Hem
 

         

Vilka gäng, vilka gäng, vilka kämpargäng!
P14 till anfall

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Vilka gäng, vilka gäng, vilka kämpargäng!
2009-07-17 12:37
Text: Tony Engström
Bild: Tony Engström

Detta kanske kommer som en chock för alla er föräldrar men ni har barn som sköter sig helt fantastiskt. Första kvällen och natten denna Gothia-vecka testades många gränser från alla håll men ganska snart hittade vi tillsammans ett sätt som fungerar. Senast i går så gick våra minsta tjejer och la sig i ok tid för att orka med dagens matcher. De stora tjejernas rum ligger innanför F13:s så man måste passera igenom detta och när då F15-tjejerna skulle lägga sig så ställde man upp sig på ett led, väntade in så alla var med och sen smög man tyst, tyst in för att bara behöva öppna och stänga dörren en gång. Allt detta utan att vi ledare hade sagt till de något alls!


Flygande reportern var helt slut och somnade på sin säng i korridoren utanför killarnas rum och jag vaknade inte en enda gång av killarna när de smög in, viskade och gjorde sig i ordning, släckte ljuset och sen var det helt tyst. Även det utan en enda tillsägelse från de andra ledarna som var vakna! Fast ni kan vara lugna – helt förändrade är de inte, deras rum ser fortfarande ut som om en tornado har dragit igenom…

F15

För första dagen var det de stora tjejernas tur att vakna tidigt, vilket gick förvånansvärt bra även det. Första matchen i B-slutspelet spelades på Åby plan 2 mot Svartbjörnsbyns IF vilka också hade förlorat sina tre gruppspelsmatcher så det skulle antingen bli taggade eller avslagna lag som äntrade planen. Under de första fem minuterna kändes det som om vi var det taggade laget och vi hade all press mot motståndarna med ett par bra avslut. I just den 5:e minuten hade SIF sitt allra första anfall som man sprang sig fria på och gjorde 0 – 1. Tjejerna gav dock inte upp utan fortsatte försöka och i den 11:e minuten hade Emilie ett bra skott som gled ur greppet på målvakten och sakta, sakta var på väg över linjen när målvakten kastade sig igen och stannade den precis på linjen. Detta var dock det sista som Torn presterade i halvleken då vi sen istället blev ett helt avslaget gäng som inte kunde ta varken första- eller andrabollarna.

Det blev tyvärr inte mycket bättre i den andra halvlek utan SIF fortsatte vara det taggade gänget som ville mer och vann nästan alla bollar mitt ute på plan. Vårt försvar gjorde dock en bra insats och lyckades få undan de flesta hoten förutom vid ett tillfälle då motståndarna lite för lätt kunde trycka in 0 – 2. Torn spelade nu med tre på topp för att försöka skapa mer tryck vilket också fungerade, åtminstone så att spelet återigen kunde jämna ut sig och i den 23:e minuten fick Emilie återigen på ett fantastiskt skott men återigen gjorde motståndarnas målvakt en grymt bra räddning. Och mer än så blev det inte i matchen och därmed också i turneringen för våra stora tjejer. Ingen verkade dock väldigt besviken utan såg istället fram emot en lång härlig dag på stan inklusive Liseberg.

P14

Killarna var efter gårdagens 1 – 0 vinst i första B-slutspelsmatchen mycket taggade inför sin 1/32-delsfinal mot FC Mykonos från Grekland ute på Ruddalens plan 1. Kanske var man dock lite för taggade för under första fem minuterna i matchen blev man lite efter i allt och motståndet stod för den mesta pressen. Snart kom man dock in i rytmen och hittade tillbaka till sitt fina spel, framför allt via kanterna och kunde utjämna chanserna. Efterhand var hela laget med och vi fick se en mycket underhållande fotboll med avslutsförsök från båda lagen, fint passningsspel och mycket vilja. I den 16:e minuten fick dock en spelare från motståndarna en utstudsande retur på sig som han sen kunde trycka in till ledningsmål, 0 – 1. Samtliga spelare i Torn peppade dock igång sig direkt och fortsatte resterande delen av halvleken precis som innan fast inget riktigt avslut. I halvtidsvilan var det mycket frustration men samtidigt positivt snack från alla.

Andra halvlek – den bästa fotboll vi presterat! Under de kommande tjugo minuterna ägde Torn allt, och då menar vi verkligen allt, spel på och utanför planen. På andra sidan avbytarbåsen hade vi hela F13-laget, som överraskade killarna genom att dyka upp utan förvarning, plus samtliga föräldrar från alla lag som vid stunden var i Göteborg och arenan lyfte ordenligt. Killarna kände verkligen av alla rop, visslingar, bankande i planken och sångerna för de gav sig inte en centimeter och tog hand om i princip alla bollar. Passningsspelet ända från målvakten, via backarna och mittspelarna var fantastiskt och topparna kunde gång på gång komma till avslut MEN det var aldrig stolpe in! Vi hade två skott som tog i utsidan av målgavlarna, skott och nick som gick med hårsmån över ribban och i den 16:e minuten fick Martin på ett skott som via målvaktens fingrar tog i ribbans underkant och rakt ner igen där han denna gång kunde lägga hela handen på den – precis på mållinjen. Efter det tog han upp bollen och gick med den allt för länge vilket domaren uppmärksammade och blåste indirekt frispark till oss ungefär sex meter från mål (framför straffpunkten!). Ingen förstod dock vad det var så varken motståndarna eller vi själva tog tag i det medan ledarna skrek av full halls för att försöka få de att agera. Till slut förstod dock vi, som tur var, och frisparken lades, fast de uppfattade nog i sista sekund att den var indirekt och därför blev det en snabb pass i sidled vilket man inte var med på och samtidigt kom till slut FCM:s spelare rusande vilket skapade förvirring och stress varvid skottet blev med fel fot och precis utanför stolpen. Frustrationen var hemsk från ledarbänken men troligtvis än värre inifrån planen men trots det fortsatte man pressa enormt med flera genomtänkta spel och avslut. När domaren så blåste för matchslut kändes det fruktansvärt, framför allt för killarna som verkligen hade presterat på sitt yttersta, och tårarna strömmade förståligt nog ut hos alla. Mitt i allt kunde man dock se små leende när de själva konstaterade att detta var den bästa match de någonsin gjort och var mycket stolta över sin insats.

Ska man falla i turneringen så skall man falla på detta sätt med Torns flagga helt i topp – samtliga vi som var där kommer aldrig att glömma denna match! Tack killar för en fantastisk turnering – ni var värda mer men kan vara mycket stolta över ert bidrag till Gothia cups fantastiska stämning.

F13

Det är svårt att gå och vänta en hel dag på att få spela och samtidigt hålla igång känslan i kroppen och kunna tagga till när det gäller. Kanske hade tjejerna fått inspiration av det de såg i killarnas insats för på Åby 6 tog man i sin 1/16-delsfinal sig an Kungsbacka IF med en inställning som var väl i klass med föregående match. I denna match kunde fotografen för första gången i turneringen tryggt ställa sig bakom motståndarnas kortlinje för det var spel på ett håll rakt igenom hela matchen. Redan i den 4:e minuten gav det utdelning då bollen gick som en flipperspelskula mellan backar och anfall i motståndets straffområde innan Jenny till slut kunde trycka in 1 – 0! Med det målet ökade vi än mer trycket och chanserna var många, bland annat hade vi två mycket farliga hörnor. Vid de få tillfällen KIF kom i anfall plockade våra backar resolut bort de eller så rensade Malva på en bra tajmad utrusning. Fem minuter från slutet kom Lilly igenom själv och kunde vackert placera 2 – 0! Vilket också blev halvtidsresultatet.

Nu var det killarnas tur att bjuda igen på stöd då samtliga kommit för att se andra halvlek (bussen var försenad) och vi hoppas att tjejerna märkte detta likväl. Hade fotografen inte fått byta sida hade man inte märkt skillnad på halvlekarna då det fortsatte i exakt samma stil som i första och pressen ökade dessutom ännu mer. Man kunde ju tro att laget ville försvara sin ledning men redan i den 2:a minuten kom vi ut snyggt på kanten i deras straffområde och med en snygg pass till mitten kunde Alicia komma med fart och trycka in bollen – 3 – 0! Torn fortsatte att pressa konstant och vid de få tillfällen motståndarna vände så var försvaret återigen fantastiska. Mot slutet ville nog alla vara med där framme för chansen på mål för i den avslutande minuten kom fyra av våra egna stormande mot målet där Lilly var den som fick foten på bollen och därmed fastställde slutresultatet till 4 – 0! Vi hade nu alla njutit av två fantastiska matcher på rad, inklusive bra domarinsatser igen, och fått glädja oss åt en.

Eftermiddagen och kvällen ägnades åt stadens aktiviteter, framför allt Liseberg för de stora tjejerna och killarna medan Patrik, Pernilla och Karl-Magnus lät tjejerna ta det lugnt hemma på skolan för tidig avfärd på fredagen till Kviberg där kvartsfinalen spelas klockan 10 – vilket innebär uppgång klockan 06.30!

Med lite förändrade förutsättningar blir det nu svårare med uppdateringar men förhoppningsvis kan vi få in en rapport från dagens match på fredag kväll.

Oavsett vinst eller förlust är hela denna turnering en stor seger för alla oss som varit med här – spelare, ledare och förhoppningsvis även föräldrar. Vi har haft fantastiskt kul och fått så mycket av varandra och när vi nästa gång ses på Tornvallen hemma i Stångby så kommer vi nog kunna titta och le åt varandra – väl medvetna om vilken häftig resa vi fått vara med om – fysiskt och psykiskt!

Ett personligt tack till er alla för att jag fick vara med om detta – Tony "Glenn" Engström


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta