Hem
 

         

BW 90 IF - Torns IF Herr A, 0-4 (0-1)
Torn vann ikväll den svåra bortamatchen mot BW 90 IF med klara 4-0

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

BW 90 IF - Torns IF Herr A, 0-4 (0-1)
2009-06-17 23:11
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torns IF hade ikväll en riktigt svår uppgift på pappret i form av en bortamatch på vackra Bjärsjölagårds IP mot hemmastarka topplaget BW 90 IF. Ett BW 90 som inför den här matchen var obesegrade på sin hemmaplan med målskillnaden 10-2 på fem matcher.

 

Torn hade fått stuva om en del framför allt i backlinjen jämfört med senast. Mittbacken Markus Thulin och Ytterbacken Amir Darban Khales saknades från förra matchen på grund av avstängning respektive skada. En tänkbar ersättare i Sebastian Valentinsson lämnade dessutom återbud på matchdagen då han blivit sjuk, så istället fick unge Joel Borg som förvisso gjort ett par matcher i B-laget, men inte har många träningar i kroppen de senaste månaderna gå in på mittbackspositionen medan innermittfältaren Oskar Edsheim tog hand om Amirs plats på högerbacken, denna lösning blev alldeles utmärkt då backlinjen precis som resten av laget agerade i stort sett felfritt under kvällens match.

 

Med kort varsel kallades två A-lagsdebutanter in i truppen till dagens match. Jonatan Borg och Carl Jönsson från P 16-laget fick för första gången känna på hetluften och även om det inte blev något inhopp, så var det säkert en riktigt rolig match att få debutera i.

 

I Torns startelva fanns också några spelare som på förhand var högst osäkra om de skulle klara 90 minuter. Bland annat chansade man med att starta med anfallaren Tomas ”Tompa” Martinsson i dagens viktiga match, trots att han fortfarande var hämmad av skadan han ådrog sig i hemmamatchen mot Staffanstorp för några omgångar sedan. Av den anledningen ville man gärna ha med sig en 16-mannatrupp till kvällens match.

 

Under uppvärmningen uppstod också ett stort orosmoment då Tornmålvakten David Alamidi skadade ett finger och var osäker på om han skulle kunna spela. Efter lite tejpning visade det sig dock att det inte var några problem. David gjorde en stabil insats idag och höll nollan för tredje matchen i rad.

 

När matchen kom igång tog Torn tidigt ett litet grepp om spelet. Man skapade också en del, även om det inte var så tätt mellan de klara målchanserna.

 

Torn var inte långt ifrån att få ett ledningsmål redan i den sjunde matchminuten. Torn fick en frispark i bra läge och Niklas Nilsson tog hand om den. Niklas gick på kraft och sköt ett riktigt bra skott vid sidan om muren, men hemmamålvakten gjorde en riktigt bra räddning vid sin vänstra stolpe.

 

Torn fortsatte att vara det lag som höll i taktpinnen och spelade stundtals riktigt bra fotboll. Nästa gång det blev riktigt farligt dröjde dock till den 24:e minuten då ett bra anfall gav André Santstedt ett skottläge utifrån och skottet träffade ribban.

 

I den 28:e minuten kunde Torn ta ledningen med 1-0 efter att man fått en frispark nästan ända nere vid den vänstra hörnflaggan på offensiv planhalva. Erik Rönningberg tog hand om frisparken och slog den mycket bra mot den bortre stolpen där Niklas Nilsson nådde högst och kunde nicka in 1-0 till Torn.

 

Efter Torns ledningsmål tappade man initiativet för en stund och BW 90 fick mer att säga till om. Hemmalaget fick en möjlighet ut snäv vinkel från vänster efter ett långt inkast. Skottet klarades men returen studsade ut i bakre delen av straffområdet där en hemmaspelare fick bra skottläge. Lyckligtvis för Torns del strök skottet dock precis utanför den vänstra stolpen.

 

I den 37:e matchminuten hade BW 90 nog sin bästa möjlighet i matchen. Efter en mindre bra utspark tappade Torn bollen på egen planhalva och BW 90 fick ett öppet läge från höger. David kom snabbt ut mot hemmaspelaren som då valde att försöka lyfta in bollen, som dock gick en bit över ribban.

 

Torn lyckades efter detta återta initiativet i matchen och Torns uddamålsledning stod sig halvleken ut. Resultatet speglade halvleken ganska väl.

 

Torn inledde piggt även i den andra halvleken. Efter cirka fem minuters spel fick Torn en bra möjlighet att utöka sin ledning efter att Tompa tog en löpning längst högerkanten och fick en djupledsboll att jobba på som han med ett tillslog slog ett mycket bra inlägg på til Niklas i straffområdet som sköt direkt, men dessvärre gick skottet strax utanför den vänstra stolpen.

 

Torn fortsatte att komma fram i bra lägen, men man misslyckades tyvärr ofta med den avgörande passningen. Samtidigt var det lite oroligt under den här perioden en bit in på den andra halvleken då BW 90 allt oftare lyckades komma runt på kanterna och slå inlägg, men dessa situationer löste målvakt och försvar på ett utmärkt sätt.

 

I den 59:e minuten fick Torn en frispark som slogs in i straffområdet av Erik. Mittbacken Viktor Edsheim hade sökt sig in i offensivt straffområde och lyckades nicka bollen vid den bortre stolpen, men bollen gick strax utanför målet.

 

Några minuter senare gjorde Torn sitt första byte i matchen då en trött Niklas behövde några minuters vila och ersattes av Olle Kristell som gjorde ett kort, men stabilt inhopp och vann en del närkamper under den tid han var på planen.

 

BW 90 hade stundtals svårt att hänga med Tornspelarna och hemmalaget drog på sig ganska många varningar under matchens gång. I den 69:e minuten drabbades en hemmaspelare av sitt andra gula kort, vilket gjorde att BW 90:s uppförsbacke blev ännu brantare.

 

Ett par minuter efter utvisningen avlossade Tompa ett bra skott, där hemmamålvakten dock gjorde en bra räddning när han sträckte på sig och lyckades tippa bollen över ribban.

 

I den 75:e minuten hade Niklas, som nyligen kommit in igen, ett skott nere vid målvaktens vänstra stolpe. Ännu en gång kunde dock målvakten rädda och hålla spänningen vid liv.

 

Minuten senare kom Tompa fri med målvakten och lyckades runda densamme, när detta var gjort hade han dock kommit lite ur vinkel och han tvingades ta ett avslut ut snäv vinkel som parerades av en försvarare på mållinjen.

 

Även om Torn var i ledning, numerärt överläge och skapade målchanser kändes det ändå inte avgjort så länge ledningen var så knapp med tanke på att BW 90 då och då kom i sina attacker som gav en del inläggslägen. Därför var det mycket skönt för Torns del när man kunde göra det förlösande 0-2-målet.

 

Målet kom i den 80:e minuten efter ett fint Tornanfall som avslutades med att Tompa nickade fram bollen till Niklas som fick skottläge till höger i straffområdet. Niklas sköt ett skott som var hårt och högt, målvakten fick fingrarna på även detta skott, men inte tillräckligt för att styra bollen utanför stolpen, 2-0 till Torn!

 

I den 87:e minuten fick Tompa möjlighet att definitivt avgöra matchen när han fick ett bra skottläge i straffområdet, men skottet gick tätt utanför.

 

Avgörandet kom istället i den 89:e minuten. En genomskärare från Oskar Edsheim gav Niklas ett friläge med målvakten och Niklas kunde behärskat placera in 0-3 och matchen var definitivt avgjord. Vi passar också på att gratulera Niklas till ett hattrick!

                                                                                                  

Oskar låg bakom även nästa mål då han spelade fram Tompa i straffområdet som var strax när han vände bort sin försvarare och sköt in 0-4! Då hade matchuret precis passerat 90 minuter.

 

I den tredje övertidsminuten drabbades BW 90 av ännu en utvisning då hemmakaptenen fick en grov utvisning efter en eftersläng i form av en stämpling. Kort därefter gick slutsignalen.

 

Torn tog ikväll en riktigt skön seger efter en mycket bra insats från hela truppen. Det är tveksamt om segersången någonsin tidigare har nått den volym som den nådde i Bjärsjölagård ikväll.

 

Det var som sagt en mycket bra insats av alla i laget. Det är kanske inte rätt att lyfta fram någon enskild spelare en kväll som den här, men Joel Borgs insats förtjänar nog ett extra omnämnande efter att han relativt ”otränad” kastats rakt in i hetluften och tillsammans med sina lagkamrater agerade som om han aldrig gjort något annat.

 

"-En fantastisk match", var tränare Mikael Roos sista ord innan han lämnade Bjärsjölagårds IP med tre poäng i bagaget.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Oskar Edsheim, Viktor Edsheim, Joel Borg (1 varning), Jonas Arnoldsson, Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Niklas Nilsson ( 3 mål), André Sandstedt, Daniel Thulin, Tomas Martinsson (1 mål), Olle Kristell, Santhosh Nair, Martin Kindberg (spelade ej), Jonatan Borg (spelade ej), Carl Jönsson (spelade ej)

 


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta