Hem
 

         

Staffanstorps GIF – Torns IF Herr A, 1-2 (0-1)


Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Staffanstorps GIF – Torns IF Herr A, 1-2 (0-1)
2009-09-18 23:42
Text: Andreas Håkansson

Äntligen blev det seger igen för Torns del efter tre raka förluster. Segern kändes välförtjänt och togs på bortaplan mot Staffanstorps GIF med 2-1 i en match där spänningen varade in i det sista.

 

Torn inledde matchen piggt och skapade redan i den andra matchminuten sin första bra målchans när Niklas Nilsson spelade bollen till Martin Andersson som från en position till höger avslutade utanför den bortre stolpen.

 

Torn hade flera möjligheter i matchinledningen där spelet var ganska öppet och även hemmalaget skapade en del möjligheter. Det kändes dock som om Torn hade något fler och något vassare möjligheter att ta ledningen i matchen.

 

I den 18:e minuten skulle Torn också ta ledningen i matchen efter ett vackert anfall som resulterade i mål. Jonas Arnoldsson kom fram på vänsterkanten och slog ett mycket bra inlägg som Martin Andersson kunde slå i mål bortom den bortre stolpen. 1-0 till Torn.

 

Ett tiotal minuter senare hade Niklas ett avslut utanför den bortre stolpen. Ytterligare fyra minuter senare hade Torn ett jätteläge att dryga ut sin ledning till 2-0 när Niklas Nilsson hann före målvakten på en djupledsboll. Hemmamålvakten stoppade bollen tillfälligt, men returen hamnade hos Daniel Thulin som fick ett öppet läge att slå bollen i mål, men skottet träffade ribban.

 

Ställningen i halvtid var 1-0 till Torn och det speglade halvleken ganska väl, även om man kanske hade önskat ytterligare i alla fall ett mål.

 

Torn fick göra ett byte redan efter en dryg halvtimme i den första halvleken då Oskar Edsheim kände av en skada och ersattes av Lars Wihlborg.

 

I den andra halvlekens sjunde minut inträffade en situation som ledde till mycket upprörda känslor i Torn. Niklas Nilsson var på väg förbi Staffanstorps två sista försvarare efter en djupledsboll när han blev omkullgjord bakifrån av en av dem. På Tornbänken ansåg man att domaren hade två alternativ att välja bland, antingen en grov utvisning för förseelsen eller en målchansutvisning. När domaren, som redan i den första halvleken lämnat en del övrigt att önska enligt båda lägren, valde ett tredje alternativ som innebar att hemmaspelaren klarade sig med en varning så fanns det många som hade synpunkter på beslutet.

 

Niklas kunde efter lite behandling återinträda i spel, men det dröjde inte länge innan nästa kalldusch kom för Torns del. En förlorad boll på mittplan ledde till att Staffanstorp kunde gå till motangrepp och hitta in med passning mellan Tornförsvararna som innebar ett öppet läge och ett kvitteringsmål för hemmalaget.

 

Efter kvitteringen lyckades Torn dock att undvika negativa tankar och man undvek att lägga alltför mycket fokus på domaren. I stället gick man till offensiven, vilket skapade flera farliga fasta situationer. På en av dessa, en frispark till vänster en bit utanför straffområdet, fick man ganska snart utdelning. Frisparken nådde André Sandstedt som från nära håll kunde trycka bollen i mål, 2-1 till Torn.

 

Torn hade ett bra läge att utöka sin ledning när Niklas fick bollen mitt i straffområdet och försökte skaffa sig skottläge när han föll över ett ben som tillhörde en hemmaspelare. Torn vädjade om straff, men domaren valde att fria.

 

Den andra halvleken innehöll annars relativt få klara målchanser utöver de som resulterade i mål. Torn kom dock fram i ett farligt läge när matchen hade pågått i 81 minuter. André fick en riktigt bra djupledsboll att jobba med, men stoppades på ett regelvidrigt sätt när han försökte ta sig förbi Staffanstorps siste försvarare. Hemmaspelaren bestraffades för detta med sitt andra gula kort i matchen och Staffanstorp fick slutföra matchen med reducerat manskap.

 

Mot slutet blev det spänning i matchen när hemmalaget jagade ett kvitteringsmål. Staffanstorp vaskade fram ett par hörnor mot slutet och vid en av dessa blev det riktigt farligt framför Torns mål.

 

I den 87:e minuten inträffade dock det mest intressanta i matchens slutskede. En spelare i hemmalaget var på väg att ta sig igenom Tornförsvaret när Markus Thulin ryckte i honom för att hindra hans framfart.

 

Domaren blåste då av och gav Markus Thulin det röda kortet samtidigt som Staffanstorp fick en frispark i bra läge utanför straffområdet. Detta ledde till upprörda känslor i båda lagen. För Torns del var man upprörda över att domaren plötsligt började tillämpa regeln om målchansutvisning efter att ha bortsett från den vid situationerna utanför det motsatta straffområdet och i Staffanstorp var man upprörda över att spelet blåstes av då anfallet fortfarande pågick och hemmaspelaren fortfarande hade möjlighet att komma till avslut.

 

Den efterföljande frisparken slogs dock strax över matchen slutade med en 2-1-seger för Torn, som därmed bröt sin negativa trend.

 

Till nästa match får Torn dock klara sig utan tre fjärdedelar av dagen backslinje p.g.a. avstängningar. Nästa match är hemmamatchen mot Vellinge som spelas på Tornvallen nästa lördag den 26 september klockan 14.00.

 

Torn: David Alamidi (målvakt), Oskar Edsheim (1 varning), Joel Borg (1 varning). Markus Thulin (utvisad) Jonas Arnoldsson, Martin Andersson (1 mål, 1 varning), Erik Rönningberg, Remi Thcikombe (1 varning), André Sandstedt, Daniel Thulin, Niklas Nilsson, Lars Wihlborg, Viktor Edsheim, Santhosh Nair (spelade ej), Martin Sonesson (spelade ej), Tomas Andersson (målvakt, spelade ej).


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta