Hem
 

         

Fortsatta framgångar för 10-årslagen
Torns IF F 99, seriesegrare våren 2009

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Fortsatta framgångar för 10-årslagen
2009-06-07 01:07
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Det var inte bara herrarnas A-lag som tog tre poäng idag. Hemma på Tornvallen spelades tre matcher för ungdomslag och i alla matcherna stannade poängen i Stångby!

 

Hemsidan har under lördagen bevakat klubbens båda 10-årslag som båda fortsätter att gå från klarhet till klarhet.

 

Torns IF F 99 – Södra Sandby IF, 2-1 (2-0)

 

Först ut idag var Torns IF F 99 och de spelade en spännande seriefinal mot Södra Sandby IF.

Torn i anfall i den första halvleken

 

 

Efter att Torn satt rejäl press på sina motståndare i den första halvleken så kom utdelningen i 13:e minuten. Det var efter en vänsterhörna som Torn fick sitt ledningsmål. Hörnan slogs in framför mål och där styrde Torn påpassligt bolen i mål, 1-0 till Torn!

Torns 1-0-mål

Torns 1-0-mål

Torns 1-0-mål

 

Torn fortsatte att dominera under resten av den första halvleken och precis före halvtidsvilan kom det viktiga 2-0-målet. Torn fick skottläge undanför straffområdet och bollen sköts i mål med ett välplacerat skott till 2-0 som också var resultatet i halvtid.

2-0-målet

 

I den andra halvleken förändrades matchbilden rejält och gästande Södra Sandby var det lag som hade flest målchanser i andra halvlek. Torn lyckades dock hålla tätt ända tills det återstod knappt fyra minuter av matchen.

 

I den 37:e matchminuten reducerade Södra Sandbygenom ett välplacerat skott utifrån och det blev spännande i slutet av matchen.

 

Efter några nervösa slutminuter för Torn blåste domaren av matchen och Torn hade vunnit med 2-1. Segern innebar att Torn har vunnit samtliga sina sex matcher hittills i årets seriespel. Torn har därmed skaffat sig ett ointagligt försprång trots att en omgång återstår och klubbens första serieseger för året!

Torns IF F 99 - Seriesegrare våren 2009!

 

Torns IF P 99 – Höörs IS, 2-1 (2-0)

 

Direkt efter slutsignalen i flickornas match var det dags för deras jämnåriga kamrater i pojklaget att upprepa samma bedrift.

Lagen redo för match

 

 

Torn mötte idag Höörs IS, ett lag som var obesegrade inför dagens match. Det var inte svårt att förstå Höörs fina resultatrad för laget spelade fin fotboll och hade lite mer av spelet i matchen mot Torn.

 

Torn var dock riktigt vassa i sina kontringsattacker och i den femte minuten kunde Torn ta ledningen med 1-0 efter att ha forcerat in bollen på en retur.

Torn trycker in 1-0!

 

Höör hade något mer boll, men Torn fortsatte att vara riktigt giftiga i sina attacker och skapade en del lägen till ytterligare mål. I den 13:e minuten utnyttjade Torn en snabb spelvändning och kom i ett bra läge från vänster och efter ett bra avslut var ställningen 2-0.

Bra Tornmöjlighet i den första halvleken

2-0-målet!

 
Jubel bland spelare och supportrar efter 2-0!

Därefter fanns chanser till ytterligare mål för båda lagen, men 2-0 stod sig halvleken
ut.

Tilltrasslag situation i Höörs straffområde i den första halvleken

Stångbylaget går igenom taktiska detaljer i halvtid

 

I den andra halvleken jagade Höör ett reduceringsmål men Torn lyckades försvara sig tack vare fina kämpatakter och ett suveränt målvaktsspel!

Torn ägnade sig absolut inte enbart åt försvar. I den 30:e minuten hade Torn en hörna där man istället för att slå in bollen framför mål slog bollen till fri spelare i utkanten av straffområdet som avlossade ett kanonskott som dessvärre träffade ribbans underkant och studsade ut. Det skottet var värt ett bättre öde.

Ribbskottet!

 

Med mindre än fem minuter kvar att spela fick Torn smaka på sin egen medicin från den första halvleken då Höör gjorde ett bra kontringsmål. Torn hade ett bra frisparksläge, men bollen fastnade i muren. Höör gick till en snabb attack och kom i ett bra läge från höger. Bollen spelades in framför mål där en ensam bortaspelare kunde slå in bollen i öppet mål.

Tornfrisparken före Höörs reduceringsmål

Höör reducerar till 2-1

 

Det blev en nervös avslutning på matchen, men Torn lyckades hålla undan och när slutsignalen gick utbröt ett stort segerjubel i Torn!

Stort segerjubel i Torn efter slutsignalen!

 

Hela laget gjorde en gedigen kämpainsats, vi vill dock rikta ett extra stort plus till Sebastian i målet som gjorde en fantastisk match idag!

Torn leder nu en något haltande serietabell och vid seger i sista omgången för Torns del lär det hela avgöras på målskillnad där Torn för närvarande har en liten fördel mot de närmast jagande lagen.

 

Efter P 99:s match spelade Torns IF P 00 mot Malmö FF, tyvärr kunde vi inte bevaka den matchen, men vi kan meddela att det blev seger för Torn med klara 6-2!

 

Hemsideredaktionen gratulerar våra lag till dagens hemmasegrar. Det är underbart att se den utveckning vi har haft på ungdomssidan de senaste åren och den glädje som visades på Tornvallen under lördagen!

 

Fler bilder från F 99:s och P 99:s matcher kommer senare i bildarkivet.


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta