Hem
 

         

Kulladals FF - Torns IF A
Kulladals FF - Torns IF

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Kulladals FF - Torns IF A
2008-04-27 13:16
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Kulladals FF - Torns IF A, 2-1 (0-1)

Sammanfattning

Torn lyckades inte få med sig någon poäng från Kulladals IP, trots ledning i halvtid. 

Efter en jämn inledning hade Torn en svacka under några minuter i den första halvleken där Kulladal hade flera möjligheter. Bland annat fick hemmalaget ett mål bortdömt för offside i den tionde minuten.

Kamp på mittfältet

Torn kunde dock komma tillbaka och ta ett visst grepp om matchen efter cirka 20 minuters spel. I den 26:e minuten kunde Torn dessutom ta ledningen efter att Martin Andersson blivit nersparkad när han försökte ta sig förbi det sista hindret på vänsterkanten. Torn fick en frispark som Andersson själv tog hand om och slog in en boll i straffområdet. Erik Rönningbergs löpning var väl avvägd och han kunde styra bollen i mål på volley.

Anders Tegner i duell med en hemmaspelare

Minuten senare hade Torn en ypperlig möjlighet att utöka sin ledning till 2-0. Tommy Biro var igenom men hade en Kulladalförsvarare som uppvaktade honom hårt i ryggen och Tommy fick stressa iväg ett skott som gick ganska rakt på målvakten.

Ställningen i halvtid var 1-0 till Torn.

Torn inledde även den andra halvleken ganska stabilt men med knappa kvarten spelad så började hemmalaget få mer att säga till om. 

Med tjugo minuter spelade inträffade en rad situationer som hade stor betydelse för matchen. Först hade Torn ett par möjligheter att utöka sin ledning, men man fick inte till det i de avgörande momentet. Därefter föll Martin Andersson över målvaktens ben i straffområdet och det såg i alla fall från vår position på bänken ut som om den situationen borde ha resulterat i en straff. Istället gick Kulladal till attack och några tveksamma ingripanden i Torns lag resulterar i att ett vänsterinlägg kan nickas i mål.

Situatio i Torns straffområde

Minuten senare får Kulladal en frispark till vänster och åter igen så är det tveksamheter i Torn som gör att en hemmaspelare vid bortre stolpen kan nicka in 2-1.

Nu var det inte mycket som stämde i Torn och Kulladal kom efter målet fram i ytterligare attacker och hade två tänkbara straffsituationer, men även här valde domaren att fria. I den här vevan tvingades även Niklas Nilsson avbryta matchen efter att på nytt ha fått problem med ljumskarna.

Viktor Edsheim rensar i försvaret

Med drygt tio minuter kvar fick hemmalaget en spelare utvisad efter att han dragit på sig sin andra varning. Detta gjorde dock ingen märkbar nytta för Torn. Det var först i de absolut sista minuterna som man lyckades etablera ett visst tryck mot hemmamålet, i matchens sista spark var Amir Darban Khales inte långt ifrån att kunna kvittera, men målvakten fick tag på bollen och matchen slutade 2-1 till Kulladal. I samband med slutsignalen fick Torn också en utvisning på Martin Andersson efter att han sagt något till den assisterande domaren.

Torn jagar kvittering i matchens slutskede

Tornledningen var efter matchen mycket besviken över hur man genomförde den andra halvleken, något som annars brukar vara lagets starkaste del av matchen. I nästa omgång väntar årets första derby när Torn gästar Lunds SK på Smörlyckans konstgräsplan.

Torn: Martin Jälmby (målvakt), Amir Darban Khales, Viktor Edsheim, Markus Thulin (1 varning), Niklas Nilsson (1 varning), Sammy Pergament, Anders Tegner, Erik Rönningberg (1 mål), André Sandstedt, Martin Andersson (utvisad), Tommy Biro, Joel Borg, Eric Norling, Martin Kindberg, Olle Kristell (spelade ej).

Direktrapporteringen

Aktuell ställning, 2-1 (0-1) SLUT

90 + 2 min: Amir får ny möjlighet i matchens sista spark men målvakten får tag på bollen och i samma stund går slutsignalen. Torn har förlorat sin första match för året efter en svag insats i den andra halvleken.

90 + 1 min: Amir missriktat skottförsök i straffområdet.

89 min: Torn har flyttat upp mycket folk nu. Inlägg som Viktor Edsheim styr mot mål, men bollen går rakt på målvakten.

88 min: Martin Kindberg in istället för André Sandstedt.

83 min: Markus Thulin varnad när han hindrade ett kontringsförsök från Kulladal.

82 min: Det skapas inte mycket i anfallsväg för närvarande.

79 min: Kulladal har fått många varningar i matchen och nu fick man sin första spelare med två gula kort och alltså en utvisning.

78 min: Byte i Torn Martin Andersson ersätts av Eric Norling.

73 min: Straffsituation för Kulladal, domaren friar även denna gång. Samtidigt byter Torn ut Niklas Nilsson som ersätts av Joel Borg.

68 min: Frispark Kulladal från vänsterkanten. Vid ortre stolpen nickas bollen i mål intill stolpen. 2-1 till Kulladal.

67 min: Kulladal kvitterar till 1-1 på nick efter ett inlägg från vänsterkanten.

66 min: Martin Andersson faller över målvaktens utsträckta ben. Ingen åtgärd från domaren.

64 min: Niklas bra djupledsboll till Tommy som dock inte kommer till avslut. Kort därefter får André Sandstedt ett skottläge men skottet går utanför.

60 min: Torn har inlett den andra halvleken bäst och hade bland annat en möjlighet direkt efter avspark de senaste minuterna har dock Kulladal varit framme vid ett par tillfällen och bland annat haft en hörna som höll på att bli farlig.

45 min: En ganska jämn avslutning på den första halvleken. Kulladal har försökt på straff vid ett par tillfällen i slutet av halvleken, men domaren har friat.

30 min: De senaste minuterna har varit ganska händelserika. I den 23:e minuten jobbade Tommy Biro fram en hörna som blev mycket farlig men nickades bort av en försvarare framför mållinjen. Minuten senare blev Niklas Nilsson varnad.

I den 26:e minuten kom matchens första mål. Martin Andersson blev nedsparkad när han försökte ta sig förbi på vänsterkanten. Martin slog frisparken själv och slog en låg boll in i straffområdet. Erik Rönningberg mötte bollen och styrde in 0-1.

Minuter senare var Tommy Biro igenom, men han var hård uppvaktad i ryggen och skottet gick ganska rakt på målvakten som kunde rädda genom en benparad.

21 min: Torn har kommit in bättre i matchen under de senste minuterna och även fått några frisparkar i offensivt läge som dock inte har gett något resultat.

19 min: Torn hade precis en dubbelhörna som inte var ofarlig.

15 min: Kulladal har under de senaste minuterna skaffat sig ett övertag. Hemmalaget har bland annat fått ett mål bortdömt för offside och Torns spel fungerar inte för tillfället.

Vi finns idag på plats på Kulladals IP för att via den nya hemsidan ge delrapporter från matchen. Det kommer troligtvis inte att bli lika täta rapporter som vid den tidigare rapporteringen, utan istället några gånger per halvlek.

Torn inleder troligtvis matchen med följande laguppställning:

Målvakt: Martin Jälmby
Försvarare: Niklas Nlsson, Markus Thulin, Viktor Edsheim, Amr Darban Khales
Mittfältare: André Sandstedt, Erik Rönningberg, Anders Tegner, Sammy Pergament
Anfallare: Martin Andersson, Tommy Biro
Avbytare: Joel Borg, Eric Norling, Martin Kindberg, Olle Kristell


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta