Hem
 

         

Torns IF Herr A – Svedala IF, 0-1 (0-1)
Först publicerad 17.36, uppdaterad med bilder och statistik 23.10

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Svedala IF, 0-1 (0-1)
2009-09-06 23:10
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Torn förlorade med uddamålet för andra matchen i rad. Den här gången var det serieledarna Svedala IF som bortabesegrade Torn med matchens enda mål.

 

Torn hade medvind i den första halvleken och hade väl också kanske ett litet spelövertag under den första halvtimmen, utan att det för den delen skapades speciellt mycket åt något håll.

 

En frispark från Martin Andersson i den 27:e minuten som slogs in framför mål var nog det farligaste som hade skapats så långt in i matchen.

 

I den 33:e minuten kom Svedala fram i matchens så långt farligaste målchans då man tog sig igenom Tornförsvaret och skaffade sig ett bra skottläge till höger i straffområdet. Ett skott som Tornmålvakten David Alamidi dock lyckades få en tåspets på och styra utanför bortre stolpen till en vänsterhörna. Liksom i vårens möte hade Torn svårt att försvara sig mot Svedalas hörnor och den efterföljande hörnan resulterade i ett nickmål av Svedalas Dennis Mattsson.

 

Efter att Torn hamnat i underläge började man genast skapa lite mer framåt. I den 41:a minuten hade Torn sin första riktigt heta målchans när André Sandstedt kom igenom i ett friläge. André fick dock inte till någon riktig fullträff och Svedalamålvakten kunde parera med en benparad.

 

Två minuter före halvtidsvilan slogs en bra boll mot Martin Andersson, som höll på att få ett öppet läge i straffområdet, men han kom inte rätt till bollen. 0-1 i halvtid.

 

Torn gjorde en stundtals riktigt bra insats mot serieledarna i den andra halvleken, men man hade inte marginalerna med sig och inte heller den rätta skräpan framför mål.

 

I matchminut 50 fick Remi Tchikombe ett jätteläge mitt i straffområdet, han visste nog dock inte hur fri han var och han fick inte alls till avslutningen.

 

Svedala hade inte så många farliga attacker i den andra halvleken, men vid ett par tillfällen var man inte långt ifrån att utöka sin ledning. Gästerna hade fortsatt farliga hörnor och vid en hörna i den 55:e minuten var 0-2 nära, men David i Torns mål gjorde en fin räddning.

 

I den 60:e minuten kom Torn fram i ett farligt läge i straffområdet. Bollen spelades i sidled inne i området och när Martin Andersson fick skottläge var det bara en Svedalaspelare mellan honom och målet. Martin sköt ett skott som tydligt träffade bortaspelarens utsträckta hand och den assisterande domaren vinkade för straffspark. Domaren blåste av spelet när bollen fortfarande var i spel i Svedalas straffområde och i Tornlägret var nog de flesta övertygade om att man skulle tilldelas en straffspark samt få fördelen av att Svedalaspelaren skulle bli målchansutvisad. Så blev dock inte fallet utan domaren blåste av för att tillrättavisa sin assisterande domare att han inte skulle ”ta sådana lägen”. Istället sattes spelet igång med ett nedsläpp i Svedalas straffområde där Martin Andersson fick möjligheten att slå in bollen i öppet mål, men givetvis avstod av sportsliga skäl.

 

”Enligt mig var det solklar straff” – menade den assisterande domaren även minuterna efter matchen och inte heller efter matchen när domarna fått snacka ihop sig var de båda inblandade domarna överens. I Tornlägret fick man dock acceptera domarens bedömning då det ju som bekant är han som bestämmer, dock var det svårt att instämma i hans argument till den uteblivna signalen, eller att man borde ha utnyttjat situationen och gjort mål på det efterföljande nersläppet.

 

Sex minuter senare hade Torn ett nytt jätteläge till kvittering. Daniel Thulin som fram på vänsterkanten och gästernas målvakt hamnade lite på halvdistans så Daniel fick chansen att ta avslut mot ett övergivet mål från en position djupt nere på vänsterkanten. Daniels skott touchade oturligt insidan av den första stolpen och rullade därefter retfullt framför mållinjen.

 

I den 72:a minuten var där en ny tänkbar straffsituation i Svedalas straffområde. Erik Rönningberg blev omkullgjord vid den vänstra delen av straffområdesgränsen. Domaren ansåg dock att förseelsen hade skett utanför straffområdet och Torn fick nöja sig med en frispark, vilket var svårt att ha några synpunkter på från en position på andra sidan planen.

 

Torn fortsatte att jaga ett kvitteringsmål och man vaskade fram en mängd hörnor, men de blev sällan riktigt farliga då gästerna oftast var starkare i luften i straffområdet.Svedala stack också upp ibland och hade möjlighet att avgöra vid något tillfälle i slutet, men Tornspelarna lyckades freda målet från ytterligare påhälsning.

 

Daniel Thulin hade med tre minuter kvar att spela av ordinarie tid det sista avslutet som hade kunnat resultera i ett kvitteringsmål, men gästernas målvakt tippade bollen till ännu en resultatlös hörna och Svedala kunde vinna med 1-0.

 

Torn gjorde som sagt en efter förutsättningarna bra insats och var det något starkare laget spelmässigt idag. Det är ju dock målen som räknas och det stod Svedala för, medan Torn var för ineffektiva.

 

Efter slutsignalen var det mycket fokus på domarinsatsen där det fanns en del övrigt att önska åt båda håll, men där framför allt situationen en kvart in på den andra halvleken diskuterades friskt. Tornspelarna höll sig dock relativt lugna och drog inte på sig något onödigt kort med anledning av den situationen.

 

Ingen skugga ska dock falla över Svedala som har gjort en mycket stark säsong och tagit sina poäng. I och med dagens resultat ska det mycket till om inte Svedala vinner serien när man nu har ett försprång på sju poäng med fyra omgångar kvar att spela.

 

Torn får ta nya tag och försöka återta tredjeplatsen i tabellen som man tappade idag.

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales, Joel Borg, Markus Thulin (1 varning), Jonas Arnoldsson, Martin Andersson (1 varning), Olle Kristell, André Sandstedt (1 varning), Erik Rönningberg, Daniel Thulin, Remi Tchikombe, Sammy Pergament, Martin Larsson, Martin Sonesson (spelade ej), Santhosh Nair (spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta