Hem
 

         

Torns IF Herr A – Branteviks IF, 2-0 (1-0)
Torn besegrade ikväll Brantevik med 2-0. Dessvärre blev kvalitén på bilderna inget vidare denna kväll

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Branteviks IF, 2-0 (1-0)
2009-06-13 00:01
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torn gjorde en efter förutsättningarna riktigt gedigen insats när man ikväll hemmabesegrade Branteviks IF med 2-0 på ett väldigt blött Tornvallen.

 

Minuterna före avspark jagade hemmalaget spelare för att komplettera sin 14-mannatrupp som bland annat innehöll skadade Tomas ”Tompa” Martinsson som endast var med för att kunna hoppa in vid nödfall samt flera andra spelare med vissa frågetecken kring. Då man inte lyckades få in någon ny spelare i laget så beslutade man sig för att assisterande tränaren Brian Ingemann skulle skrivas in i laget precis före avspark.

 

På Tornvallen hade det varit ihållande regn hela dagen. Strax före matchen blev det dock uppehåll, men det var inte helt säkert att matchen skulle gå att genomföra. Planen hade dock klarat regnet förhållandevis bra, bortsett från ena hörnet och mittcirkeln där det stod lite vatten på planen. Domarna bedömde dock att planen var spelbar och lagen var överens om att matchen skulle genomföras.

 

När matchen kom igång var det gästerna Branteviks IF som inledde piggast och var det lag som skapade mest under den inledande kvarten, utan för den delen vaska fram någon riktigt het målchans.

Hörna för Torn i den första halvleken

 

Så småningom började Torn jobba sig in i matchen och fick lite mer att säga till om. I den 25:e matchminuten fick Daniel Thulin ett bra läge till vänster i straffområdet efter ett inspel, men han fick dessvärre bollen för långt ifrån sig och möjligheten rann ut i sanden.

 

Ett par minuter senare hade Brantevik en av sina bästa möjligheter i matchen när ett inlägg från vänsterkanten resulterade i en nickskarv vid den första stolpen. Dessbättre för Torns del gick bollen dock utanför.

 

Under slutkvarten av den första halvleken fick Torn lite mer att säga till om och kunde också ta ledningen i matchen. Sammy Pergament som var pigg i den första halvleken snappade upp ett vänsterinlägg som blev för långt och tog hand om bollen vid den högra hörnflaggan på offensiv planhalva. Efter några dribblingar spelade Sammy tillbaka bollen till André Sandstedt som fick skottläge från en position till höger utanför straffområdet och avlossade ett lågt skott som inte kunde ha varit bättre placerat. Via den bortre stolpen letade sig bollen in i nätmaskorna och Torn hade tagit ledningen med 1-0!

 

Slutminuterna av första halvlek blev ganska händelserika. Med cirka fem minuter kvar av halvleken hade Brantevik bollen på offensiv vänsterkant och i jakten på bortaspelaren så sträckte sig Torns högerback Amir Darban Khales. Brantevik fick därmed ett bra läge att slå ett inlägg i lugn och ro, men det för närvarande riktigt stabila Tornförsvaret klarade även upp denna situation.

 

Amir fick utgå och in i spel fick Torn slänga in en ouppvärmd Martin ”Esset” Sonesson. Esset gjorde för övrigt ett riktigt bra inhopp idag, vilket kanske var lite överraskande med tanke på att den nybakade studenten har haft en riktigt hård ”studentvecka” bakom sig med fyra dygns festande.

 

Torn såg ut att gå till halvtidsledning, men i en svängig avslutning av den första halvleken fick Brantevik en gyllene möjlighet att kvittera på övertid. Viktor Edsheim blev omkullgjord till höger om eget straffområde och ville ha en frispark. Viktor reste sig upp och vann tillbaka bollen i straffområdet, men domaren bedömde att han gjorde det på ett ojust sätt och Torn fick ännu en gång en straff emot sig.

 

En kvittering på övertid hade onekligen känts tungt för Torns del, men detta förhindrades av målvakten David Alamidi som gick åt rätt håll och räddade den ganska dåligt slagna straffen. Returen rensades bort av Tornförsvaret och Torn gick till halvtidsvila med ställningen 1-0.

En suddig bild av David Alamidis straffräddning

I den andra halvleken inledde Brantevik på nytt ganska starkt utan att skapa några riktigt heta målchanser. Under matchens gång försökte båda lagen med långa uppspel och att komma till inläggslägen. Det var svårt att ta sig fram genom kortpassningsspel på mittfältet med tanke på att det på mittplan fanns vattenpölar där bollen stannade direkt.

 

Torn kunde dock göra det första (och enda) målet även i den andra halvleken. Målet kom i den 63:e minuten. Daniel Thulin fick ett bra skottläge i straffområdet, men skottet gick rakt på målvakten som kunde parera. Daniel tog dock själv hand om returen och rundade sin försvarare så att han hade en öppen yta precis till höger om målburen. Daniel slog en sidledspassning cirka en meter från mållinjen som nådde André Sandstedt som kastade sig fram och styrde in sitt och Torns andra mål för dagen.

Andra halvlek

 

Fem minuter efter 2-0-målet fick nyinbytte Santhosh Nair en stor yta på högerkanten och tog en lång löpning med bollen innan han serverade Niklas Nilsson ett öppet läge vid den första stolpen. Niklas visste nog inte hur fri han var, utan tog ett snabbt avslut med ”fel” fot och bollen rullade utanför stolpen.

 

Brantevik jagade ett reduceringsmål och satsade alltmer på offensiven mot slutet av matchen. Tornförsvaret hade dock oftast bra kontroll på gästernas attacker och det var snarare Torn som hade de bästa möjligheter när man kontrade mot Branteviks trebackslinje i slutet av matchen. Både Niklas och André hade bra möjligheter att utöka Torns ledning i slutet av matchen, utan att lyckas.

 

Det var ett inspel från långt håll in i straffområdet som var närmast att resultera i ett reduceringmål för Brantevik. En långboll slogs i den 83:e matchminuten in i straffområdet från vänster, men de som gick upp i nickduell nådde inte bollen som istället tog fart när den studsade i det våta gräset och träffade den bortre stolpen.

 

Matchen slutade 2-0 till Torn och målvakten David Alamidi fick hålla nollan för andra matchen i rad efter att som sagt bland annat ha räddat en straff. Torn tog därmed sin fjärde raka seger i seriespelet.

 

Torns nästa match spelas botra mot BW 90 IF på onsdag. Till den matchen saknas Markus Thulin som är avstängd efter att ikväll ha fått sin tredje varning för året. Även Amir Darban Khales kommer med största sannolikhet inte att kunna spela efter dagens skada. Det har sett riktigt tunt ut i truppen den senaste tiden, men å andra sidan så har segrarna börjat komma.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales (ut 41), Markus Thulin (1 varning), Viktor Edsheim, Jonas Arnoldsson, Sammy Pergament (ut 66), Erik Rönningberg, André Sandstedt (2 mål), Oskar Edsheim (1 varning), Daniel Thulin, Niklas Nilsson (1 varning), Martin Sonesson (in 43), Santhosh Nair (in 66), Tomas Martinsson (spelade ej), Brian Ingemann (spelade ej).
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta