Hem
 

         

Staffanstorps GIF – Torns IF Herr B, 3-8 (1-3)
Torn vann kvällens bortamatch mot Staffanstorp med klara 8-3

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Staffanstorps GIF – Torns IF Herr B, 3-8 (1-3)
2009-10-05 23:22
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Torn avslutade serierna med vinst i såväl A- som B-lagsserien. De flesta i Torntruppen som varit tunn mot slutet tycker nog att det är skönt att seriespelet är avklarat nu. Idag fick Torn ställa upp med många spelare som spelade även igår, i antingen P 16-laget eller A-laget.

 

I kvällens match skaffade sig Torn tidigt ett visst övertag. Det var dock Staffanstorp som kunde ta ledningen med 1-0 i den nionde matchminuten efter en lång djupledsboll där missförstånd i de bakre leden i Torn orsakade ett baklängesmål.

 

Torn replikerade dock omgående och mindre än minuten senare var det kvitterat. 1-1-målet tillkom efter att Carl Jönsson avancerat med bollen på högerkanten och slog ett mycket välriktat inlägg som nådde Olof Andåker vid den bortre stolpen som kunde nicka bollen i mål intill stolpen.

Linjeman Roos fokuserar på matchen

 

Ytterligare två minuter senare hade Torn vänt det tidigare underläget till ledning. Daniel Thulin vann bollen till vänster på offensiv planhalva och tog sig in i straffområdet från vänster där han smekte in 1-2 via ribbans underkant.

 

Torn tvingades till sitt första byte redan i den 18:e matchminuten. Tornmålvakten Isak Strand skadades olyckligt i en närkamp och tvingades utgå, vi hoppas att Isak repar sig snabbt.

 

Viktor Edsheim tog på sig uppdraget att vakta målet. Målvaktshandskar med fingerskydd var dock inget som föll Viktor i smaken och istället valde han att försöka mota bollarna med ett par lånade skinnhandskar. Torn fick möblera om en del i laget och Jacob Strindlöv byttes in istället för Isak.

Niklas Nilsson i diskussion med bänken under ett spelavbrott

 

Efter att Torn gjorde sitt ledningsmål så blev det en måltorka som varade i en halvtimme innan den upphörde några minuter före halvtidsvilan. Det var lagkapten Erik Rönningberg som låg bakom Torns 3-1-må när han skulle ta sig in i offensivt straffområdet från högerkanten och blev omkullgjord av en hemmaspelare, varpå domaren blåste straff.

 

Olof var snabb med att hämta bollen för att få slå straffen och han tryckte behärskat in 1-3 till vänster i målet. Målet kom i matchminut 43 och var det sista i den första halvleken.

 

Torn gjorde ytterligare ett byte i halvtid. Olof klev av efter sina två fullträffar och Pontus Svensson ersatte.

 

Pontus blev tidigt inblandad i en målgivande situation när han frispelade Daniel Thulin till vänster som ganska enkelt kunde rulla in 1-4 mellan målvakten och den första stolpen. Målet kom i den andra halvlekens sjunde minut.

Joel Borg redo att kasta ett inkast

 

Sju minuter senare kunde Staffanstorp reducera till 2-4 efter ett öppet läge från höger. En misstänkt offside tyckte Tornbänken och även spelarna på planen. Torns målvaktsersättare Viktor var chanslös på målet, men fick ändå utstå mycket kritik från lagkamraterna för sitt agerande vid målet.

 

Efter målet hann det bara gå två minuter innan Torn i den 61:a minuten kunde återta sin tremålsledning. Daniel Thulin stod för förarbetet när han skickade in ett lågt vänsterinlägg nära mål. Bollen passerade flera spelare framför mål och fortsatte till Pontus som dök upp bortom den bortre stolpen och kunde trycka bollen i mål till 2-5. Direkt efter målet klev Daniel av och ersattes av Hannes Möller.

 

Staffanstorp hade dock inte gett slaget förlorat. Bara två minuter senare kunde man reducera till 3-5 efter en frispark till vänster utanför straffområdet. Bollen slogs mot den bortre stolpen och touchade en Tornspelare i muren, vilket kan ha ställt till det för Viktor i målet. Ännu en gång riktades dock viss kritik mot målvaktsspelet.

 

Några minuter efter 3-5-målet gjorde Torn sitt sista byte för dagen. Lagkapten Erik Rönningberg tackade för sig för den här säsongen och ersattes av Torns assisterande tränare Brian Ingemann.

 

Efter att först ha sprungit offside och därefter skjutit in sig lyckades Brian överlista hemmamålvakten med ett välplacerat skott till höger efter att Oskar Edsheim serverat honom ett bra läge. För andra gången ikväll började Tornbänken ropa efter offside, men det kom ingen offsideavblåsning och enligt den jublande målskytten själv så befann han sig på rätt sida.

 

Brians mål som innebar 3-6 kom i den 70:e minuten och sex minuter senare kom även 3-7. En hemmaspelare tog det tvivelaktiga beslutet att försöka dribbla i eget straffområde och det straffade sig då Oskar tog bollen ifrån honom och lyfte bollen i mål från en position till vänster i straffområdet.

 

Två minuter senare fastställdes slutresultatet till 3-8. Det var Jacob Strindlöv som visade att formen är stigande. Pontus spelade ut bollen till Jacob som fick skottläge från vänster i straffområdet. Jacob sköt lågt vid den första stolpen, målvakten var på bollen men lyckades inte hindra den från att gå i mål. Därmed fick Jacob sätta punkt för årets målskytte med sin tredje fullträff för säsongen, samtidigt som Niklas Nilsson fick jubla över det faktum att han var inblandad i målet då han spelat fram bollen till Pontus.

 

Det blev en målrik tillställning i Staffanstorp där Torn drog det längsta strået. Segern bör ha resulterat i en slutlig tredjeplats i reservlagsserien om alla inrapporterade resultat är korrekta.

 

Torn: Isak Strand (målvakt), Joel Borg (1 varning), Viktor Edsheim, Martin Kindberg (1 varning), Jonatan Borg, Carl Jönsson, Erik Rönningberg, Oskar Edsheim (1 mål, 1 varning) Daniel Thulin (2 mål), Niklas Nilsson, Olof Andåker (2 mål, 1 varning), Jacob Strindlöv (1 mål), Pontus Svensson (1 mål), Hannes Möller, Brian Ingemann (1 mål).
 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta