Hem
 

         

Genarps IF - Torns IF Herr A, 1-3 (1-2)
Torn tog ikväll sin sjätte raka seger när man bortabesegrade Genarp med 3-1

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Genarps IF - Torns IF Herr A, 1-3 (1-2)
2009-06-23 00:52
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

I kvällens kommunderby i form av bortamatchen mot Genarp så lyckades Torn revanschera sig för vårens snöpliga hemmaförlust. Det blev vinst med 3-1 ikväll, samma siffror som man förlorade matchen i Stångby med.

 

Torn stod för en mycket pigg inledning. Direkt efter avspark hade man sin första heta möjlighet efter ett fint anfall som startade med en djupledsboll på Sammy Pergament till vänster och avslutades med att Daniel Thulin avslutade ur ganska snäv vinkel från höger, ett avslut som strök den bortre stolpen.

 

Torn fortsatte att skapa möjligheter och hemmalaget hade inte mycket att säga till om inledningsvis. I den tredje minuten fick Torn en frispark till höger på offensiv planhalva. Bollen slogs snabbt och kort till Tomas ”Tompa” Martinsson som tog sig igenom och förbi såväl hemmaförsvar som målvakt innan han kunde rulla in 1-0 till Torn i öppet mål. Det var Tompas åttonde mål i seriespelet för säsongen, inte illa med tanke på att det sällan har blivit så många minuter mellan skadeuppehållen!

 

Så långt var allt väl för Torns del och även om hemmalaget ganska snart fick mer att säga till om så hade Torns offensiva krafter fortfarande förhållandevis enkelt för att vålla stora problem för hemmaförsvaret.

 

I den 13:e matchminuten drabbades Torn ett avbräck i form av att Tompa (i vanlig ordning) gick sönder. Låret fick lindas och Torn fick möblera om en aning när mittfältaren Martin ”Esset” Sonesson kom in istället, som vanligt var det Niklas Nilsson som fick flyttas upp i anfallet och han har ju inte varit helt ofarlig framför mål i år han heller.

 

Daniel Thulins skottfinter gav fin utdelning i den första halvleken. Vid flera tillfällen lurade han hemmaförsvararna och kunde på så sätt ta sig in i straffområdet. I den 21:a minuten tog han sig in från vänster och slog en boll som gick parallellt med mållinjen innan Niklas Nilsson utan större problem kunde slå bollen i mål vid den bortre stolpen, 2-0 i Torns favör.

 

Torn tappade därefter alltmer spelmässigt med hade fortfarande riktigt farliga attacker när man väl gick till anfall. Därmed hade Torn flera goda möjligheter att utöka sin ledning till 3-0, trots att hemmalaget tagit över mer av spelet. En av dessa möjligheter hade Esset när han omarkerad fick ett mycket bra nickläge framför mål, men dessvärre för Torns del nickades bollen över.

 

Mot slutet av den första halvleken började Genarps attacker bli mer farliga samtidigt som Torns anfall blev mer sällsynta. Därför var det inte helt ologiskt att hemmaläget kunde reducera med en dryg minut kvar av den första halvleken. Målet kom efter lite passivt agerande i Torn. En djupledsboll nådde en hemmaspelare till vänster i straffområdet samtidigt som annars stabilt spelande Tornmålvakten David Alamidi hamnade lite på mellanhand och bollen kunde rullas i mål vid den bortre stolpen.

 

Målet kom lägligt för hemmalaget som därmed kunde gå till halvtidsvila med en positiv trend, medan mungiporna inte pekade uppåt i Torn i halvtid.

 

Matchbilden i inledningen av den andra halvleken påminde mycket om slutet av första halvlek. Förvisso var Torn uppe i några farliga attacker, men en stor del av tiden var det Genarp som anföll i jakten på ett kvitteringsmål.

 

Torns uddamålsledning var också i fara vid flera tillfällen då Genarp hade flera avslut som gick mer eller mindre tätt utanför David Alamidis vänstra stolpe.

 

Med dryga timmen spelad gjorde Torn sitt andra byte i matchen. Högerbacken Oskar Edsheim hade fått jobba hårt då Genarp ofta anföll via långa uppspel på sin vänsterkant och han hade även fått en rejäl smäll i en närkamp och byttes ut mot Joel Borg.

 

Ungefär halvvägs in i den andra halvleken kändes det som om Torn började få allt bättre koll på hemmalagets attacker, samtidigt som man själv åter igen fick ett större bollinnehav.
 

 

Under denna period drog Genarp på sig ett antal varningar på ganska kort tid och till slut var det en hemmaspelare som fick sitt andra gula kort med drygt tio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid.

 

Kort senare gjorde Torn sitt tredje byte för kvällen. Olle Kristell gick in istället för Esset som byttes ut igen då han hade en varning och lagledningen ville inte riskera en utvisning.

                                                                                               

Nu var känslan från bänken att hemmalagets attacker inte längre utgjorde något större hot mot Torn, men en uddamålsledning känns ändå inte säker. Därför var det riktigt skönt när Torn fick utdelning i den 86:e minuten. Målet kom efter att Daniel Thulin ännu en gång orsakat bekymmer för hemmaförsvaret vilket gjorde att han tilldelades en frispark till vänster ganska långt upp på offensiv planhalva. Den efterföljande frisparken slogs av Erik Rönningberg. Bollen slogs in mot ytan framför den första stolpen. Där kom mittbacken Viktor Edsheim farande och nickade in det matchavgörande 1-3-målet. Viktor, som stod för en mycket stabil insats idag och avvärjde många farligheter för Genarp. Dessvärre får Torn klara sig utan Viktor när serien drar igång igen med hemmaderby mot Lunds SK den 14:e augusti. Viktor ska enligt uppgift ha dragit upp tröjan vid glädjeyran över målet och för detta bestraffades han med sin tredje varning i årets seriespel.

 

I slutminuterna gjorde Torn sitt fjärde och sista byte för kvällen. Då ersattes Daniel Thulin av Martin Kindberg. Matchen bjöd inte på fler mål utan slutade som sagt 3-1 till Torn.

 

Spelmässigt nådde man inte alls upp i samma klass som senast mot BW 90, men vad laget har förbättrat avsevärt sedan tidigare i år är att man har fortsatt kämpa även när det inte fungerar spelmässigt och det har givit resultat i matcher som den i Vellinge och dagens match i Genarp. Efter en svag inledning på säsongen går nu Torn till sommarvila med sex raka segrar i seriespelet och en andraplats i tabellen.

 

Innan hela truppen kan gå på semester återstår ytterligare en match på fredag då reservlaget tar emot Blentarp hemma på Tornvallen.

 

Trots att Torn är inne i en riktigt bra period känns faktiskt uppehållet mycket välkommet. Det täta matchandet i vår har tagit hårt på truppen. Torn chansade idag med att starta med såväl Tompa som Amir Darban Khales trots att de inte var återställda från sina bristningar. I Tompas fall höll det som sagt inte många minuter den här gången heller, men ”som vanligt” hann han med ett mål innan han tvingades utgå. Amir spelade hela matchen, dock med stundtals synbara problem. I kombination med många mindre skavanker i truppen känns det som att fyra veckors träningsuppehåll kommer mycket lägligt för att inte kostnaderna för klisterbinda och annat sjukvårdsmaterial ska skena iväg ytterligare.

 

En som också förtjänar ett extra omnämnande i idag är Sammy Pergament som inte har kunnat göra många träningar sedan i vintras på grund av sina knäproblem. Idag sprang han nog mer än någonsin och höll hemmaförsvararna sysselsatta i stort sett hela matchen med sin briljanta teknik. För sin prestation utsågs Sammy till matchens bästa spelare i Torn och belönades för detta med en fruktkorg.

 

Noterbart från kvällens match: Som vanligt i Genarp så var det mycket publik och högljudda supportrar på matchen. Positivt var att ovanligt många Tornsupportrar fanns på plats för att stödja laget, roligt och mycket positivt att lite fler nu följer laget även på bortaplan.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Oskar Edsheim, Viktor Edsheim (1 mål, 1 varning), Markus Thulin, Amir Darban Khales, Sammy Pergament, André Sandstedt, Niklas Nilsson (1 mål), Erik Rönningberg, Daniel Thulin, Tomas Martinsson (1 mål), Martin Sonesson (1 varning), Joel Borg, Olle Kristell, Martin Kindberg.
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta