Hem
 

         

Torns IF Herr A – Ystads IF FF, 3-4 (3-1)
Niklas tre fullträffar räckte inte till poäng

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Torns IF Herr A – Ystads IF FF, 3-4 (3-1)
2009-09-12 16:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Kort sammanfattning Lördag:

 

För andra gången den här säsongen tappade Torn en till synes klar 3-0 till förlust.

 

Torns skyttekung Niklas Nilsson var tillbaka efter avstängning och visade framfötterna i den första halvleken genom att göra matchens tre första mål.

 

Detta räckte dock inte idag, då Torn tappade efter detta och gästerna Ystad kunde vända genom att göra fyra mål och ta med sig tre poäng hem.

 

En längre sammanfattning och bilder kommer troligtvis under söndagen.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Amir Darban Khales (utvisad), Oskar Edsheim (1 varning), Markus Thulin, Jonas Arnoldsson, Daniel Thulin, Erik Rönningberg, André Sandstedt, Olle Kristell, Martin Andersson, Niklas Nilsson (3 mål, 1 varning), Remi Tchikombe, Lars Wihlborg, Santhosh Nair (spelade ej).

Längre sammanfattning söndag:

Gårdagens förlust mot Ystad var den tredje raka uddamålsförlusten för Torns del. I och med detta har Torn förlorat den realistiska möjligheten att nå en kvalplats.

 

Torn inledde annars matchen riktigt bra och fick utdelning i form av ett mål i den åttonde minuten. Målet kom efter en vänsterhörna från Erik Rönningberg som skruvade sig ganska nära mål när Niklas Nilsson som många gånger förr nådde högst i luftrummet och nickade in 1-0.

 

Efter Torns ledningsmål tappade man rejält spelmässigt under en period och Ystad fick mer att säga till om. Två minuter efter Torns ledningsmål hade Ystad ett bra kvitteringsläge när man sköt ett rungande halvvolleyskott i ribban.

 

Torn klarade sig undan ytterligare riktigt heta möjligheter för gästerna under den här perioden och istället kunde man utöka sin ledning till 2-0 efter 28 minuters spel. 2-0-målet tillkom efter ett inkast uppe på offensiv vänsterkant där André Sandstedt fick bollen och slog ett inlägg längst marken mot den första stolpen där Niklas Nilsson höll sig framme med en tå och stötte bollen i mål.

 

Åtta minuter senare kom även 3-0. Torn fick en frispark till höger några meter in på offensiv planhalva. Daniel Thulin slog in bollen i straffområdet där Niklas ännu en gång vann en nickduell och 3-0 var ett faktum. God utdelning för Torn så långt in i matchen.

 

Därefter hade Torn en utmärkt möjlighet att utöka sin ledning ytterligare i matchminut 43. Niklas kom fram i ett bra skottläge till höger i straffområdet och sköt ett skott som Ystadmålvakten fick göra en bra räddning på. Retur nådde sånär André, men det blev ingen utdelning den gången.

 

Istället kunde gästerna reducera i den 44:e minuten. Ett inlägg från vänster ledde till en nick i straffområdet som inte såg alltför farlig ut, men dessvärre för Torns del så letade sig bollen in vid den vänstra stolpen och ställningen var 3-1.

 

Torn var framme i ytterligare en farlighet precis före halvtidsvilan genom Niklas, men 3-1 stod i halvleken ut och trots ledning var det med negativa känslor som Torn gick till halvtidsvila.

 

Det var ängligt i Torns defensiva agerande i början av den andra halvleken och Ystad var inte sena att utnyttja detta. I den 51:a minuten kom Ystad i en attack som resulterade i ett inlägg som nickades ner i straffområdet till en bortaspelare som fick ett utmärkt läge att dundra in 3-2.

 

Fem minuter senare var det kvitterat efter att Ystad kommit i en snabb kontringsattack på högersidan. Bortaspelaren drev bollen en lång sträcka innan han spelade in den framför mål där en annan Ystadspelare kunde trycka in kvitteringsbollen, 3-3.

 

Tre minuter senare var Ystad nära att kontra in ytterligare ett mål, men den gången räddades skottet.

 

Torns uppförsbacke blev ännu brantare i den 62:a matchminuten då Amir Darban Khales gick för vårdslöst in i en tackling och bestraffades med en utvisning.

 

Torn kämpade på trots numerärt underläge och skapade en hel del fasta situationer under matchens sista fjärdedel, dock utan att få utdelning.

 

Istället kunde Ystad utnyttja en hörna och där bollen till slut hamnade hos en bortaspelare i utkanten av straffområdet som kunde skjuta in 3-4.

 

Torn försökte trycka på för att få till en kvittering, samtidigt som man blottade sig bakåt och gav Ystad flera bra kontringsmöjligheter so gästerna kanske hade kunnat utnyttja bättre. Närmast ett kvitteringsmål för Torn var inhopparen Remi Tchikombe som hade en nick från nära håll efter en hörna, men matchen bjöd inte på fler mål utan slutresultatet stannade vid 3-4.

 

Detta innebär att Ystad fortfarande har en liten möjlighet att nå kval, medan Torn nu får inrikta sig på att inte tappa ytterligare mark i tabellen.

 

Tre omgångar återstår, men det känns som att mycket redan har avgjorts i årets upplaga av division 4 södra Skåne vad det gäller de viktigaste tabellplaceringarna. Nästa match för Torns del är bortamötet mot Staffanstorp som spelas på fredag klockan 19.00.

 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta