Hem
 

         

Lunds SK - Torns IF A


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Lunds SK - Torns IF A
2008-05-02 19:04
Text: Andreas Håkansson
Bild: Lars Edsheim

Lunds SK – Torns IF A, 2-0 (0-0)

Sammanfattning

Det blev en ny svidande förlust för Torns del ikväll när Lunds SK kunde vinna matchen hemma på Smörlyckan med 2-0.

Tyvärr fanns det många likheter med matchen mot Kulladal i hur matchen gestaltade sig. Åter igen hade Torn en stark period under den andra delen av den första halvleken för att sedan tappa i andra halvlek.

Torn inledde matchen tveksamt och hemmalaget var bättre under den inledande kvarten. Lunds SK hade då framför allt två farliga möjligheter i form av ett skott som gick i stolpens utsida samt en hörna som höll på att gå direkt i mål men som Tornmålvakten Christopher Olofsson lyckades avvärja på mållinjen.

Efter drygt tjugo minuters spel kom Torn dock igång ordentligt och hittade ett vägvinnande spel som ledde till många klara målchanser på kort tid. Först fick Torn ett mål bortdömt för offside efter att Anders Tegner kommit runt på högerkanten och hittat Tomas ”Tompa” Martinsson i straffområdet som slog bollen i mål. Det blev protester mot domslutet bland spelarna, det var dock svårt att bedöma från vår position på bänken om det var korrekt eller ej.

Torn fortsatte att trycka på och bara ett par minuter efter det bortdömda målet var Tompa nära att notera sig i målprotokollet. En boll slogs in i straffområdet där Tompa nickskarvade den över hemmamålvakten som hamnat på mellanhand. Bollen har på väg in i mål när en hemmaförsvarare hann dit och rensade precis framför mållinjen.Lunds SK fick dock ingen ro i försvaret då Torn fortsatte att trycka på. Amir Darban Khales hade ett skott som målvakten kunde rädda och Tegner fick ett jätteläge från nära håll men ett uppoffrande försvarsspel räddade Lunds SK den gången när en orädd hemmaspelare slängde sig och täckte skottet.

Efter några minuters andrum där hemmalaget jämnade ut spelet så hade Torn på nytt en stark period i avslutningen av den första halvleken. Knappt fem minuter från slutet avlossade Sammy Pergament ett skott från höger som touchade en hemmaspelare och gick strax utanför det bortre krysset. Den efterföljande hörnan blev riktigt farlig när Torn vann nickduellen precis framför mål. Bollen gick till Markus Thulin som dock inte fick avslutet mot mål. Torn skapade flera chanser under slutminuterna i den första halvleken. Närmast mål var en frispark som Erik Rönningberg sköt i ribban i den 45:e minuten. Ställningen i halvtid var 0-0, en halvlek där Torn dock var det bättre laget sett över hela halvleken.

Torn lyckades dock inte heller denna gång fortsätta den fina trend man hade efter halvtidsvilan. Lunds SK hade en fin möjlighet efter fem minuter av halvleken efter att Torn tappat bollen till vänster om offensivt straffområde. Detta gav hemmalaget en möjlighet till inlägg och ett bra skottläge i straffområdet, men skottet gick över.

Torns farligheter i den andra halvleken kom ofta vid fasta situationer där man var framgångsrik i huvudspelet framför mål vilket vid flera tillfällen vållande stora bekymmer för hemmamålvakten.Utgången av matchen kändes helt oviss halvvägs in i den andra halvleken men i den 70:e minuten kom det matchavgörande 1-0-målet för Lunds SK. Hemmalaget fick en frispark på mittplan som man slog snabbt. Tornspelarna var inte riktigt vakna och en obevakad hemmaspelare fick bollen i öppet läge i straffområdet. Ett bra avslut över Olofsson i Tornmålet gjorde att Lunds SK tog ledningen med 1-0.

Efter målet skapade Torn e del möjligheter. Erik Rönningberg hade bara några minuter efter målet ett bra skott utifrån som hemmamålvakten dock lyckades tippa till hörna med viss möda. Minuten senare tog sig Tomas Martinsson in i offensivt straffområde från vänsterkanten. Han valde att avsluta själv, men skottet gick i burgavelns utsida.

I den andra halvleken var det dock oftast hemmaspelarna som visade den hetaste viljan och vann närkamperna och var först på andrabollarna.

Drygt tio minuter från slutet blev Torns lagkapten Erik Rönningberg liggande efter en situation i offensivt straffområde med svåra smärtor i armen. Rönningberg fick köras till sjukhus och assisterande tränaren och tillika sjukvårdsansvarige Peter Larsson befarade att armen kan vara bruten p.g.a. de svåra smärtorna.

Torn lyckades inte skapa några riktigt heta kvitteringsmöjligheter under slutkvarten. Istället kunde Lunds SK efter ganska exakt 90 minuters spel definitivt avgöra matchen genom att göra 2-0. Christopher i Tornmålet var ute för att plocka ett inlägg, men tappade dessvärre bollen framför fötterna på en hemmaspelare som enkelt kunde slå in 2-0 i öppet mål och därmed så stod det i princip klart att Thomas Jernbergs mannar skulle avgå med segern. Efter några övertidsminuter blåste domaren av matchen och slutresultatet blev alltså 2-0.

För Torns del gäller det nu att försöka hitta tillbaka till det vinnande spel som man hade under försäsongen och som man även visat upp under alltför korta delar av de två senaste förlustmatcherna.

Många Tornsupportrar hade sökt sig till Smörlyckan ikväll, men de fick tyvärr vända hem besvikna. Förhoppningsvis återvänder de ändå nästa helg då Torn tar emot NK Croatia hemma på Tornvallen på lördagen.

Torn: Christopher Olofsson (målvakt), Joel Borg, Markus Thulin, Viktor Edsheim, Amir Darban Khales, Sammy Pergament, Erik Rönningberg, Anders Tegner (1 varning), Daniel Thulin, Tomas Martinsson, Tommy Biro, Eric Norling, Olle Kristell (spelade ej), Jonas Arnoldsson (spelade ej).


Direktrapporteringen

Aktuell ställning 2-0 (0-0) SLUT


sammanfattning av matchen kommer senare under kvällen.

90 + 6 min: Matchen är slut. Torn har förlorat med 2-0.

90 + 4 min: Matchen pågår fortfarande p.g.a. flera skadeavbrott.

90 min: Ett misstag på ett inlägg från hemmalaget ger Lunds SK möjlighet att slå in 2-0 i öppet mål. Matchen är sannolikt avgjord.

88 min: Torn anfaller men kommer inte till några klara lägen.

86 min: Torn anfaller för ett kvitteringsmål och ordanr fram en vänsterhörna. Resultatlös.

80 min: Rönningberg skadad i armen i offensivt straffområde och måste bytas ut. Eric Norling ersätter.

79 min: Röningberg frispark utifrån som målvakten klarar och håller.

74 min: Martinsson tar sig in i straffområdet från vänster efter långt uppspel från Amir. Martinsson avslut ut snäv vinkel som går i burgavelns utsida.

73 min: Erik Rönningberg högt skott utifrån som målvakten med viss möda lyckas tippa till en resultatlös hörna.

70 min: Lunds SK slår en snabb frispark på mittplan som ställer Torn och en hemmaspelare blir ensam i straffområdet och kan skjuta in 1-0 till Lunds SK.

67 min: Frispark för Torn. Amir Darban Khales slår in bollen i straffområdet där en omarkerad Joel Borg nickar bollen mot mål. Dock kan målvakten rädda ganska enkelt.

66 min: Frispark för Torn i offensivt läge som Daniel Thulin skruvar bara centimeter ovanför ribban.

65 min: Inte mycket till ordnat spel för närvarande. Känslan på bänken är att matchen kan sluta precis hur som helst.


60 min: Båda lagen har haft ett par möjligheter vardera hittills i den andra halvleken. Lunds SK hade sin bästa möjlighet så här långt i halvleken efter cirka fem minuters spel. Efter att Torn tappat bollen utanför eget straffområde fick hemmalaget ett bra läge i straffområdet, men skottet gick över. Torn har skapat sina möjligheter på fasta situtioner som vållat stora problem för hemmamålvakten.

45 min: Stark avslutning på den första halvleken av Torn. Sammy Pergament hade ett bra skott som täcktes till hörna. Den efterföljande hörnan blev också mycket farlig. I den 45:e minuten hade Erik Rönningberg en frispark i ribban.


36 min: Anders Tegner varnad.

35 min: Hemmalaget har kommit tillbaka igen. Matchen är jämn just nu.

30 min: Torn har spelat upp sig betydligt. I den 22 minuten slog Tomas Martinsson bollen i mål efter förarbete från Anders Tegner, men det blev avvinkat för offside. Två minuter senare nickskarvade Martinsson bollen över målvakten, men en hemmaspelare hann ner på mållinjen för att rensa. Torn har haft ytterligare bra möjligheter. Bland annat genom Anders Tegner som hade ett jätteläge i straffområdet, skottet täcktes dock av en hemmaspelare som slängde sig. Torn har också haft en straffsituation när Tommy Biro var hårt uppvaktad i straffområdet.


20 min: Fortsatt övertag för hemmalaget. Torn får inte passningsspelet att fungera.


15 min: Lunds SK har kopplat ett visst grepp om matchen. Efter fem minuter hade de ett skott i stolpens utsida och efter cirka tio minuter hade de två farliga hörnor.

Ikväll spelar Torn borta mot Lunds SK på Smörlyckans IP. Matchen har precis dragit igång och vi återkommer med delrapporter med ungefär en kvarts mellanrum.

Torn startar med följande uppställning:
Målvakt: Christopher Olofsson
Försvarare: Joel Borg, Viktor Edsheim, Markus Thulin, Amir Darban Khales
Mittfältare: Daniel Thulin, Erik Rönningberg, Anders Tegner, Sammy Pergament
Anfallare: Tommy Biro, Tomas Martinsson
Avbytare: Eric Norling, Olle Kristell, Jonas Arnoldsson


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta