Hem
 

         

Gothia är invigt
Avslutningsfyrverkeri

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Gothia är invigt
2009-07-14 14:34
Text: Tony Engström
Bild: Frida Görman/Tony Engström

Göteborg är fortfarande intaget men Gothia har intagit oss – framför allt ledarna som nu i skrivande stund sitter här vid midnatt och lätt skulle kunna somna innan alla tjejer och killar, om man bara fick. Bilder även i bildarkivet!

F13

 

Idag drog vi igång Gothia Cup på riktigt tillsammans med ytterligare runt 25 000 spelare. Först ut i vårt Torn-gäng var våra yngsta tjejer som startade med dagens första match på Åby plan 1 efter att ha ätit frukost på skolan. För motståndet stod Los Angeles FC som bjöd på gott motstånd men Torn stod upp bra redan från början. Tjejerna höll i bollen relativt bra men hade lite svårt att nå andrabollarna ibland. LAFC var också mycket skickliga, framför allt tekniskt och i passningsspelet. I den 10:e minuten fick Alma en passning som hon förvaltade genom att dra till direkt, en bit utanför straffområdet, där bollen gick i en hög bana, över målvakten och under ribban. 1 – 0 till Torn! Under resterande delen av halvleken hade Torn ytterligare ett par chanser som dock inte gav utdelning. Samtidigt ägde LAFC mer och mer av både kantspelet och framför allt i mitten där nästan alla andrabollar togs av motståndet. Som tur var hade de inga avslut mot mål förrän i allra sista minuten som dock räddades av Malva.

I andra halvlek fortsatte spelet på liknande sätt som första där motståndarna förvaltade det mesta och vi inte riktigt orkade ta tag i det. Som resultat lyckades LAFC också slå hål på Torns försvar via snygga passningar och avsluta med ett välplacerat skott i bortre delen av målet, helt otagbart för Malva – 1 – 1. Malva räddade dock ett par bra chanser till för motståndarna och blev dessutom riktigt kapad i den 18:e minuten. Efter lite omplåstring så var hon dock snart på benen. Strax efteråt blev dock Alma riktigt stämplad vilket inte slutade lika lyckligt då hon fick gå av planen och sedan även fick stå över eftermiddagens match. Ytterligare någon minut efteråt kom en spelare från LAFC igenom och sköt ett hårt skott som slank in strax under ribban – 1 – 2. Torn ryckte dock upp sig och hade relativt bra press i andra halvlek. Alicia hade ett bra skott i den 23:e minuten som dock gick någon meter utanför och när domaren blåste för full tid var förlusten ett faktum. Torn föll dock med flaggan i topp.

P14

 

Tio i tolv var det premiär för våra killar på Ruddalens plan 1 mot det Estländska laget FC Ajax – Tallinn. Detta var en jämn match redan från början och fram till slutet. Även här hade dock Torn lite svårt att ta hand om andrabollarna vilket resulterade i något mer press från motståndarna. Dessutom drabbades Torn av tre tidiga skador där både Lasse och Lukas kände av tidigare skador och Jocke fick en sträckning i låret. I virrevarvet av alla byten fick FCAT en hörna i den 7:e minuten som snyggt nickades in i till 0 – 1. Edvin kunde inte göra något åt detta utan fick plocka ut bollen ur de egna maskorna. Med lite omplåstring var vi dock snart tillbaka i jämnt tempo och i den 12 minuten fick vi en frispark precis innanför straffområdet när målvakten tog ett bakåtspel med händerna. Frisparken pressades hårt men gick ändå strax över målet. Resterande delen av halvleken böljade spelet fram och tillbaka med några halvchanser för båda lagen.

Det gick inte att se någon skillnad i andra halvleks spel utan båda lagen fortsatte att prestera en del fint spel. Framför allt hade Torn bättre bestämt sig för att ta hand om andrabollarna vilket till slut också gav möjligheten för Lasse i den 12:e minuten. Han kom efter fint framspel och vunnen kamp av bollen i friläge med målvakten där bollen gick precis utanför stolpen. Minuten efteråt fick Torn sin första varning genom Samuel som kom i en liten dispyt efter en brytning. Snabbt glömt och bara en minut senare fick Lasse ytterligare ett "nästan"-friläge där han dock inte fick rätt träff och bollen gick till inspark. Mot slutet av halvlek blev de ombytta roller vid en frispark för Torn där en motståndare gick in framför bollen vid tillslaget och därmed drog på sig ett gult kort. Trots mer och mer press från Torn lyckades Estländarna hålla bollen ifrån eget mål och dagens andra förlust för Torn var ett faktum. All heder åt samtliga killar dock som gjorde en riktigt bra insats.

F15

 

En reporters liv är tufft har nu skribenten upptäckt då nästa match stod mellan våra äldsta tjejer och Ulricehamns IFK, återigen på Åby plan 1, klockan tjugo i tre, snabb lunch däremellan. Vid denna tid dök också riktiga supportrar upp, iklädda orange eller tröjor med alla spelarnas namn, orange plakat (= liggunderlag) och strupar fulla av glada tillrop.

Tyvärr fick vi supportrar och ledare tidigt indikationer på att konditionen var lite avmattad av sommarledigheten och tidigt fick vi göra byten. Lika tidigt gjorde även våra motståndare sitt första mål, 1:a minuten och tre minuter senare gjorde man även 0 – 2. Efter lite omvårdnad och dricka kom dock våra tjejer igång och laget lyfte sig rejält. Det blev inga direkta chanser för oss men å andra sidan släppte vi heller inte till några chanser för UIFK.

I andra halvlek lyckas Torn öppna bäst och har något mer tryck dock utan att skapa någon riktig farlighet. Sabina kom loss på kanten vid några tillfällen men fick inte riktigt rätt avslut. Det första skottet Ulricehamn hade på mål i andra halvlek kom inte förrän närmre 10:e minuten men det var ett hårt skott som gick rakt upp i nättaket – 0 – 3. Med detta mål tog också luften slut i allt för många av våra tjejer, där även sockernivån var allt för låg, och matchen fortsatte som första halvan av första halvlek. 0 – 4 kom i den 14:e minuten genom bra spel som till slut resulterade i öppet mål för deras målskytt. Sex minuter före slutsignalen, 19:e, kom så även matchens sista mål – än en gång från Ulricehamn och slutresultatet fastställdes till 0 – 5. Det blev ett samtal med samtliga efteråt för att snabbt komma på bättre tankar inför morgondagen.

F13

 

Dagens sista match spelades under solens strålar som nu tittat fram mellan Torn och Jitex BK på Åby plan 6. Lite nervöst kanske då Jitex en gång var Sveriges bästa lag i damfotbollen men inget som dock skrämde tjejerna som efter förmiddagens kämpainsats var taggade till tusen. Supportrarna från de stora tjejernas match följde med över till denna match och lät om möjligt än mer.

Matchen bjöd på ett böljande spel med bra passningar från båda lagen och ett par halvchanser. Ett genombrott öppnade en möjlighet för Torn men chansen resulterade i inspark för motståndarna. Bara minuten senare, 9:e, ryckte Jenny loss på högerkanten, strax utanför straffområdet, och drog ett hårt skott upp i nättaket. Äntligen Torn i ledning med 1 – 0! Detta gav mer självkänsla och tjejerna tog över spelet mer och mer och framför allt vann man de flesta andrabollarna.

Det tog inte mer än 3 minuter innan Torns fortsatta press gav utdelning då Lilly fick tag i bollen och snyggt satte bollen upp i krysset, 2 – 0! Jitex kämpade på bra men både vår backlinje, där Emma S förtjänar ett extra omnämnande för en fantastisk attityd och kämpaglöd, och vår målvakt Malva kontrollerade sitt spelområde. 7:e minuten blev avgörande då Jitex efter lite strul i eget straffområde råkade slå bollen i eget mål och 3 – 0 var ett faktum. I den 10:e minuten fick Johanna på ett riktigt pangskott från halva motståndarnas planhalva som via ribbans underkant studsade ut igen, vackert men tyvärr inget mål denna gång. Istället jämnade spelet återigen ut sig och supportrar och ledare kunde nöjt heja på fram till slutsignalen – dagens första vinst var ett faktum!

Invigningen

 

Duscha, sminka sig, få rätt vax i håret, kläderna sitter rätt och sedan en sväng om matsalen där det bjöds på kycklingbitar och ris innan vi promenerade ner till spårvagnen (eller tåget som ni skåningar här upp säger) för färden in till Nya Ullevi. När vi kom fram visade det sig att vi inte var ensamma – drygt 40 000 till trängdes för att komma in och stämningen var på topp redan innan vi kom in på arenan. Vi fick fantastiska platser i linje med mittplan och trycket från publiken var maffigt, där vi även hade stöd av våra föräldrar som satt på samma sektion. Klockan 20.00 drog det igång och sen stod vi upp och sjung, skrek och gjorde vågen i drygt 2 timmar till bland annat sång av Johan Boding, Agnes och Mimmi Sandén samt dans från drygt 300 dansare. Det hela avslutades med ett fantastiskt fyrverkeri och inget av upplevelserna går egentligen att beskriva men kanske, kanske kan några bilder ge er lite av det. Man måste ha varit där för att uppleva där. Med lätt slitna röster, konstant sjungande "åå, å å å åå ååå!" hela vägen tillbaka till skolan kom vi i säng vid midnatt och denna natt var det tyst i rummen redan klockan 12.05!

En go dag där Göteborg bjöd på sitt bästa humör och vädret stod oss bi!

Fler bilder finns som vanligt under bildarkivet!

Ps. Även under måndagen var Leif nöjd med maten. Ds


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta