Hem
 

         

Gothia cup visar upp sin sämsta och bästa sida
Vår skolvärd Anders och vaktmästare Marino

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Gothia cup visar upp sin sämsta och bästa sida
2009-07-16 09:01
Text: Tony Engström/Karl-Magnus Lenntorp
Bild: Tony Engström

Som tur var är det första bara en bråkdel av allt det bästa vi har fått se och vara med om. Bland annat killarna på bilden ovanför, vår skolvärd Anders (en riktigt go tjôtgubbe) tillsammans med vår vaktmästare Mohamed samt vår andra vackra skolvärd Ulrika, här i full färd med att fixa frukosten. De tar hand om oss på bästa sätt!

Efter en god, men något kort, natts sömn så var det idag det gällde för oss i placeringar och kommande slutspel. (Mer bilder finns som vanligt i bildarkivet)

P14

Killarna var de som fick vakna först av alla idag och med deras resvägar och match klockan 08.50 blev det riktigt tidigt. De var av naturliga skäl lite yra i mössan klockan halv sju på morgonen men humöret och glöden steg i takt med att de fått i sig frukost och vi närmade oss planen, som idag var Välen 2. Kanske inte så mycket plan för det var mest större eller mindre hålor med gräsväxt på. För motståndet stod gruppens ledarlag med 2 vinster bakom sig, Skrea IF men detta skrämde inte killarna som verkligen ville visa vad de kunde.

Tyvärr visade det sig redan i inledningen av första halvlek att den enda som inte ville visa vad han kunde var vår domare. I slutet av matchen stod båda lagens ledare mycket besvikna över det som skedde – 3 varningar till motståndarna och 1 till oss men allt för att vår vän inte vågade ta tag och bestämma. Förståligt att både deras och våra spelare till slut blev frustrerade. Första halvlek var det dock verkligen 22 spelare på plan som visade allt de kunde och det var faktiskt en mycket jämn kunskap rakt igenom matchen. Första skottet på mål kom från oss och Lukas hade i 10:e minuten även en nick strax över mål. Försvaret och målvakten jobbade bra. I den 18:e minuten trycktes en våra spelare i ryggen med händerna från motståndare, vår spelare ramlade framåt och drog då med sig en av SIF:s spelare i fallet. Domaren dömde frispark till Skrea, vars ledare var lika förvånad över det som vi. Strax utanför straffområdet pressades bollen rakt upp i nättaket och vi gick därför till halvtidsvila med 0 – 1.

Grabbarna var dock taggade som tusan och fortsatte samma spel i andra halvlek och redan i 4:e hade vi ett skott strax utanför stolpen. Det var under hela matchen ganska jämt i både chanser och bollinnehav men domarens insats bidrog snart till mer och mer frustration, framför allt hos motståndarna som drog på sig varning efter varning och i den 17:e fick även David en varning. Trots massiv press den sista halvan lyckades vi inte få in bollen innanför ramverket och förlusten var ett faktum. Med detta blev vi därför sist i vår grupp men fick å andra sidan ett b-slutspel mot en annan fyra att ladda om inför. Efter matchen togs också det officiella lagfotot som vi får se resultatet av om någon dag.

F15

Våra stora tjejer hoppades vi alla skulle klara av att hålla uppe energin efter gårdagens urladdning. För motståndet stod Sollentuna Fotboll IF på Frejaplan, vår närmaste anläggning med gångavstånd. Tyvärr fick vi lite av vår klassiska start och i kombination med miss i kommunikationen mellan tjejerna hade SFIF snart fått in två mål och det stod redan i den 5:e minuten därför 0 – 2. Efter alla mycket bra domare vi har haft i samtliga tidigare matcher fick vi nu vår andra domare som inte hängde med alls. En del irritation uppstod bland ledare och föräldrar och det skreks en del som absolut var onödigt (om än sant om hans insats). Efter ytterligare några kommentarer från förälder så reagerar domaren, vilket är helt korrekt, men han har ingen aning om vem. Denne ville då avvisa undertecknad från planen men att det för en gång skull inte var jag som skrikit förstod han konstigt nog när han fick en viskning tillbaka. Rösten är nämligen helt borta nu och bara tangentbordet får tala. Istället riktade han då om handen och visade av Leif från planen trots att föräldern själv talade om att det var han som skrikit och självmant började gå av planen. Tråkigt, framför allt då ingen med röst kunde guida tjejerna men de gjorde å andra sidan det desto bättre själva genom att återigen hitta tillbaka till gårdagens energi och kampglädje samt med hjälp av en snabbt inhoppande Hans Lijenborg. Resterande delen av matchen fick inte motståndarna många chanser utan istället kunde vi själva vid ett par tillfällen trycka in bollen mot deras straffområde, dock utan några direkta målchanser.

Ingen av tjejerna ville lägga sig i den här matchen så även i andra halvlek stod man upp mycket bra. Kondition och teknik hade absolut Sollentuna och detta gjorde att man kunde trycka på lite mer – men som sagt, ingen av våra tjejer gav sig. En enda gång under resterande tid kom man igenom och kunde då trycka in 0 – 3 vilket också blev slutresultatet. Vi var nog alla lite upprörda efter matchen och stämningen blev inte den bästa men tjejerna själva gjorde allt de kunde för att avsluta gruppspelet med Tornflaggan på topp. Tack för att återigen ha visat oss er kämparglöd tjejer!
 

 

F13 av gästskribenten Karl-Magnus Lenntorp (ordinarie var på skojakt, se nästa avsnitt. Därför tyvärr inga foton heller)

Efter en seg morgon och många skavanker var det dags att spela den sista gruppspelsmatchen. Motståndet stod Västra Frölunda för. Töserna laddade om batterierna och uppvärmningen kokade töserna själva ihop. Alma stod över matchen eftersom hon fortfarande hade känning i foten. Tornatöserna tog snabbt kommandot i matchen och bollen parkerades mer eller mindre på motståndarnas planhalva. Övertaget skapades av ett väl samlat Torn som spelade ett glänsande passningsspel. Övertaget gav inte Västra Frölunda många sekunders andrum. Den stora skillnaden i vårat lag var att spelarna var ettriga och gick stenhårt på första studsen, före matchen hade flickorna blivit lovade glass om de tog tjugo stycken höjdbollar på första studsen. Det fina passningsspelet ledde fram till en del småchanser och vid ett tillfälle rullade bollen på Frölundas mållinje innan den rensades bort av försvararna. Trots övertaget stod det fortfarande 0-0 i halvlek.

Kort in i andra halvlek fick Hanna ett fint läge på vänsterkanten och med ett rappt skott så rasslade det till i Frölundas nätmaskor. Äntligen var nollan spräckt och nu trummade tornatöserna på i offensiven och Frölundas flickor fick allt svårare att stå emot tösernas tuffa attacker. Snart var Lilly fri på högerkanten och kunde stänka in en riktig femetta i krysset (med vänsterfoten!). Trean skickades in av Maja vilket också fastställde slutresultatet. Vinsten gav oss den viktiga tredjeplatsen i gruppen. Som trea får vi spela den första B-slutsspelmatchen på Åby i morgon och slipper åka till Hisingen som ligger i norra delen av stan och vi finns ju som sagt i södra. Töserna får därmed sovmorgon. Trots denna urladdning och alla skavanker var flickorna inte för trötta för att åka in till Liseberg och utnyttja sitt åkband. Vi avslutade kvällen med en mjukglass, tog spårvagn och buss hem, bara för att möta de tyska killarna i Kingout innan det var dags att varva ner och gå till sängs.

 

P14 B-slutspel

Ett par skor kan ställa till med mycket – speciellt om de inte finns där man hoppas. Efter mycket letande och alla andra redan på väg till bussen fick vår följebil till slut ta en tur till Intersport för att köpa nya.

De nya skorna och spelaren, vår kapten Martin, kom dock fram i god tid och killarna kändes mycket laddade inför 1/64-delsfinalen mot Älmhults IF. Dessa hade haft ett än tuffare gruppspel med ytterligare några insläppta mål på sina tre förluster. Det blev dock en ganska jämn match om än något mer tryck och bollinnehav för Torn. Det var många avslut på mål åt båda håll i första halvlek men respektive försvar och målvakter lyckades fria sina nät från bollar. Häftigast var nog Edvins dubbelräddning mot slutet av första halvlek. Vårt kantspel fungerade också mycket bra och vid ett flertal tillfällen kom både Lukas och Jocke loss på sina respektive kanter och kunde få bra inlägg. Oftast hade vi också ganska mycket folk med oss upp i anfallen.

Efter en het och solig dag började dock molnen, lagom till andra halvleks start torna upp sig och i bakgrunden mullrade åskan och en och annan blixt syntes. Domaren, som i denna match var riktigt, riktigt bra precis som hans kollegor de tidigare dagarna, lovade dock att vi skulle klara av det. Kanske hade han kontakt med vädergudarna för regnet kom i och för sig men inte för mycket och ingen blixt närmade sig heller. Eller jo, några blixtrar kom det allt och framför allt från våra egna spelare som ökade både kämpandet och trycket mot motståndarnas mål. Nu ven ett antal bollar både vid sidan av och strax över målet men dessutom kom fler och fler på deras mål, Jonathan hade bland annat en nick i ribban. Målvakten kämpade febrilt tillsammans med sina backar att freda sig, mycket bra arbete dessutom, och det kändes snart omöjligt. Förutsättningarna för oavgjort var straffar, 5 var till att börja med och sedan om det behövdes en var och som ni alla vet kan detta vara ett rent lotteri. I den 17:e minuten var pressen stenhård och med petningar och skott i en tilltrasslad situation innanför ÄIF:s straffområde lyckades Lasse till slut trycka in bollen i mål! Det jublades från båda kanter och än mer inne på planen givetvis då det hårda arbetet äntligen gav utdelning. Motståndarna gav dock inte upp utan tog för en stund tillbaka lite av initiativet i matchen och det var nervösa minuter som gick långsamt, långsamt. I den absolut sista matchminuten fick vi dock en frispark strax utanför deras straffområde och precis när Oskar slog till bollen blåste också domaren av och vi kunde glada konstatera att vi gått vidare till 1/32-delsfinal. Härligt killar tycker alla vi ledare och föräldrar – TACK!

Kvällen var den första "fria" kvällen utan speciella arrangemang från Gothia cup och samtliga tjejer åkte så snart de kunde in till stan, de stora via Heden där de "stora" matcherna spelas och det är en massa happenings, för att återigen göra Liseberg. Killarna var lite mer blandade i sina önskemål och de flesta stannande hemma emedan några av ledarna tog med sig resterande in till stan. I skrivande stund är det inte klart om det också innebar Liseberg eller bara en promenad upp och ner för Avenyn. Själv skall skrivande vara hemma med de killar som ville ta det lugnt – och med en obefintlig röst är kanske det också det bästa alternativet.

I morgon spelar F15 först av oss, klockan 10.15 på Åby 2 mot Svartbjörnsbyns IF i sin 1/64-delsfinal i B-slutspelet. Bara två timmar senare spelar P14 sin 1/32-delsfina, även det i B-slutspel,l på Ruddalens plan 1 klockan 12.00 mot FC Mykonos från Grekland. Sen blir det en stunds vila och lunch innan F14 spelar sin 1/16-delsfinal på Åby 6, en vinnande plan för oss tidigare, klockan 16.00 i B-slutspelet mot antingen Kungsbacka IF eller Åsa IF. För både F15 och P14 blir det dessutom förhoppningsvis ytterligare matcher på torsdagskväll. Snabbast information om resultaten får ni troligtvis av era barn

Alla hoppas vi att även ni föräldrar sover gott och njuter av "ledigheten"

Gôtt mos från Glenn och hans fiskrensargäng!

 


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta