter senare var det riktigt nära att Näsby hade kvitterat, men Petra Bengtsson i Torns mål kunde med ribbans hjälp avvärja en vänsterhörna som var på väg direkt i mål.

 

Torn hade en fin möjlighet att utöka sin ledning i den tionde minuten efter att Amanda Persson slagit en mycket bra djupledsboll mot Madeleine som fick en bra möjlighet från höger, men målvakten kom ut och gjorde en bra räddning. Ytterligare fem minuter senare fick Anna ett skottläge efter en utspark från Petra som förlängdes på mittplan, men Annas skott gick dessvärre utanför.

Torn försvarar sig vid en hörna i den första halvleken.

 

Även Näsby skapade möjligheter, i den 21:a minuten hade gästerna ett jätteläge att kvittera. En bortaspelare kom helt ensam med Petra i Torns mål, men Petra lyckades rädda skottet.

 

Gästerna kunde dock kvittera i den 29:e minuten och det var rättvist sett till matchbilden. Ännu en gång kom Näsby i ett öppet läge som dock räddades på nytt av Petra, dock gick returen ut till Näsbyspelaren som kunde slå in 1-1 i öppet mål.

Näsby kvittererar till 1-1.

 

Baklängesmålet fick dock Torn att lyfta sig igen och det dröjde bara en minut tills Torn hade återtagit ledningen. Anna hann först på en djupledsboll och rundade målvakten innan hos ur ganska snäv vinkel från höger kunde slå in 2-1 till Torn.

 

Torns glädje blev dock kortvarig. Näsby kom fram på högerkanten strax efter 2-1-målet och en bortaspelare slog ett ”misslyckat” inlägg som istället blev en riktig lyckaträff då bollen seglade i mål över Petra som fick fingrarna på bollen, men inte kunde hålla den.

 

Åter igen fick dock baklängesmålet en positiv effekt på Torn som ännu en gång jagade et ledningsmål. I den 35:e minuten hade Anna ett skott som målvakten lyckades rädda via sin vänstra stolpe. Bollen gick ut till en hörna som blev mycket farlig, men inte resulterade i något mål.

 

Två minuter senare hade Anna ett bra skottläge, men fick inte bollen på mål. Ytterligare en minut senare hade Torn ännu en farlig hörna som inte gav utdelning.

Sofie täcker skott på ett föredömligt sätt.
 

 

Torn skulle dock återta ledningen före halvtidsvilan. I den 44:e minuten var Torn i anfall och Sabina Håkansson tog hand om sin egen skottretur när målvakten redan var överspelad. Skottet räddades av en Näsbyspelare med handen och domaren blåste straff för Torn.

 

Straffen slogs av Anna som placerade bollen lågt till höger, Torn hade återtagit ledningen och laget gick till halvtidsvila med ställningen 3-2.

Annas straffmål som gav Torn ledningen med 3-2.

Tornsupportrarna gläds åt 3-2-målet!

 

Det var dock gästerna Näsby som inledde den andra halvleken bäst och kunde också kvittera i matchens 47:e minut. Näsby fick en frispark högt uppe till vänster på offensiv planhalva, bara någon meter från hörnflaggan. Bollen slogs in framför mål, där en Näsbyspelare kom löpande från ytan bortom bortre stolpen och klackade bollen över Petra och upp i nättaket, ett riktigt vackert mål som var svårt att försvara sig mot! Ställningen var nu 3-3.

 

Den första kvarten av den andra halvleken var det Näsby som hade den hetare viljan och det mesta av spelet, men Torn var framme i ett mycket bra anfall i den 58:e minuten där Anna från en position till vänster i straffområdet spelade in bollen till Amanda framför mål. Amanda försökte lägga in bollen på volley, men fick inte tillräcklig kraft i avslutningen och gästernas målvakt nådde bollen precis framför mållinjen.

 

Istället för att Torn tog ledningen kunde gästerna göra det någon minut senare. Näsby tog sig fram på vänsterkanten och kom till ett avslut som kunde räddas, men bara tillfälligt då bollen gick till en ensam Näsbyspelare som bara hade att lägga in bollen i öppet mål från nära håll.

 

Direkt efter att Näsby tagit ledningen med 3-4 så kom man i en ny attack och skaffade sig ett öppet läge och kunde skjuta in 3-5 högt i mål från nära håll.

 

Torn fick snabbt en möjlighet till reducering i form av en frispark. Frisparken slogs av Torns lagkapten Sofie Christensen och gav en farlig situation framför Näsbymålet, som dock inte resulterade i något mål.

 

I det här skedet av matchen såg Näsby ut att gå mot segern, men Torn lyfte sig i detta tvåmålsunderläge och lyckades komma tillbaka. I den 65:e minuten såg det ut som om Torn skulle kunna reducera genom Amanda som fick iväg ett skott med bra tryck i, men Näsbys målvakt lyckades få ut en hand och gjorde en bra räddning.

Torn jagar recuceringsmål i den andra halvleken.

 

Fyra minuter senare kom dock ett reduceringsmål för Torn efter ett fint anfall. Torn spelade sig in i offensivt straffområde där Linnea Landaeus som idag gjorde comeback efter skada lyfte in bollen framför mål där Madeleine avslutade. Det var nära att Näsbys målvakt kunde rädda bollen, men den hade precis passerat mållinjen när målvakten fick tag på den. Torn hade därmed reducerat till 4-5 genom Madeleine som gjorde sitt andra mål för dagen.

 

Kort efter Torns mål fick Näsby chansen att på nytt skaffa sig en tvåmålsledning efter att man fått en frispark. Petra kunde dock på ett bra sätt boxa bollen till en hörna som blev resultatlös.

 

Torn jagade nu ett kvitteringsmål, men det skapades inte lika många möjligheter som tidigare i matchen. I den 75:e minuten fick dock Sewa ett ganska bra skottläge, men hennes skott gick strax över.

 

Med drygt fem minuter kvar att spela kom dock ett kvitteringsmål för Torns del. Sewa fick en djupledsboll att löpa på och skar in i straffomårdet från höger i ett friläge med målvakten. Gästernas målvakt kunde dock rädda Sewas skott, men på returen fanns det inget att göra för den redan liggande Näsbymålvakten och Sewa kunde slå in kvitteringen till 5-5.

Sewa fastställer slutresultatet til 5-5!

 

I slutminuterna tryckte ett Torn som fått förnyade krafter på för att få in ett segermål, men Näsbys duktiga målvakt lyckades freda sitt mål från ytterligare påhälsning. När Torn tryckte på för ett segermål höll det på att straffa sig vid något tillfälle när en Näsbyspelare kom fri från egen planhalva, men Sofie gjorde ett starkt jobb när hon sprang ikapp Näsbyspelaren och förhindrade vad som hade kunnat bli ett avgörande mål för Näsby.

 

Totalt sett var nog ändå oavgjort ganska rättvist i en match där båda lagen skapade många målchanser. Torn hade väl hoppats på en vinst idag, men som matchen utvecklade sig får man kanske ändå vara ganska nöjda med att man kom tillbaka och kunde undvika en förlust.

Torn anfaller för ett segermål i matchens slutskede.

 

Gästande Näsby IF har nyligen startat upp sin damlagsverksamhet på nytt efter några år utan lag. Efter att ha inlett med klara förluster har man kommit allt närmare sin första poäng, och därför var det inte helt ologiskt att den kom nu. Torntränaren Hans Liljenborg tror att Näsby kommer ta poäng mot många lag framöver i seriespelet.

 

För Torns del fanns en del positiva saker att ta med sig från dagens match, även om allt inte fungerade perfekt. Torn kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge i den andra halvleken och lyckades ta en poäng, laget producerade fem mål idag och Madeleine Stål gjorde sina två första mål i årets seriespel. Nyförvärvet Malin Andersson gjorde sin första match i Torntröjan och gjorde absolut inte bort sig. Linnea Landaeus gjorde sin första match i årets seriespel efter sin fotskada under försäsongen, Linneas medverkan i dagens match var ett litet frågetecken, men foten höll och det var ett positivt besked inför kommande matcher.

 

Nästa söndag väntar ännu en hemmamatch för Torns damlag. Då tar man emot BW 90 IF/Önneköps IF klockan 17.00.

 

Ytterligare några bilder från dagens match kommer under kvällen att läggas in i bildarkivet.

 

En målrik helg på Tornvallen avslutades med att Torns IF F 97, ett lag som enligt rapporterna presterat riktigt fin fotboll på sistone och som förhoppningsvis innehåller en del spelare som vi får se i damlaget i framtiden, besegrade Skabersjö IF med 8-3. Bilder från andra halvlek i den matchen kommer i bildarkivet under kvällen.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta