Hem
 

         

DM: Torns IF A – Kristianstads FF, 2-3 (1-1)
Torn föll ikväll i DM-matchen mot Kristianstads FF

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

DM: Torns IF A – Kristianstads FF, 2-3 (1-1)
2009-06-03 23:59
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Det är ganska sällan som man är nöjd med den egna insatsen efter en förlust, men den här gången gjorde Torn en riktigt bra match i åttondelsfinalen i DM, trots att man föll med 2-3 mot division 1-klubben Kristianstads FF.

 

Till skillnad från Malmö FF så kom inte Kristianstad till Tornvallen med något juniorlag. Man kan inte heller kalla det för ett B-lag med tanke på att mer än halva Kristianstads matchtrupp idag även fick speltid i helgens A-lagsmatch.

 

I den 13-mannatrupp som gästerna skickade till Tornvallen spelade sju spelare i division 1 den gångna helgen och med det i åtanke så var det riktigt starkt av Torn att kunna föra matchen under långa stunder som man gjorde.

 

Torn inledde piggt och hade ett par halvchanser tidigt i matchen. Bland annat blev det riktigt farligt när Sebastian Valentinsson skar in i straffområdet från högerkanten och slog ett in bollen framför mål, dock fick gästernas målvakt Christian Fegler handen på bollen så att den ändrade riktning något och inte hittade sin adress.

 

Att Kristianstad är ett bra lag syntes framför allt i situationerna straffområdet och i passningsspelet på offensiv planhalva. Det fick Torn erfara i den åttonde minuten då gästerna utnyttjade sin första egentliga möjlighet som inte ens såg ut som någon klar målchans. Kristianstad kom fram i ett inläggsläge från höger och slog in bollen i straffområdet där en bortaspelare från ett ganska vanskligt nickläge lyckades nicka bollen i mål uppe i det vänstra krysset. Torns veteranmålvakt Tomas Andersson som gjorde sin första A-lagsmatch sedan 2006 kunde sånär rädda, han fick fingrarna på bollen men lyckades inte hindra den från att gå i mål.

 

Efter Kristianstads ledningsmål tog gästerna över och hade flera bra anfall. Vid ett tillfälle var det riktigt nära 0-2, men Tomas visade att han kan ännu och lyckades slå bort bollen på mållinjen.

 

Torn kunde dock komma tillbaka så småningom och under första halvlekens andra hälft skapade man många kvalificerade målchanser som borde ha gett en bättre utdelning.

 

Torns första riktiga kvitteringschans kom i den 20:e minuten. Daniel Thulin fick skottläge från en position till vänster i straffområdet, men avslutet gick lite för rakt på målvakten som kunde rädda. På returen fick Torn ännu en chans som man inte kunde utnyttja.

 

Därefter hade Torn flera riktigt bra målchanser, som man inte lyckades utnyttja. Först kom Niklas Nilsson igenom men han fick inte riktigt med sig bollen när han skulle löpa ifrån bortaförsvaret och därmed blev han upphunnen. Därefter kom Daniel fram i ett öppet läge från vänster, men i ett försök att runda målvakten så tappade han balansen och målvakten kunde knipa bollen.

 

Torn fortsatte dock att skapa möjligheter och utdelningen kom i den 42:a minuten. Bollen spelades flera gånger längst med Kristianstads mållinje och till sist nådde den Jonas Arnoldsson som från nära håll kunde trycka in kvitteringsbollen till 1-1. Sett till bortaspelarnas reaktioner kan nog bollen dock ha varit över den förlängda mållinjen precis före målet, då gästerna protesterade mot den assisterande domaren.

 

Efter kvitteringsmålet så fortsatte Torn att anfalla de sista minuterna av halvleken och ett ledningsmål var inte långt borta. Minuten efter målet avlossade Niklas ett av sina riktigt kraftfulla skott och hade det inte gått rakt på målvakten så är det tveksamt och han hade hunnit reagera. Nu han målvakten dock få upp händerna och boxa bort bollen.

 

Ytterligare en minut senare var det riktigt nära utdelning för Torn när Daniel tog sig in till vänster i straffområdet och slog ett inspel längst marken mot den bortre stolpen där Sebastian kom farande och kastade sig mot bollen som han nådde, men inte tillräckligt för att styra den innanför stolpen.

 

Ställningen i halvtid var 1-1, med mersmak för Torns del.

 

Torn fortsatte bra även under de inledande minuterna av den andra halvleken. Daniel fick halvlekens första riktigt heta möjlighet efter ett lågt inspel framför mål där han var närmast bollen, men inte fick träff på den.

 

Fem minuter in på halvleken hade Kristianstad ett skott från nära håll där Tomas gjorde en jätteräddning. Det var en händelserik inledning på den andra halvleken.

 

I den 53:e minuten fick Torn en straff emot sig. Det var en straff som såg tveksam ut från bänken, men svår att bedöma från den positionen. Enligt de Tornsupportrar som befann sig i en bättre position borde det inte ha varit straff. Domaren, som inte heller såg ut att befinna sig i någon bra position var dock av åsikten att det skulle vara straff. Situationen uppkom efter att Tomas räddat ett skott där returen gick ut mot Markus Thulin och en Kristianstadspelare. Till synes var Markus först in i situationen och tacklade bort bollen samtidigt som motståndaren föll, men domaren bedömde det som sagt annorlunda. Den efterföljande straffen var inte speciellt väl slagen. Tomas såg ut att kunna rädda den, men bollen slank retfullt in under honom och ställningen var nu 1-2.

 

Liksom förra gången tog Kristianstad över efter att de gjort mål och den här gången resulterade övertaget i ytterligare ett mål. Nästa mål kom i den 58:e matchminuten. N bortaspelare fick, lite för enkelt med Tornögon sett, avancera in i straffområdet och skaffade sig ett bra skottläge något till vänster. Tomas kom ner bra och räddade även detta skott, men dessvärre hamnade returen hos en bortaspelare som enkelt kunde rulla in 1-3.

 

Nu såg det svårt ut för Torns del, men hemmaspelarna hade inte gett slaget förlorat. I den 66:e minuten fick Torn nytt hopp efter att Niklas slagit en bra djupledsboll till Daniel Thulin som fick ett öppet läge från vänster och kunde placera in 2-3 vid den bortre stolpen.

 

Därefter skapades det inte speciellt många klara chanser under en period Erik Rönningberg kom dock fram i ett bra läge. En försvarare hann dock täcka den annars fria löpvägen mot mål och Erik fick ta ett avslut utanför straffområdet som målvakten kunde rädda.

 

Mot slutet av matchen chansade Torn lite för att få till en kvittering och det höll på att ge utdelning. Daniel fick ett bra läge till vänster i straffområdet med fem minuter kvar att spela, men skottet gick över.

 

Med tre minuter kvar att spela av ordinarie tid fick en spelare i bortalaget lämna planen efter att ha fått sitt andra gula kort för kvällen. Torn flyttade då upp i stort sett allt manskap i jakten på ett kvitteringsmål och det gav också ett par möjligheter. Någon minut från slutet avancerade Daniel in i straffområdet från vänster, nästan ända nere vid kortlinjen. Daniel föll dock lite väl enkelt vid kontakt med en motståndare och blev varnad för filmning.

 

Precis i slutskedet av matchen hade Daniel åter igen bollen till vänster om straffområdet med många medspelare i boxen. Daniel hittade in med en passning längst marken till Niklas som hade bra skottläge, men gick omkull i duell med en Kristianstadspelare i en svårbedömd situation, domaren blåste, men dock inte för straff utan det var slutsignalen som gick.

 

Direkt efter slutsignalen var det lite upprörda känslor som dock lugnade ner sig ganska snart. Torn fick dock en mycket märklig utvisning efter matchen då lagkaptenen Erik Rönningberg fick sitt andra gula kort. Efter att ha tagit domarna i hand skulle Erik ställa en fråga till domaren men innan han hade hunnit formulera den visade domaren upp det röda kortet. Erik hade slagit ut med armarna och domaren bedömde tydligen detta som en bestraffningsbar ”gest”. Utvisningen har dock som tur är ingen praktisk betydelse då Torn ju är utslagna ur turneringen.

 

Torn är därmed utslagna ur årets DM-turnering efter att ha fallit med flaggan topp. Man gjorde dock en mycket bra turnering där man inledde med att besegra division 3-laget IFK Trelleborg med utklassningssiffrorna 8-1 och därefter besegrade Malmö FF:s juniorer med klara 4-0. Idag blev det alltså stopp mot division 1-laget Kristianstad som i alla fall ställde upp med ett ”halvt” A-lag och tog en knapp seger.

 

Om man ska se något positivt med förlusten så är det att Torns för närvarande ganska tunna trupp nu helt kan fokusera på seriespelet framöver.

 

Torn: Tomas Andersson (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Viktor Edsheim (1 varning), Markus Thulin, Jonas Arnoldsson (1 mål), Sebastian Valentinsson, Erik Rönningberg (utvisad), André Sandstedt, Oskar Edsheim, Daniel Thulin (1 mål, 1 varning), Niklas Nilsson, Sammy Pergament, Martin Kindberg (spelade ej), Olle Kristell (spelade ej), Lars Wihlborg (spelade ej), Martin Sonesson (spelade ej).
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta