Hem
 

         

BK Näset - Torns IF Herr A, 3-2 (1-1)
Det var inga glada miner i Torn efter att Näset tagit ledningen med 1-0

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

BK Näset - Torns IF Herr A, 3-2 (1-1)
2009-08-28 21:34
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson
Det blev förlust ikväll för Torn mot bottenkrigande BK Näset. För dålig utdelning framåt och att man släppte till för mycket bakåt kan kort sammanfatta anledingen till kvällens förlust. Hemmalagets segermål kom i matchminut 88. Torns målgörare var Markus Thulin och Niklas Nilsson.

Uppdatering Lördag:

Det blev ingen rolig fredagskväll för de Tornsupportrar som rest i Höllvikens IP för att följa matchen mot BK Näset. Torn förlorade med 3-2 och har nu tappat kontakten med de Svedala och Oxie.

 

Torn inledde inte matchen speciellt bra, men hade ändå ett par möjligheter att ta ledningen under de första tio minuterna av matchen då både Niklas Nilsson och André Sandstedt hade skottförsök som kunde ha resulterat i ett ledningsmål.

 

Hemmalaget Näset hade sin första farliga attack i den elfte matchminuten och den resulterade i en högerhörna som i sin tur resulterade i att en hemmaspelare kunde slå bollen i mål, 1-0 til Näset.

 

Torn replikerade dock omedelbart och kunde minuten senare kvittera efter att Erik Rönningberg skjutit ett skott som målvakten tippade till en högerhörna som resulterade i ett mål. Daniel Thulins hörna gick in framför mål och så småningom hamnade bollen hos Markus Thulin som med ett lågt volleyskott kvitterade till 1-1.

 

Därefter fanns det bud på ytterligare mål i den först halvleken. Torn hade vid två tillfällen riktigt farliga inlägg från vänsterkanten genom Sammy Pergament. Den ena gången gled Niklas mot bollen och var millimeter från att kunna få en tå på den och styra in den i mål. Nästa gång så serverades André ett bra skottläge i straffområdet, men skottet gick över.

 

Även Näset var framme i ett par bra möjligheter att ta ledningen i mitten av den första halvleken. Vid ett tillfälle fick hemmalaget en bra möjlighet som David Alamidi i Tornmålet gjorde en benparad på och senare fick David ta ribban till hjälp för att rädda ett skott utifrån.

 

Någon minut före full tid i den första halvleken hade Erik en frispark som räddades till hörna och på övertid fick Erik ett bra skottläge i straffområdet, men skottet gick över. Ställningen var 1-1 i halvtid och i Torn var man inte alls nöjda med halvleken.

 

Torn gjorde en del förändringar i paus och Martin Sonesson kom in på planen. Daniel Thulin flyttade ut på vänsterkanten där han skulle leverera många riktigt bra inlägg, som man dock inte lyckades förvalta.

 

Näset kom fram i ett bra läge i den 57:e minuten, men sköt då utanför. Minuten senare kunde dock hemmalaget ta ledningen efter att ett avslut ur snäv vinkel från vänster letat sig i mål vid den första stolpen.

 

Torn fick nu jaga kvittering och man saknade inte möjligheter. Ganska snart efter Näsets ledningsmål gick Torn också upp på en mer offensiv taktik och satte in Remi Tchikombe i en offensiv roll, medan försvararen Martin Larsson byttes ut.

 

Torn fick nu jaga kvittering och man saknade inte möjligheter. De hetaste lägena kom efter Daniel Thulins inlägg, men det ville sig inte framför mål.

 

Näset var inte heller ofarliga i sina attacker och hemmalaget hade ett bra skottläge vid ställningen 2-1, men skottet gick över.

 

I den 77:e matchminuten fick Torn äntligen utdelning. En vänsterhörna från Erik Rönningberg nådde Niklas Nilsson vid den bortre stolpen som kunde nicka in 2-2 från nära håll.

 

Nu satte Torn igång en intensiv jakt på ett segermål. Bara minuten efter kvitteringen Hade Niklas ett hårt skott som dock gick lite för rakt på hemmamålvakten som kunde stöta ut bollen till en hörna.

 

Tre minuter senare hade Niklas ett nytt avslut. Skottet överlistade målvakten, men nickades till hörna av en försvarare som räddade framför mållinjen. Den efterföljande hörnan blev riktigt farlig och nickades tätt över från nära håll av Remi.

 

Trots Torns möjligheter så var det Näset som gjorde det avgörande målet i den 88:e matchminuten. En hemmaattack gav ett bra skottläge i straffområdet. Skottet täcktes, men returen gick till en hemmaspelare till höger i straffområdet som sköt och bollen hamnade i mål.

 

Luften gick nu ur Torn lite. Den bästa möjligheten till kvittering i slutskedet hade Niklas i form av en frispark i hyfsat läge, men skottet gick en bra bit utanför. Näset tog sin första seger på nio omgångar och tack vare den har man säkert fått förnyat hopp om att eventuellt undvika degradering, även om det fortfarande ser tufft ut för deras del.

 

Torn förlorade alltså matchen och därmed också kontakten med topplagen som båda tog övertygande segrar igår. Torn får nu rikta in sig på att försöka försvara sin tredjeplats, men då måste man nog hitta tillbaka till något som liknar det man visade upp i våras.

 

Nästa söndag spelar Torn hemma mot Svedala IF klockan 14.00. Det lär bli en tuff uppgift för Torn då serieledarna Svedala tycks ha hittat formen igen och Torn får klara sig utan skyttekungen Niklas Nilsson som igår drabbades av en mycket hårt dömd varning och nu är avstängd.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Martin Larsson, Joel Borg, Markus Thulin (1 mål), Jonas Arnoldsson, Santhosh Nair, Erik Rönningberg, Daniel Thulin, André Sandstedt, Sammy Pergament (1 varning), Niklas Nilsson (1 mål, 1 varning), Martin Sonesson, Remi Tchikombe, Olle Kristell (spelade ej).

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta