Hem
 

         

Sandbycupen Herrseniorer
Tornspelarna gör sig redo för finalen

Rss-Feed Nyheterna som RSS feed?
Skriv ut! Skriv ut!
Dela på:
Facebook  Delicious  Del.icio.us  Pusha Pusha 
Twitter Twitter  Digg It Digg It Twitter Bloggy 

Sandbycupen Herrseniorer
2009-11-01 01:30
Text: Andreas Håkansson
Bild: Andreas Håkansson

Det gick precis som vanligt för Torn i Sandbycupens seniorturnering med två lag som tog sig till slutspelet, men väl där förlorade i kvartfinal respektive finalförlängning. Det verkar helt enkelt inte vara meningen att Torn ska lyckas i denna turnering.

                               

Nedan följer korta sammanfattningar av kvällens matcher.

 

 

Torns IF 1 – Södra Sandby IF 1, 4-0

 

En match där Torn tidigt skaffade sig ett målmässigt övertag. Efter att Niklas gett Torn ledningen i den tredje matchminuten rullade målen in ganska tätt under en period. Slutet av matchen blev en avslagen tillstälning.

 

1-0  Niklas Nilsson (3 min)

2-0  Amir Darban Khales (Sammy Pergament) (5 min)

3-0  Oskar Edsheim (Erik Rönningberg) (6 min)

4-0  Markus Thulin (Erik Rönningberg) (8 min)

 

Torns IF 2 – Hardeberga BK 2, 2-1

 

Torns IF 2 agerade stundtals väldigt stressigt i sin första match, men det gick vägen ändå. Torn tog tidigt ledningen efter att målvakten Martin Kindberg med lite hjälp från hemmafötter fått en skott i mål. Trots en sen  kvittering från Hardeberga på ett hörnmål hann Torn avgöra matchen efter att Kindberg tagit sin fram i banan och slagit bollen i mål.

 

1-0 Martin Kindberg (3 min)

1-1 (10 min)

2-1 Martin Kindberg (12 min)

 

Torns IF 1 – Lokomotiv Lund IK, 5-1

 

En bra inledning från Torn dödade tidigt spänningen i matchen. Efter mindre än fyra minuter var ställningen 4-1 till Torn, medan de sista nio minuterna inte var lika bra från Torns sida.

 

1-0  Amir Darban Khales (1 min)

2-0  Oskar Edsheim (Sammy Pergament) (3 min)

3-0  Markus Thulin (Amir Darban Khales) (4 min)

4-0  Niklas Nilsson (4 min)

5-0  Viktor Edsheim (Markus Thulin) (10 min)

5-1 Lasses lagkamrat (11 min)

 

Torns IF 2 – Dalby GIF

 

Detta var en match där Torn hade ett ganska stabilt övertag, som man dock inte kunde omsätta i så många mål. Det blev dock seger med 1-0 och det kändes inte särskilt oroligt.

 

1-0 Martin Larsson (Carl Jönsson) (5 min)

 

Torns IF 1 – Torna Hällestads IF, 3-2

 

En match mellan två redan slutspelsklara lag. Trots stort övertag för Torn vad det gällde både spel och målchanser så var det Torna Hällestad som ledde med 2-0 halvvägs in i matchen.

 

Vändningen kom i en situation drygt fem minuter från slutet där Niklas skadade sig vid ett skott och blev liggande, medan Torns Hällestad kom fram i en farlig attack som Torn dock klarade och kunde gå till snabbt motangrepp och reducera.

 

Dessvärre tvingades Niklas utgå med en knäskada och tvingades sitta på läktaren resten av turneringen, vi hoppas dock att skadan inte är alltför allvarlig.

 

Trots detta kunde Torn i slutminuterna vända underläget till en välförtjänt seger.

 

0-1  (1 min)

0-2  (6 min)

1-2 Viktor Edsheim (Amir Darban Khales) (8 min)

2-2 Erik Rönningberg (Markus Thulin) (12 min)

3-2 Amir Darban Khales (Viktor Edsheim) (13 min)

 

Torns IF 2 – Uppåkra IF

 

Även detta var en match mellan två lag som säkrat slutspelsplatser. Torn inledde bra och skaffade sig tidigt en 2-0-ledning, men saknade den rätta kylan för att slå vakt om den. Uppåkra kunde via två mål kvittera till 2-2 innan Torn fick en ypperlig möjlighet att återta ledningen när Uppåkra knappt fem minuter från slutet fick en utvisning.

 

Torn tog dock inte vara på det numerära överläget, utan istället var det Uppåkra som gjorde mål. Precis innan Uppåkra blev fulltaligt trodde man att Carl Jönsson hade kvitterat till 3-3 då den domare som befann sig närmast mål blåste signal för mål. Hans domarkollega blåste dock av för ruff i straffområdet och 2-3 stod sig.

 

Torn fick fortsätta jaga det kvitteringsmål som hade inneburit gruppseger, men i jakten på kvittering blottade sig Torn bakåt och istället kunde Uppåkra slå in 2-4 i slutminuten.

 

1-0  Joel Borg (4 min)

2-0  Olof Andåker (Olle Kristell) (5 min)

2-1 (5 min)

2-2 (7 min)

2-3 (9 min)

2-4 (13 min)

 

Kvartfinal: Torns IF 1 – Lunds FF, 4-3

 

Lunds FF brukar kunna ställa till med en del problem för Torn inomhus och så även denna gång.

 

Torn förde spelet under större delen av matchen, men Lunds FF var inte sena att utnyttja misstag i Torn och kunde tidigt skaffa sig en tvåmålsledning. När Torn väl reducerade tog det inte många sekunder innan Lunds FF återtagit sin tvåmålsledning. Mot slutet lyckades Torn dock hitta ett sätt att få hål på Lunds FF och med tre raka mål hade man säkrat segern. Sammys segermål dröjde dock till tio sekunder före slutsignalen.

0-1 (4)
0-2 (5)
1-2 Viktor Edsheim (Amir Darban Khales) (7)
1-3 (7)
2-3 Sammy Pergament (8)
3-3 Markus Thulin (Sammy Pergament) (10)
4-3 Sammy Pergament (13)

 

Kvartsfinal: Torns IF 2 – Hardeberga BK 2, 0-1

 

Torn fick i sin kvartsfinal möta samma Hardebergalag som man mötte i gruppspelet.

Matchen bjöd ganska tidigt på heta känslor när Carl Jönsson fick en ful tackling med ryggen före in i sargen. Upprörda Tornspelare skyndade till Carls försvar och visst handgemäng uppstod. Domarduon ansåg dock varken att tacklingen eller efterföljande sammandrabbning kunde bestraffas med något gult kort. Carl fick i alla fall en frispark och ett otäckt sår i ryggen som belöning i denna situation.

 

Matchens enda mål kom efter knappt halva matchen då Hardeberga gjorde ett välplacerat frisparksmål som en skymd Martin Kindberg såg för sent.

 

Torn fick därefter jaga kvittering, men lyckades inte och Hardeberga kunde vinna med matchens enda fullträff.

 

0-1  (6 min)

 

Semifinal: Torns IF 1 – Hardeberga BK 2, 4-2

 

Torn skaffade sig en tidig ledning som Hardeberga dock kunde kvittera efter ett misstag i Torn. Torn kunde dock dra ifrån till 4-1 och trots en reducerig från Hardeberga var segern aldrig i fara.

 

1-0  Amir Darban Khales (Viktor Edsheim) (2 min)

1-1 (2 min)

2-1 Amir Darban Khales (Sammy Pergament) (3 min)

3-1 Amir Darban Khales (Oskar Edsheim) (5 min)

4-1 Markus Thulin (Amir Darban Khales (6 min)

4-2 (9 min)

 

Final: Torns IF 1 – Hardeberga BK 1, 2-3 efter förlängning

 

Finalen spelades mellan två lag med idel vinster på vägen dit. Torn tog tidigt ett klart grepp om finalen och hade fem minuter in i matchen skaffat sig en 2-0-ledning. Därefter hade Torn till synes länge bra kontroll på matchen och borde väl kanske utnyttjat de möjligheter man hade att dryga ut sin ledning.

 

Istället kunde Hardeberga reducera till 1-2 efter ett bra anfall som avslutades ur öppet läge från höger och det var nerv i matchen igen under slutminuterna.

 

Kort efter Hardebergas reducering hade Torn ett ypperligt läge där Hardebergamålvakten ägnade sig åt handboll utanför sitt straffområde. Det var upprörda känslor i Torn över domarens beslut att låta spelet fortgå och då kunde Hardeberga gå mot motangrepp och göra 2-2 från ungefär samma position som man precis gjort 1-2.

 

Matchen bjöd inte på fler mål under ordinarie tid och inte heller under de två första förlängningarna, torts att det inte saknades chanser. Efter att lagen växlat möjligheter även i den tredje förlängningen var det till slut Hardeberga som såg till att få utdelning på en av sina chanser och därmed vann finalen.

 

1-0  Oskar Edsheim (Erik Rönningberg) (3 min)

2-0  Sammy Pergament (5 min)

2-1 (10 min)

2-2 (11 min)

2-3 (19 min)

 

Torns IF 1:

 

Erik Rönningberg (målvakt)

Niklas Nilsson

Markus Thulin

Sammy Pergament

Oskar Edsheim

Ludwig Berg

Amir Darban Khales

Viktor Edsheim

 

Torns IF 2:

 

Martin Kindberg (målvakt)

Joel Borg

Jonatan Borg

Martin Larsson

Olof Andåker

Olle Kristell

Carl Jönsson


 

Klubbnyheter

 
01/02 - Torns IF har ny hemsida
Torns IF har ny hemsida Välkomna till www.tornsif.se.
08/17 - Föreningsvecka på Intersp...
Föreningsvecka på Intersport Nova Lund V.35 (Måndag 29/8 – Söndag 4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund. Medlemmar i Torns IF erhåller under denna vecka 20% rabatt i ...
07/01 - Semestertider
Semestertider Kansliet är stängt vecka 27-29.
02/02 - Tornshopen öppen med ny k...
Tornshopen öppen med ny kollektion Nu är våra profilkläder för säsongen 2016 klara. De beställs från vår partner Intersport Nova. För mer information om utbud och hur ni beställer så ...
01/17 - Stöd Torns IF via Svenska...
Stöd Torns IF via Svenska Spel Svenska Spel driver sedan ett par år tillbaka en satsning som heter Gräsroten. Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sve...
Arkivet ->

Seniornyheter

 
12/22 - Ännu ett nyförvärv klart
Ännu ett nyförvärv klart Då var det dags att presentera ännu ett nyförvärv för herrtruppen. Nyheten publicerades redan under förra veckan i vissa medier så vissa har kan...
12/09 - Nyheter från herrtruppen
Nyheter från herrtruppen Det är dags för en liten uppdatering om vad som hänt i herrtruppen sedan vi senast rapporterade. Det har blivit dags att sammanfatta och presentera t...
11/15 - Ludvig Bergman Årets Torn...
Ludvig Bergman Årets Tornare 2016I helgen som gick hade herrlaget sin traditionsenliga avslutningsfest på Glorias. Som vanligt delades priset till årets Tornare ut och i år gick prise...
11/07 - Årets Damspelare
Årets Damspelare Två spelare som utmärkt sig positivt och gjort stora framsteg under året uppmärksammades i damlagets avslutningsfest. Priset som "Årets Damspelare...
11/01 - Kalle sammanfattar säsong...
Kalle sammanfattar säsongen 2016För några veckor sedan avslutade herrarna en framgångsrik säsong. Här kommer en sammanfattning författad av Richard "Kalle" Ringhov. Säsongen 2016 ...
Arkivet ->

Ungdomsnyheter

 
10/21 - Provträna med U19
Provträna med U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U19-truppen. Vi startar måndagen den 7/11 och träningstiderna är följande: Måndag 18:30-20:00 Onsdag 18:...
07/08 - Provträna med U17/U19
Provträna med U17/U19 Nu drar träningarna snart igång igen för U17/U19-truppen. Vi startar måndagen den 18/7 och träningstiderna är följande: Måndag 17:30-19:00 ...
06/03 - Tornandan 2016
Tornandan 2016 Precis som tidigare år kommer vi nu sommaren 2016 att hålla ett fotbollsläger ute på Tornvallen i Stångby för de födda mellan 2001 och 2006. Lägre...
11/19 - P02 segrare i Sandbycupen
P02 segrare i Sandbycupen P02 har vunnit Sandbycupen för tredje året i rad! Läs mer här.
10/19 - Micke Roos Tornmagi återu...
Micke Roos Tornmagi återupplivadFör tre år sedan avtackades Micke Roos efter sex framgångsrika år som A-lagstränare i Torns IF med ett imponerande facit: 2007 – Serieseger i...
Arkivet ->

     
Adress:
Torns IF
Stångby IP
226 51 LUND
Kansli:
Telefon: 046 - 24 86 65
Fax: 046 - 24 86 65
E-post: kanslist (a) tornsif.com
Bankgiro: 963-4197
Info e-post:
Torns IF © - En webbsida av Zebra Media © Sidkarta