Hem
 

         

Ystads IF FF - Torns IF A, 1-6 (0-1)
Blöta, men glada, Tornspelare samlas efter kvällens match

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Ystads IF FF - Torns IF A, 1-6 (0-1)
2009-05-27 00:39
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Uppdatering gjord onsdag klockan 21.50. Längre sammanfattning samt bilder publicerade i slutet av artikeln. Dessvärre blev matchbilderna suddiga, vi skyller detta på vädret, så det blev mestadels bilder på bänken den här gången.

Kort sammanfattning


P.g.a. den sena timmen blir det endast en kort sammanfattning av kvällens match nu. En längre summering och matchfakta kommer förhoppningsvis imorgon kväll.

 

Till skillnad från i lördags i Svedala agerade Torn idag som ett lag före, under och efter matchen i Ystad, även om man stundtals hade spelmässiga problem i den första havleken.

 

Målen i matchen:

 

0-1  (45:e minuten), Sebastian Valentinsson kommer förbi på högerkanten och slår ett inlägg längst marken. Spelarna framför mål når inte bollen men André Sandstedt kommer in från ytan bortom den bortre stolpen och får ett ypperligt läge som han tar tillvara p och ger Torn ledningen med 1-0 precis före halvtidssignalen.

 

0-2  (51:e minuten), Niklas Nilsson vinner en nickduell i straffområdet och bollen hamnar precis utanför målområdet där Tomas ”Tompa” Martinsson vinner bollen i duell med hemmaförsvaret och placerar bollen i mål intill den högra stolpen.

 

0-3  (53:e minuten), En bra kontring från Torn där Sebastian driver upp bollen på högersidan innan han slår en crossboll över till vänster i straffområdet där Sammy Pergament får en bra läge Sammy försöker slå bollen i mål vid den bortre stolpen men hemmamålvakten går en bra räddning. Sammy får dock en ny chans då returen går ut till honom och på volley trycker han in 0-3.

 

0-4  (55:e minuten), Daniel Thulin har bollen på vänsterkanten ett par meter in på offensiv planhalva. Han lyfter in bollen mot den bortre stolpen där André når högst och får på en bra nick som går över målvakten och i mål strax under ribban.

 

1-4 (69:e minuten), Ystad får en frispark precis utanför offensivt straffområde. Hemmaspelaren György Millinkhoffer slår en perfekt frispark som går över Torns mur och i mål via ribbans underkant. En perfekt slagen frispark som det inte fanns något att göra något åt för David Alamidi i Torns mål.

 

1-5 (71:a minuten), Tompa blir frispelad vid mittplan. Ystadförsvaret hinner inte ikapp honom utan han kan löpa fram mot mål och slå in 1-5.

 

1-6 (78:e minuten), Tompa spelar ut bollen till Santhosh på vänsterkanten. Santhosh får bollen ett par meter in på offensiv planhalva med en stor yta att avancera på. Santhosh skär in lite i banan och när han börjar närma sig utkanten av straffområdet får han en motståndarförsvarare på sig, skaffar sig fritt skottfält och smeker in bollen i det bortre krysset. Ett riktigt vackert mål!

 

Vi kompletterar som sagt artikeln med en längre sammanfattning som förhoppnings kommer att publiceras under onsdagen.

Längre sammanfattning


Tisdagskvällen i Ystad blev till slut en riktigt trevlig för Torns del. En klar seger som betydde mycket för både tabelläget och lagmoralen.

 

Torns trupp anlände, de flesta något försenade efter trafikproblem, till Ystad cirka en timme före matchstart. Innan alla var samlade kunde spelarna ägna sig åt att läsa programbladet där Torntränaren Micke Roos beskrevs som ”en av Lunds BK:s bästa spelare genom tiderna”, vilket ledde till många kommentarer i omklädningsrummet.

 

Matchen spelades på en trevlig idrottsplats med fin plan, men väderförutsättningarna var inte de bästa när matchen skulle komma igång. Mörka moln drog in över Ystad IP och lagom till avspark kom regnet. En bit bort hotade också ett stort åskväder.

 

När själva matchen kom igång inledde Torn piggt och var ytterst nära en drömstart. Sammy fick en djupledsboll att arbeta med på vänstersidan och hann före den utrusande hemmamålvakten. Sammy sköt bollen mot det öppna målet, men en hemmaförsvarare hann upp bollen och lyckades styra den i stolpen. Detta inträffade redan i den tredje minuten.

 

Torn fortsatte att vara på hugget och vaskade fram en del halvchanser under den första delen av första halvlek, men ingen som var i klass med Sammys möjlighet.

 

Ungefär halvvägs in i den första halvleken gled initiativet allt mer över i hemmalagets favör. I den 24:e minuten fick Ystad en frispark i bra läge samtidigt som Oskar Edsheim fick Torns enda varning i matchen. Frisparken gav ingen utdelning, men efter detta var det klar favör för Ystad under en period då Torn inte fick mycket att fungera, man hamnade fel i positionerna och det var inte många passningar som hittade rätt adress. Ystad hade under denna period några chanser att ta ledningen, bland annat fick David göra någon fin benparad.

 

Mot slutet av halvleken började Torn komma igång lite mer igen och jämnade ut spelet. Vid ett spelavbrott efter 44 minuter påpekade flera av Tornspelarna att åskan nu var nära planen och man ville avbryta den första halvleken. Domaren valde dock, efter att ha frågat tränarna, att genomföra även den minut som återstod av halvleken och det visade sig bli lyckosamt för Torns del för med halvlekens sista spark så gjorde André matchens första mål (målen i matchen finns beskrivna i den korta sammanfattningen).

 

Torn gick därmed till halvtidsvila med en uddamålsledning efter en halvlek där ett oavgjort resultat kanske bättre hade speglat händelserna.

 

Efter en ganska pigg inledning från Ystad i den andra halvleken kom Tompas 0-2-mål efter drygt fem minuter. Efter det målet förändrades matchbilden som gick över klart i Torns favör.

 

Fem minuter efter målet hade Torn utökat sin ledning till 0-4 och var då nära ytterligare ett mål inom samma femminutersperiod när Niklas från en position långt ut till höger avlossade ett överraskande kanonskott mot första krysset, men hemmamålvakten hann reagera och rädda till hörna.

Micke Roos kan andas ut något vid ledning med 4-0

 

Torn fortsatte att skapa möjligheter mot ett Ystad som nu hade stora problem att försvara sig, Torns effektivitet framför mål från halvlekens inledning höll dock inte i sig. Några öppna lägen gick också till spillo då bollen stack ifrån spelarna i det våta gräset.

 

Istället var det Ystad som kunde reducera genom sitt vackra frisparksmål efter drygt halva den andra halvleken.

 

Denna gång kändes det dock inte som att Torn skulle släppa in motståndarna i matchen som man gjort vid ett par tillfällen tidigare i år. Torn skapade nämligen hela tiden möjligheter och redan två minuter efter reduceringen kom 1-5-målet från Tompa.

 

Matchen var redan avgjord och minerna på Tornbänken blev ännu gladare när Santhosh gjorde sitt vackra mål som fastställde slutresultatet till 1-6.

Utbytta Tornspelare njuter av storsegern och havsutsikt strax före slutsignalen.

 

Det var en match som länge var jämn, men där Torn hade marginalerna på sin sina i några viktiga lägen, till skillnad från i många tidigare matcher i år. När Torn väl hade fått grepp om matchen gjorde man det mesta rätt i den andra halvleken och inställningen igår var härlig att se från bänken.

 

Kvällens byten för Torn:

 

66 min – Sammy Pergament ut, Santhosh Nair in

76 min – Niklas Nilsson ut, Martin Sonesson in

80 min – Oskar Edsheim ut, Lars Wihlborg in

84 min – Tomas Martinsson ut, Olle Kristell in

88 min – Sebastian Valentinsson ut, Niklas Nilsson in igen

Lars Wihlborg får göra sin A-lagsdebut för Torns IF i tävlingssammanhang

 

Nästa match spelas på lördag hemma på Tornvallen klockan 14.00 och då är det Staffanstorp som står för motståndet. Sedan får vi se hur matchschemat ser ut nästa vecka då vi fortfarande försöker att tillsammans med Kristianstads FF hitta en dag att klämma in åttondelsfinalen i DM-slutspelet.

Torn: David Alamidi, Jonas Arnoldsson, Oskar Edsheim (1 varning), Markus Thulin, Daniel Thulin, Sebastian Valentinsson, Erik Rönningberg, Niklas Nilsson, André Sandstedt (2 mål), Sammy Pergament (1 mål), Tomas Martinsson (2 mål), Santhosh Nair (1 mål), Martin Sonesson, Lars Wihlborg, Olle Kristell.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta