Hem
 

         

Torns IF Herr A – Sjöbo IF, 4-2 (0-1)
Glädje i Torn efter 2-1-målet

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Sjöbo IF, 4-2 (0-1)
2009-08-22 18:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Spelmässigt har Torn fortfarande inte nått upp i den nivå man hade under vårsäsongen. Ändå blev det seger i dagens match mot Sjöbo med siffrorna 4-2.

 

Torn hade en del frågetecken på vissa spelare efter torsdagens träning. Mittbacken Viktor Edsheim missade tisdagens match och torsdagens träning på grund av sjukdom, men visade sig vara spelklar till dagens match. Amir Darban Khales och Daniel Thulin var också osäkra kort. Amir fick avbryta under uppvärmningen i tisdagens match, medan Daniel fick en smäll i samma match och ingen av dem kunde träna ordentligt i torsdags. Det visade sig dock att båda kunde deltaga i dagens match, även om de hämmades av sina skador. Amir hämmades dock av sina fotsmärtor och kunde inte slå de långa bollarna idag, förhoppningsvis är han dock bättre till nästa match eftersom han nu får vila en extra vecka på grund av avstängning då han idag ådrog sig sin tredje varning för säsongen. En som fick avbryta redan på uppvärmningen idag var Tomas Martinsson, det visade sig att han ännu inte är återställd efter sin skada.

 

Torn hade en bra möjlighet att ta ledningen redan i matchens första minut. Niklas Nilsson avancerade med bollen till höger över hela den offensiva planhalvan, skar in mot mitten och sköt ett hårt skott ur snäv vinkel. Sjöbomålvakten sprattlade till och kunde rädda men returen gick till Santhosh Nair som fick ett bra läge att avsluta nära mål. Träffen blev dock inte tillräckligt bra och målvakten kunde kasta sig och rädda bollen.

 

Sjöbo hade sin första farlighet i den sjunde minuten då en frispark gav gästerna ett bra nickläge i straffområdet, men bollen smet precis utanför den högra stolpen.

 

Den första halvleken var inte speciellt välspelad och bjöd inte heller på många farliga målchanser. Niklas var nära att komma igenom i ett öppet läge i den 18:e minuten efter en fin framspelning av Santhosh, men en bortaspelare hann precis före till bollen. Några minuter senare fick Torn en frispark i ganska bra läge, men skottet från Niklas gick en knapp meter över.

 

Sjöbo hade ett par fasta situationer där det blev farligt i den första halvleken och vid en av dessa lyckades man också ta ledningen i den 40:e matchminuten. Vid en hörna som gick mot den bortre stolpen tappade Torn i markeringsspelet och en Sjöbospelare kunde ge sitt lag ledningen med 0-1.

 

Några minuter efter målet hade Torn en kvitteringsmöjlighet efter ett inlägg där Niklas nådde högst i luften och nickade ner bollen mot ytan precis framför stolpen. Santhosh var inte långt ifrån att nå först till bollen, men istället kunde Sjöbo rensa.

 

Sjöbo vann därmed en ganska jämn, men inte speciellt välspelad första halvlek med 1-0.

 

I den andra halvleken startade Torn piggt. Redan i halvlekens andra minut gav detta också utdelning i form av ett kvitteringsmål. Ett bra passningsspel gav Niklas Nilsson ett inläggsläge från högerkanten. Niklas slog ett långt inlägg som nådde Markus Thulin i den bortre delen av straffområdet, Markus satsade på placering istället för på kraft och nickade bollen i mål, via den bortre stolpen.

 

Även de närmaste minuterna efter målet hade Torn en ganska bra period men den varade inte länge.

 

Matchen återgick till att bestå av ganska jämnt spel och många bortslagna bollar från båda håll.

 

Ungefär en kvart in i den andra halvleken hade gästerna en stark period och låg närmast ett ledningsmål. I detta skede gjorde Torn sitt första spelarbyte i matchen då Santhosh gick ut och ersattes av Martin Larsson.

 

Kort efter bytet hade Sjöbo ett skott i straffområdet som David Alamidi i Tornmålet dock kunde rädda med en benparad.

 

Efter en svag period av Torn kunde man ändå ta ledningen mitt i den andra halvleken, i den 68:e matchminuten. Målet kom på en frispark till höger på offensiv planhalva. Daniel Thulin slog frispark, förmodligen i förhoppningen att någon av de framstormande lagkamraterna skulle få till en nick i straffområdet. Flera Tornare var också nära att nå bollen, men istället gick den över alla och i mål vid den bortre stolpen. 2-1 till Torn och möjligheterna till seger ökade.

Amir och Viktor var två av spelarna som inte nådde bollen som gick direkt i mål...

Jubel efter 2-1-målet

 

Två minuter senare var Torn nära att utöka sin ledning efter en ny bra frispark från Daniel. I straffområdet nickades bollen av Erik Rönningberg som fick ett bra läge nära mål, men Erik fick inte den träff han hade önskat och bollen gick utanför till en inspark.

 

Istället var det Sjöbo som fick göra nästa mål i matchen. Målet kom efter att Torn kommit i en farlig attack på vänsterkanten där bollen dock dömdes över sidlinjen. Sjöbo satte igång spelet med ett inkast och flera Tornspelare gick bort sig. Därefter väggspelade sig bortalaget igenom Torns försvar, vilket gav ett öppet läge där en Sjöbospelare enkelt kunde rulla in 2-2. En bra prestation av gästerna, men alldeles för enkelt med Tornögon sett.

 

Efter Sjöbos kvittering stod matchen och vägde. Gästerna hade sina attacker och kom fram i ett par bra situationer i utkanten av straffområdet, utan att få till den sista passningen.

 

Torn hade också ett par bra inlägg där man dock inte fick till avsluten. I matchminut 78 slog Jonas Arnoldsson ett utmärkt inlägg från vänsterkanten som nådde André Sandstedt vid den första stolpen, men Andrés nick från nära håll gick dessvärre utanför stolpen.

 

Med knappt tio minuter kvar att spela stod matchen och vägde och det kändes i det skedet som att det hade kunnat sluta hur som helst. I slutminuterna var det dock Torn som visade den större viljan och kunde avgöra matchen.

 

Torns 3-2-mål kom i den 85:e matchminuten. Jonas Arnoldsson hade bollen på vänsterkanten en bit in på offensiv palnhalva och slog en lång boll in i yttre delen av straffområdet. Niklas Nilsson vann som oftast höjdduellen och fick iväg en mycket välplacerad nick som letade sig i mål nere vid den vänstra stolpen och Torn var åter i ledningen.

Jonas Arnoldsson levererar en målgivande passning

 

Torn kunde bara två minuter senare också utöka sin ledning till 4-2. Denna gång var det Sammy Pergament som slog ett inlägg från vänster och åter igen var det Niklas som mötte det med pannan. Den här gången var nicken inte lika välplacerad, men den var från bara någon meters håll så det räckte för att överlista gästernas målvakt.

 

I slutminuterna gjorde Torn ytterligare två byten småskadade Daniel Thulin och Amir Darban Khales gick ut. Amir låg dessutom i riskzonen för att bli utvisad efter att varit inblandad i en del situationer i matchen och var upprörd då en motståndare tidigare spottat på honom. In kom Olle Kristell och Joel Borg för att ”stänga matchen”.

 

De avslutande minuterna var ganska lugna och 4-2 stod sig speltiden ut. Torn vann med 4-2, ett resultat man för vara nöjda med i en match där utgången länge var oviss.

 

Tack vare dagens seger är Torn fortfarande med och slåss i toppen. Man tar dock inte in något på övriga lag i tätstriden då de övriga tre lagen i toppkvartetten samtliga vann med 3-0 denna omgång. Det känns dock skönt att laget fortfarande är med i striden, trots att man inte har presterat sin bästa fotboll efter sommaruppehållet.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales (1 varning), Markus Thulin (1 mål), Viktor Edsheim (1 varning), Jonas Arnoldsson, Santhosh Nair, Erik Rönningberg, Daniel Thulin (1 mål), André Sandstedt, Sammy Pergament, Niklas Nilsson (2 mål), Martin Larsson, Olle Kristell, Joel Borg, Martin Sonesson (spelade ej), Tomas Martinsson (spelade ej).
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta